Accell Group « Terug naar discussie overzicht

Accell in 2019

358 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
[verwijderd]
0
De netto-marge van 2.4% over de laatste 10 jaar en is toch bijzonder laag en dan zijn elektrische fietsen nog dilutive voor de marge, wat me doet vrezen voor een verdere daling (maar het kan niet veel meer dalen) in in de toekomst.
Aan deze prijs vind ik dit aandeel zeer duur geworden. Free cashflow yield ook maar 4.3% over de laatste 10 jaar en een mager dividend. Er zijn veel betere opties in de markt dan dit aandeel als je het mij vraagt
Paulon
1
Accell scoort met wisselfietsen-proef

Toen Vervoerregio Amsterdam Accell benaderde voor een ‘Wisselfiets’-proefproject bij Station Amsterdam Zuid, hoefde de fietsfabrikant niet lang na te denken en stelde 130 Batavus-fietsen beschikbaar. Op 7 oktober bezocht staatssecretaris Stientje van Veldhoven het project.

De pilot startte op 1 september en is een initiatief van de Vervoerregio, de gemeente Amsterdam, NS, ProRail, de Universiteit van Amsterdam en Hogeschool Windesheim. Projectleider Stephan Valenta legt uit: “Er staat 100 fietsen voor direct gebruik en 30 bufferfietsen. De helft van de 200 deelnemers die aan de proef meedoet woont op maximaal 5 kilometer afstand van het station. De andere helft werkt op ongeveer gelijke afstand. Iemand die ’s ochtends met de trein of metro verder naar het werk reist, parkeert de fiets in een speciaal gereserveerd deel van de stalling. Iemand die aankomt op het station en verder met de fiets wil, kan diezelfde fiets gebruiken en na het werk weer terug zetten. In de ideale wereld staan er dus bijna nooit fietsen in de stalling, alleen rondom de wisselmomenten in de spits.”

Geen kosten voor de deelnemers
De 200 deelnemers doen zonder een financiële bijdrage mee aan de proef. Wel wordt ze gevraagd om een aantal vragenlijsten in te vullen. Hun ervaringen worden meegenomen in de eventuele vervolgstappen.

Proefproject landelijk vervolg geven
Uiteindelijk hopen Accell Nederland en Vervoerregio Amsterdam het project bij succes ook landelijk te kunnen uitrollen. Een wens die goed aansluit bij het fietsbeleid van staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Zij wil 200.000 extra mensen op de fiets naar het werk krijgen. Om dit te kunnen realiseren moeten er meer voorzieningen komen en bestaande voorzieningen effectiever gebruikt worden. Het wisselfiets project is hier een mooi voorbeeld van volgens Stientje van Veldhoven.
Paulon
0
De European Cyclists Federation (ECF) heeft op basis van drie scenario’s prognoses gemaakt tegen 2030. In het meest positieve scenario mikt ECF voor Europa op een verkoop van 30 miljoen e-bikes per jaar. Dat zou zowat 9% zijn van de ‘potentiële’ doelgroep in Europa. In het meer realistische scenario is dat ook nog bijna 20 miljoen. Nu is dat nog maar enkele miljoenen. Meer e-bikes betekent ook dat de gemiddelde prijs van fietsen zal stijgen. In Nederland kost een fiets gemiddeld 1.200 EUR (in 2013: minder dan 800 EUR). In België is dat 770 EUR, maar in Zuid- en Oost-Europa is dat maar 250 à 300 EUR. Hier zit dus nog potentieel.
[verwijderd]
0
Bedankt voor het artikel. Leuk om te lezen dat Pon zich meer wil focussen op bestaande activiteiten in NL en Noorwegen. Er bestaat een kans dat ze de vrijgekomen activa gebruiken het resterende deel van Accell over te nemen. We wachten het rustig af.
Paulon
0
Accell Group (onder andere de fietsmerken Sparta, Batavus en Koga) begint ook een eigen leasemaatschappij. Dagelijks zijn er aanvragen voor tientallen tot honderden fietsen. ,,We worden nog nét niet bestormd door de grootzakelijke markt", zegt Debbie de Wagenaar van Accell. De fietsen variëren in prijs van 1200 tot 5000 euro. In de leaseconcepten wordt alles geregeld, zelfs de lekke band wordt geplakt.
voda
0
Beursblik: NIBC verhoogt koersdoel Accell

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Accell Group
22,60 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft dinsdag het koersdoel voor Accell Group verhoogd van 26,00 naar 28,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

Volgens analist Johan van den Hooven zal Accell weten te profiteren van de aanhoudende hoge groei van e-bikes. Tussen 2018 en 2025 rekent NIBC op een samengestelde jaarlijkse omzetgroei uit e-bikes met 17 procent.

Verder noemde NIBC het positief dat Accell afgelopen zomer de verlieslatende Amerikaanse activiteiten heeft verkocht.

De focus ligt nu op het herstel van de winstgevendheid en Van den Hooven rekent op een verbetering van de EBIT-marge van 5,7 naar 8,0 procent in 2022.

Het aandeel van de fietsfabrikant met het hoofdkantoor in Heerenveen sloot maandag op 22,60 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Paulon
0
Nieuw adres voor Accell Group voor een nieuw op te zetten e-commerce team in Amsterdam:
Overschiestraat 65

Nieuw adres PON Holding:
Stadionplein

www.parool.nl/amsterdam/familiebedrij...

Beide liggen hemelsbreed nog geen 3km van elkaar vandaan. Toeval?
skymansky
0
Wat is er aan de hand met de laat prijzen van de optie`s series het lijkt wel of er gerekend wordt of ACCEL op 26.00 euro staat??
horscamp
0
Mijn gevoel zegt dat er binnenkort iets met Accell gaat gebeuren, want gestaag blijft de koers stijgen. Er is een partij die steeds kleine plukjes opkoopt.
358 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 aug 2022 17:35
Koers 57,550
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront