Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

luchtschip
0


Het Huis van Afgevaardigden gaat vanavond stemmen, aangaande 2 'articles of impeachment' against Donald Trump

1-Abuse of Power
for pressuring the Ukrainian President to assist him in his 2020 re-election campaign

2-Obstruction of Congress for blocking testimony

twitter.com/BBCWorld/status/120730303...
Stock Exchange Monkey
0
quote:

Wadloper schreef op 18 december 2019 12:21:

Laat maar zien die keiharde bewijzen.
Je moet toch wel heel grote oogkleppen voorhebben om niet te kunnen zien wat de feiten echt zijn.
Hele impeachment is gestoeld op leugens.
De Democraten hebben 2016(impeachment werd volgens Pelosi verleden week al over gesproken vlak na 2016 dus voor het telefoongesprek met Ukraine) nooit kunnen verwerken en door deze onzin zullen ze 2020 ook dik gaan verliezen.
Veel plezier de komende dagen en volg het nieuws maar.
Loopt uit op een dikke sof, zelfs de oude nog door Trump te vervangen oude Ruth heeft Pelosi tik op de vingers geven.
Heerlijk dit.

Ach voor vandaag is het een duidelijk verhaal en dan is het toch mooi dat de beste man straks effe lekker zijn zegje kan moet doen! Is kijken wat er onder ede allemaal nog verteld wordt, hij is al druk bezig met zijn team, zal er misschien toch een beetje onrustig van slapen....
luchtschip
0


Donald J Trump@RealDonaldTrump op twitter

Can you believe I will be impeached today by the Radical Left, Do Nothing Democrats, AND I DID NOTHING WRONG ! A terrible thing. Read the Transcripts. This should never happen to another President again.

Say a PRAYER

twitter.com/realDonaldTrump/status/12...
luchtschip
0


Rechtszaak tegen Paul Manafort wegens fraude in de Staat New York gaat niet meer door.

Wanneer Manafort in een staat wordt veroordeeld kan Trump geen Presidentieel Pardon verlenen.
Manafort zit momenteel een cel straf uit voor een overtreding op Federaal niveau.
Het is dus nog steeds mogelijk dat Trump een Pardon kan geven aan Manafort.

Manafort is naar het ziekenhuis gegaan wegens hart problemen en is aan de beterende hand.

twitter.com/nakashimae/status/1207319...
Stock Exchange Monkey
0
quote:

Al Kipone schreef op 18 december 2019 18:36:

Fox, August 23, 2018
Trump declares 'market would crash' if Democrats impeached him

www.foxnews.com/politics/trump-declar...

Daar begrijp je toch niets van, er is niks aan de hand en het is allemaal onzin. Dan zal een markt daar toch ook niet negatief op reageren en anders mot hij effe met de banken bellen zoals hij al vaker heeft gedaan naar eigen zeggen :)
Al Kipone
0
Meanwhile:

de president besluit in deze roerige tijden dat het land een rustige, evenwichtige leider nodig heeft, die kracht en koelbloedigheid uitstraalt. Nu zijn brief van gisteren, hoe doordacht ook opgesteld en fijnzinnig geformulerd niet het vereiste effect had, grijpt hij weer terug op eerder succesvol gebleken communicatietechnieken.

Hij tweet

Donald J. Trump
@realDonaldTrump

SUCH ATROCIOUS LIES BY THE RADICAL LEFT, DO NOTHING DEMOCRATS. THIS IS AN ASSAULT ON AMERICA, AND AN ASSAULT ON THE REPUBLICAN PARTY!!!!
gnocchi.
0
"Deze president doet niets anders dan zijn eigen gebrek aan moraliteit op anderen projecteren," zei Adam Schiff over Trump. "Dit is iemand die constant anderen bespot, maar het niet kan laten om zelf bespot te worden. Iedereen die bereid is om tegen hem op te komen, gaat hij achterna."

twitter.com/joncoopertweets/status/12...
luchtschip
0

Impeachment debat

Chairman Nadler suggereert dat Representative Louie Gohmert Russische propaganda verspreidt op de vloer van het Huis van Afgevaardigden en tolereert dit niet.

twitter.com/joshscampbell/status/1207...
luchtschip
0


Meanwhile in the Senate

Op dit moment gaat er een staflid van het Witte Huis de kantoren van de senatoren af en bezorgt een pakketje.

Bevattend
-de onsamenhangende brief van Trump aan Nancy Pelosi
-een supergrote White House Christmascard en dan onverklaarbaar een Christmas card op enveloppen formaat.
Met de handtekening van Donald Trump en Melania Trump

pbs.twimg.com/media/EMGEXjdWsAMtIov?f...

twitter.com/ChrisMurphyCT/status/1207...

Wie zet er nu een handtekening op een kerst kaart?

voda
0
Groen licht voor afzettingsprocedure tegen president Trump na historische stemming in Huis van Afgevaardigden

In Washington DC hebben de Amerikaanse afgevaardigden gestemd over de afzettingsprocedure tegen president Donald Trump. Een meerderheid heeft de twee impeachmentartikels goedgekeurd. De impeachment (formele inbeschuldigingstelling) van president Trump is daarmee een feit. Het is pas de derde keer in de geschiedenis van de Verenigde Staten dat zoiets gebeurt. Er was een debat van elf uur lang over twee aanklachten: machtsmisbruik en het belemmeren van de rechtsgang. Er volgt nu een proces in de Senaat en daar domineren Trumps partijgenoten, de Republikeinen. De kans is dus heel klein dat Trump effectief wordt afgezet.

Brecht Schabregs, Denny Baert, Jos De Greef

De voorbije weken zijn tal van getuigen in de Oekraïense kwestie- die de aanleiding was voor de "impeachment"- gehoord door een commissie van het Huis. Woensdag is in het voltallige Huis van Afgevaardigden een debat voor en tegen de afzetting gevoerd. Buiten werd betoogd door voor- en tegenstanders van de Republikeinse president Donald Trump.

IMPEACHMENT TRUMP
Amerikaanse president Donald Trump schrijft boze brief naar Democraten: "Democratie is jullie vijand!"
wo 18 dec 13:10

In de loop van de nacht (onze tijd) is er gestemd over twee klachten die een afzetting zouden rechtvaardigen. De eerste klacht gaat over machtsmisbruik, en slaat op het al dan niet chanteren van de regering van Oekraïne om dat land te dwingen een gerechtelijk onderzoek te starten naar Hunter Biden, de zoon van de Democratische presidentskandidaat Joe Biden. De andere klacht slaat op tegenwerking van het onderzoek naar die eerste klacht.

De Democraten hebben een meerderheid in het Huis, dus het was vooraf al zo goed als zeker dat beide artikels zouden passeren. Het eerste artikel werd goedgekeurd met 230 stemmen voor, 197 tegen en één onthouding. Het tweede kreeg de goedkeuring van 229 parlementsleden, tegenover 198 tegenstemmen en opnieuw één onthouding. Zo goed als alle Democraten stemden voor, alle Republikeinen stemden tegen.

Donald Trump is nu formeel "impeached", wat erop neerkomt dat hij in staat van beschuldiging is gesteld. De procedure gaat voort in de Senaat. Concreet zal daar een proces gehouden worden, mogelijk volgende maand al, waarna de senatoren beslissen of Trump wordt afgezet.

Amerika-correspondent Björn Soenens, die op dit moment in België is, vat in "De afspraak" samen waarover het precies gaat en waarom het proces bij voorbaat een verloren zaak is. (Lees verder onder de video.)

De afzettingsprocedure is ingeschreven in de Amerikaanse grondwet van 1788. De procedure is in feite vrij eenvoudig, maar tegelijk moeilijk in de praktijk om te zetten, om misbruiken te voorkomen. Concreet volstaat een meerderheid in het Huis om die procedure in gang te zetten en daar hebben de Democratische tegenstanders van Trump dus een meerderheid.

IMPEACHMENT TRUMP
Tijdslijn: hoe een telefoontje tot de afzetting van de Amerikaanse president Donald Trump zou kunnen leiden
wo 04 dec 16:42
Proces in de Senaat
Het eigenlijke proces zal nu in de Senaat gevoerd worden. Daar hebben de Republikeinen van Trump dan weer een meerderheid. Bovendien moet twee derde van de Senatoren stemmen voor de afzetting.

De kans dat dat aantal gehaald wordt, is erg klein. De Democraten hopen dan ook vooral dat er nog meer bezwarende feiten voor Trump zouden opduiken en dat die dan zijn verkiezingscampagne volgend jaar zouden schaden.

Het is pas de derde keer in de Amerikaanse geschiedenis dat een afzettingsprocedure tegen een president in werking wordt gesteld. De eerste keer was dat in 1868 tegen de Democraat Andrew Johnson; de tweede keer in 1998 tegen de Democraat Bill Clinton. In beide gevallen mislukte de afzetting in de Senaat. De Republikeinse president Richard Nixon vermeed na het Watergate-schandaal een afzetting door zelf af te treden in 1974.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

voor meer, zie link:

www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/12/18/ameri...
Chiddix
0
De Democraten die er nog steeds niet in slagen, om het verlies van de presidentsverkiezingen 2016 achter zich te laten , denken met een afzettingsprocedure tegen Trump de verkiezingen 2020 te kunnen winnen.
Of Joe Biden dan Trump moet gaan verslaan, wordt straks duidelijk. Of is Trump weg in 2020? Dat wordt niet verwacht door politieke analisten.
Wat Biden heeft uitgevreten in de Oekraine zal veel kiezers doen gaan twijfelen als Biden de presidentskandidaat wordt van de Democraten.
Het is niet uit te sluiten , dat de Democraten zich in eigen voet schieten met de afzettingsprocedure. Maar je moet wat , om Trump te vloeren.
simidoc
0
In de senaat zal heel de dems show weg gestemd worden.En Trump zal mooi blijven zitten waar hij nu zit.
Mijn Vriend
0
www.reuters.com/article/us-usa-defens...

Zelfs Merkel kan na de VS-sancties op de Nord-Stream-2 bedrijven slechts tot 1 conclusie komen: relatie met de VS niet verder uitbouwen.

alexnr75
0
www.telegraaf.nl/entertainment/151230...

Amerikaanse twitteraars zijn zich rot geschrokken toen ze een foto zagen van Hillary Clinton bij een theatershow op Broadway. Niet om dat theaterbezoek, maar om het gezicht van Clinton. De 72-jarige zag er namelijk jaren jonger uit, maar of dat nou ook echt beter was?

:)))
leek2018
0
quote:

Mijn Vriend schreef op 19 december 2019 09:06:

www.reuters.com/article/us-usa-defens...

Zelfs Merkel kan na de VS-sancties op de Nord-Stream-2 bedrijven slechts tot 1 conclusie komen: relatie met de VS niet verder uitbouwen.

Ja, wat is wijsheid. USA afbouwen en Rusland opbouwen? De ijzeren lijn lag tig jaren geleden bij de grens met Oost-Duitsland. is verschoven naar de grens met Polen/Rusland en schuift nu steeds meer op naar de Noordzee. Windmolens en zonnen energie kunnen het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen niet opvangen. Het is wel grappig, Groningen was in het verleden een communist bolwerk en nu tig jaren later komt Rusland door Groningen weer indirect binnen. Het kan verkeren.
DeZwarteRidder
0
quote:

Mijn Vriend schreef op 19 december 2019 09:06:

www.reuters.com/article/us-usa-defens...
Zelfs Merkel kan na de VS-sancties op de Nord-Stream-2 bedrijven slechts tot 1 conclusie komen: relatie met de VS niet verder uitbouwen.
Onder Obama of Clinton hadden we deze problemen niet gehad.
josti5
0
Wat een triest land: een democratisch gekozen president willen afzetten.
Mensen in zo'n functie hebben zonder uitzondering vieze handen, dus natuurlijk ook Trump.
Maar Hillary is geen haar beter, haar echtgenoot niet, Obama niet, en de Bushes al helemaal niet.
Wij in Nederland hebben onze immer lachende leugenaar, niet eens democratisch gekozen.

De Democraten zijn de nagels aan de doodskist van de eens zo sterke USA.

Het einde van deze staat als supermacht is in zicht.
Hopelijk slepen ze de rest van de wereld niet mee omlaag.
70.499 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 1641 1642 1643 1644 ... 3521 3522 3523 3524 3525 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  18:05
 Germany40^ 17.801,80 -1,25%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.936,52 -0,96%
 US30^ 37.847,73 +0,40%
 Nasd100^ 17.759,16 +0,37%
 US500^ 5.070,74 +0,20%
 Japan225^ 38.541,12 -0,40%
 Gold spot 2.392,76 +0,40%
 EUR/USD 1,0632 +0,07%
 WTI 84,87 -0,22%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront