ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - PB's en andere relevante informatie

5.538 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 ... 273 274 275 276 277 » | Laatste
kassiebora
0
quote:

voda schreef op 27 december 2019 07:06:

'Tak voor private banking bij ING schrapt banen'

Gepubliceerd op 27 dec 2019 om 06:45 | Views: 156

ING 24 dec
10,81 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - ING neemt de private bank op de schop om kosten te besparen. Er verdwijnen mogelijk zestig van de zeshonderd banen bij de tak die vermogende cliënten bedient, aldus Het Financieele Dagblad vrijdag. De bank wil vooral veel administratief werk, dat nu bij lokale vestigingen zit, automatiseren en centraliseren.

De reorganisatie is volgens ING nodig om efficiënter te werken. De reorganisatie betekent niet dat ING afscheid neemt van de groeiambities, zegt een woordvoerder tegen de krant. Alle zestien regionale kantoren voor private banking van ING blijven bestaan.

ABN AMRO kondigde onlangs aan dat bij zijn private bank in België 15 procent tot 20 procent van de banen verdwijnen.
Vroeger kon je met een belegd vermogen van € 75000 terecht bij private banking, dat is nu € 500000.

FORT1944
0
quote:

kassiebora schreef op 3 januari 2020 07:47:

[...]

Vroeger kon je met een belegd vermogen van € 75000 terecht bij private banking, dat is nu € 500000.

De private banking Ing bediende moet ook zijne boterham kunnen verdienen aan een klant , daarom is die lat verhoogd !
[verwijderd]
0
ING stribbelt tegen bij verstrekking dossier witwasschikking aan gerechtshof

Witwassen ING wil het OM ertoe bewegen zo min mogelijk stukken te verstrekken aan het gerechtshof Den Haag. Onderzocht wordt of de bank alsnog moet worden vervolgd voor faciliteren van witwassen.

Camil Driessen

25 december 2019

Leestijd 2 minuten

Het hoofdkantoor van ING in Amsterdam. Het gerechtshof onderzoekt een witwaszaak waarbij ING betrokken was.Foto Lex van Lieshout/ANP 

ING probeert achter de schermen het OM ertoe te bewegen zo min mogelijk documenten te verstrekken aan het gerechtshof Den Haag dat onderzoekt of de bank en topman Ralph Hamers alsnog vervolgd moeten worden wegens het faciliteren van witwassen. Dat blijkt uit brieven van het OM en gerechtshof die deze week online zijn gepubliceerd door de Amerikaanse curator in de IB Capital-zaak: een beleggingsfraude die via ING-rekeningen liep.

ING sloot vorig jaar een recordschikking van 775 miljoen euro met het OM en kocht daarmee strafvervolging af. Op basis van vier fraudezaken stelde het Openbaar Ministerie (OM) in het onderzoek ‘Houston’ „breed falend” antiwitwasbeleid bij ING vast. In de schikking die het OM en de bank overeenkwamen, werd ING gevrijwaard van vervolging voor haar rol bij alle andere witwasgerelateerde kwesties van 2010 tot september 2018.

Lees ookdit achtergrondartikelover wat er mis was bij ING

Belangenorganisatie SOBI en twee gedupeerden van het witwasbeleid bij de bank (onder wie de Amerikaanse curator), begonnen daarop een artikel 12-procedure om ING alsnog voor de rechter te krijgen. Eind september oordeelde het gerechtshof dat drie partijen ontvankelijk zijn in de zaak.

Artikel 12-procedures vinden achter gesloten deuren plaats. De zaak spitst zich nu toe op de inhoudelijke behandeling. Daartoe heeft het gerechtshof bij het OM het onderzoeksdossier en onderliggende stukken van onderzoek Houston opgevraagd. Bij het proces rondom de verstrekking van die stukken roeren de advocaten van ING zich, zo blijkt uit de deze week gepubliceerde brieven.

775 miljoen terugbetalen

In november hebben twee gerenommeerde Allen & Overy-advocaten het OM er schriftelijk toe proberen te bewegen een aantal onderdelen van het onderzoeksdossier niet aan het gerechtshof te verstrekken. Het OM is daarnaast verzocht „strikt binnen de reikwijdte” van het informatieverzoek van het hof te blijven en „uitdrukkelijk” rekening te houden met de persoonlijke levenssfeer van betrokkenen, onder wie ING-bestuurders. Ook stellen de advocaten dat op bepaalde stukken hun verschoningsrecht van toepassing is en dat deze niet mogen worden vrijgegeven.

Het OM heeft vervolgens deels naar ING geluisterd. Het besloot om meer stukken aan het gerechtshof te verstrekken dan ING wilde, maar om stukken waarop volgens de ING-advocaten verschoningsrecht rust achter te houden. Om „zoveel mogelijk aan de bezwaren van de zijde van ING tegemoet te komen” stelde het OM daarnaast voor om alle privacygevoelige informatie uit de Houston- stukken te verwijderen.

In een brief aan Van Oosten Schulz De Korte Advocaten, het Nederlandse advocatenkantoor van de Amerikaanse curator, schrijft het gerechtshof Den Haag dat de advocaten het strafdossier mogen inzien zodra de stukken zijn geanonimiseerd. Op basis daarvan kunnen zij hun eis dat ING vervolgd moet worden nader onderbouwen.

Indien het gerechtshof oordeelt dat ING of haar bestuurders alsnog vervolgd moeten worden, heeft dat grote consequenties. In de schikkingsovereenkomst is vastgelegd dat die wordt ontbonden als derden vervolging van de bank weten af te dwingen. De Nederlandse staat moet ING dan 775 miljoen euro terugbetalen.

Duidelijkheid daarover zal nog enige tijd boven de markt hangen. Het gerechtshof schrijft dat het oorspronkelijke plan om de behandeling van de artikel 12-procedure in december te vervolgen „te ambitieus is geweest” en dat de zaak waarschijnlijk in maart 2020 op zitting vervolg krijgt.

Een woordvoerder van ING wijst er desgevraagd op dat de bank formeel geen partij is in de artikel 12-procedure. „Aangezien die ING wel raakt, hebben onze advocaten zich tot het OM gericht met het verzoek op bepaalde punten de belangen van ING en een aantal medewerkers, bestuurders en klanten in ogenschouw te nemen bij het ter beschikking stellen van stukken uit het omvangrijke procesdossier.” Volgens ING is dat „een redelijk verzoek en zeker niet ongebruikelijk”.

voda
0
NSI en ING sluiten voorlopige huurovereenkomst

Gepubliceerd op 6 jan 2020 om 07:18 | Views: 2.197

NSI 13:44
43,90 -0,15 (-0,34%)

AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedinvesteerder NSI heeft een voorlopige huurovereenkomst getekend met ING voor een groot pand in Amsterdam-Zuidoost. Die bank gaat ook samenwerken met NSI voor de bouw van het kantoorpand, dat komt te liggen op de innovatiecampus Cumulus Park.

ING heeft getekend voor de huur van circa 31.000 vierkante meter voor een periode van vijftien jaar. De overeenkomst is onder voorbehoud van een bouwvergunning en een erfpachtovereenkomst met de gemeente Amsterdam.

Bouwwerkzaamheden beginnen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022. Voor de bouw zijn, exclusief grond, investeringen van naar schatting 120 miljoen euro nodig.
voda
0
Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoelen ING en KBC

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,79 -0,158 -1,44 % Euronext Amsterdam
KBC Group
66,72 -1,46 -2,14 % Euronext Brussel

(ABM FN) Kepler Cheuvreux heeft maandag de koersdoelen voor ING en KBC verhoogd. Dat blijkt uit een sectorrapport van Kepler,

De analisten hebben het koersdoel voor KBC verhoogd van 53,80 euro naar 63,40 euro, maar het Reduceren advies blijft wel gehandhaafd. ING blijft op de kooplijst van Kepler met een verhogigng van het koersdoel van 11,70 euro naar 13,00 euro per aandeel.

De reden voor de stijging van de koersdoelen is dat Kepler verwacht dat beide banken vanaf 2022 hun winsten verder zullen zien toenemen. Zo ziet het beurshuis de verwachte winst per aandeel KBC met 1,8 procent toenemen tussen 2021 en 2022, tot 5,46 euro per aandeel, terwijl bij ING de winst per aandeel stijgt tot 1,32 euro per aandeel in 2022, een stijging met 3,1 procent in vergelijking met het jaar voordien.

De analisten benadrukten dat ING veruit hun meest favoriete bank in de Benelux is. Zo noteert het aandeel momenteel tegen een dividendrendement van 6,5 procent tegenover 5,1 procent in de sector en 5,7 procent voor KBC. Dit terwijl naar verwachting maar 56,5 procent van de winst uitgekeerd zal worden aan de aandeelhouders in 2020 tegenover 75 procent bij KBC.

Ook ligt de koers-winstverhouding van 8,7 voor 2020 bij ING veel lager dan de 13,1 bij KBC.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: minder tegenwind voor Europese banken

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
16,105 -0,22 -1,35 % Euronext Amsterdam
ING Groep
10,83 -0,118 -1,08 % Euronext Amsterdam
KBC Group
66,86 -1,32 -1,94 % Euronext Brussel

(ABM FN-Dow Jones) De tegenwind voor de Europese bankensector is aan het afnemen in 2020, hoewel de lucht nog niet echt is geklaard. Dat stelde Bank of America maandag in een rapport.

"Het is eindelijk gestopt met erger worden na een moeilijk decennium", zo schrijven de analisten in hun note.

Volgens de zakenbank zijn er drie stappen nodig om te herstellen van financiële repressie. Allereerst zou de rente omhoog moeten. Dit is nog niet het geval, maar de ergste tegenwind lijkt achter de rug.

De tweede steun in de rug is er, nu de ECB in december 74 miljard euro verlichting heeft geboden tegen mogelijke verhogingen van de kapitaaleisen.

De derde voorwaarde, een bankenunie, was heel even in beeld maar verdwijnt weer naar de achtergrond.

De strategische evaluatie van de ECB zal dit jaar verwarring geven, maar de analisten voorspellen een inflatiedoelstelling van 2 procent, wat iets meer is dan de huidige "minder dan, maar dichtbij 2 procent".

De Zweedse Riksbank is gestopt met negatieve rente en dat lijkt een goed voorbeeld, maar voor de ECB is dit veel minder doenlijk en de analisten denken dan ook dat de korte rente voorlopig wel negatief zal blijven.

Bank of America denkt dat de rente bij de ECB pas in 2022 zal gaan stijgen, zoals ook de markt inprijst, hoewel de inflatie tegen die tijd nog altijd niet zijn doelniveau zal hebben bereikt.

De dividend payout ratio's van banken in Europa zullen niet stijgen boven 50 procent, bij een rendement op eigen vermogen van 6 procent. Voor 2020 rekent Bank of America op een gemiddelde toename van de winst voor belastingen met 3 procent.

Een signaal van een langverwachte bankenunie kan een achterstallige consolidatie in gang zetten.

Bank of America heeft koopadvies voor ING en KBC. ABN AMRO staat echter op de verkooplijst.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
ING Ventures investeert in portefeuilletool Katana

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
11,006 0,144 1,33 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING Ventures heeft samen met andere investeerders opnieuw 1,5 miljoen Britse pond geïnvesteerd in Katana, een analyseplatform waarmee portefeuillebeheerders sneller en slimme investeringsbeslissingen kunnen nemen. Dit maakte de bank dinsdag bekend.

Om een verdere groei en onafhankelijke toekomst voor Katana te waarborgen, investeerde ING Ventures samen met andere investeerders nog eens 1,5 miljoen pond in een financieringsronde van in totaal 3 miljoen pond.

Katana gebruikt diverse algoritmes om afwijkingen op de obligatiemarkt te signaleren, zodat beleggers hier sneller op in kunnen spelen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Katana onderscheidt ING van andere banken'

Gepubliceerd op 8 jan 2020 om 10:23 | Views: 1.326

ING 10:38
10,94 +0,01 (+0,11%)

AMSTERDAM (AFN) - Het innovatieproject Katana dat ING op eigen benen heeft gezet, bewijst dat de bank veel verder is dan branchegenoten met vernieuwing en digitalisering. Dat schrijven analisten van KBC Securities daags na de aankondiging van de 'spin-out'.

ING kondigde aan Katana, een op kunstmatige intelligentie werkend analyseplatform voor obligatiehandel, als apart bedrijf neer te zetten. De bank investeert nog wel 1,5 miljoen pond in de start-up die uit de eigen gelederen komt.

Analisten van de Belgische bank plakken een buy-advies op ING bij een koersdoel van 13,00 euro, mede doordat het financiële concern zich met innovatieve initiatieven onderscheidt van branchegenoten. Daarnaast verwachten ze dat ING zijn opgevoerde groeidoelen zal halen, nu de bank problemen met naleving van wetten achter zich zou hebben gelaten. Ook is de bank beter bestand tegen aanhoudend lage rentestanden dan andere banken, aldus KBC.

Het aandeel ING stond woensdag omstreeks 10.10 uur een fractie hoger op 10,93 euro.
voda
0
'Alles wordt anders voor banken na brexit'

Gepubliceerd op 8 jan 2020 om 14:13 | Views: 182

ING 14:05
11,06 +0,14 (+1,26%)

LONDEN (AFN/RTR) - "Alles wordt anders" voor Britse en Europese banken en financieel dienstverleners na de brexit. Dat heeft voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie gezegd tijdens een speech bij de London School of Economics.

De financiële sector vormt een groot deel van de Britse economie en die gaat relatief veel merken van de brexit denkt Von der Leyen. "Het is een kwestie van keuzes en afwegingen en we moeten accepteren dat niets meer zal zijn zoals het voor de brexit was", aldus de Duitse.

Wel vindt Von der Leyen die verandering logisch. Er moeten volgens haar andere regels gelden voor de landen die in de Europese Unie zitten dan voor landen daarbuiten.
voda
0
UBS handhaaft koopadvies op ING
10:09
*UBS verhoogt koersdoel ING van 11,60 naar 11,80 euro

bron Binck
voda
0
Klanten ABN Amro krijgen geen spaarrente meer

ABN Amro is de eerste grote bank waar klanten met een spaartegoed straks helemaal geen rente meer ontvangen. Klanten met meer dan 2,5 miljoen euro op de bankrekening moeten vanaf 1 april 0,5 procent zelfs rente gaan betalen.

Natasja de Groot 13-01-20, 17:00 Laatste update: 17:09

Dat staat in de nieuwe productvoorwaarden die de bank op zijn website heeft geplaatst. In oktober verlaagde de ABN de rente al naar 0,01 procent. De bank beloofde geen negatieve spaarrente in rekening te brengen voor klanten met een spaartegoed tot 100.000 euro. Dit vrijwaart ongeveer 95 procent van de klanten van de bank.

Lees ook
Volksbank: Geen negatieve rente in 2020
‘Negatieve spaarrente ligt niet voor de hand’

Door de lage rente in Europa gaan de spaarrentes bij banken al een hele tijd omlaag. De Consumentenbond heeft al vaker gepleit voor een wettelijk verbod op een negatieve spaarrente voor particulieren. Gewone spaarders hebben bij kleinere banken als Evi van Lanschot en Triodos Bank al te maken met een spaarrente van 0 procent.

Bij ING moeten mensen die een fors spaartegoed hebben ook een negatieve rente betalen.

www.ad.nl/economie/klanten-abn-amro-k...
voda
0
'Duitse toezichthouder houdt 25 banken in de gaten'

Gepubliceerd op 15 jan 2020 om 12:53 | Views: 1.458

FRANKFURT (AFN) - De Duitse financiële toezichthouder Bafin houdt 25 banken scherp in de gaten, schrijft zakenkrant Handelsblatt op basis van documenten die het bij de overheid heeft opgevraagd. Bij die banken is een verhoogd risico op witwaspraktijken. Bafin gaat bij die banken de systemen voor het tegengaan en opsporen van witwassen controleren.

Als die controles niet tot tevredenheid leiden bij de toezichthouder, kan Bafin een speciale vertegenwoordiger bij een bank plaatsen om orde op zaken te stellen. Dat gebeurde al bij Deutsche Bank en internetbank N26.

In totaal controleert Bafin zo'n 1500 banken in Duitsland. Die worden in vier categorieën ingedeeld, waarvan er dus 25 in de hoogste risicogroep zitten. Namen daarvan zijn niet bekendgemaakt, maar het zou om een "bonte mix" van kleine banken en grote, internationale banken gaan.
voda
0
Video: Europese banken BNP en ING tips voor 2020

(ABM FN-Dow Jones) Europese banken zijn kansrijk voor 2020, en dan vooral BNP Paribas en ING. Dit zegt beleggingsspecialist Wubbe Bos van Lynx voor de camera van ABM Financial News.

Bij oplopende rentes kunnen banken een goede hedge zijn, legt Bos uit.

Maar niet alleen in deze banken ziet hij kansen, ook private equityhuis KKR en de Russische palladiumproducent Norilsk Nickel.

www.youtube.com/watch?v=RKR3GWy2qmU

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
ING maakt zijn beleggingsdienst goedkoper

Gepubliceerd op 20 jan 2020 om 11:06 | Views: 247

ING 10:57
10,56 -0,06 (-0,60%)

AMSTERDAM (AFN) - ING biedt vanaf maart zijn klanten een goedkopere beleggingsdienst aan. De bank brengt dan de beleggingen van zijn klanten onder een nieuw fonds, het zogeheten ING Select Fund. De kredietverlener verwacht daarmee kosten te besparen wat ook de klanten terug zullen zien in goedkopere dienstverlening.

Daarnaast krijgen de klanten met het nieuwe fonds vaker aandelen en obligaties in hun portefeuille in plaats van beleggingsfondsen, die vaak een mandje van effecten volgen. "Het aandeel Apple spreekt nu eenmaal meer tot de verbeelding dan een IT-fonds", aldus hoofd Bob Homan van de ING-investeringstak.

ING merkt dat meer mensen een deel van hun vermogen beleggen. Spaargeld levert ook weinig tot geen rendement op bij de Nederlandse banken. ING en Rabobank hanteren nog een rente van 0,01 procent. ABN AMRO kondigde onlangs de rente vanaf april naar nul te brengen voor spaargeld onder 2,5 miljoen euro.
voda
0
Beursblik: RBC verlaagt koersdoel ING

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,51 -0,11 -1,04 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) RBC heeft maandag het koersdoel voor ING verlaagd van 14,00 naar 12,50 euro met een onveranderd Outperform advies.

Nieuwe regelgeving is volgens de analisten een risico voor ING. Daarbij is ING met zijn kredietverstrekking vooral afhankelijk van de macro-economische ontwikkelingen. Een groter dan verwachte groeivertraging van de Europese economie vormt daarom een risico voor de bank, net als juridische claims.

Het aandeel ING sloot maandag 1,0 procent lager op 10,51 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
ING stopt deels met externe beleggingsfondsen

ING gaat meer geld van haar vermogensbeheerklanten zelf beleggen. De bank stopt grotendeels met beleggen via de traditionele beleggingsfondsen van andere aanbieders. In plaats daarvan richt de bank een nieuw, overkoepelend fonds op waarin meer ruimte is om geld te steken in individuele aandelen en obligaties.

Dat meldt de bank maandag in een persbericht. Met de nieuwe structuur hoopt de bank de kosten van het vermogensbeheer tot wel 40 basispunten (0,4%) per jaar omlaag te brengen. Dat past binnen een trend die gaande is binnen het vermogensbeheer van (groot)banken. Bovendien moet het beleggers met minder dan €1 mln aan belegd vermogen toegang geven tot individuele aandelen.

Geen vergoedingen meer voor managers

Het nieuwe Select Fund dat ING maandag aankondigde is een zogeheten 'wrapper', ofwel een bundeling. Nu hebben alle ING-klanten nog op hun rekening staan in welke individuele titels en beleggingsfondsen van externe aanbieders zoals Robeco of UBS zij zitten. Deze traditionele fondsen gaan eruit en worden nu vervangen door individuele aandelen en obligaties die de bank zelf aankoopt. Samen met de beleggingen in andere categorieën gaan ze samen in de wrapper. De klant ziet straks zijn of haar blootstelling aan het Select Fund, dat bestaat uit zo'n twintig subfondsen die allen een andere kenmerken hebben wat betreft risico en duurzaamheid.

Het grote voordeel daarbij is dat de bank geen vergoedingen meer hoeft te betalen aan de beheerders van traditionele beleggingsfondsen. Het geeft meer bewegingsvrijheid, zegt hoofd van het ING Investment Office Bob Homan. 'Als wij overwogen in aandelen zitten, maar je zit in een fonds waar de manager terughoudend is en 10% van het vermogen in cash stopt, dan boek je nog geen resultaat. Nu kunnen we directer zijn.'

Daarbij neemt de bank nog niet helemaal afscheid van beleggingsfondsen. De bank blijft gebruikmaken van beleggingsfondsen van externe aanbieders op specialistische onderwerpen. Dan gaat het bijvoorbeeld over schuld uit opkomende markten.

'Reorganisatie speelt geen rol'

Volgens Homan heeft de wijziging niets te maken met de reorganisatie bij de private banking-tak van ING, waar mogelijk 10% van de banen verdwijnt. 'Ik kan me voorstellen dat er iets wordt geschoven', antwoordt hij op de vraag of er banen verdwijnen door deze verandering. 'Maar daar kunnen we nu nog niets over zeggen.'

Ook andere banken versimpelden onlangs op een vergelijkbare manier hun vermogensbeheer. Zo maakt InsingerGilissen nu ook gebruik van wrapperfondsen en voerde de Rabobank een soortgelijke wijziging door. Belangrijk verschil is dat de bank de inkoop vrijwel in zijn geheel overlaat aan 's werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock, terwijl ING deze keuzes in eigen hand houdt.

fd.nl/beurs/1331620/ing-stopt-deels-m...
voda
0
Bankiers zien Europese megabank wel zitten

Gepubliceerd op 22 jan 2020 om 12:18 | Views: 716

ING 12:24
10,33 -0,10 (-0,92%)

DAVOS (AFN/BLOOMBERG) - Europese bankiers denken dat het goed is als er een consolidatieslag komt in de bankensector. Daarbij zou dan een Europese megabank kunnen ontstaan die kan concurreren met Amerikaanse branchegenoten. Dat zeggen Credit Suisse-topman Tidjane Thiam en zijn collega Carlo Messina van de Italiaanse bank Intesa Sanpaolo.

Thiam denkt dat fusies tussen grote Europese banken wenselijk zijn, maar daarvoor moet nog wel wat gebeuren. Zo moeten belastingbetalers ervan overtuigd worden dat dergelijke grote banken geen bedreiging voor het financiële systeem worden. "We moeten het publiek overtuigen dat grote banken veilig kunnen zijn."

Ook Messina denkt dat een aantal Europese megabanken noodzakelijk is. "Als je naar Europa, de Verenigde Staten en China kijkt, dan is het absoluut noodzakelijk dat er enkele 'kampioenen' ontstaan die de concurrentie aan kunnen." Messina denkt daarbij aan een bank op de schaal van de Amerikaanse bank JP Morgan Chase. Behalve consolidatie in de sector, moeten ook de regels in de verschillende Europese landen worden rechtgetrokken, volgens de Italiaan. "Dat is het probleem van Europa."
voda
0
Kostendaling ING onder druk door regelgeving

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,378 -0,05 -0,48 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Europese regelgeving zet druk op de kostenbesparingsdoelen bij ING. Dit zei CEO Ralph Hamers woensdag in Davos.

Deze regulering "heeft duidelijk invloed" op de kostenbasis van de bank, zei hij. De topman ziet daarbij nog geen einde komen aan nieuw regelgeving. ING moet dus aan de slag om uit te zoeken hoe de bank deze oplopende kosten kan opvangen.

Volgens Hamers is het ondanks deze druk van de kosten van regelgeving wel mogelijk voor de bank om de kosten omlaag te krijgen en "efficiënter" te worden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.538 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 ... 273 274 275 276 277 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 15,230
Verschil +0,062 (+0,41%)
Hoog 15,258
Laag 14,916
Volume 10.630.399
Volume gemiddeld 11.232.433
Volume gisteren 7.818.029

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront