Galapagos « Terug naar discussie overzicht

inhoudelijk LIGHT

4.141 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 ... 204 205 206 207 208 » | Laatste
Wall Street Trader
0
FSMA TRANSACTIES LEIDINGGEVENDEN

Datum openbaarmaking Naam meldplichtige

14/11/2019 Gilead Therapeutics A1 Unlimited Company
12/11/2019 Hoekema Andre

www.fsma.be/nl/transaction-search?fie...

Wall Street Trader
0
Filgotinib Safety, Efficacy for RA Demonstrated Up to 156 Weeks in DARWIN 3

NOVEMBER 13, 2019

Patrick Campbell
@RealPatCampbell

www.mdmag.com/conference-coverage/acr...

Wall Street Trader
2
'Beleg niet in biotech als u er uw slaap voor laat'

ELLEN VERMORGEN / De Tijd 16 November 2019

Beleggen in biotech is in trek. Wie de juiste keuzes maakt, kan schitterende rendementen boeken. Maar het is niet voor doetjes.

De Belgische biotechsector boekte mooie successen dit jaar. Galapagos is een lichtend voorbeeld. Het Belgisch-Nederlandse onderzoeksbedrijf ontwikkelt geneesmiddelen tegen artritis, psoriasis en de ziekte van Crohn. Afgelopen zomer sloot het een miljardendeal met de Amerikaanse farmareus Gilead, die inzagerecht en exclusiviteit koopt op middelen die Galapagos ontwikkelt. Beleggers gingen uit hun dak. De koers van Galapagos klom sinds het bericht met 37 procent. Sinds het jaarbegin is het aandeel zelfs ruim verdubbeld.

Ook het Gentse biotechbedrijf Argenx is bezig aan een indrukwekkende klim. Beleggers onthaalden enthousiast de beloftevolle resultaten voor efgartigimod, een potentieel middel om spierziekten en anti-immuunaandoeningen te bestrijden. Vorig jaar sloot het bedrijf een monsterdeal met Johnson & Johnson, waardoor het zich vlot van cash kon voorzien. Sinds januari noteert het aandeel op 34 procent winst.

Voor de sector als geheel ziet de balans er positief of negatief uit, afhankelijk van hoe je de rekening maakt. Als we op basis van de beurswaardering een gewogen gemiddelde nemen van de 18 biotech- en lifesciencebedrijven die in Brussel noteren, komen we uit op een koerswinst van 42 procent sinds januari. 'Ook al ligt de vergelijkingsbasis makkelijk gezien de stevige verliezen eind vorig jaar, het is onbetwistbaar een knappe prestatie', zegt Jan De Kerpel, biotechspecialist bij het beurshuis Kempen. 'De Brusselse beurs overbluft de VS, waar de biotechsector slechts op 13 procent jaarwinst staat. De brede beursindexen staan op zo'n 20 procent winst.'

Toch is het niet voor alle beursgenoteerde biotechneuten een boerenjaar. Als je een gewoon gemiddelde maakt, zonder het beursgewicht van het bedrijf in rekening te nemen, oogt de balans veel minder fraai. Wie in januari een gelijk bedrag investeerde in elk van de 18 Brusselse biotechbedrijven slikt een verlies van 11 procent. 'Dat wijst erop dat de biotechsector steeds meer met twee snelheden beweegt', zegt De Kerpel. 'Het zijn de grotere succesverhalen als Galapagos en Argenx die een hoge vlucht nemen. Biotechbedrijven met een lagere beurswaarde die in een prille ontwikkelingsfase zitten, hebben het knap lastig. Het wordt veel meer een winnaars-versus-verliezersverhaal. The winners take it all en de losers duiken nog dieper.'

Huiswerk maken

Het komt er voor biotechbeleggers dus op aan de juiste analyse te maken en het kaf van het koren te scheiden. 'Beleggers moeten meer dan ooit hun huiswerk maken', stelt De Kerpel. 'Goed kijken naar het trackrecord van het management is belangrijk. Dat zie je bij Galapagos en Argenx. Het management is sterk en ervaren en kan kwalitatieve aandeelhouders aantrekken. Zo kom je als bedrijf in een opwaartse spiraal.'

Biotechspelers die in het sukkelstraatje zitten, komen dan weer snel in een neerwaartse spiraal terecht en hebben het zeer moeilijk kapitaal te vinden voor hun projecten. 'Bedrijven die alles op één enkel middel inzetten en dan tegenslag krijgen, komen dat moeilijk te boven. Bedrijven in een later stadium met meer medicijnen in ontwikkeling hebben al wat bewezen en zijn veel minder volatiel. Maar ook daar dienen beleggers zeker te kijken naar hoe de pijplijn eruitziet', zegt De Kerpel.

Voor beursgenoteerde biotechbedrijven is een constante nieuwsflow steeds belangrijker. Spelers die aankondigingen doen, voelen dat steeds duidelijker in hun koers. Van de 20 belangrijkste aankondigingen vorig halfjaar hadden er 15 een positief effect op de koers. Het is voor het eerst dat die ratio positief is, meldde de Brusselse beurs in juli.

Galapagos won 22 procent op de dag dat het met goede resultaten kwam voor zijn reumamiddel filgotinib. Maar het mes snijdt aan twee kanten. Acacia Pharma halveerde in beurswaarde op de dag dat de Amerikaanse farmawaakhond de toestemming voor Barhemsys, een middel om misselijkheid na operaties of chemotherapie te bestrijden, on hold zette.

Wall Street Trader
2
Beursintroducties

Beleggers moeten in elk geval niet buiten de landsgrenzen kijken voor een ruim keuzeaanbod. Euronext Brussel heeft een breed gamma van lifesciencebedrijven op de tabellen, van medtechspelers over medicijnontwikkelaars tot diagnosticabedrijven. 'Spreiding is zeer belangrijk in je strategie', zegt De Kerpel. 'Zo stel je je minder bloot aan onetrickpony-risico's'.

Maar hoewel biotech het uithangbord van de Brusselse beurs is, zijn er dit jaar amper nieuwkomers. Alleen de producent voor medische apparatuur Sequana Medical, die vochtpompjes maakt voor leverpatiënten, waagde zich in februari aan een beursgang. In heel Europa waren er nog maar vijf biotechnieuwkomers dit jaar. Vorig jaar waren dat er dubbel zo veel. 'Het klimaat wordt schraler', stelt De Kerpel vast. 'Bovendien trekken kwaliteitsvolle bedrijven vaak rechtstreeks naar de Verenigde Staten. Dat zien we vooral in Nederland. In België kiezen bedrijven toch nog eerder voor de thuismarkt omdat er een sterkere appetijt is voor biotech.'

België is sinds 2015 de op twee na actiefste markt voor biotechbeursgangen in Europa. We moeten alleen Zweden en Frankrijk laten voorgaan. 'Euronext Parijs heeft de jongste jaren enorm veel biotechwaarden kunnen aantrekken', weet De Kerpel. 'Maar de kwaliteit van die bedrijven is eerder laag.'

De algemene teneur is dat er al enkele jaren weinig animo is bij Europese biotechspelers om de beurs op te zoeken. Sinds 2015 trokken in Europa 46 biotechbedrijven naar de beurs. In de VS waren dat er bijna zes keer zo veel, 261. Daar kiezen biotechbedrijven die zich nog in een heel pril stadium bevinden voor een beursnotering. In Europa beslissen bedrijven pas in een meer mature ontwikkelingsfase voor een beursgang.

Anders dan in andere sectoren zijn private-equity-investeringsfondsen bij biotech geen concurrent voor de beurs. Private-equityfondsen investeren niet in verlieslatende biotechbedrijven. En dat zijn ze bijna per definitie allemaal. Galapagos en Argenx mogen dan dicht bij een productlancering staan, ook zij hebben nog geen middel op de markt en boeken dus strikt genomen nog geen winst.

'Wel is de concurrentie van durfkapitaalfondsen heviger geworden', merkt De Kerpel op. 'Er is meer durfkapitaal voorhanden dan enkele jaren geleden, waardoor bedrijven zich minder snel genoodzaakt voelen om de beurs op te zoeken als ze nood hebben aan extra geld'.

'In veel gevallen is dat overigens een goed idee. In het verleden zijn bepaalde bedrijven gedwongen om te vroeg naar de beurs te gaan, hoewel ze daar niet klaar voor waren en hun business er nog niet rijp voor was. Als je langer privaat kan blijven is dat doorgaans een gezonder groeiplan', vindt De Kerpel.

Spreiding

Voor beleggers is biotechnologie dus een sector die een actieve opvolging vergt. De tocht om een werkzaam geneesmiddel op de markt te krijgen is lang en de uitkomst is vaak alles of niets - er komt uiteindelijk een geneesmiddel uit, of helemaal niets. 'Studeren, proberen te begrijpen wat bedrijven ontwikkelen, research van specialisten lezen, je eieren in verschillende mandjes leggen, dat zijn mijn voornaamste adviezen', zegt De Kerpel.

'Mensen moeten ook bij zichzelf te rade gaan of het iets voor hen is. Het blijft een investering met veel pieken en dalen. Als je daar 's nachts van wakker ligt, zou ik toch andere oorden opzoeken. Maar wie over de juiste dosis branie beschikt, en wie de tijd neemt om de sector goed te leren kennen, kan mooie rendementen halen.'

www.tijd.be/nieuws/archief/beleg-niet...

holenbeer
2
Vers van de CHMP

www.ema.europa.eu/en/news/meeting-hig...

Outcome of review on Xeljanz

The CHMP concluded that Xeljanz (tofacitinib) could increase the risk of blood clots in the lungs and in deep veins in patients who are already at high risk. As a result, the Committee recommended that Xeljanz should be used with caution in all patients at high risk of blood clots. In addition, the maintenance doses of 10 mg twice daily should not be used in patients with ulcerative colitis who are at high risk of blood clots unless there is no suitable alternative treatment. Due to an increased risk of infections, patients older than 65 years of age should be treated with Xeljanz only when there is no alternative treatment.

Meer info:

www.ema.europa.eu/en/medicines/human/...
holenbeer
1
Zouden dit targets voor Toledo kunnen zijn? Als je de ‘goede’ aan kan zetten en de ’foute’ uit, kan je de cytokines reguleren. En de naam past mooi (te mooi?) bij Toledo.

‘Toll-like receptors (TLR's) vormen een klasse van eiwitten die een rol spelen in het aangeboren afweersysteem. Het zijn (kern)membraanreceptoren die functioneren als patroonherkenningsmoleculen voor micro-organismen. Toll-like receptoren die een ziekteverwekker tegenkomen, zorgen onder andere voor het vrijkomen van cytokines, de productie van moleculen die zorgen dat witte bloedcellen en moleculen NO uit de bloedbaan treden. Toll-like receptoren zijn genummerd op volgorde van ontdekking.

Toll-like receptoren heten zo omdat ze lijken op de eiwitten die gemaakt worden door Toll-genen die in 1985 bij de fruitvlieg (Drosophila melanogaster) zijn ontdekt.

Een voorbeeld van een Toll-like receptor is TLR4, die lipopolysacchariden (LPS) op het celmembraan van een gram-negatieve bacterie herkent samen met CD14. Het geneesmiddel imiquimod werkt via TLR7.’

nl.m.wikipedia.org/wiki/Toll-like_receptor
Lingus
1
Ik hou het op SIK2 en mogelijk SIK3, zie Toledodraadje vanaf 8 juni. Ook speculatie, maar beter onderbouwd. We gaan het een dezer maanden zien.
holenbeer
0
quote:

Lingus schreef op 17 november 2019 10:05:

Ik hou het op SIK2 en mogelijk SIK3, zie Toledodraadje vanaf 8 juni. Ook speculatie, maar beter onderbouwd. We gaan het een dezer maanden zien.
Dat geloof ik ook zeker, maar ben benieuwd of het daarmee ophoudt, of dat dit ook targets zouden kunnen zijn. We gaan het inderdaad meemaken. Kwam deze ‘toevallig’ tegen ergens, en vond de naam wel frappant.

Onderbouwing heb ik inderdaad niet, verstand ervan ook niet, het is meer een vraag dan een bewering.
harvester
0
quote:

holenbeer schreef op 17 november 2019 06:51:

Vers van de CHMP

www.ema.europa.eu/en/news/meeting-hig...

Outcome of review on Xeljanz

The CHMP concluded that Xeljanz (tofacitinib) could increase the risk of blood clots in the lungs and in deep veins in patients who are already at high risk. As a result, the Committee recommended that Xeljanz should be used with caution in all patients at high risk of blood clots. In addition, the maintenance doses of 10 mg twice daily should not be used in patients with ulcerative colitis who are at high risk of blood clots unless there is no suitable alternative treatment. Due to an increased risk of infections, patients older than 65 years of age should be treated with Xeljanz only when there is no alternative treatment.

Meer info:

www.ema.europa.eu/en/medicines/human/...
het belang van een superieur veiligheids profiel wordt alsmaar duidelijker.
harvester
0
quote:

jdlize schreef op 2 november 2019 18:17:

Gilead van 13 naar 20miljoen aandelen 29,9%

Uitbreiding van Herck

met dank aan believer

Is de weergave van belang Gilead inclusief mogelijke uitoefening van warrants.
Lijkt een oud plaatje van voor de uitoefening van de eerste warrant.

Als de Gilead de 2e warrant wil uitoefenen moet zij dat kenbaar maken aan Galapagos en volgen er 2 persberichten. Eerst dat van de wens tot uitoefening en daarna van de aandelenuitgifte na de betaling van de storting.
Lingus
0
Pokerface had het in het Alzheimerdraadje over diabetes type 2, dat besproken zou zijn in de RTL Z video. Inderdaad, www.youtube.com/watch?v=tZyztzRrJ_Q op 26:05 vraagt Jos Versteeg daarnaar. Jos noemt het een auto-immuunziekte, dat lijkt me niet correct, maar bij het teruglezen van posts viel mijn oog op een eerdere eigen post in het Toledodraadje, waarin ik het fascinerende patent, door Lama Daila onder onze aandacht gebracht, analyseerde:

quote:

Lingus schreef op 11 juni 2019 23:16:

Uit het patent, wat meer gedetailleerd:

SIK1 kan een interessante target zijn om type II diabetes en diabetische nefropatie te voorkomen (alinea 0007).
SIK2 en SIK3 zijn recent (2017) geïdentificeerd; ze spelen een rol in ontsteking door de uitscheiding van hoge hoeveelheden anti-ontsteking cytokines, in het bijzonder Interleukine 10 (IL-10) en zeer lage hoeveelheden pro-ontsteking cytokines zoals TNF-alfa (alinea 0008).

Hoog speculatief; maar zou het kunnen zijn dat Galápagos ook met een SIK1 remmer aan de gang is?
voda
0
Wellington verkleint belang in Galapagos

Gepubliceerd op 18 nov 2019 om 22:33 | Views: 1.713

Galapagos 18 nov
169,05 +2,80 (+1,68%)

MECHELEN (AFN) - Wellington Management Group heeft een kleiner belang in Galapagos. Dat maakte het biotechnologiebedrijf bekend in het verband met de Belgische transparantiewetgeving.

Wellington meldde een belang van 4,84 procent in Galapagos. Daardoor is de deelneming onder de kennisgevingsdrempel van 5 procent uitgekomen. De deelneming van Wellington schommelt al langer rond dat niveau.
Loureiro
0
quote:

avantiavanti schreef op 22 november 2019 06:51:

seekingalpha.com/article/4308467-gala...
In September 2018, Gilead’s faith in Galapagos paid off with positive results from FINCH 2, the first RA trial in phase 3 to end positively for filgotinib. More positive data followed in FINCH 3 in March 2019. FINCH 1 as still ongoing at the time. NDA is planned for late-2019, which will help GILD, but will surely boost GLPG even more.

Is Finch 1 nog niet afgelopen???
[verwijderd]
0
quote:

abelheira schreef op 22 november 2019 09:10:

[...]
In September 2018, Gilead’s faith in Galapagos paid off with positive results from FINCH 2, the first RA trial in phase 3 to end positively for filgotinib. More positive data followed in FINCH 3 in March 2019. FINCH 1 as still ongoing at the time. NDA is planned for late-2019, which will help GILD, but will surely boost GLPG even more.

Is Finch 1 nog niet afgelopen???
Volgens clinicaltrials is Finch 1 Completed sedert 20 juni 2019 :
clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT02889796
NielsjeB
0
quote:

abelheira schreef op 22 november 2019 09:10:

[...]
In September 2018, Gilead’s faith in Galapagos paid off with positive results from FINCH 2, the first RA trial in phase 3 to end positively for filgotinib. More positive data followed in FINCH 3 in March 2019. FINCH 1 as still ongoing at the time. NDA is planned for late-2019, which will help GILD, but will surely boost GLPG even more.

Is Finch 1 nog niet afgelopen???
'at the time' slaat op September 2018.
4.141 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 ... 204 205 206 207 208 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 27,180
Verschil -0,200 (-0,73%)
Hoog 27,280
Laag 26,860
Volume 62.640
Volume gemiddeld 80.149
Volume gisteren 135.801

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront