IBA « Terug naar discussie overzicht

Forum IBA geopend

986 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
JdeFL
1
13/11/2019 17:20:06
Beursblik: goede omzetevolutie maar zware concurrentie bij IBA verwacht
(ABM FN) IBA zal qua omzetevolutie goed presteren in het derde en vierde kwartaal, maar de toekomst wordt door toenemende concurrentie en het kleine aantal nieuwe orders wel meer onzeker. Dit stelde aandelenspecialist Patrick Casselman van BNP Paribas Fortis woensdag tegenover ABM Financial News in aanloop naar een kwartaalupdate van de protonenspecialist.
“IBA is een mooie inhaalbeweging aan het maken op de uitvoering van de orderportefeuille. Het tweede halfjaar zou vrij goed moeten zijn qua omzetevolutie, door de nieuwe contracten van vorig jaar”, zei Casselman.
“De marges zijn dan weer het grote vraagteken. We zijn benieuws of deze wat verbeteren.”
“De druk op de marges komt voor een groot deel door prijsconcurrentie, met als voornaamste tegenspeler Varian. Om marktaandeel te winnen, moeten ze allemaal lager gaan in de prijzen”, legde de analist uit.
Verder zijn er de laatste tijd maar weinig nieuwe orders binnengekomen bij IBA, merkte Casselman op.
“We zijn door dit alles toch wat voorzichtiger met IBA”, concludeerde de analist.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 14 november 2019 08:19:

voor heel 2019 een positief bedrijfsresultaat - winst dus - voorspellen. (Tijd.be)
Inderdaad REBIT in plaats van (netto-) "winst", met naar voren gehaalde orders. Niet superslecht, maar ook niet overtuigend. Je kunt niet eindeloos orders naar voren blijven halen. Ik verwacht overigens niet dat orders naar voren zijn gehaald om een REBIT van €1 te behalen, want daarvoor is het op volle(re) toeren laten draaien van het bedrijf misschien iets te ingrijpend.
JdeFL
1
quote:

JdeFL schreef op 14 november 2019 08:54:

..., backlog conversion in the second half of 2019 ...
Je bedoelt dit, met naar voren gehaalde orders? Ik dacht dat het over het inlopen van vertragingen ging, de probleemgevallen van 2018 e.v.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 14 november 2019 09:03:

Een van die aandelen dus waar je een positie kan innemen op de optiebeurs, maar bij gebrek aan volume niet fatsoenlijk meer uitkan. Omzet gisteren namiddag 5 in alle reeksen/looptijden samen.
Gelukkig kan vooraf al bekend zijn dat achteraf niet-tegenvallende cijfers wel of niet tijdens de looptijd worden gepubliceerd. Van mij mag Euronext de spread versmallen, maar de tegenpartij heeft een beetje hetzelfde probleem. Die kan bijvoorbeeld iets betere biedprijzen afgeven om een gewenste grotere positie in long putopties te verkrijgen, maar bijna niemand die dat zal zien. Zodat vooral een stand-alone sluitingskoop (i.e. geen onderdeel van een combinatie-order) onfatsoenlijk kan overkomen. Moeilijk moeten doen over de laatste €0,02 premie, met een positie die daardoor een veelvoud van €0,02 in-the-money kan raken. Een terugval van AEX naar AMX kan in Nederland zo ook te merken zijn. Van liquide naar beduidend minder liquide. Het zij zo...

Binck profiteerde zo ooit van een eigen "optiebeurs". Veel slechtere prijzen op de centrale markt van Euronext door het vertrek van een partner van Binck, veel slechtere prijzen via de "beurs" van Binck, en dat werd dan verkocht met (fractioneel) lagere transactiekosten. Geen verborgen kosten, noemen ze dat dan. Aldi-beurzen hebben nadelen.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 14 november 2019 09:30:

Je bedoelt dit, met naar voren gehaalde orders? Ik dacht dat het over het inlopen van vertragingen ging, de probleemgevallen van 2018 e.v.
Beetje ongelukkig omschreven; excuus. Een onnodige uitsluiting door mij van die richting bij het gegoochel met orders.

Kan, mag, maar ook dan overstijgt het aantal in 2019 evengoed het aantal nieuwe bestellingen. Zodat een positieve REBIT in de toekomst iets onder druk staat. Er wordt in 2019 ingeteerd op de voorraad orders. Dus is er kans op toekomstige lichte krimp in plaats van doorgroeien, en minder kans op een betere verwachting dat een positieve REBIT voor het volgende boekjaar. Het verschil is klein en IBA is geen ASML, maar het verschil is er wel.
Tellen
1
Even tellen, 21 in constructie, 3 nog afgewerkt dit jaar, 2 starten op 2e helft 2019 = 16 nog op te starten. 3 sales in 2019, 3 sales in 2018, 5 sales in 2017 dus 5 nog van 2016 en ervoor. Hopelijk starten er in het voorjaar enkele op want 2019 voorjaar was 0 opstart
JdeFL
1
Bolero:
• IBA lukte vorig kwartaal een hogere omzet, maar blijft wel worstelen met een lage marge. Nieuw is dat evenwel niet, zodat de update weinig verrassingen bevat. Het verkocht 7 PT-ruimtes, bestaande uit twee Proteus One-installaties (Kansas & Milaan) en een Proteus Plus-systeem met 5 kamers (Shenzhen, China).Met 21 projecten in aanbouw maakt het bedrijf duidelijk een operationele versnelling door, wat de omzet moet versnellen. Dat moet de mogelijk lagere bijdragen van nieuwe contracten compenseren naarmate de concurrentiedruk aanhoudt. De doelstelling om een positieve bedrijfswinst (REBIT) te bereiken in 2019 blijven behouden. KBCS herhaalt het koersdoel van 23,5 euro en het “Opbouwen”advies. •

"mogelijk lagere bijdragen van nieuwe contracten"... Zou max. 'houden' zijn m.i. Omzet gaat nu wel omhoog, enkel rebit positief, margedruk door concurrentie, sowieso al hoge kosten,.... Afwachten maar.
Tellen
1
De update is eigenlijk een herhaling van de info gekregen in augustus, vermoeiend. Zo lang ze niet snoeien in hun operationele kosten zal het verlies de komende jaren maar toenemen. Ook de marge op hun services ligt te laag.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 14 november 2019 10:10:

"mogelijk lagere bijdragen van nieuwe contracten"... Zou max. 'houden' zijn m.i.
Met een adviesverlaging of met een negatieve outlook (zoals bij Radial bij bpost) kan de analist het eens zijn, gelet op het Morning Notes commentaar, zodra deze analist weer eens in de buurt van de spreadsheet komt. "Herhalingen" stellen inhoudelijk weinig tot niets voor, en zijn vooral prettig voor de updatefrequentie van sommige gespecialiseerde websites met adviezen. De strekking van de Morning Notes is belangrijker, zeker op een dag met meerdere en meer zeggende cijfers.
Leefloon
1
quote:

Tellen schreef op 14 november 2019 10:15:

eigenlijk een herhaling van de info gekregen in augustus, vermoeiend.
Ach, misschien moeten we bij bedrijven met een winstwaarschuwingengeschiedenis al blij zijn met een gehandhaafd prognostiekje. Ik kan mij wel vinden in de actuele lichtrode koersreactie, omdat het niet positief overtuigt in een HJ2 dat druk zou zijn.

De afgelopen periode is een trendje bij IBA overigens dat het aandeel minder geschikt werd voor snelle handel. Een combinatie van relatief constante liquiditeit en volatiliteit. IBA was wat dat betreft langdurig dé Brusselse kampioen, maar is wat weggezakt en is ingehaald door o.a. Melexis, Econocom en Mithra. IBA scoort op jaarbasis nog steeds 86 op 100, nummer 29 bij heel Euronext, maar de score en positie waren hoger. IBA werd iets minder een handelaarsaandeel.
JdeFL
1
Kepler knipt in koersdoel IBA
Kepler Cheuvreux verlaagt het koersdoel van IBA van 18 euro naar 15 euro.
'We verlagen ons koersdoel in met onze lagere margeveronderstelling (van 32% tot 30%) door toegenomen concurrentie', aldus analist Loïc De Smet. Kepler gaat voor 2019 uit van een positieve bedrijfskasstroom (rebit) van 0,3 miljoen euro. Het is daarmee een stuk behoedzamer dan de Factset-consensus die uitgaat van 9 miljoen euro.
Het 'houden'-advies blijft gehandhaaft.

Ah, vandaar de ochtenddip, en nu (VS wakker) weer.
JdeFL
1
IBA sells RadioMed, part of IBA Dosimetry, to IZI Medical Products

Klein stukje maar....

IBA Dosimetry has continued to perform strongly in the second half of 2019. With the continued growth of the radiotherapy and proton therapy markets, which require strong dosimetry capabilities, the Board has concluded that the retention of the remaining component of the Dosimetry division provides the most compelling strategic rationale for the Company and its stakeholders. The remainder of the business will therefore be re-consolidated into the Group’s financial statements and will no longer be accounted for as an asset held for sale.

Zoals verwacht.

iba-worldwide.com/content/iba-sells-r...
JdeFL
1
IBA verkoopt dochter RadioMed
Dit nieuwtje loopt net binnen. IBA verkoopt zijn medtech-dochter RadioMed. De Waalse producent van medische deeltjesversnellers stijkt met de deal tussen 14 en 16 miljoen euro op. RadioMed produceert implantaten in palladium die tumoren lokaliseren en een efficiëntere bestraling mogelijk maken.
IBA verwierf het bedrijf uit Boston in 2003.
De koper is het Amerikaanse medtechbedrijf IZI Medical Products. (Tijd.be)
JdeFL
1
Teruggevonden, 27nov, bij econocom…

't Is allemaal moeilijk te vergelijken, maar toch...
Greenyard (afgeblazen verkoop), comm. van Bolero: positief … de kasstroomgeneratie van Prepared Feeds in huis blijft.
Bij Iba staat dosimetrics al enkele jaren te koop, maar 't is een snelgroeiende afdeling die elk halfjaar beter presteert. Nog niet verkocht, en vraag me af of dat ook niet de koelkast ingaat.

Had toch wat meer koersreactie verwacht (nu +2.5%), maar toch blij, zo net voor de expiratie (opties) een positief nieuwsje....
2 plusjes: in het bericht van IBA, dat de afdeling nog steeds goed draait, en hierboven, Bolero over Greenyard: positief... cash flow in huis blijft.
JdeFL
1
• IBA verkoopt RadioMed, een onderdeel van haar dosimetrie-activiteiten, aan IZI Medical Products. De waarde van de transactie is 14 – 16 miljoen dollar. Dat is volgens KBC Securities een goede prijs. De verkochte delen zijn maar een klein deel van de divisie die volgens KBC Securities in totaal 55 tot 65 miljoen euro waard is. “Opbouwen”-advies en koersdoel van 23,5 euro blijven onveranderd. • (Bolero)
JdeFL
0
10:01
Analisten over IBA-deal
IBA -2,92% verkoopt zijn dochter RadioMed aan een Amerikaans medtechbedrijf. IBA werd bij opening beloond met stevige koerswinst maar het enthousiasme is intussen bekoeld. De protontherapiespecialist moet 3 procent inleveren.
Een greep uit de reacties van analisten:
'Dit is een goede deal met een solide multiple', reageert Kepler Cheuvreux. 'Maar we blijven voorzichtig en handhaven 'houdenadvies' gezien de waardering van het bedrijf en de weinig bevredigende marktsituatie.'
Kepler handhaaft een koersdoel van 15 euro.
KBC Securities is eveneens positief maar niet voldoende om het advies of koersdoel te verhogen.
'De opbrengst tussen 14 en 16 miljoen euro is mooi maar betreft slechts een klein deel van de dosimetrie-activiteiten en heeft geen impact op de bottom line', aldus analist Lenny Van Steenhuyse.
ING is minder enthousiast. 'Beleggers tasten in het duister over de winstbijdrage van de gedesinvesteerde afdeling. Het is dan ook moeilijk de impact op de waardering van IBA te becijferen, zegt analist David Vagman. (Tijd.be)
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 17 december 2019 09:11:

zo net voor de expiratie (opties) een positief nieuwsje....
Overigens steun ik een eventuele boze email richting Euronext en FSMA, wanneer een call december 2019 met uitoefenprijs €19 een afgegeven laatprijs van €0,11 heeft... En uitoefenprijs €14 ook...
Leefloon
1
Beetje overdreven daling ineens, van dit volatiele handelaarsaandeel. Hoge omzet ook, voor een verkoopje zonder "impact op de bottom line". Voor beleggers kan ik het eens zijn met de essentie van Kepler Cheuvreux, maar dan vind ik "houden" misschien net iets té optimistisch. In essentie zou IBA het namelijk heel druk hebben, en moet er gehoopt worden dat het dit jaar wél boven 0 uitkomt. Tenminste, dat zwakke beeld heb ik. Het werd wat minder, vooral de intraday volatiliteit, maar IBA beschouw ik bovenal als een handelaarsaandeel. Niet meer met voorsprong de nummer 1 in België, maar nog wel in de top 3 of top 4 (Mithra staat vlakbij), door de combinatie van liquiditeit en volatiliteit.
JdeFL
1
Beetje bijgekocht, zie geen directe reden om zo te dalen. Een sell on the news door een grotere partij? Gewacht op 'iets', om niet teveel koersdaling te veroorzaken? Dan zou het herstel vlug kunnen gaan.
JdeFL
1
Gelijk een raket omhoog...
Allé, 'k bedoel ze zijn toch niet verder weggezakt. 13.08, niet vet eigenlijk...
986 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 13,260
Verschil +0,020 (+0,15%)
Hoog 13,260
Laag 12,960
Volume 19.347
Volume gemiddeld 52.752
Volume gisteren 32.918

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront