AB InBev « Terug naar discussie overzicht

Proost!

5.271 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 260 261 262 263 264 » | Laatste
voda
1
Bedrijfsnieuws

AB InBev zou volgens persbureau Reuters een joint venture willen oprichten of een minderheidsbelang willen verkopen in de bottelarij en blikjesfabrieken, dat 5 miljard à 6 miljard dollar waard zou zijn. Hiermee zou de brouwer de schulden verder kunnen verlagen. KBC Securities vraagt zich echter af of dit nog nodig is na de geplande verkoop van de Australische activiteiten en de beursgang in Azië. Het aandeel won 0,2 procent.

(ingekort)

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
JdeFL
0
quote:

Leefloon schreef op 7 november 2019 16:44:

... Een zeer kortlopend OTM putje vind ik weer kunnen, tijdens een dipje en met koopbereidheid. ...
Nog eens? Vorige keer zou het zeker gelukt zijn, zonder uitoefening. De P69 zit in de buurt van 0.5€....
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 10 december 2019 09:59:

Nog eens? Vorige keer zou het zeker gelukt zijn, zonder uitoefening. De P69 zit in de buurt van 0.5€....
Ik vind het wéér kunnen, tijdens een dipje. Laf en nachtrustvriendelijk, onder "de" 70. Om beter te trachten te doen dan het rendement van "houden" van/met een defensief aandeel, zonder enthousiast te worden van AB InBev, en om bij eventueel doorrollen e.d. al het begincijfer 6 aan te kunnen. Als het ware "de" 70 als "steun én weerstand". Geen voorziene cijfers tijdens de looptijd, en met een onbelangrijk theoretisch kansje op een meevallertje door de verkoopaankondiging van een onderdeeltje.
K-123
0
Ja het is een beetje wachten op een duidelijke richting , maar ik ga voor het opwaarts potentieel . De lage koers van begin dit jaar was echt een uitzondering , en met de maatregelen zou d cashflow moeten verbeteren . De uitbraken zijn er onder 70 en boven 73 zoiets .
Succes !
Leefloon
0
quote:

K-buyssetje schreef op 10 december 2019 20:55:

De uitbraken zijn er onder 70 en boven 73 zoiets
FYI en FWIW, voordat het een opsomming wordt van 2 hausseposities en iets dat "kan", wat meer het domein is van het niets analyserende TA:

De aanhalingstekens ("steun én weerstand") waren bewust gebruikt. 70+, "steun": geen probleem. 70-? Mogelijk probleem maar kans dat 70, noem dat voor mijn part een "weerstand", dan met een redelijke termijn toch in beeld blijft. Wanneer je uitgaat van uitoefenprijs 69. Met andere woorden: geen grote als-dan "uitbraak" verwacht bij "onder 70", dus met bijvoorbeeld doorrollen als alternatieve uitweg.
JdeFL
0
Praktijkvoorbeeld:
Bleek mijn 10 put inbev te zijn sinds juni vorig jaar. Gemiddelde inzet 2 puts, 15 à 16k€ (het risico, volledig), nooit langer dan 20 dagen, gemiddelde opbrengst 125€ (3 * verlies), gemiddeld toch +0.8% per keer. 8 * met close buy, 2 * expiratie. Begonnen met uitoefenprijs 80, geleidelijk dalende tot 68-69.
Aanvankelijk in the money, maar dat doe ik sinds enige tijd niet meer. Mik nu meer op expiratie.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 11 december 2019 10:29:

Begonnen met uitoefenprijs 80, geleidelijk dalende tot 68-69. Aanvankelijk in the money, maar dat doe ik sinds enige tijd niet meer. Mik nu meer op expiratie.
Ik herinner mij, misschien verkeerd, de ook voor volgers ondragelijke ITM-spanning van de combinatie 74 (koers) en 78 (strike), wat op de expiratiedag goed afliep. Algemeen: gebruik het meer als een instrument dat bij een onderliggende waarde past, en maak er niet teveel het gokken van koersen van. onder nou meteen aan te willen zetten tot een protective put 60 of zo.

Gisteren heb ik bij de notering ABN AMRO even gekeken naar de 2AB en ABN, De 2AB viel al snel af, omdat ik dan teveel de prijs zou moeten stellen. Een combinatie-order 14,50 en 15,00 had dan misschien mijn voorkeur, met een bruto-opbrengst van €0,29 of €0,30. De 14,50 als buffertje, wanneer de 15,00 heel zuur ITM zou gaan geraken. Zo werkt het niet, maar het wordt bijna een soort virtuele eigen uitoefenprijs van 14,75. Omdat ik 15,00 bij een koers van 15,0x teveel het gokken van koersen of bodems vond. Het aandeel heeft recent al lager gestaan, en het is vooral een forum dat lawaai maakt over een ronde 15.

Onderliggende waarde SUEZ (SEV) was, langer geledend ook een goede keuze, vond ik. Ter illustratie, dat aandeel noteert nog steeds hondstrouw rond strikes van toen. Iets hoger (laag in de 13), maar dat kan geen kwaad met een short put. Of covered call.
JdeFL
1
Haar in de boter bij verkoop Australische AB InBev-tak
De Australische mededingingsswaakhond vindt dat de overname van de lokale AB InBev-tak door sectorgenoot Asahi de concurrentie op bepaalde vlakken belemmert.
De Japanse biergroep Asahi betaalde deze zomer omgerekend 10 miljard euro voor Carlton & United Breweries (CUB), de Australische tak van AB InBev . De verkoop kwam er na de mislukte beursgang van de Aziatische tak van AB InBev, waar CUB een onderdeel van was. Na die verkoop - die meer opbracht dan verwacht - zette AB InBev door met de beursgang, die uiteindelijk wel lukte.
Maar er komt mogelijk een haar in de boter. Want de Australische concurrentiewaakhond (ACCC) heeft vragen bij de beperking van de concurrentie die de deal zou meebrengen, zowel op de cider- als op de biermarkt.
'De geplande overname zou de twee grootste ciderproducenten groeperen op een al heel geconcentreerde markt. De merken Somersby, Strongbow, Mercury en Bulmers - samen goed voor een marktaandeel van zo'n 66 procent - zouden in hetzelfde bedrijf terechtkomen. We zijn bezorgd dat de transactie tot hogere ciderprijzen zou kunnen leiden', zegt de ACCC-topman Rod Sims na een preliminair onderzoek.
'Volgens Asahi maken cider en bier deel uit van dezelfde markt. Maar op het eerste zicht is cider een aparte markt en zijn ciderdrinkers niet per se ook bierdrinkers', stelt Sims. De definitieve beslissing van de ACCC wordt eind maart 2020 verwacht.
De deal met Asahi is niet onbelangrijk voor AB InBev. De bierreus wil met de opbrengst van de verkoop van CUB zijn schuldgraad verlagen. Sinds de overname van SAB Miller is de schuld van AB InBev torenhoog. Volgens de zakenbank Jefferies zou de Belgisch-Braziliaanse brouwer tegen eind dit jaar zijn schuld dankzij de CUB-deal kunnen terugschroeven van 98 tot 87 miljard dollar (87 tot 77 miljard euro).
Eind november doken berichten op over een mogelijke gedeeltelijke verkoop van de Amerikaanse blikkenafdeling en bottelari van AB inBev. Zo zou de Stella Artois-brouwer zijn hoge schuldenberg verder willen afbouwen.
AB InBev stelde eerder al dat de afbouw van zijn schuldenberg tot minder dan 4 keer de brutobedrijfswinst (ebitda) tegen eind 2020 niet afhankelijk is van de afronding van de CUB-deal. (Tijd.be)

Oeps.
JdeFL
1
Bolero:
• De Australische regulator fronst ernstig om de verkoop door AB Inbev van Carlton & United Breweries aan brouwer Asahi goed te keuren. De Japanner die dreigt zo té machtig te worden op de cider- en biermarkt (met o.a. CUB en Lion). Op naar een deelverkoop, zoals dat ook noodzakelijk was ten tijde van de overname van SABMiller? Feit is dat de schulden van de biergroep weer (even) op de oppervlakte zullen komen. KBC Securities maakt zich geen zorgen en blijft bij zijn “Kopen”-advies met 105 euro koersdoel. •
Leefloon
1
Ook yours truly blijft ergens bij: 69, en de aanbeveling om dat te doen tijdens een dip richting 70. Of dat nou 70,10 of 69,90 is. Dit nieuws verandert die zaak niet.
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 12 december 2019 09:24:

dat de transactie tot hogere ciderprijzen zou kunnen leiden
FWIW en met beperkte relevantie voor de beurs (AB InBev probeert in dit geval nota bene juist om er vanaf te geraken) , van slome biased Unilever-bashing naar de populaire, op cider lijkende substanties: www.npo3.nl/keuringsdienst-van-waarde... (donderdag 19-12-2019).

"Het zit in hippe flesjes, ordinair in blik én in luxe champagneflessen met kurk: cider. Een flexibel appeldrankje dat zich op allerlei manieren laat maken. De Keuringsdienst reist af naar België en Engeland om uit te zoeken wat cider nou eigenlijk is en komt tot de ontdekking dat je daar je fantasie rijkelijk bij mag gebruiken.".

De noodgedwongen keuze voor België en andere landen heeft ws. meer te maken hebben met gesloten Nederlandse bedrijfsdeuren, door een activistische reputatie, dan met AB InBev. De strekking van de hele uitzending staat eigenlijk al in de aankondiging, dus men hoeft niet perse naar het langdradige vragen naar een al bekende weg te gaan kijken.
JdeFL
1
JdeFL
1
Serge Mampaey
13 december 2019 18:40
De focus op een versnelde schuldafbouw deed AB InBev dit jaar een kwart opveren. Maar de dalende bierverkoop en hogere kosten steken stokken in de wielen van ’s werelds grootste brouwer.
Na het annus horribilis 2018, waarin de koers van AB InBev 38 procent kelderde, heeft de ploeg van topman Carlos Brito de opdracht om de voornaamste angst van de beleggers weg te nemen: de hoge schuldenberg. De schulden vertegenwoordigen bij de start van het jaar 4,9 keer de brutobedrijfswinst (ebitda). Half januari meldt het persagentschap Bloomberg dat de brouwer nadenkt over een beursgang van zijn Aziatische activiteiten om de schulden versneld te verminderen (1).
Eind februari sturen meevallende jaarcijfers het aandeel fors hoger (2). Het kwartaal voordien wist AB InBev slechts 0,3 procent meer bier te verkopen, al haalde het daar 10 procent meer brutobedrijfswinst uit. De focus op duurdere premiummerken als Stella Artois, Corona en Budweiser en een strikte kostencontrole zijn heilzaam voor de winstmarges.
De cijfers over het eerste kwartaal worden daarentegen koel onthaald (3). De economische malaise drukt de cijfers in belangrijke landen als Argentinië en Zuid-Afrika, terwijl de daling van de munten in de groeilanden zwaar doorweegt. In de VS hebben de lagerbieren Bud en Bud Light het lastig wegens de opmars van meer artisanale bieren. Bud probeert met de ‘Corn Wars’ het tij te keren: de brouwer beschuldigt concurrenten als Miller en Coors Light ervan maissiroop te gebruiken, maar AB InBev moet die lastercampagne van de rechter stopzetten.
Begin juli moet AB InBev de beursgang van zijn Aziatische tak in Hongkong afblazen wegens een gebrek aan interesse en de start van de zomerbeursdip (4). Maar enkele weken later verkoopt de groep haar Australische divisie voor 10 miljard euro aan de Japanse concurrent Asahi. Tegen 14,9 keer de ebitda is het prijskaartje zeer stevig. Alle centen gaan naar de schuldafbouw.
Eind die maand stuurt het beste kwartaal in meer dan vijf jaar de koers naar een jaarpiek (6). Vooral de volumegroei met 2,1 procent verrast positief. Met een winstmarge van 42 procent bewijst de megabrouwer zijn reputatie als grootste winstmotor van alle consumentenbedrijven.
In september gaat de beursgang van de Aziatische tak toch door (7). Dat gebeurt aan de onderkant van de voorgestelde prijsvork, maar brengt toch nog 4,5 miljard euro in de kassa. Via een aparte notering is die schuldenvrije divisie, die de naam Budweiser Brewing Company APAC krijgt, bovendien verlost van de schuldenlast van de moedergroep, waardoor ze weer overnames kan doen.
Het derde kwartaal levert een zware kater op (8). De bierverkoop daalde onverwachts 0,5 procent, met de VS en China als boosdoeners. In het Chinese nachtleven valt de verkoop fors terug. Bovendien zakt de winstmarge door duurdere grondstoffen, hoge marketingkosten en veel promoties om de verkoop overeind te houden. Voor het eerst sinds lang zal de omzet per hectoliter de inflatie dit jaar niet kunnen bijbenen, waarschuwt AB InBev. De prognose voor het hele jaar gaat van een ‘sterk hogere’ naar een ‘matig hogere’ brutobedrijfswinst. (Tijd.be)
JdeFL
1
Nieuwe acties mogelijk bij AB InBev na Nieuwjaar
Het sociaal overleg bij brouwer AB InBev is donderdag afgesprongen. Dat meldt de christelijke vakbond. Nieuwe acties bij de brouwer zijn mogelijk na Nieuwjaar.
Bij de brouwreus is al een tijd een sociaal conflict bezig. Als gevolg organiseerden de vakbonden blokkades van de brouwerijen van Leuven, Jupille en Hoegaarden de voorbije weken.
Over een deel van het conflict, met name over de syndicale eis voor een verbetering van de werkzekerheids- en inkomensgarantie bij ontslagen om economische redenen, werd een akkoord bereikt tussen bonden en directie.
Over andere dossiers was dat niet het geval, aldus vakbondssecretaris Kris Vanautgaerden (ACV Voeding en Diensten). Onder meer over meer koopkracht en werkbaar werk bij AB InBev en de problemen met de loonadministratie was er nog overleg. Dat overleg, aldus Vanautgaerden, is donderdag opgeblazen. ‘De directie had onvoldoende mandaat. Het overleg is gestopt.’
De vakbonden hebben een stakingsaanzegging ingediend. Nieuwe acties zullen moeilijk tegen te houden zijn indien de directie bij haar standpunt blijft, waarschuwt de vakbond. (dS)
Leefloon
1
quote:

Leefloon schreef op 12 december 2019 13:10:

Ook yours truly blijft ergens bij: 69, en de aanbeveling om dat te doen tijdens een dip richting 70.
(Al niet niet eventjes) niet voor herhaling vatbaar, vanwege de stijging. Ik reageer liever na (de volatiliteit van) een bovenmatige daling dan na een stijging. De laffe 69 is nooit onder water geraakt, wat daarvan de nachtrustvriendelijke gedachte achter was.
Pinkiesdevil
0
goedemorgen allen

alvast prettige feestdagen toegewenst.

wat zijn jullie korte termijn verwachtingen voor de komenden weken voor AB inbev?
waar hopen jullie op?

Egomarinus
0
quote:

Pinkiesdevil schreef op 23 december 2019 08:35:

goedemorgen allen

alvast prettige feestdagen toegewenst.

wat zijn jullie korte termijn verwachtingen voor de komenden weken voor AB inbev?
waar hopen jullie op?

Prettige feestdagen.
Ik persoonlijk verwacht up na de kleine afstraffing in oktober.
Ik hoop op een mooi resultaat in de afbouw van de schuldenberg door de Bud aandelen in Hong Kong.
Hoe sneller die berg weg gewerkt is, hoe sneller we weer mooi up kunnen gaan.
[verwijderd]
0
Gelieve allemaal enorm veel bier te drinken tijdens de feestdagen en alvast de beste wensen !
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 20 december 2019 19:25:

laffe ... nachtrustvriendelijke gedachte
Een dag te vroeg. Hier of elders had ik onder de grotere noteringen AB InBev genoemd voor 2019. Als het aandeel vandaag of morgen in Brussel niet noemenswaardig stijgt, kan ik het herhalen voor een virtuele wedstrijdportefeuille voor 2020.

Met een totaal andere uitgangspositie dan verleden jaar, toen het aandeel echt té goedkoop was. Een dip binnen een dip van een dip. Dat is nu niet meer zo. De stuwende kracht zou nu meer het zerobond-idee zijn. Die zerobond heeft misschien een effectief rendement van 10% bij aflossing in het jaar 202x, maar in het begin kan dat rendement hoger zijn. Die 10% is een gemiddelde. Tijd = risico, met een langzaam afnemende onzekerheid.

Cijfers kunnen "niet meevallen", maar in een virtuele wedstrijdportefeuille kan een gemiddelde van "houden" tijdens het begin van een periode van meerdere hersteljaren "kopen" worden. De ruimte aan de bovenkant is wel beperkt, en AB InBev is ws. niet mijn favoriete large cap. Omdat een jaar vertraging van het herstel, bijvoorbeeld door "niet meevallende" cijfers, funest kan zijn. Virtueel zou je mogen hopen dat de index met een defensief aandeel licht verslagen wordt, net zoals ws. in dit jaar.

Het virtuele is geen indekking. In werkelijkheid zou ik met onderliggende waarde AB InBev voor een nog iets hoger, outperformend rendement gaan. Bijvoorbeeld omdat de Brusselse notering met 3 cijfers voor de komma "duur" genoemd mag worden, zodat het geen echte knaller zal worden. Het lijkt mij niet dat de koersstijging van 2019, YTD, herhaald zal worden in 2020. Investeer een eventuele meeropbrengst desnoods in long calls of zo, voor wie dit aandeel helemaal ziet zitten.

Externe factoren buiten beschouwing latend, waaronder politici met een opvallend kapsel, verwacht ik een positief aandeelhoudersrendement. Dat is dan het meest waarschijnlijk. Door het gemiddelde van 10% van een AB InBev-zerobond, en de kans op een versnelling in het begin, plus het geknipte dividendje. Dat biedt enige ruimte ten opzichte van een aandeelhoudersrendement van 0% of lager, zodat een stagnerende BEL 20 of "niet meevallende" cijfers een beetje opgevangen kan worden.

De bedoelde theoretische versnelling is tamelijk simpel te duiden als een koers van €75 en een "koersdoel" van een gesaneerd AB InBev van €125, over 5 jaar. Een fanclub-achtige koersstijging van 66,67%, of effectief 10,76% per jaar. Gemiddeld. Naarmate het doel van een schuldenratio dichterbij komt, neemt het risico en dus het gewenste rendement af. Dan herstelt de koers in een eerste jaar misschien niet met 10,76%, maar jaarlijks met €10. In een eerste jaar is het koersrendement dan niet een gemiddelde van 10,76%, maar 13,33%. Het is dan net dat beetje extra dat ervoor kan zorgen dat een index in zo'n jaar verslagen kan worden. Het risico blijft dat 5 jaar 6 jaar wordt, bijvoorbeeld door "niet meevallende" cijfers. Dan kan er zomaar 10%, 15% van de koers af, door het vertraagde herstel, en kom je met dividendje hopelijk boven de 0% uit. De €10 per jaar is louter indicatief en illustratief, waarmee in het begin het rendement iets hoger is, en dat later met minder onzekerheid iets lager is. Net zoals een gevallen engel in het begin fors kan stijgen.

In een beetje normaal jaar verwacht ik nadrukkelijk niet dat met AB InBev de large cap-categorie gewonnen zal worden. Dat is zóóóóóóóóóóó 2019...
5.271 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 260 261 262 263 264 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 54,960
Verschil +0,800 (+1,48%)
Hoog 55,100
Laag 53,960
Volume 1.395.244
Volume gemiddeld 1.317.109
Volume gisteren 825.018

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront