Greenyard « Terug naar discussie overzicht

Forum Greenyard geopend

855 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 39 40 41 42 43 » | Laatste
JdeFL
1
quote:

g62333 schreef op 21 november 2019 15:01:

[...]
Is dit Greenyard geen overname prooi?
Nog iemand?
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 9 december 2019 16:06:

Kopen met een break-evenpunt onder de €4,50 "kan", voor een tradeje.
Hopelijk doet niemand iets met zulke kolderieke kolder, maar aarzel anders vooral niet om nu snel winst(je) te nemen. Een beoogde opwaarste correctie is er. Laat desnoods de winst in het aandeel zitten, wanneer je een trein niet helemaal wilt verlaten.
JdeFL
1
Ik dacht aan een soort window dressing richting eindejaar, maar, herinner me daarvoor ooit door iemand op de vingers getikt geweest te zijn, wegens veel te vroeg.....
Het blijft een familiaal aandeel. Koersbewegingen soms vreemd. Een voorbeeld: Ter Beke houdt de vloer niet schoon, klapt ineen, en herstelt dan tot zowat 107€, maar de laatste weken gaan we langzaam maar zeker naar een m.i. correctere waarde. Jenssen is er ook zo eentje, econocom ook. Als de families zich ermee moeien, krijg je soms rare koersbewegingen. Naar het motief heb je gewoonlijk het raden, maar meestal koersondersteuning.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 11 december 2019 14:54:

Ik dacht aan een soort window dressing richting eindejaar, maar, herinner me daarvoor ooit door iemand op de vingers getikt geweest te zijn, wegens veel te vroeg.....
Klopt; dat is meer iets voor de slotveiling van belangrijke boekhoudkundige periodes. Ik weet ook niet of alle familiale grootaandeelhouders een (fiscaal) belang hebben bij een zo hoog mogelijke koers (die taks bij meer dan 500.000 euro op een effectenrekening).

Een andere reden om het niet (te) vroeg te doen, is dat tegen de wind in handelen geld kost. Vergelijkbaar met onbegrepen shorters die wel blijvend de koers lager zouden zetten, maar nooit hoger. Of van die overgeinterpreteerde transacties van 1 aandeel in Dat kun je zelf in gedachten proberen met een illiquide notering. In pixels en in een gazet zou je je gevolgen terug kunnen zien, maar de markt gaat echt niet anders denken over zo'n notering. Misschien een enkele sukkelaar met TA, maar die hobbyisten domineren de markt niet.

Van het tegen de wind in handelen hebben ze in Amsterdam zelfs ooit een Latijns kunstwerk gemaakt: upload.wikimedia.org/wikipedia/common...

Ik gebruik het effect weleens actief, bij veilingfondsen. Iets kopen 10% onder een door mij veronderstelde waarde door een market order, vrij snel gevolgd door een herstel richting 10% omdat de lagere koers als dusdanig kopers trekt. Dan verdien ik daar toch aan!? Dat klopt, maar dat komt omdat ik niet de initiatiefnemende verkoper ben.

Zie ook hier, onder Greenyard; een procentueel grote koersdaling wekte beroering. Hetzelfde zou ook gelden voor een plotselinge stijging door (te) vroeg inkopende insiders of zo.

Of vallende engelen, met mensen die ergens halverwege de val instappen "omdat het aandeel nu heel erg laag staat". Net zoals het "hoge" dividendrendement van o.a. bpost al vele slachtoffers heeft gemaakt. Zo'n val kan zeer lang duren, net zoals het lang kan duren totdat bpost weer €1,35 dividend gaat betalen.

Maar ook op weekbasis zie je wel vaker dat een idiote stijging of daling gevolgd wordt door de bijbehorende omgekeerde beweging. Het valt niet mee om een aandeel tegen de windrichtring in te bewegen. Dat kan goedkoop eventjes, maar dat houd je niet tot en met 31 december vol.

Ook een reden waarom een gegarandeerde IPO enkele procenten provisie kan kosten, en bedrijven liever zelf een garantie zoeken. Voor koersondersteuning kan het nodig zijn dat zo'n bank dan tegen de wind in moet handelen, en kom dan maar eens goedkoop af van door nieuwe aandeelhouders gedumpte aandelen.

Én een reden waarom pump & dump op wereldschaal moet plaatsvinden. Anders lok je niet genoeg droeftoeters die afkomen op je koersstijging van 300%, die nog maar het begin zou zijn (allez, het begin van de daling).
Leefloon
1
Greenyard komt van ver, maar je kunt je afvragen of de drietrapsraket van Deprez (geregisseerde prognose voor KW2, geregisseerde opwaartse bijstelling van die prognose, geregisseerde overtreffen van de opwaarts bijgestelde prognose) genoeg was op aan de zwaartekracht van de aarde te ontsnappen. De koers valt langzaam maar gestaag een beetje terug, na de lancerng.

Bekijk ik alleen deze week, om niet 2x hetzelfde verhaal te vertellen, dan blijft Greenyard met -6,71% achter op de eigen ICB subsector. Dat zal ook komen door een grote winnaar, de grootste stijger van de week bij heel Euronext (Franck Deville, +126,92%). Kleinschaliger en gerichter steeg peer Total Produce met +2,90%, terwijl de koers van Greenyard met -2,31% daalde. Geen grote verschillen, maar je zou juist mogen hopen dat Greenyard iets meer afstand zou nemen van de rest van de planeet. Outperformance in plaats van een aanhoudende lichte underperformance.

Samengevat zou je wellicht ook kunnen stellen dat de eerdere stijging een beetje overenthousiast was. Een listerialoos, langdurig herstel op eigen kracht, te beginnen met een 3x gepumpt KW2. De tijd zal leren of de raket een vierde trap heeft, of de ruimtevlucht onderweg is naar een stabiele baan om de aarde, of er een rake in de raket zit, et cetera, maar de koers is al zo'n maand aan het normaliseren. Langzaam maar gestaag heeft de zwaartekracht invloed gehad.
[verwijderd]
0
Monitoring EU agri-food trade: Development until September 2019: Increases were recorded in import values of tropical fruit (+128, +13%)
ec.europa.eu/info/sites/info/files/fo...
dany 1964
0
zou graag ook instappen in het nieuwe jaar analisten gaan er ook voor maar als beginneling weet ik het niet echt ,wat denken jullie ?
witteduivel
0
nat1966 zou durven instappen als ik van je was, heb dit ook gedaan, zit nog zeker 100%winst in en dan uitstappen op 9€, zeker één jaartje geduld en je zult zien
JdeFL
1
quote:

nat1966 schreef op 26 december 2019 15:30:

...maar als beginneling ...
Dan toch liever naar soliede aandelen uitkijken, met bewezen track record, en niet naar iets dat optisch goedkoop lijkt. Dus, zeker geen aandeel dat in de recente geschiedenis geïmplodeerd is, maar eentje dat met de beurs meeschommelt, maar het toch net iets beter doet. Er zijn er nogal wat, een Ageas bvb.
JdeFL
0
Hangt ervan af hoe je 't bekijkt. Voor wie tussen augustus en november durfde kopen (ben daar niet bij), die zit toch nog op een dikke 75% winst....

@nat: ben N.B.B. aan 't bekijken. Je kan op beursig kijken, maar laat je niet zomaar meeslepen... Er zijn daar bijzonder weinig kritische geluiden te horen in 't algemeen.
JdeFL
1
12:20
Greenyard verkoopt logistiek bedrijf in Portugal
Greenyard doet zijn logistieke dochter Greenyard Logistics Portugal van de hand. De verkoop gebeurt via een management buyout met de steun van de holding Vallis Capital Partners.
Het logistiek bedrijf in Portugal bestond sinds 2001 en legde zich vooral toe op bederfelijjke waren, onder meer fruit en groenten. Volgens Hein Deprez, co-CEO van Greenyard, zijn de synergieën echter verminderd nu Greenyard zich verder concentreert op zijn kernactiviteiten in andere landen.
In zijn persbericht verstrekt Greenyard geen financiële details. (Tijd.be)
Leefloon
1
Opvallende laagste koers, op een dag met een nieuwtje dat ws. iets bijdraagt aan de trage oplossing van het probleem. Mogelijk doordat Greenyard nog als kwetsbaar en dan snel te dumpen wordt gezien, en nog niet als een (hopelijk) gestabiliseerd bedrijf. Total Produce daalde maximaal minder dan 1%.
[verwijderd]
0
Im November 2019 waren die Umsätze der Einzelhandelsunternehmen in Deutschland real 2,8% und nominal 3,1% höher als im Vorjahresmona
www.gabot.de/ansicht/einzelhandel-des...
g62333
1
quote:

Leefloon schreef op 6 januari 2020 16:18:

Opvallende laagste koers, op een dag met een nieuwtje dat ws. iets bijdraagt aan de trage oplossing van het probleem. Mogelijk doordat Greenyard nog als kwetsbaar en dan snel te dumpen wordt gezien, en nog niet als een (hopelijk) gestabiliseerd bedrijf. Total Produce daalde maximaal minder dan 1%.
Heb jij een idee van de waarde van deze divisie?
855 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 39 40 41 42 43 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 5,100
Verschil -0,040 (-0,78%)
Hoog 5,140
Laag 5,100
Volume 9.498
Volume gemiddeld 10.533
Volume gisteren 16.702

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront