Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.987 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
rationeel
1
Martien de Wit

Professor Ellian heeft weer gelijk. Dit is een heilloze weg van een krankzinnige, die onze kleinkinderen in het verderf zal storten.
We moeten dezer gekte stoppen. NEXIT NU!

rationeel
1
M G

De doorgedraaide bende van de EU is de weg ingeslagen die alleen tot ondergang leidt; de krachten er achter kan ik alleen maar raden, maar een NEXIT komt er 100%
rationeel
0
a des

Nexit komt er 100% nooit! D66 gaat een wetsvoorstel indienen om het EU- lidmaatschap van NL te verankeren in de grondwet....
en dan kan je hélemààl niets meer!

rationeel
1
Henk de Hoogt

Kunnen ze doen, maar een grondwetswijziging is met het huidige versplinterde politieke landschap onmogelijk (God zij dank!). In tweede lezing moet er in... beide kamers 75% ...voor zijn... Die... tweede ...keer is na verkiezingen. Make Holland great again, stem eens op de ...juiste partijen...
rationeel
1
EenOog

De Eurozone blijft in groei achter met de rest van de westerse wereld. We kunnen objectief vaststellen dat de Euro mislukt is. De EU is er niet in geslaagd in haar meest basale opdracht: het faciliteren van economische groei.

Er is geen enkel EU-land waar 51% van de bevolking voorstander is van de EU. De EU kan zich alleen handhaven en verder gaan door inspraak van de volkeren onmogelijk te maken en hen voor te liegen.

De EU is er niet in geslaagd een van de grootste Europese landen op een positieve manier aan haar te binden.

In deze context van mislukkelingen lanceert de EU een nieuw project om nog meer macht, invloed en geld naar zich toe te trekken: de EU gaat (op kosten van de Europeanen) het wereldklimaat reguleren.

Ze zijn helemaal op hol geslagen en gek geworden. Zelfs voorstanders van de EU zouden tegen deze plannen moeten zijn. Als de EU zoiets simpels als democratische legitimatie niet kan regelen, dan moeten ze het klimaat aan anderen of aan moeder natuur overlaten.

Ik hoop dat deze klimaat waanzin de laatste spijker is in de doodskist van de EU en dat we hierna kunnen overgaan tot ontbinding en geschiedschrijving.
rationeel
1
Jaap Kooijman

Ze zijn nog niet in staat te regelen dat iedere bewoner van de EU als tweede taal Engels leert, zodat iedereen met elkaar kan communiceren.
rationeel
1
a des

De massa in Europa komt pas in beweging als Timmermans aan je portemonnaie gaat komen. De mensen hebben kennelijk nog
steeds geen idéé wat op ze afkomt. Die hele ideoterie van Timmermans en Samson gaat de burger gruwelijk veel geld kosten; en het
ergste is nog dat die milieu- maffia nog geen resultaten kunnen laten zien ook. Er zit geen bedienbare thermostaat op onze aardbol.
Wat denken deze idioten wel....dat ze àlles in de hand hebben?...dat zij alles kunnen regelen? Er komen definitief ernstige ongeregeldheden
en langdurige protesten in heel Europa.
rationeel
1
Tony van Wijchen

De hoofddrijfveer hierachter is de economie/industrie, die door links voor de groene kar is gespannen. De wortel is een enorme zak met geld, die door de gewone belastingbetaler moet worden gevuld. Links en rechts hebben een verbond gesloten. Dhr Rutte is al druk doende met het verkopen van zijn groene plannen in het buitenland.
De prijs voor nieuwbouw huizen zonder gas aansluiting zijn ineens met E25k-E30k gestegen. Een huis gasloos maken kost ongeveer hetzelfde. Modaal tot 2x modaal kan dit niet betalen. Door gasloos stijgt uw huidige energierekening met de factor 2,6.
De huidige en nieuwe elektriciteit centrales zijn verre van groen mocht u dat misschien denken. De behoefte aan stroom zal bij gasloos ook enorm stijgen. Dus denk nou niet dat stroom van het net zo groen en goedkoper is.
rationeel
1
Naaldhak undefined

Wij zijn overgeleverd aan een VVD die je rustig groen links mag noemen, die levert het grootste kiezersbedrog ooit en maakt deze schande mogelijk. De midden klasse wordt om zeep geholpen door Rutte en de tandeloze CDA.

Het is bizar dat het grote land naast ons geen maximum snelheid heeft en nieuwe gas aansluitingen een subsidie ontvangen. Waarom stemt er nog iemand op die Rutte?
rationeel
1
Burgardo Vaderlander

Professor ik ben het voor 100% met uw visie eens en ik moet u zeggen dat ik er slapeloze nachten van heb. Ik vind het ook onbegrijpelijk dat een man als Rutte zijn verantwoordelijkheid niet neemt en de problemen die u schetst niet wil zien. Als ik dan de beelden zie van de conferentie in Madrid waar Rutte met de borst vooruit de "GEBRADEN HAAN " loopt uit te hangen dan word ik bang van deze man. Het wordt tijd dat er iemand aan de macht komt in NL met een gezond verstand die het roer op tijd zal overnemen. Ik ben van mening dat het momenteel niet goed gaat in Nederland, afgezien van de economie die draait redelijk goed door de kennis van ons volk en niet door RUTTE met zijn club.

whammy
1
quote:

rationeel schreef op 21 december 2019 19:08:

Duidelijk, eindelijk begint het onderwerp overbevokling wat aandacht te krijgen.

Jammer dat BDB:) ons niet meer komt bezoeken. Het is toch zo dat wij al JAREN bezig zijn om op dit belangrijke onderwerp de aandacht te vestigen.

Nu ja, BETER LAAT dan NOOIT.

Voor BDB:)
Er zijn meerdere mensen o.a. ik die denken dat Nederland overbevolkt raakt/is. Maar daar moetje niet in je omgeving mee aankomen. Er is voldoende ruimte met name op het platteland en de veestapel moet met 50% verminderd worden. Zo moet dat dus dan zwijg je in alle toonaarden.
Ronald Engels
1
Forumleden, Klimaatdiscussie,

Het lijkt er op dat het rond begin januari 2020 erg koud (-10 Graden Celcius) gaat worden vanaf ruwweg 2 januari in West-Europa en ook in Nederland, er zijn nu zeer grote oppervlakten van Groen-Land, de Artic-Ocean, Siberie, Noord-Canada erg koud aan het worden reeds op dit moment met temperaturen lager als min -35 à -40 graden Celcius.

Waarom het nu zo warm is in West-Europa komt door sterk overheersende warme Sahara-windstromingen, oorzaak wellicht onrustigere vertragende instabielere straal stromingen in het Noordpool- en Zuidpool-gebied, dus koudere Antarctica- en Artic-straalstromingen richting de Evenaar, met warmere meridionale stromingen richting de Noordpool en Zuidpool, dit schijnt normaal te zijn bij de huidige Global Cooling situatie, sommige delen planeet aarde koelen dan meer af als normaal (rond de evenaar en de keerkringen) en sommige gebieden warmen dan meer op als normaal.

Zie nu Zuid-America (koud), Australie (warm), Canada/USA (koud), West-Europa (warm).

Echter voor zover ik het beoordelen kan, wordt het in West-Europa koud tot zeer koud in begin januari 2020, vanaf ruwweg 2 januari 2020 voor langere periode, denk ik.

Overigens we hebben nog steeds zonnen-vlekken vrije dagen en aanzienlijk lage zonnewind stromingen met dus nog steeds maximale Cosmic Rays Cloud Seeding, langer als origineel verwacht door NASA voor eind 2019, o.a., dit ter informatie.

We zullen zien wat ons klimaat en ons weer de komende 35 jaar gaat brengen, ik houdt het op Global Cooling met milder en minder extreem weer, minder stormen, minder Hurricanes, enzv, echter met mogelijk toenemende voedsel tekorten wegens langere winterperiodes en meer droogten/minder regenval op noordeljk deel Noordelijk Halfrond, b.v. soja, granen, enzv.

M.v.g. Ronald
Ronald Engels
0
Forumleden Klimaatdiscussie,

- Nederland/kustgebieden West-Europa altijd aanzienlijk warmer door Warme Golfstroom, die weinig stromings-snelheids-verandering kent, ruwweg 12 graden Celcius warmer, Zie Proff HAPPER.

===============================

- Professor HAPPER,
Alltough I think you know, just the following: The highest waterfall in the world of cold salty ocean water is in the Strate of Denmark, at about 600 meters of depth, a drop of 3505 meters of cold salty deep ocean water over the border of this waterfall, dropping cold salty artic ocean water to the atlantic ocean bottoms and this current is only surfacing back at the equator Atlantic Ocean close to the Northwest of Africa, being heated up alongside the equator and returning back from the equator at the Bahamas as the Warm Atlantic Ocean Gulfstream and crossing over the Atlantic Ocean towards England/Ireland/Belgium/The Netherlans/Denmark/Norway towards the Artic Ocean, towards this huge ocean deep Waterfall south of Greenland, a fall of 3505 meters at 600 meters deep in the Strate of Denmark.

This is an important reason that western Europe along their coastal seesides in countries like UK/Ireland/Northern France, Belgium, Netherlands, Denmark and even around southern Island will not easy freeze-up.

This Warm Gulfstream vortex circulation current will never stop, due to the huge cold/salty waterfall of 3505 meters at a depth of 600 meter below the surface in the Strate of Denmark, south of Greenland.

Could you Proffesor Happer agree with my thinking on the Warm Gulfstream Vortex circulation, keeping the coastal waters of western Europe allways at least 12 degrees Celcius warmer as the waters south of Greenland, due to this huge 3505 meter ocean deep waterfall.

Also I estimate based on some research that the increase of 300 ppm vol. of CO2 towards 400 ppm vol. of CO2 has given Planet Earth only an additional temperature increase of maximum plus +0.27 Degrees Celcius and all the rest is due to more or less solar-activity since 1830 and as such less or more of Cosmic Rays Cloud Seeding Nucleïation and as such giving less or more cloud formation, I estimate about +/- 3 à 4 % more or less cloud formation worldwide on planet Earth.

Another increase of about 100 ppm vol. CO2 from 400 ppm vol. towards about 500 ppm vol. will as per your thinking only give an additional Anthropogenic CO2 temperature increase of only plus +0.15 Degrees Celcius and because our planet is now cooling for about at least 35 years or possibly 200 years, our planet earth will be colder by about minus -1 Degrees Celsius in about 35 to 200 years from to-day 1-12-2019. Longterm cooling will be due to the Milankovitch Cycles.

- As such It is Not CO2, It is Not US the People of Planet Earth, It is the SUN, It is Cosmic Rays Cloud Seeding, It is the Milankovitch Cycles, these factors are fully responsable for Global Warming or Global Cooling. Polution/overpopulation of our planet is the responsability of all Humans under full political Leadership of all political Governments Elites

Regards, Ronald Engels, The Netherlands
Chiddix
0
De VRT gaf verschillende beelden in de nieuwsuitzending gisterenavond hoe beroerd het allemaal is. Australie staat in brand en Zuid-Europa loopt onder water o.a Portugal.
josti5
1
quote:

Chiddix schreef op 22 december 2019 08:19:

De VRT gaf verschillende beelden in de nieuwsuitzending gisterenavond hoe beroerd het allemaal is. Australie staat in brand en Zuid-Europa loopt onder water o.a Portugal.
Portugal is gortdroog, en het was de hoogste tijd, dat er eens een plens viel, zeker hier in de Algarve.
Komende week weer prachtig weer, trouwens.
Chiddix
1
quote:

josti5 schreef op 22 december 2019 09:40:

[...]

Portugal is gortdroog, en het was de hoogste tijd, dat er eens een plens viel, zeker hier in de Algarve.
Komende week weer prachtig weer, trouwens.
De Belgische staatsomroep moet het uit een andere invalshoek brengen. Het volk moet bespeeld worden met het klimaatprobleem. Zelfde natuurlijk in Nederland. Als ik het goed gehoord heb bij de VRT komt er nog een storm aan in Portugal met wat wateroverlast.
[verwijderd]
1
quote:

Chiddix schreef op 22 december 2019 09:59:

[...]

De Belgische staatsomroep moet het uit een andere invalshoek brengen. Het volk moet bespeeld worden met het klimaatprobleem. Zelfde natuurlijk in Nederland. Als ik het goed gehoord heb bij de VRT komt er nog een storm aan in Portugal met wat wateroverlast.
Over extreme sneeuwval in IJsland uiteraard geen woord.

electroverse.net/icelands-emigration-...

[verwijderd]
1
quote:

Kees2 schreef op 22 december 2019 10:05:

[...]
Over extreme sneeuwval in IJsland uiteraard geen woord.
electroverse.net/icelands-emigration-...
  • The average annual land surface air temperature in the Arctic between October 2018 and August 2019 was the second-warmest since 1900.
  • North American Arctic snow cover in May 2019 was the 5th lowest for that month in 53 years of record. June snow cover was the 3rd lowest measured. Exceptionally early snowmelt was observed in March over the northwestern Canadian Arctic and Alaska, during a month when maximum snow depth is normally reached.
  • The extent and magnitude of ice loss on the Greenland Ice Sheet from fall 2018 through 2019 rivaled the previous record year for ice loss, 2012.
  • Arctic sea ice extent at the end of summer 2019 was the second-lowest since satellite observations began in 1979. The maximum ice cover towards the end of winter 2019 was 7th lowest in the satellite record. Bering Sea winter sea ice extent in 2019 narrowly missed eclipsing the record low set in 2018.
  • Loss of sea ice and changes in bottom water temperature caused Arctic fish species to shift to more northern waters between 2010 and 2018. Commercially valuable southern species are expanding their range north to take advantage of changing conditions.

www.noaa.gov/media-release/arctic-rep...
38.987 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  18:05
 Germany40^ 17.931,00 -0,87%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.952,68 -0,75%
 US30^ 38.124,13 -0,60%
 Nasd100^ 17.428,55 -0,55%
 US500^ 5.044,94 -0,54%
 Japan225^ 37.725,14 -0,72%
 Gold spot 2.332,16 +0,69%
 EUR/USD 1,0730 +0,30%
 WTI 83,75 +1,03%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront