Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Alfen, banken en AMG

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 januari 2020 12:21
    Woningnood;het failliet van de VVD. Is mede schuldig aan dit dossier en geldt tevens voor de zooi in de zorg, onderwijs, om zeep helpen van de pensioenen (lees: negatieve rente; inflatie 2,6%, box 3: 1,2% en tel uit uw winst): banken en pensioenfondsen door het putje. lang leven de liberalen.
  2. langetermijner 9 januari 2020 13:04
    quote:

    feestneus1 schreef op 9 januari 2020 12:21:

    Woningnood;het failliet van de VVD. Is mede schuldig aan dit dossier en geldt tevens voor de zooi in de zorg, onderwijs, om zeep helpen van de pensioenen (lees: negatieve rente; inflatie 2,6%, box 3: 1,2% en tel uit uw winst): banken en pensioenfondsen door het putje. lang leven de liberalen.
    Box 3 is toch echt al 1,64%. En als het aan onze opgestapte Snel lag ging deze zelfs naar 1,75%
  3. wolframm 9 januari 2020 13:06
    Bijzonder geestig:

    11:45 "En wie zijn nu weer de suckers der suckers in de markt?"

    Update 10:30 uur: NVM spreekt van "woningnood"

    Het nu al veelbesproken persbericht van de NVM vandaag spreekt van woningnood. De gemiddelde transactieprijs steeg in 2019 met gemiddeld 8%. Met een flink huis in een mooie buurt vlak bij het centrum van Amsterdam zit ik pole position en bemoei me er daarom verder maar niet mee.

    Ik heb trouwens ook wel wat anders aan mijn hoofd. Mijn erfpacht ga ik afkopen - google als u zich afvraagt wat dat inhoudt - en dat kost me een gruwelijke smak cash. En die trek ik niet zo maar even uit eigen muur... Zijn er meer onder u die in 020 hun erfpacht afkopen, of juist niet? Laat maar horen.

    heerlijk stukje zelfspot
  4. info_124 9 januari 2020 13:07
    Woningnood: ja, door decennia lang gronduitgifte enkel te doen via de gemeentelijke grondbedrijven, bij verre overmaat aan projectontwikkelaars, want.. er moeten woekerwinsten gemaakt worden om "leuke dingen voor de mensen" te kunnen doen. Als dan ook nog eens een softy-soft-soft trechter meegaat in een blokkade wegens SOx-neerslag, is de catastrofe compleet.
    Wereldwijde lage rentes.. of dat een regering van een landje met een economisch belang als een stad als Shanghai, New York enz daar ook maar IETS op uit kan maken. Heeft overigens wat andere -en grotere - voordelen, namelijk: staatsschuldrente ook laag. 1% hoger, en de huidige regering moet het bedrag bezuinigen, waarvoor Wilders het Catshuis uitgerend is. Idem de lage hypotheekrentes ( bij mij van 4,9% naar 1,9%), waar het gros van NL maandelijks de voordelen ziet.
    Zorg e.d. bezuinigingen: helaas, de Staat kwam gigantisch veel geld tekort, er moest € 50 MILJARD bezuinigd worden. Men kon dit niet nog verder op laten lopen en de rekening doorschuiven naar onze (achter-klein)kinderen. Gelukkig lost onze regering zo veel mogelijk af, zodat er weer ruimte ontstaat om bij een volgende crisis bij te kunnen lenen, en de problemen VEEL beter het hoofd te kunnen bieden dan in de ons omringende landen.
  5. info_124 9 januari 2020 13:13
    De sterkste schouders moeten toch altijd de zwaarste lasten dragen.... totdat die "schouders" kennis, kunde en kapitaal meenemen en naar het hele grote buitenland verkassen. Ten zuiden van Breda en ten oosten van Winterswijk liggen geen kolkende vuur spugende en onoverkomelijke lava zeeën, maar doorgetrokken asfaltwegen en nog veel erger: internet-kabels.
    Voor mijn werk kom ik regelmatig in Z.O. Azie, m.n. Thailand. Het STIKT daar van de internationale internet-werk-nomaden.
  6. forum rang 6 'belegger'' 9 januari 2020 16:34
    Dat erfpacht heb ik altijd al een bedenkelijke constructie gevonden voor de bewoners. Als die mogelijkheid bestond, zou ik het liever andersom zien. Dus eigen grond en de woning huren. Maar zo werkt het nu niet.

    Die stenen zijn in Amsterdam niet meer waard dan elders in het land. Rekening houdend met (groot) onderhoud en nu ook de energietransitie kan vooral een oudere woning juist een aanzienlijke (financiële) zorg zijn. Met een appartement heb je ook nog eens de verplichting om maandelijks servicekosten te betalen, maar geen zekerheid dat er genoeg in kas zit bij groot onderhoud. Alles bij elkaar vraag ik mij dan af wat je eigenlijk koopt.
  7. Stock Exchange Monkey 10 januari 2020 00:26
    quote:

    Snugger id=12042467 date=2020 01-09 12:32 schreef:

    Momenteel beleggers in serene rust, hun collectief hartfilmpje wijst het uit inderdaad, ze slapen bijna. Maar het kan ook te kalm, berusting daar volgt flinke inspanning op…..
    [/quote]

    [quote alias=Snugger id=12030957 date=2020 01-02 17:51]
    5 is inderdaad een indicatiewaarde, net als 3 trouwens, maar dan hoeft gelijk niet op de 2e van het jaar de vlag al uit!.. Wacht eerst maar 's 3 jan. af, da's een 3 én een Fib. ratio in tijd, in éen.. Kan zomaar het oude van 5 dagen vervangen.
    [/quote]

    [quote alias=Snugger id=12035839 date=2020 01-06 12:57]
    Man wat kan jij toch dom lullen. Zelfs met omgedraaide grafieken zie je het niet waarschijnlijk! TA op z'n waardeloost en zeker niet representatief voor deze richting.
    Blablablabla! Misschien mot u zich effe laten scheren? Het is waarschijnlijk erg warmmm met de ongewoon hoge temperaturen deze tijd van het jaar…
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links