Fugro « Terug naar discussie overzicht

Fugro 2019

11.210 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 ... 557 558 559 560 561 » | Laatste
itwm
0
quote:

E van B schreef op 3 december 2019 23:20:

[...]
Ja en dat na een periode van opbouw tegen de stroom in. Ik kan er helaas geen wijsheid op los laten.
Zo lastig is dat niet. Heel simpel, positie bescherming. Koers ging te snel omhoog en om het patroon te doorbreken en angst te zaaien heeft men uitgebreid.
Bergonzi_deleted
0
Misschien heeft dit ermee te maken, artikel op FD:

Helaas voor shortsellers: megafonds Japan leent geen aandelen meer uit
Zouden shortsellers er wakker van liggen? Elon Musk sprong een gat in de lucht toen hij het bericht las dat het Government Pension Investment Fund (GPIF) van Japan zijn buitenlandse aandelen niet meer beschikbaar stelt aan shortsellers. 'Bravo. Dit is wat je moet doen! Shortselling moet verboden worden', aldus de Tesla-topman.

Edit: zal wel niet, maar toch interessant :-)
Erny
0
quote:

E van B schreef op 3 december 2019 17:04:

[...]ja hoor ...dream on!!Vind jij jezelf nu niet dom overkomen??
Domme vraag natuurlijk :-)
Maar dat het Government Pension Investment Fund (GPIF) van Japan zijn buitenlandse aandelen niet meer beschikbaar stelt aan shortsellers is natuurlijk een stap in de goede richting.
voda
0
Beursblik: Fugro kan profiteren van plannen Santos

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Fugro
8,254 -0,008 -0,10 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Fugro kan mogelijk profiteren van plannen van olie- en gasproducent Santos om de productie op te starten in Dorado, een offshore-gebied voor de westkust van Australië. Dit stelt analist Quirijn Mulder van ING.

Santos is van plan zijn productie richting 2025 te verdubbelen. Onder dit plan valt ook het ontwikkelen van Dorado. "Als de productie start dan zal Fugro royalty's ontvangen voor eerder verrichte seismische werkzaamheden destijds in een joint venture met Finder Exploration”, aldus ING.

Financiële details kon ING niet geven.

"De impact op de kasstromen zullen aanvankelijk beperkt zijn, maar als er meer velden zullen worden ontwikkeld, dan zouden de opbrengsten voor Fugro op kunnen lopen tot een paar miljoen euro per jaar”, aldus Mulder.

Wel benadrukte de analist dat de eventuele opbrengsten niet voor 2025 verwacht worden.

Tot slot gaf Mulder nog aan dat het best zo kan zijn dat het seismische werk van Fugro op de lijst van desinvesteringen staat van het bedrijf, "maar hoe concreter de plannen van oliebedrijven zijn, hoe beter dit is voor de mogelijke opbrengsten”, aldus de analist die een koopadvies op Fugro heeft met een koersdoel van 11,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
IQ
0
Erny
0
quote:

IQ schreef op 4 december 2019 13:06:

Koers Fugro doet niets met bericht van ING, aandeel is uit de gratie.
Nog niet bij de shorters hoor, nog lang niet.
Apae
0
15,63% short nu, volgens het AFM register. Waarvan MW voor ruim een kwart verantwoordelijk is, en MW zien we in flink tempo afbouwen nu.
Dat geeft wel aan dat er geen enorme winsten meer verwacht worden door verder short te gaan. Shorters met dergelijke deelnames kunnen helemaal niet van de ene op de andere dag uitstappen, dat zou een koersexplosie veroorzaken.
conradus
0
Ik verwacht dat Fugro binnenkort van alle spoorbanen in Nederland de ondergrond in kaart moet gaan brengen i.v.m. de verzakkingen.
Maradonna11
0
quote:

conradus schreef op 4 december 2019 16:05:

Ik verwacht dat Fugro binnenkort van alle spoorbanen in Nederland de ondergrond in kaart moet gaan brengen i.v.m. de verzakkingen.
Dat verwacht ik ook!
IQ
0
quote:

conradus schreef op 4 december 2019 16:05:

Ik verwacht dat Fugro binnenkort van alle spoorbanen in Nederland de ondergrond in kaart moet gaan brengen i.v.m. de verzakkingen.
Orders werken niet meer om de koers te stimuleren. Oplossing van de schuldenlast oktober 2021 zal de koers omhoog stuwen, maar dan uit de mond van de CEO, een oplossing financieel die niet opgebracht moet worden door de huidige aandeelhouders.
nescio
0
WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De olievoorraden in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse energiebureau EIA.
De olievoorraden zakten met 4,9 miljoen vaten tot 447,1 miljoen vaten. Kenners hadden in doorsnee op een daling met 1,5 miljoen vaten gerekend
volume is 80%
De prijs van een vat Amerikaanse olie noteerde woensdagmiddag 4 procent hoger op 58,35 dollar en Brentolie steeg bijna 4 procent tot 63,15 dollar per vat.

die moeten weer fugro inschakelen:-)
roelaarts
0
Beste IQ, je schijnt (ik denk wilt) niet te begrijpen dat we dan 2 jaar verder zijn. Een goed gevulde orderportefeuille zal de koers positief beïnvloeden en de afhndelijk van de schuldenlast eenvoudiger maken. Doe tenminste mij een plezier en stop eens met het steeds weer opnieuw benoemen van die schuldenlast. Voor alle duidelijkheid, ik snap ook dat het een issue is. Maar in 2 jaar tijd kan er veel veranderen!
IQ
0
Blijf erop hammeren dat er duidelijk gecommuniceerd moet worden over die schuld door de top van Fugro, de reden waarom de koers als een speer naar beneden is gegaan van 14€ naar nu gelukkig 8€, koers was verder aan het afdalen naar de 5€, basis, geen vertrouwen en geen enkel uitzicht om de schuldenlast die op tafel moet komen uit nog te realiseren winsten komende twee jaar, natuurlijk zou het kunnen door uitgifte nieuwe obligaties, maar of die vertrouwen tegen ie tijd er is om die uitgifte zorgeloos te kunnen regelen betwijfel ik. Koers Fugro is niet voor niets al twee jaar zwaar aangevallen door shorters, die deze koersdaling trouwens goed gezien hebben, gun ieder zijn winst. Hoop met iedereen mee dat er op tijd geherfinancierd kan worden, c.q. hoe dan ook, maar hoor graag op tijd wat de CEO voor oplossing in petto heeft.

roelaarts
0
De daling naar onder € 6,00 is toe te schrijven aan de shorters. Die lijken het vertrouwen in hun posities te verliezen. Koers blijft nu mooi hangen en mogelijk substantieel stijgen bij goede cijfers en outlook. En natuurlijk staat de schuldenlast op de agenda van de bestuurders van Fugro. Die zijn daar echt mee bezig. Lijkt me wel dat er op dit moment in de tijd weinig opzienbarends te vertellen is.
IQ
0
De outlook is van het meest groots belang bij de volgende KW cijfers, zijn wij het toch eens dat communicatie komend jaar belangrijker is dan opdrachten, natuurlijk zie ik graag grote en vooral winstgevende opdrachten, help zeker in positieve zin mee.
[verwijderd]
0
De prijs van olie is gestegen. Blijft de olie stabiel of stijgt? Dan blijven de opdrachten ook voor Fugro wel binnenkomen. Succes!
Apae
0
Ik verwacht niet dat er ook maar iets wordt gecommunicerd over het aflossen van die schuld voordat dat aflossen een voldongen feit is. Als er een plan ligt, zal dat eerst uitgevoerd worden in stilte voordat het gecommuniceerd wordt, net zoals dat met het verlengen van het bankconvenant is gebeurd.
De reden? Heel simpel: communicatie voordat het is uitgevoerd kan verstorend werken op het uitvoeren, en dan wordt er dus iets gecommuniceerd dat niet op die manier waargemaakt kan worden. De enige reen die ik zie voor eerdere communicatie zou de verplichting tot communicatie op basis van koersgevoelige info zijn.
Dus: orders en outlook, dat mogen we verwachten. En een goed gevuld orderboek zal zijn positieve uitwerking hebben op het oplossen van de schuldenproblematiek.
11.210 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 ... 557 558 559 560 561 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 23,140
Verschil -1,040 (-4,30%)
Hoog 23,900
Laag 23,140
Volume 402.519
Volume gemiddeld 383.212
Volume gisteren 461.941

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront