Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

ArcelorMittal meest logische koper voor ILVA

458 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
voda
0
BUSINESS NEWSNOVEMBER 18, 2019 / 8:28 AM / UPDATED 10 HOURS AGO

ArcelorMittal willing to re-commit to Ilva steel plant on three conditions: paper

ROME (Reuters) - ArcelorMittal (MT.AS) is drafting a plan to re-commit to the 2018 deal, under which it bought the troubled Ilva steel plant in southern Italy, on three conditions, Il Messaggero daily reported on Monday.

After withdrawing from the contract, the world’s biggest steel maker is drafting a proposal for Italy’s government in which it will demand the reintroduction of legal immunity, the possibility to revise its industrial plan and the layoff of 5,000 workers.

Italian Prime Minister Giuseppe Conte has postponed a meeting with ArcelorMittal’s Lakshmi Mittal, due this week, hoping that a Milan court will already decide on an appeal filed by Rome last Friday, Il Messaggero said.

The report added that economy minister Roberto Gualtieri is examining the potential entrance of state lender Cassa Depositi e Prestiti in the shareholding of the Franco-Indian company that manages Ilva.

Reporting by Giulia Segreti; editing by Uttaresh.V

Our Standards:The Thomson Reuters Trust Principles.

www.reuters.com/article/us-arcelor-mi...
voda
0
'Arcelor schort tijdspad sluiting Ilva op'

Gepubliceerd op 18 nov 2019 om 21:57 | Views: 1.736

ArcelorMittal 18 nov
14,66 -0,49 (-3,25%)

TARENTE (AFN/BLOOMBERG) - ArcelorMittal schort de geplande sluiting van zijn Ilva-staalfabriek in de Zuid-Italiaanse stad Tarente tot nader order op. Dat meldden de vakbonden.

Het overboord gooien van het uitgestippelde tijdspad zou te maken hebben met een juridisch proces in Milaan, waar later deze maand een hoorzitting dient. Eerder meldde het in Amsterdam genoteerde concern nog van plan te zijn om de fabriek op 15 januari dicht te doen.

De laatste tijd is er veel gedoe rond de Ilva-fabriek. Eerder deze maand maakte ArcelorMittal bekend de fabriek terug te willen geven aan Italië. Het intrekken van bescherming tegen milieuclaims rond de Ilva-fabriek was daar de reden voor, liet het bedrijf weten.

De Italiaanse regering zou nu overwegen de Ilva-fabriek te redden met een overbruggingskrediet als ArcelorMittal definitief afziet van de overname. De lening zou 700 miljoen tot 800 miljoen euro bedragen. Dit moet de failliete fabriek draaiende houden terwijl curatoren er weer de controle overnemen.
voda
0
ArcelorMittal schort sluiting Ilva op - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ArcelorMittal
14,664 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft de sluiting van de Italiaanse fabriek Ilva vooralsnog opgeschort. Dit schreef het Italiaanse persbureau Ansa.

De staalreus zou dit de vakbonden hebben meegedeeld. De bonden reageerden positief, maar benadrukten dat dit slechts een eerste stap is en dat snel handelen noodzakelijk is.

Vorige week meldde ArcelorMittal dat het Ilva op 15 januari wil sluiten.

Op 27 november is volgens Ansa een nieuwe hoorzitting gepland.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Inval bij ArcelorMittal in Taranto - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ArcelorMittal
14,92 0,256 1,75 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De Italiaanse Guardia di Finanza heeft invallen gedaan bij ArcelorMittal in Taranto, waar de Ilva-fabriek staat. Dit meldde persbureau Ansa dinsdag.

Er zouden documenten in beslag zijn genomen die betrekking hebben op Ilva. Dit zou volgens Ansa zijn gebeurd na klachten van oud-commissarissen van Ilva.

ArcelorMittal heeft recent besloten te willen afzien van de overname en zei de fabriek medio januari te zullen sluiten. Eerder vandaag meldden Italiaanse media dat dit besluit tot sluiting is opgeschort.

Het aandeel ArcelorMittal steeg dinsdagmiddag 1,7 procent tot 14,91 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Italiaanse inval bij ArcelorMittal

Gepubliceerd op 19 nov 2019 om 13:03 | Views: 0

ArcelorMittal 12:49
14,91 +0,25 (+1,70%)

LUXEMBURG (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse financiële politie heeft invallen gedaan bij staalbedrijf ArcelorMittal. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa. Zowel bij een kantoor in Milaan als in het Zuid-Italiaanse Tarente viel de politie binnen. De invallen zouden te maken hebben met de inkoop van ruwe materialen en de verkoop van producten door de Italiaanse tak van ArcelorMittal.

ArcelorMittal heeft in Italië onder meer de Ilva-fabriek in Tarente. Het staalbedrijf wil zich uit die fabriek terugtrekken omdat Italië een bescherming tegen milieuclaims introk. Zonder die bescherming is de fabriek volgens ArcelorMittal niet draaiend te houden en dan zijn investeringen ook niet rendabel.
voda
0
Vertaling van het Italiaanse artikel:

ArcelorMittal: de rechters worden onder druk gezet en het bedrijf schorst de stillegging van de fabrieken

Het staatshoofd ontmoet de vakbonden: "Nationaal probleem, vastberadenheid is nodig". Gualtieri: 'Hij zal niet sluiten'

Nieuw hoofdstuk in het voormalige Ilva-geschil. Onder druk van de rechters deelt de onderneming de vakbonden mee dat de opschortingsprocedure voor het uitschakelen van de staalfabrieken in Taranto is stopgezet. In dezelfde uren waarin het staatshoofd "het veld betreedt" en de sociale partners ontvangt die de centrale plaats van de zaak benadrukken.

"Het bedrijf - zegt Giuseppe Romano, algemeen secretaris van Fiom Cgil Puglia en Taranto, na de berichten ontvangen van ArcelorMittal in Taranto - heeft zojuist de fabriekscoördinatoren opgeroepen en aangekondigd dat het de fabriekssluitingsprocedure opschort en de commerciële kantoren heropent , voor de verkoop van het product, in afwachting van de uitspraak van het Hof van Milaan.

Ook Rocco Palombella, algemeen secretaris van Uilm, die in het programma van Radio1 Zapping sprak, verklaarde dat ArcelorMittal heeft aangekondigd dat hij de opschorting van de procedures voor het uitschakelen van de hoogoven 2 van de Taranto- fabriek heeft bevolen .

De opschorting van de stillegging van de fabriek " is een belangrijk eerste resultaat maar nu is er geen tijd te verliezen ", zei de algemeen secretaris van de CGIL, Maurizio Landini, bij de uitgang van de Quirinale. "We vroegen de voorzitter van de raad om het eigendom en de vakbonden bijeen te roepen, omdat A.Mittal de bepaling moet intrekken en de regering alle wettelijke voorwaarden moet herstellen die aanwezig zijn op het moment van de overeenkomst. Het is het moment van verantwoordelijkheid", zei hij.

Volgens president Mattarella - dit is wat er gebeurt in het gesprek met de vakbonden op de heuvel - is Ilva een groot nationaal probleem dat moet worden opgelost met alle inzet en vastberadenheid, niet alleen voor de zeer belangrijke implicaties voor de werkgelegenheid maar ook - zei hij aan de vakbonden - wat betreft het Italiaanse industriële systeem. Het staatshoofd is op geen enkele manier begonnen de crisis op te lossen, aangezien het aan de regering ligt. Het vergaderverzoek kwam van de vakbonden, die vroegen om de president en Mattarella te zien, in de loop van de vergadering, zouden vooral hebben geluisterd.

Voor de volgende 27 november is een hoorzitting gepland over het dringende beroep dat door de commissarissen is ingediend door Claudio Marangoni, de president van de gespecialiseerde afdeling over zaken van de rechtbank van Milaan, heeft ArcelorMittal uitgenodigd "niet verder in te stellen initiatieven - zegt een nota van de president van het Hof, Roberto Bichi - en uitgevoerd in hypothesen die nadelig zijn voor de volledige werking en functionaliteit van de fabrieken van de staalfabriek.

Rechter Claudio Marangoni benadrukte tijdens de hoorzitting over het door de commissarissen ingediende dringende beroep de "relevantie van de door de partijen gestelde vragen" en de "objectieve complexiteit van het geschil" waarvoor een "tegenstrijdigheid" nodig was, en nodigde de groep uit om een ??"volledige werking" van de installaties te garanderen en daarom de hoogovens niet te doven.

In het verzoek van de commissarissen lezen we dat het initiatief van ArcelorMittal om de voormalige Ilva-lease te beëindigen "niets te maken heeft met de geavanceerde rechtvaardigingen die zelfs geen niveau van waardige duurzaamheid bereiken: het is in plaats daarvan gewoon instrumenteel voor de opzettelijke intentie met geweld en bedreigingen een reorganisatie afdwingen "van de contractuele verplichting" waarover eerder is onderhandeld (...) waarover de groep (... kennelijk niet meer rekening houdt met haar belangen "). Het gedrag van ArcelorMittal om de "onwettige intentie" na te streven om de vroegere Ilva-huurovereenkomst op te lossen "is gepland" om "het grootst mogelijke niveau van verwoestende aanstoot te geven"". Het is geschreven in het voorzorgsberoep, ingediend door de advocaten, door de voormalige commissarissen tegen het initiatief van de Groep dat plaatsvond zonder enige" kennisgeving "en de beschikbaarheid" voor een gezamenlijk onderzoek van de situatie voor de goedkeuring van een gedeeld plan "om te garanderen de "bedrijfscontinuïteit".

Ondertussen onderzoekt het Openbaar Ministerie van Milaan ook mogelijke belastingmisdrijven en vermeende misdrijven voorafgaand aan het faillissement, met een focus op de niet-betaling van geïnduceerde schuldeisers, in het verkennende dossier dat werd geopend bij het afscheid van ArcelorMittal aan de voormalige Ilva, nog steeds formeel belast van onbekende en zonder hypothese van misdaad. Dit zijn onderdelen die worden toegevoegd aan controles op vermeende verduistering van materiaal met betrekking tot de voorraad grondstoffen, valse bedrijfscommunicatie en de markt.

"Deze heren hebben op het huidige en toekomstige geweten van de Ilva, dat is Taranto, Genua, Novi Ligure die duizenden bedrijven en ambachtslieden vertegenwoordigt. Onbewust, gek, onbewust, degenen die in de regering het risico lopen de bedrijven die in Italië hebben geïnvesteerd te ontsnappen. contracten afbreken moet men het idee hebben wat te doen voor Italië ". Dit werd verklaard door Lega-leider Matteo Salvini op Facebook . "Misschien - vervolgt hij - dachten ze dat ze een speeltuin in Taranto zouden plaatsen? De regering laat Italiaanse en buitenlandse bedrijven wegrennen. Het is een overheidsbelasting, landingen en handboeien, maar Italië dreigt deze dingen tot op de bodem uit te proberen en we zullen proberen dit op elke democratische manier te voorkomen. Aan het stuur zitten mensen die niet kunnen fietsen en het land willen redden. Ze willen alleen de zetel redden van een regering die de geloofwaardigheid heeft verloren ".

Ondertussen spreekt de minister van Economie Roberto Gualtieri ook over de zaak van het criminele schild en verzekert: "Als een overeenkomst met Mittal wordt gesloten in het kader van deze overeenkomst, zal er ook een onderdeel van het criminele schild zijn . Ik denk dat het moet gebeuren maar binnen een kader "complex. Gualtieri ontkende ook de hypothese van een overbruggingslening geventileerd door kranten. "Ilva zal niet sluiten. Een industriële oplossing is nodig omdat Italië een staalfabriek nodig heeft. Ik hoop op een hervatting van de onderhandelingen . Dit - zei hij - is een delicaat moment. Arcelor Mittal heeft een positief eerste teken ontvangen, zelfs als het verband houdt met de zaak. procedureel ".

www.ansa.it/sito/notizie/cronaca/2019...

voda
0
Vertaald uit het Italiaans:

ArcelorMittal: zoekopdrachten en inbeslagnemingen in Taranto en Milaan

Pm, afgeleid Ilva faillissementsvermogen. Zodra u de teksten hebt gehoord, worden de documenten naar verwachting verworven

Terwijl ArcelorMittal de beslissing om de hoogoven 2 af te sluiten in afwachting van het vonnis van het gerechtshof van Milaan opschort , lopen de gerechtelijke onderzoeken van Milaan en Taranto naar de voormalige Ilva door. De Guardia di Finanza heeft huiszoekingen en inbeslagnemingen uitgevoerd in de twee steden in de kantoren van de Frans-Indiase multinational, waardoor mensen weten dat het samenwerkt.

Naast het informatieve advies, dat wil zeggen de valse mededelingen aan de markt, betwisten de aanklagers in het Milanese onderzoek naar het afscheid van ArcelorMittal aan de Ilva de misdaad van afleiding van activa van het faillissement. Onderzoekers horen tegenwoordig ook getuigen in het onderzoek en documenten worden ook door onderzoekers verworven. Momenteel wordt het dossier met de hypothese van een misdrijf ten laste van onbekende personen gebracht.

Als onderdeel van het onderzoek dat afgelopen vrijdag op ArcelorMittal is geopend en zijn poging om de voormalige Ilva-huurovereenkomst te ontbinden, is er ook de beschuldiging van de weggelaten aangifte van inkomsten onder degenen die door de openbare aanklager van Milaan zijn betwist. De Guardia di Finanza, momenteel in de Milanese kantoren van de Frans-Indiase groep, voert niet alleen acquisities uit, maar zoekt ook met inbeslagnames van documenten en computermedia. Het onderzoek richt zich op de activiteiten van ArcelorMittal.

Onder de boekhoudkundige documenten die de Gdf van Taranto verkrijgt in de kantoren van de staalfabriek ArcelorMittal, na volmacht, zijn er documenten met betrekking tot de aankoop van grondstoffen en de verkoop van afgewerkte producten, gezien de enorme verliezen die door de multinationale onderneming zijn gemeld in vergelijking met de commissarisbeheer. Het onderzoek wordt gecoördineerd door de officier van justitie van Taranto, Carlo Maria Capristo, met de toevoeging van Maurizio Carbone en de officier van justitie Mariano Buccoliero.

De gemeente Taranto zal voor de rechtbank verschijnen, zowel in de zaak die AM InvestCo Italy tegen Ilva heeft aangespannen in buitengewone administratie voor het Hof van Milaan, overeenkomstig en voor de doeleinden van art. 105 van het wetboek van burgerlijke rechtsvordering, voor de hoorzitting van 6 mei 2020, die in de spoedprocedure op grond van art. 700 van het wetboek van burgerlijke rechtsvordering, altijd gepromoot voor het Hof van Milaan door Ilva in AS tegen AM InvestCo Italy, met een hoorzitting op 27 november.

REPRODUCTIE VOORBEHOUDEN © Copyright ANSA

www.ansa.it/sito/notizie/cronaca/2019...

voda
0
ArcelorMittal May Propose Conditional Solution for Ilva

Il Messaggero daily reported that ArcelorMittal is drafting a plan to re-commit to the 2018 deal, under which it bought the troubled Ilva steel plant in southern Italy, on three conditions. As per report, after withdrawing from the contract ArcelorMittal is drafting a proposal for Italy's government in which it will demand the reintroduction of legal immunity, the possibility to revise its industrial plan and the layoff of 5,000 workers.

Il Messaggero said that Italian Prime Minister Giuseppe Conte has postponed a meeting with ArcelorMittal's Mr LN Mittal, due this week, hoping that a Milan court will already decide on an appeal filed by Rome last Friday.

The report added that economy minister Roberto Gualtieri is examining the potential entrance of state lender Cassa Depositi e Prestiti in the shareholding of the Franco-Indian company that manages Ilva.

Source : Reuters
voda
0
Arcelor Mittal Hearing on ILVA Appeal on November 27

Following the recent application by Ilva’s commissioners to the Court of Milan for interim measures concerning the Taranto steel plant, AM InvestCo Italy has the court ruling and welcomes the decision by the Court not to grant the request to issue a provisional order without first hearing all parties. A court hearing has been scheduled for 27th November.

AM InvestCo will follow the Court’s invitation to pause implementation of the orderly and gradual suspension of operations pending the interim measures proceedings. This suspension process was in line with international best practice and would in no way have damaged the plant or compromised its future operability.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Ilva Saga Prolongs as ArcelorMittal Restarts Talks

Italian Prime Minister Mr Giuseppe Conte, after a four hour long meeting with ArcelorMittal Chairman and Chief Executive Mr LN Mittal and Group CFO and CEO of ArcelorMittal Europe in Rome o Friday, said that “Mittals are available to start immediate talks to decide on a new shared future for Ilva. The aim is to get to a new industrial plan, with new production solutions and new ecological technologies allowing the highest effort in cleaning up the environment. Legal immunity was not discussed at the meeting but opened up the possibility that the state could play a direct role in Ilva, given its importance for the wider Italian economy.”

To facilitate the talks, the government will ask for the postponement of a court hearing scheduled for November 27 over an urgent appeal filed by Rome to try to stop ArcelorMittal’s planned decision to shut down Ilva. Mr Conte said “We’re ready to allow this postponement under the condition that ArcelorMittal agrees to keep plant working and production flowing during talks.”

Milan Prosecutors in a filing in the civil suit said “As The lifting of a penal shield protecting managers from legal action over an environmental clean up at the huge ex-ILVA Taranto steelworks is just a pretext for ArcelorMittal's pull out. The real reason why ArcelorMittal decided to pull out of a deal to take over the Italian steel group is the business crisis and their consequent desire to disinvest.”

Testimony from an unidentified ArcelorMittal manager published in the suit on Friday said the foreign managers claimed that for the current rate of the works, that is an output of six million tonnes of steel, the quality of raw materials was too high, and we needed to use material of lower quality to bring the costs down. The CEO of ArcelorMittal Italia Mr Lucia Morselli officially declared in a meeting in early November with the directors and the executives" to stop booking orders and selling to the customers.

In the meantime, in the Arcelor Mittal steel plant in Taranto, an inspection is underway, delegated by the prosecutor's office, of the NOA Carabinieri of Rome, of the Nucleus on safety at work and of the provincial command in the context of the investigations started after the statement by the Ilva commissioners in As. The verifications concern the reclamation operations in the plant, the general situation of the factory, the maintenance activities carried out so far and the safety on the job.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Lawyers See Basis for Possible ArcelorMittal Ilva Deal

After a Milan court adjourned a hearing in a legal challenge against ArcelorMittal's move to rescind the contract to take over the former ILVA group and its troubled Taranto plant, Ilva commissioners lawyer Enrico Castellani and ArcelorMittal lawyer Ferdinando Emanuele said that "There is the basis for negotiations that can lead to an agreement

Prime Minister Giuseppe Conte met ArcelorMittal managers on Friday and said they had agreed to delay the Milan hearing on condition that ompany kept Ilva operational during the talks. Last week ArcelorMittal suspended the procedure to turn off the altoforno 2 furnace at the Taranto plant, pending a ruling in Milan about whether the French-Indian multinational's withdrawal plan is legal.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
FIOM CGIL Union Would Not Accept Any Layoffs in ArcelorMittal Deal for Ilva

ANSA reported that FIOM CGIL engineering union said that it would not sign any deal with ArcelorMittal that contained the 5,000 redundancies ArcelorMittal wants to make in the former ILVA steel group. FIOM CGIL head Ms Francesca Re David said her union would not accept any layoffs at all.

Italian government is trying to persuade ArcelorMittal to reverse a decision to pull out of a deal to take over the former ILVA group including its Taranto plant, the largest in Europe.

Italy's giant steelmaker Ilva directly employs over 8,000 workers.

Source : ANSA
voda
0
'Arcelor grijpt in bij fabriek in Tarente'

Gepubliceerd op 5 dec 2019 om 08:15 | Views: 429

ArcelorMittal 04 dec
15,33 0,00 (0,00%)

ROME (AFN) - Staalconcern ArcelorMittal is van plan om flink in te grijpen in de Ilva-staalfabriek in het Italiaanse Tarente. Dat valt op te maken uit een voorlopig voorstel dat is voorgelegd aan ambtenaren en vakbondsmedewerkers. Persbureau Bloomberg heeft de plannen ingezien.

Arcelor wil onder meer de productiecapaciteit verminderen tot 6 miljoen ton per jaar in 2021. Verder zullen er tot 2023 in totaal 4700 banen worden geschrapt. De geplande investeringen worden iets verminderd. Naar verluidt hebben de vakbondsmedewerkers die aanwezig waren bij de presentatie de plannen al verworpen.

Het staalconcern kocht de Ilva-fabriek in Zuid-Italië, waar duizenden mensen werken, vorig jaar. De grootste staalfabriek van Europa is al decennialang verwikkeld in schandalen wegens vervuiling van de omgeving en gezondheidsklachten bij omwonenden.
voda
0
ArcelorMittal heeft ingrijpende plannen voor Ilva - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ArcelorMittal
15,434 0,10 0,65 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal overweegt om richting 2023 4.700 arbeidsplaatsen te schrappen bij zijn staalfabriek in het Italiaanse Taranto. Dit schreef persbureau Bloomberg donderdag, nadat het een conceptvoorstel had ingezien.

Het plan is verder om de productiecapaciteit te verlagen naar 6 miljoen ton in 2021. Hiervoor gold eerder een doelstelling van 8 miljoen ton.

Ook zullen de investeringen wat worden teruggebracht, terwijl geïnvesteerd wordt in milieuzaken.

Vorige maand liet de staalgigant nog doorschemeren van de sterk vervuilende Italiaanse fabriek af te willen. De Italiaanse regering reageerde verbolgen en beschuldigde ArcelorMittal vervolgens van contractbeuk, gelet op de afspraken die zijn gemaakt toen ArcelorMittal de fabriek vorig jaar overnam.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Worker Unions Reject New Ilva Plan of ArcelorMittal Italia

ANSA reported that worker unions haverejected a new plan by ArcelorMittal for the former ILVA steel group envisaging 4,700 lay-offs by 2023, including 2,891 immediately. Italy’s Industry Minister Mr Stefano Patuanelli said that “He is disappointed with the steps backward taken by ArcelorMittal. The government would now advance its own plan to get to an output of eight million tonnes and safeguard jobs.”

ArcelorMittal has been trying to get out of the former ILVA group including its polluting Taranto works, the largest steel plant in Europe.

Source : ANSA
Bijlage:
voda
0
Italian Government Rejects ArcelorMittal Revised Plan for Ilva

ANSA reported that Italian Premier Mr Giuseppe Conte said “ArcelorMittal's plans to cut 4,700 jobs in the ex-ILVA steel group is absolutely not OK and is very similar to an initial plan to axe 5,000 jobs. Therefore the government rejects the plan.We reject it and we will work on the objectives we have set with Mr Mittal in which Mr Mittal has personally pledged to me to reach and we will succeed.”

Industry Minister Stefano Patuanelli said the government would now advance its own plan to get to an output of eight million tonnes and safeguard jobs. He said that “He is disappointed with the steps backward taken by ArcelorMittal. The Italian State is willing to invest in the group.”

Unions also rejected a new plan by ArcelorMittal for the former ILVA steel group envisaging 4,700 lay offs by 2023, including 2,891 immediately, and called a strike on December 10.

Under the previous plan agreed with the Italian government in 2018, ArcelorMittal had said that it would increase Ilva's output to 6 million tonnes per year of crude steel from 4.5 million tonnes per year currently and then systematically lift output to 8.5 million tonnes per year by 2023 with around 11,000 workers. ArcelorMittal Italia wants to produce around 4.5 million tonne per year of crude steel next year with three blast furnaces BF1, BF2 and BF4 that are operational now. It plans to raise production to 6 million tonne per year of crude steel from 2021 to 2024, initially using the same three blast furnaces. BF2 will stop production in 2023 to be replaced by a new electric arc furnace that will use a hybrid solution with scrap, pig iron and direct reduced iron. The new EAF investment would be around EUR 230 million and will have lower carbon emissions. The new plan depends on the pending decision for BF2 in which the court in Taranto will rule by December 13 on whether to keep it operational. Under the new plan, the company will not revamping BF5, the largest of the former Ilva plant, with a capacity of around 4.5 million tonnes of crude steel a year. The revamping of linked batteries 10 and 11 will also not go ahead, saving the company EUR 250 million. The company will also save an additional EUR 180 million through reducing the size of the iron ore park and avoiding work on BF2.

Source : ANSA
voda
0
'Italië bereid tot lening voor staalfabriek'

Gepubliceerd op 8 dec 2019 om 14:21 | Views: 78

ArcelorMittal 06 dec
16,10 +0,55 (+3,51%)

ROME (AFN) - De Italiaanse regering is bereid een noodlening te verstrekken om de Ilva-staalfabriek in het zuiden van het land te redden. Die optie komt wel pas in beeld als het Zuid-Europese land geen andere investeerder kan vinden, zei minister Stefano Patuanelli van Economische Ontwikkeling tegen de Britse zakenkrant Financial Times.

De Ilva-fabriek in Tarente is al langer een zorgenkindje. Nadat de fabriek failliet was gegaan, werd ArcelorMittal uitgekozen om de onderneming te redden. Het in Amsterdam genoteerde staalbedrijf maakte echter onlangs bekend zich terug te willen trekken. Door het intrekken van een milieugarantie door de Italiaanse overheid zou ArcelorMittal de Ilva-fabriek niet kunnen laten draaien totdat vernieuwingen zijn uitgevoerd. Daarmee wordt de fabriek onrendabel.

Een noodlening aan Ilva zou Italië honderden miljoenen kosten en mogelijk voor problemen zorgen met Europa. De Europese Commissie onderzoekt al of een door de overheid geleide redding van luchtvaartmaatschappij Alitalia toegestaan is of neerkomt op verboden staatssteun.
voda
0
Italie overweegt staatssteun aan staalfabriek Ilva - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ArcelorMittal
16,10 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Italie overweegt staatssteun te verstrekken aan de noodlijdende staalfabriek Ilva wanneer er geen private investeerder wordt gevonden. Dit zei de Italiaanse minister van economische ontwikkeling Stefano Patuanelli zondag in een interview met de Britse krant Financial Times.

ArcelorMittal maakte onlangs bekend zich terug te trekken uit de fabriek na het intrekken van een milieugarantie door de Italiaanse overheid.

Volgens Patuanelli heeft het nog steeds de voorkeur dat ArcelorMittal betrokken blijft, maar niet tegen elke prijs.

Het zou ook een optie kunnen zijn dat een private investeerder instapt in combinatie met de Italiaanse overheid. Dat zou ook ArcelorMittal kunnen zijn, aldus de minister.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Italian Government to Present New Plan to ArcelorMittal to save Ilva Steel Plant

Italian media reported that the Italian government will present a plan to ArcelorMittal to convince it to scrap its threat to walk away from a 2018 deal to buy Ilva steel plant in the city of Taranto. Under the terms of an 8-page plan, the state will propose taking an 18% stake either through state lender Cassa Depositi e Prestiti or state-owned investment agency Invitalia and reinstate a legal shield against prosecution for ArcelorMittal officials while it carries out a clean-up plan for the heavily polluting plant. In return, Italian government will ask ArcelorMittal to drastically reduce the number of lay-offs it has said are necessary at the plant, from 4,700 to no more than 1,000,

The factory directly employs around 8,200 workers in one of Italy’s least prosperous areas.

The Ilva crisis has inflicted political damage on Rome’s delicate coalition government made up of the once bitter rivals of the Five Star Movement and the centre-left Democratic party, with both parties suffering in opinion polls as they grapple with the issue.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Ilva Steel Worker Unions Start Strike and Protest in Rome

Trade unions representing steel workers staged a big protest in Rome on as the Italian government continues talks to stop ArcelorMittal going back on an agreement to take over the former ILVA group. With thousands of jobs at stake, the country's three largest trade unions CGIL, CISL, and UIL promoted a 32 hour work stop in all plants starting from 12 PM local time on Monday night. Simultaneously, they called for a rally in the Italian capital that drew thousands of workers from Taranto and all of the other factories across the country.

CGIL union Secretary-General Mr Maurizio Landini said "Our message addresses both the government and the company. ArcelorMittal made a mistake by appealing to the court. It should sit around the table and negotiate instead, starting from the deal inked with unions in September last year. We'll fill Rome.”

ArcelorMittal in November filed suit to get out of their contract to take over the former ILVA steel works, including its troubled Taranto plant. On Monday Italian Prime Minister Mr Giuseppe Conte stressed that negotiation with ArcelorMittal are only at the beginning.

Source : ANSA
458 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 10:18
Koers 23,750
Verschil -0,050 (-0,21%)
Hoog 23,800
Laag 23,440
Volume 363.607
Volume gemiddeld 2.411.545
Volume gisteren 2.676.573

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront