Hydratec Industries (v/h Nyloplast) « Terug naar discussie overzicht

Hydratec 2019

31 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
voda
0
Lager resultaat Hydratec ondanks gestegen omzet

Gepubliceerd op 25 jul 2019 om 08:23 | Views: 0

AMERSFOORT (AFN) - Hydratec Industries heeft in de eerste helft van het jaar de winst zien dalen ten opzichte van een jaar eerder. Dat kwam vooral door hogere rentekosten, aldus de beursgenoteerde industriële houdstermaatschappij. Ook droeg een jaar eerder een eenmalig resultaat nog aan de cijfers bij. De opbrengsten groeiden wel.

Hydratec zette een winst in de boeken van 3,7 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 4,9 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebit) bedroeg 5,9 miljoen euro, tegen 6,1 miljoen euro een jaar terug. Die "geringe daling" komt volgens Hydratec door een lagere brutomarge en hogere vaste kosten. De omzet van Hydratec dikte met 18 procent aan tot 112,8 miljoen euro.

Topman Bart Aangenendt wees er in een toelichting op dat de Systems-activiteiten van Hydratec het jaar goed begonnen zijn met een belangrijke omzetstijging en sterke toename van het bedrijfsresultaat. Voor Plastic Components heeft de omzetstijging nog niet geleid tot hogere resultaten, aldus de bestuurder. Hydratec heeft geen concrete verwachtingen voor heel het jaar.
RT2014
0
Ik ben benieuwd naar het volledige persbericht, maar dat staat gek genoeg nog niet op de website van Hydratec.
RT2014
0
quote:

irda3 schreef op 25 juli 2019 09:05:

Jawel onder het kopje inv. rel
Het laatste persbericht op de website is van 8 mei. Dat is van het eerste kwartaal.
hydratec.nl/persberichten

EDIT: Ik zie nu dat bij 'financiële verslaglegging' wel het halfjaarbericht is te vinden: hydratec.nl/wp-content/uploads/2019/0...
[verwijderd]
0
Ondanks de daling in de winst is de FCF voor dit half jaar 4,2 miljoen terwijl dit vorig jaar 2,4 miljoen bedroeg. Naar mijn mening dus wel een positief resultaat.
RT2014
0
Een paar dingen die mij opvallen.
Zeer sterke prestatie agri dit kwartaal. De nieuwe orders vallen wel wat terug.
Plastic components valt tegen door veel lage marge activiteiten dit kwartaal, door de afhankelijkheid van de momenteel kwakkelende automative sector en door het verlieslatende bedrijf in Polen dat vorig jaar is overgenomen. Het lijkt erop dat dit filiaal voorlopig het resultaat zal blijven drukken.
De schuldgraad is weer wat opgelopen o.a. door hogere kapitaalsuitgaven.
Al met al een gemengd beeld.
[verwijderd]
0
'Het orderboek is voor het komende half jaar goed gevuld' aldus het management. Ondanks de margedruk op de automotive sector en door de overname, is de FCF nog steeds een stuk hoger dan vorig jaar eerste half jaar en zelfs bijna hoger dan FCF van het hele jaar. Stel deze problemen zouden worden opgelost zou de winst nog verder stijgen wat alleen maar positiever is voor Hydratec. Met de kans op nog betere resultaten (waar ik niet van uit ga) zie ik de toekomst nog steeds positief. Wat is jou toekomst perspectief voor Hydratec?
RT2014
0
Het was mijn ontgaan, maar Hydratec heeft in september een persbericht uit doen gaan waarin zij aangeeft twee lokale machinefabrikanten over te nemen:

Hydratec Industries NV voert vergaande besprekingen met de participatiemaatschappij Wadinko (Zwolle) over het verwerven van een 75% belang in Stork Plastics Machinery BV (Hengelo) en Rollepaal Holding BV (Dedemsvaart).

Stork Plastics Machinery (Stork IMM) is al meer dan 50 jaar een Nederlandse producent van spuitgietmachines. Stork IMM is gespecialiseerd in machines voor de snelle en nauwkeurige productie van dunwandige producten,onder andere voor de voedingsindustrie. Stork IMM heeft vestigingen in Hengelo (NL) en Meinerzhagen (D) waar in totaal ca. 150 mensen werken.

De belangrijkste activiteit van Rollepaal is de ontwikkeling, fabricage, montage en wereldwijde verkoop van apparatuur voor de productie van sterke, lichtgewicht PVC buizen. Verder ontwerpt en produceert men hoogwaardige spuitgietmatrijzen voor buisfittingen . Bovendien produceert men ook verspaande onderdelen welke ook aan derden geleverd worden. Rollepaal Holding heeft vestigingen in Dedemsvaart (NL), Ahmedabad (India) en Baltimore (USA) waar in totaal ca. 230 mensen werken.

De totale omzet van beide bedrijven bedraagt ca. € 75 miljoen op jaarbasis.

Bart Aangenendt, CEO van Hydratec:
“Dit plan past uitstekend in de groeiambitie van Hydratec Industries. De beide machinefabrikanten hebben jarenlange ervaring en zijn echte specialisten in hun niche markten. Dit betekent een belangrijke uitbreiding van de Systems activiteiten van Hydratec Industries.”

René Wolfkamp, managing director Wadinko:
“Wadinko is verheugd in Hydratec Industries een partner te hebben gevonden die met haar ervaring kan bijdragen aan een structurele groei van beide organisaties.”

Er is advies gevraagd aan de betrokken ondernemingsraden. Tevens zal de voorgenomen transactie ter goedkeuring worden voorgelegd aan een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders.
RT2014
0
Zie link voor beschrijving over te nemen bedrijven en de financiële details: hydratec.nl/wp-content/uploads/2019/1...

Stork Plastics Machinery B.V. is sterk verlieslatend, terwijl Rollepaal Holding B.V. Juist groeit in omzet en resultaat.
31 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:01
Koers 142,000
Verschil -1,000 (-0,70%)
Hoog 142,000
Laag 142,000
Volume 76
Volume gemiddeld 823
Volume gisteren 267

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront