IBA « Terug naar discussie overzicht

Forum IBA geopend

986 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
quote:

jodu schreef op 8 januari 2020 12:23:

misschien is er iets op til ?
Ik zie een duif.......
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 7 januari 2020 20:38:

geschiktere aandelen voor short puts ... of profiteer je nauwelijks van een volatiel herstel
Wat kan de beurs overdrijven, zeg. Nou ja, goed voor de implied volatility. Hopelijk beklijft het herstel voor de aandeelhouders, en eindigt de kindvriendelijk glijbaan hier even. Pas echter evengoed op; ga niet zomaar bodems gokken met short puts.

Volgens mijn televisie- en radiogids is er dagelijks nieuws op til. Die verwachting was alleen op 18 april 1930 een keer fout: www.bbc.com/news/entertainment-arts-3...
[verwijderd]
0
Is er hier iemand die iets meer weet rond IBA? Wat er verwacht wordt het komend jaar. Of het nieuws eindelijk zou ingewerkt zijn in de koers en dat deze zou stabiliseren op 12 euro of zien jullie het aandeel eerder nog afglijden naar een nog lagere koers. Zijn koersen van 4 euro zoals een 2012 een mogelijkheid of is dit bedrijf sterk genoeg om zich te houden waar het nu staat?
JdeFL
0
quote:

JdeFL schreef op 8 januari 2020 12:23:

of een fat finger...
2de poging? Dit keer met klein volume...
Leefloon
1
quote:

Leefloon schreef op 8 januari 2020 13:12:

Hopelijk ... eindigt de kindvriendelijk glijbaan hier even

ga niet zomaar bodems gokken met short puts.
Daar lijkt het op.

FWIW: met betrekking tot eventuele optieposities kan een BAVA van 27 januari worden benut voor een al dan niet onvoorziene eerste, ruwe blik op de gang van zaken in 2019. Dan staan er misschien geen cijfers in een agenda, maar kan zoiets toch volgen. Als trading update, of als verlate nieuwjaarstoespraak. Bijvoorbeeld of de prognose is gehaald. Zo gok je misschien met ongedekte calls februari op een kleine voortzetting van de glijbaan, maar word je eind januari overvallen door de mededeling dat de belangrijk gemaakte prognose overtuigend is overtroffen. "Zou kunnen".
JdeFL
1
07:12

Jefferies zet IBA op verkopen
IBA (Ion Beam Applications) krijgt een verkoopadvies van Jefferies. De specialist in protontherapiekamers wordt van 'houden' naar 'verkopen gedegradeerd. Analist Kit Lee plakt een koersdoel van 10,80 euro. Dat is 16 procent lager dan de slotkoers van gisteren (12,87 euro).
De verkoopadviezen komen daarmee in de meerderheid. IBA heeft nog slechts één koopadvies, één houdadvies en twee verkoopadviezen. Het gemiddeld koersdoel bedraagt … (Tijd.be)
JdeFL
1
In augustus was het nog 18€ waard... Tsja, het leven kan hard zijn.... Schade valt al bij al nog mee... -7% vandaag.
Leefloon
1
Ik zou onverminderd terughoudend zijn met opties, om hier eerdere genoemde redenen. De kans op terug omhoog stuiteren naar €13 is ook niet altijd even groot, wanneer een trigger van de daling is aan te wijzen.
williedevil
1
Ik heb er gelukkig niet heel veel meer. Maar waarom mag een daling wel gewoon doorgaan... Kan me herinneren bij die grote stijging van een paar weken geleden moest er van de beurswaakhond wel even een pauze ingelast worden.
Vreemd, erg selectief zullen we maar zeggen. Overigens we een vreemde daling, alleen maar door koersdoelverlaging??? Vreemd. Wat houdt die aankondiging van een extra aandeelhoudersvergadering in? Iemand die het weet of suggesties???
Leefloon
0
quote:

williedevil schreef op 21 januari 2020 13:22:

erg selectief zullen we maar zeggen.

Wat houdt die aankondiging van een extra aandeelhoudersvergadering in? Iemand die het weet of suggesties???
Je waarnemingen zijn inderdaad erg selectief, waarbij het jezelf niet helpt om kennishiaten op te gaan vullen met verhalen of aannames waarin "vreemd" voorkomt. Met de volkomen begrijpelijke externe aanleiding zit het antwoord over (geen) "trading halted" in de trading group (dat is A1) waar IBA bij Euronext onder valt, en de collars (circuit breakers, maximaal toegelaten koersafwijkingen per nieuwe koers) die bij de trading group van IBA, A1, horen.

De suggestie is om eens op de website van IBA te gaan kijken. Wat het inhoudt, staat als het goed is hier. iba-worldwide.com/investor-relations/..., onder Shareholders meetings.
JdeFL
0
Voor wie het wil opgeven... Heb nog wat Z-Afr. goudmijnen, voor 2 jaar nog een GROOT zorgenkind. Net voor de fin. crisis top, dan omlaag naar nergens, stevige remonte (tot aug'16), 2 jaar lang terug ellende, toen was ik het beu, maar heb er niets mee gedaan (aug '18), en nu pas terug op het hoge niveau van voor de crisis. Dat is een *3.5 vanuit het laatste putteke op anderhalf jaar. Heb ik niet echt iets aan natuurlijk, omdat ik ze al zolang heb, maar, 't is misschien nu niet de moment om nu iba te lossen. Bijkopen doe ik nu ook niet meer. Heb er voldoende...
petroesjka
1
Heb wel bijgekocht, hopelijk is dieptepunt nu bereikt.
Heb sowieso geloof in toekomst van het produkt.
Leefloon
0
quote:

petroesjka schreef op 23 januari 2020 12:33:

Heb sowieso geloof in toekomst van het produkt.
Als ik de hoop en het geloof als beleggingsmotivaties verder laat voor wat dat is, is een algemene opmerking dat een werkelijke medische toekomst of technische toekomst niets zegt over een bedrijfseconomisch rendabele toekomst.

Dat kan specifiek bij IBA gelden. Ze zouden het in HJ2 druk hebben door de verkoop, wat je als een hard bewijs van een (al dan niet tijdelijke) medische toekomst mag zien. De verwachting is echter opnieuw niet beter dan REBIT-positief,

Wanneer ik de REBIT in HJ2 op €8 miljoen stel, en dat doortrek naar HJ1, dan kom op ik een REBIT van €16 miljoen uit, bij een actuele marktwaarde van €320 miljoen. K/REBIT 20.

Verzin in over 2019 een nettowinst van €6 miljoen, dan is de gemiddelde nettowinst van de laatste 6 boekjaren €12 miljoen. Verdubbel ik dat naar €24 miljoen, waarom ook niet, dan is de K/W 13,33. Ook een hoge K/W voor een eventueel cyclisch aandeel, wanneer dit een mager jaar zou zijn en er hoop is op een vet jaar.

Een deelverklaring waarom het aandeel zo duur is, naast de kans op een uitschieter, is dat IBA aan lagere koersen vooral een handelaarsaandeel is. Zeer volatiel en liquide. Ondersteunt door de REBIT-verwachting, want rond break-even kan het overdreven alle kanten op. Opnieuw teleurstellend eronder, of hoopgevend erboven. Ik zie weinig redenen om IBA als een belegging te zien, nog los van de voortgezette glijbaan met valversnelling. IBA is een handelaarsaandeel, en dan voor handelaars die niet 50% van hun werk vergeten.

Medisch interessant, technisch interessant, bewezen vraag, en gemiddeld bewezen povere prestaties voor aandeelhouders.
Leefloon
0
Een soort dubbele volatiliteit in de optiepremies. Niet alleen direct in de premie zelf, maar door gebrek aan voldoende concurrentie indirect ook in spreads van soms €0,50.
JdeFL
1
• IBA kondigt haar eerste contract van 2020 aan met een Proteus One-systeem dat in Georgië zal worden geïnstalleerd. Het contract wordt volledig gefinancierd en er wordt een gebruikelijke aanbetaling gedaan (30% van de contractwaarde). De contractwaarde van meer dan 35 miljoen euro en de marges zijn in lijn met de standaard Proteus One contracten. Goed nieuws, zonder impact op het “Opbouwen”-advies en op het 23,5 euro koersdoel. Dat de koers recent onder druk staat, wordt geweten aan de agressieve prijsstrategie van concurrent Varian voor zijn nieuwe protontherapiesystemen, voornamelijk op de Amerikaanse markt. • (Bolero)
JdeFL
1
11:51
KBC Securities: 'Contract IBA heeft normale prijs'
Lenny Van Steenhuyse, analist van KBC Securities, reageert op het contract dat IBA in Georgië heeft gesloten. ‘Dit is het eerste contract voor het bedrijf in 2020. In 2019 is een kleine aanbetaling gedaan die onder de omzet van dat boekjaar valt, maar omdat IBA nu pas het grootste deel van de aanbetaling heeft ontvangen, is het nu pas bekendgemaakt.’
De aandelenkenner ziet nog geen invloed van de concurrerende prijsvechter Varian op de prijs van het contract. ‘De prijs is vergelijkbaar met die in eerdere overeenkomsten. De groep moet een extra cyclotron leveren, maar hoeft tegelijk maar een kortere periode service te verlenen. Daardoor blijven de marges stabiel. We verwachten voor de toekomst wel prijsdruk, als IBA wil concurreren met Varian voor bepaalde contracten. Dan kunnen ook de marges zakken.’ (Tijd.be)
986 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 16:46
Koers 13,240
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 13,240
Laag 12,960
Volume 14.328
Volume gemiddeld 52.752
Volume gisteren 32.918

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront