Pharming « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws - biotech

6.422 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
Berdientje
0
Op het Damrak staat Galapagos in de belangstelling. De Amerikaanse farmaceut Gilead Sciences heeft inmiddels 25,84 procent van de biotechnoloog in handen. De uitbreiding komt voort uit de megadeal die de twee bedrijven vorig jaar sloten. Die gaf Gilead het recht zijn belang in Galapagos uit te breiden tot 29,9 procent.
voda
0
Eli Lilly koopt Dermira

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Dermira Inc
$ 18,33 0,00 0,00 % NASDAQ
Eli Lilly & Co.
$ 135,93 0,00 0,00 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Eli Lilly koopt voor ongeveer 1,1 miljard dollar Dermira. Dit maakte de Amerikaanse farmaceut vrijdagmiddag bekend.

Met deze overname krijgt Eli Lilly medicijnen in handen voor de behandeling van huidziektes.

“De overname van Dermira is in overeenstemming met de strategie van Lilly om ons eigen interne onderzoek te versterken door het verwerven van medicijnen die zich in de ontwikkelingsfase bevinden in onze therapeutische kerndomeinen”, aldus voorzitter Patrik Jonsson van Eli Lilly.

Eli Lilly zal 18,75 dollar per aandeel in contanten betalen. De overname zou in het eerste kwartaal 2020 afgerond moeten zijn.

Lilly zal verder zijn outlook voor het hele jaar 2020, inclusief de verwachte impact van de overname van Dermira, bij de jaarcijfers over 2019 afgeven, die op 30 januari verwacht worden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Mentha Capital verkoopt Gents biotechbedrijf Ardena voor meer dan €100 mln

De Amsterdamse participatiemaatschappij Mentha heeft haar meerderheidsbelang in het Gentse biotechbedrijf Ardena verkocht aan GHO Capital, een Brits bedrijf dat in de farmasector investeert. De exacte overnamesom is niet bekendgemaakt, maar topman Harry Christiaens van Ardena bevestigt dat het bedrag groter is dan €100 mln.

Mentha Capital verwierf het meerderheidsbelang in Ardena in 2015. Onder de vleugels van de nieuwe grootaandeelhouder kocht de Gentse onderneming vier bedrijven. Dat waren Crystallics in Amsterdam, ABL in Assen, Chemconnection in Oss en Syntagon in Stockholm en Riga.

Vorig jaar kwam meer dan de helft van de omzet van €38 mln uit Nederland. De operationele kasstroom kwam uit op €11 mln. Bij Ardena werken driehonderd mensen.

Christiaens verwacht met de nieuwe grootaandeelhouder door te kunnen blijven gaan met overnames. Hij wijst erop dat GHO veel kapitaalkrachtiger is dan Mentha en rekent op acquisities in het Verenigd Koninkrijk en zo mogelijk ook de Verenigde Staten.

Ardena ontwikkelt en fabriceert experimentele medicijnen voor voornamelijk kleinere farmabedrijven die met deze 'prototypes' verder klinisch onderzoek doen. De onderneming heeft zo'n driehonderd klanten in Europa, Noord-Amerika en het Verre Oosten. Het bedrijf ging in 2005 van start en heette destijds Pharmavize.

fd.nl/ondernemen/1330618/mentha-capit...
voda
0
De axolotl: onze hoop om eeuwig jong te blijven?

Als de salamandersoort 'axolotl' organen, ogen of ledematen verliest, blijft er geen stomp of litteken over, maar wordt het lichaamsdeel op wonderlijke wijze hersteld. Dat unieke proces van regeneratie biedt voer voor wetenschappers. Zij zien mogelijkheden voor de mens om fysieke aftakeling te keren.

Er wordt al lang gedacht, en in te veel culturen om op te noemen, dat salamanders iets bovennatuurlijks hebben. Hun naam komt waarschijnlijk van een oud-Perzisch woord dat ‘innerlijk vuur’ betekent, en men heeft ten minste 2000 jaar gedacht dat zij ongevoelig voor vlammen waren, of zelfs in staat om vuur met hun lichaam te doven. Aristoteles noteerde deze uitzonderlijke eigenschap, evenals Leonardo da Vinci. In de Talmoed staat dat je onbrandbaar wordt als je salamanderbloed op je huid smeert. Niet dus. Maar het intuïtieve gevoel dat salamanders wonderbaarlijke krachten hebben, komt wel ergens vandaan.

Net als onsterfelijke wezens kunnen salamanders zichzelf regenereren. Als je een salamander zijn staart, arm of poot of een deel daarvan afsnijdt, dan blijft er geen stomp of een litteken over, maar wordt het aanhangsel vervangen door een perfect nieuw exemplaar waarin spieren, zenuwen, beenderen en de rest op complexe wijze samen zijn gebracht. Het ontspruit als een jonge tak aan een boom. Al ruim 200 jaar hakt de wetenschap salamanders in stukken met als enige doel het mechaniek achter dit wonder te doorgronden, maar sinds kort is het doel ook om deze wonderen ooit in onszelf te verrichten. Zijn salamanders misschien de hoop van de regeneratieve geneeskunde?

De salamander die het vaakst voor onderzoek naar regeneratie wordt gebruikt is een zonderlinge en aandoenlijk onaantrekkelijke Mexicaanse soort, de axolotl. Van de axolotl weten we dat niet alleen zijn ledematen en uitsteeksels weer aangroeien, maar ook zijn onderkaak, netvliezen, eierstokken, nieren, hart, longen (een rudimentaire uitvoering ervan), ruggenmerg en grote delen van zijn hersenen. Allerlei verwondingen genezen zonder littekenvorming. De axolotl kan ook zonder de gebruikelijke afweerreactie lichaamsdelen van soortgenoten overnemen alsof ze van hemzelf zijn, en het komt door deze bijzondere eigenschap dat er, in de naam van de wetenschap, weleens wonderlijke misbaksels hebben rondgelopen.

Bij experimenten na de Tweede Wereldoorlog entten Oost-Duitse wetenschappers kleine axolotls dwars op de rug van grotere exemplaren. De bloedsomlopen van de twee dieren raakten met elkaar verknoopt en de onderzoekers verwelkomden de samengevoegde mutanten als een triomf van het collectivisme. Hoewel de axolotl zich van praktisch elke lichamelijke vernedering kan herstellen, is de mensheid hem schijnbaar net iets te veel: we hebben zijn natuurlijke omgeving bijna helemaal vernietigd en de soort is buiten de aquaria van laboratoria bijna uitgestorven.

Goddelijke incarnatie
In zijn meestvoorkomende verschijningsvorm, die door wetenschappers de witte mutant wordt genoemd, lijkt de axolotl op hoe de doorschijnende foetus van een kruising tussen een otter en een kortvinpaling er uit zou zien. Op het internet is het dier beroemd vanwege zijn mensachtige glimlach, maar in Mexico, waar de Azteken het destijds bejubelden als een goddelijke incarnatie, is het een belediging als je over iemand zegt dat hij er als een axolotl uitziet. Achter zijn stompe en platte hoofd zit een langgerekt lichaam dat overgaat in een lange, visachtige staart.

De axolotl kan zo’n 30 cm lang worden, vier kleine pootjes hangen aan zijn lichaam alsof de evolutie ze bijna vergeten is. Hij heeft achter zijn wangen een rijtje varenachtige rode kieuwen, die met de stroming van het water en de gang van het diertje meebewegen alsof je naar een uitbundige, met veren getooide waaier kijkt. Ook die groeien terug als je ze afsnijdt. Hoe het dier dit en zijn andere heroïsche nieuwe groei voor elkaar krijgt, wordt niet helemaal goed begrepen.

Net als de axolotl waren ook onze evolutionaire voorgangers regenerators, en bij onze kinderen kan trouwens het topje van een vinger boven het laatste gewricht nog teruggroeien, maar dat is dan ook onze enige bekende complexe regeneratie. Voor het overige zijn wij een soort die littekens vormt. Waarom in onze stamboom het regeneratieve geboorterecht verloren is gegaan is onduidelijk. Vanuit ons huidige evolutionaire gezichtspunt zou het echter prettig zijn om terug te krijgen wat we zijn kwijtgeraakt. Mensen met een amputatie zouden hun ledematen terug kunnen krijgen, verlamden zouden kunnen lopen, allerlei vormen van aftakeling zouden kunnen worden omgekeerd.
Bijlage:
voda
0
Deel 2:

Laboratorium en geneeskunde
Vorig jaar was na een lang door een internationaal consortium geleid traject eindelijk de sequentie in kaart gebracht van het genoom van de axolotl, dat tienmaal zo lang is als dat van de mens. Begin 2019 werd de sequentie door een team van de universiteit van Kentucky ingetekend op chromosomen. (Het is op dit moment veruit het langste genoom waarvan de sequentie is vastgesteld.) Jessica Whited, die een laboratorium met axolotls op de medische faculteit van Harvard leidt, zei me dat de axolotl een perfecte handleiding is voor degenen die hopen dat ze regeneratie beschikbaar kunnen maken voor de menselijke geneeskunde. De handleiding moet alleen nog worden ontcijferd.

Regeneratie is echter niet de enige biologische uitspatting van de axolotl en ook niet zijn voornaamste geheim. Bij de axolotl is het ook een puzzel om vast te stellen wat hij is. De meeste salamanders beginnen hun leven als waterlarve, zoals kikkervisjes, voordat ze veranderen in volwassen landdieren, maar de axolotl schijnt levenslang een adolescent te blijven. Je zou hem de ‘Peter Pan-salamander’ kunnen noemen. Hij blijft in het larvenstadium, zelfs als hij geslachtsrijp is geworden.

Overleving van de mensheid
Dit behoud van jeugdige trekken, wat neotenie wordt genoemd, deed taxonomen versteld staan, en tientallen jaren discussieerden ze erover of het dier als een op zichzelf staande soort moest worden beschouwd of slechts als de larvale vorm van de gewone tijgersalamander. Verwarrend genoeg kan de axolotl soms worden geprikkeld (waardoor precies is niet duidelijk) tot een laatste transformatie waarbij zijn kieuwen en vinnen in het lichaam opgaan en hij het water uitkomt. In biologische termen is dit net zo’n drastische verandering als wanneer een mens van middelbare leeftijd op een dag bredere schouders zou krijgen, zijn handen op de grond zou zetten, en dan met lange sprongen koers zet naar de jungle en daar een gorilla wordt.

In Frankrijk werd de axolotl door de Grand Dictionaire Universel du XIXe siècle uit 1866 ‘de meest imperfecte, de meest ontaarde amfibie’ genoemd: een gevallen wezen, maar ook een wezen dat zich als door een soort wonder tot een hogere zijnsvorm kon verheffen.

Deze voorwaardelijke mogelijkheid spreekt mensen aan. In 1920 lukte het de Britse bioloog Julian Huxley om een metamorfose bij axolotls te veroorzaken door ze hapjes schildklier van schapen te voeren. De Daily Mail kondigde aan dat Huxley ‘het levenselixir’ had ontdekt. Huxleys jongere broer, de schrijver Aldous, gebruikte de axolotl als metafoor voor de mensheid. Zijn bijzondere neotenie was een illustratie van onze onvolkomenheid, ons niet-verwezenlijkte potentieel.

Een aantal literaire tijdgenoten werden neotenie-fanaten. Filosoof Gerald Heard stelde in 1941 dat de overleving van de mensheid zou afhangen van mensen ‘die in staat zijn om bij hun volle geestelijke vermogen de radicale originaliteit en prilheid van een levendig kind te behouden.’ John Dewey en Timothy Leary hielden er soortgelijke standpunten op na. Wat korter geleden heeft de Mexicaanse socioloog Roger Bartra voorgesteld om van de axolotl wegens zijn neotene onbepaaldheid het symbool van het nationale karakter van zijn land te maken.

Jeugdstadium
Als de axolotl ons zo goed weerspiegelt, mogen wij ook wel neoteen zijn. Ons platte gezicht, onze kleine neus, ons onbehaarde lichaam en onze verticale houding zijn bij onze evolutionaire familieleden en voorlopers allemaal tekenen van onvolwassenheid. We brengen ook een groter deel van ons leven in een jeugdstadium door dan welke primaat ook. Onze hersenen groeien sneller en langere tijd en zijn daardoor ook groter; onze kindertijd duurt veel langer, waardoor die hersenen goed kunnen worden getraind.

Volgens zoöloog Konrad Lorenz behouden we gedurende ons leven het, zoals hij het zegt, opmerkelijk hardnekkige jeugdige kenmerk van onderzoekende nieuwsgierigheid. ‘Het ordenende karakter van de mens,’ schreef Lorenz in 1971, ‘is een neoteen verschijnsel.’ (vertaling red.)

Het zal door een bepaalde mate van affiniteit komen dat wij ons al tot de salamander en de regeneratie van zijn lichaam aangetrokken voelden lang voordat we serieus begonnen te fantaseren over de regeneratie van ons eigen lichaam.
Misschien dat daarom de Ouden en de Azteken de dieren in hun mythologie een edele plaats gaven. Nergens is het gevoel van verwantschap echter helderder weergegeven dan in Axolotl, een kort verhaal uit 1952 van de Argentijnse surrealist Julio Cortázar. Cortázar schrijft over een man die een stille obsessie voor de dieren koestert, die hij elke dag in een aquarium bezoekt. ‘Na de eerste minuut wist ik dat er iets tussen ons was,’ zegt de man, ‘dat iets dat eindeloos verloren en ver weg was, ons naar elkaar toetrok.’ Hij kijkt naar de glazen bak tot hij zich er op een dag bijna ongemerkt van bewust wordt dat hij naast deze schepsels in het water zweeft, in een van hen is veranderd, en naar buiten kijkt naar wat eens zijn lichaam was, dat op zijn beurt naar binnen kijkt. ‘Slechts één ding was vreemd: dat ik nog steeds dacht als altijd,’ zegt de voormalige man, ‘dat ik nog wist.’

Doe het zelf
De salamandersoort axolotl is er goed in, maar mensen zijn slecht in het zelf herstellen of vervangen van eigen beschadigde ledematen en weefsels.De mens heeft in de moderne tijd weinig regeneratieve vermogens meer. Onze voorouders waren beter in staat om zichzelf lichamelijk te herstellen van schade of amputatie. Wel kan een afgesneden vingertopje nog aangroeien, als een deel van de nagel is behouden.Maar in de huidige geneeskunde wordt beschadigd weefsel nog vervangen of vanbuiten hersteld. In de regeneratieve geneeskunde wordt onderzocht in hoeverre het lichaam zelf in staat is om een beschadigd deel te herstellen. Bijvoorbeeld door stamcellen uit een orgaan van een patiënt te kweken tot organoïden; organen van hooguit een paar millimeter

fd.nl/futures/1327491/de-axolotl-onze...
Bijlage:
lucas D
0
Cosmo geeft zijn ByFavo ™ (Remimazolam) Amerikaanse rechten op Acacia Pharma een sublicentie, neemt een eerste belang van 14,1% en verstrekt financiering voor de Amerikaanse expansie van Acacia Pharma
Home / Nieuws en media / Persberichten & Bedrijfsnieuws / 2020

Dublin, Ierland - 10 januari 2020 - Cosmo Pharmaceuticals NV (SIX: COPN) heeft vandaag aangekondigd dat het zijn ByFavo US-rechten op Acacia Pharma Group plc (ENX: ACPH) in sublicentie heeft gegeven en een eerste deelneming van 14,1% daarin heeft verkregen, terwijl tegelijkertijd financiering werd verstrekt om de Amerikaanse expansie van Acacia Pharma te bevorderen.

In 2016 verwierf Cosmo van Paion AG (FWB: PA8) voor € 10 miljoen de exclusieve Amerikaanse rechten voor de ontwikkeling en commercialisering van ByFavo (Remimazolam), een ultrakortwerkend intraveneus benzodiazepine sedatief / verdovingsmiddel dat positieve resultaten heeft laten zien in klinische Fase III-onderzoeken. In afwachting van de PDUFA-datum voor 5 april 2020, heeft Cosmo aldus de commerciële partner voor de marketing en distributie van ByFavo in de VS binnen de context van haar equity-voor-productstrategie beveiligd.

Acacia Pharma is een farmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en commercialisering van nieuwe misselijkheid en braken voor chirurgische en kankerpatiënten. Acacia Pharma is gevestigd in Cambridge, UK en Indianapolis, IN (VS) en haar aandelen zijn genoteerd op Euronext - Brussel. Het belangrijkste project van Acacia Pharma is BARHEMSYS ® (intraveneuze amisulpride), die zeer positieve resultaten heeft bereikt in vier fase III klinische studies bij postoperatieve misselijkheid en braken (PONV). De NDA voor BARHEMSYS is ingediend en de beoogde PDUFA-datum is 26 februari 2020. Acacia Pharma heeft een commerciële organisatie in de VS opgezet die haar voetafdruk zal hebben in ziekenhuizen en Ambulante Chirurgische Centra (ASC), dezelfde aanspreekpunten van ByFavo.

Cosmo ontvangt bij de ondertekening een vooruitbetaling van € 10 miljoen in aandelen Acacia Pharma en investeert € 10 miljoen in aandelen Acacia Pharma, waardoor het een aandeelhouder van 14,1% wordt met recht op één zetel in de Raad van Bestuur van Acacia Pharma. Cosmo zal verder € 20 miljoen aan Acacia Pharma-aandelen ontvangen bij ByFavo-goedkeuring en eerste verkoop, waardoor het belang wordt verhoogd, plus tot USD 105 miljoen aan commerciële ByFavo-mijlpalen en dezelfde royalty's die Cosmo aan Paion verschuldigd is. Cosmo zal ook een eerste lening van € 10 miljoen verstrekken na goedkeuring van BARHEMSYS en een tweede lening van € 25 miljoen na goedkeuring van ByFavo tegen marktvoorwaarden.
Alessandro Della Chà, CEO van Cosmo, zei: “Het kostte ons meer dan zes maanden hard werken om de best mogelijke Amerikaanse partner voor ByFavo te vinden, volgens hetzelfde patroon als de RedHill-transactie. We kwamen tot de conclusie dat ByFavo, net als Aemcolo, zijn verkooppotentieel beter en sneller kan bereiken binnen een organisatie met meerdere producten op dezelfde markt en aanzienlijke commerciële expertise. Indien goedgekeurd, zullen ByFavo en BARHEMSYS niet alleen dezelfde call points delen, maar ook dezelfde commerciële boodschap in het verkorten van de proceduretijd en ziekenhuisopname. De deal geeft Acacia Pharma de nodige middelen om zijn activiteiten gericht op ziekenhuizen en ASC-verkopen in de VS te stimuleren en biedt kritische financiering om zijn groei te versnellen. Deze transactie is daarom consistent met onze strategie om onze producten te bundelen in kleine en gerichte bedrijven waarin we aanzienlijke aandelenbelangen kunnen hebben om deel te nemen aan de potentiële waardegroei. Ik ben zeer tevreden met deze synergie en ik vertrouw erop dat Acacia Pharma, met de hulp van Cosmo, de juiste beloning zal leveren aan zowel haar aandeelhouders als aan Paion als licentiegever, waarvan Cosmo het grootste belang blijft houden. "

Mike Bolinder, CEO van Acacia Pharma, zei: “We zijn verheugd dat we ByFavo hebben gelicentieerd, wat een uitstekende aanvullende productkans biedt voor BARHEMSYS. Het hebben van een tweede product dat dezelfde call points en commerciële boodschap deelt, maakt de investering in onze verkoop- en marketingteams veel efficiënter in het leveren van betere opties voor artsen en patiënten. De aandeleninvestering van Cosmo is een geweldige validatie van Acacia Pharma en versterkt onze balans naarmate we verdergaan naar de PDUFA-datum voor BARHEMSYS, die is gepland voor 26 februari 2020. De beschikbaarheid van schuldfinanciering is ook belangrijk omdat we hiermee kunnen investeren in de verwachte lancering en commercialisering van BARHEMSYS en vervolgens in ByFavo. Ik weet zeker dat we in Cosmo de juiste partner hebben gevonden voor onze toekomstige uitbreiding. ”

Jefferies trad op als exclusief financieel adviseur van Cosmo in verband met deze transactie.

Over Cosmo Pharmaceuticals
Cosmo is een gespecialiseerd farmaceutisch bedrijf dat zich richt op de behandeling van geselecteerde gastro-intestinale aandoeningen en endoscopie. De eigen klinische ontwikkelingspijplijn van het bedrijf richt zich specifiek op innovatieve behandelingen voor IBD, coloninfecties en detectie van colonlaesies. Cosmo heeft ook medische hulpmiddelen voor endoscopie ontwikkeld en is onlangs een samenwerking aangegaan met Medtronic voor de wereldwijde distributie van haar nieuwe apparaat voor kunstmatige intelligentie voor gebruik in colonoscopieën en GI-procedures. Verder is Cosmo de licentiehouder voor de VS van de nieuwe agent voor procedurele sedatie, ByFavo (Remimazolam). Ga voor meer informatie over Cosmo en zijn producten naar de website van het bedrijf: www.cosmopharma.com
Over Acacia Pharma
Acacia Pharma is een farmaceutisch ziekenhuisbedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en commercialisering van nieuwe misselijkheid en braken voor chirurgische en kankerpatiënten. De Groep heeft belangrijke en commercieel aantrekkelijke onvervulde behoeften aan misselijkheid en braken geïdentificeerd en heeft twee productkandidaten ontdekt op basis van hetzelfde actieve ingrediënt, amisulpride, om aan die behoeften te voldoen.

Het hoofdproject van de groep, BARHEMSYS® (intraveneuze amisulpride) voor postoperatieve misselijkheid en braken (PONV), heeft positieve resultaten opgeleverd in vier klinische fase III-onderzoeken. Het zusterproject, APD403 voor misselijkheid en braken bij chemotherapie (CINV), heeft met succes een proof-of-concept en een fase II-dosisstudie afgerond bij patiënten die sterk emetogene chemotherapie kregen.

Acacia Pharma is gevestigd in Cambridge, UK en Indianapolis, IN. Het bedrijf is genoteerd aan de Euronext Brussels-beurs onder de ISIN-code GB00BYWF9Y76 en het tickersymbool ACPH. www.acaciapharma.com

Cosmo Pharmaceuticals kalender
FY 2019 resultaten 3 april 2020
Jaarlijkse Algemene Vergadering 2020 28 mei 2020
voda
0
PERSBERICHT: Galapagos voltooit de rekrutering van de PINTA-studie in patiënten met idiopathische pulmonaire fibrose

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
191,90 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Galapagos NV -ADR-
$ 212,58 1,88 0,89 % NASDAQ

Mechelen, België; 13 januari 2020, 7.30 CET -- Galapagos NV
(Euronext & NASDAQ: GLPG) heeft de rekrutering voor de PINTA Fase 2
klinische studie met GPR84 remmer GLPG1205 voltooid.

PINTA is een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde Fase
2-studie die de werkzaamheid, veiligheid en medicijneigenschappen
onderzoekt van een 100 mg eenmaal daagse orale dosis van GLPG1205 bij
meer dan 60 patiënten met idiopathische longfibrose (IPF).

"We zijn opgetogen over de sneller dan geplande recruitering in onze
PINTA-studie, en kijken ernaar uit om meer te leren over GLPG1205 in
IPF", aldus Dr. Walid Abi-Saab, Chief Medical Officer bij Galapagos. "We
zijn bezigom onze IPF-portfolio, waaronder het wereldwijde Fase-3
ISABELA-programma dat we met Gilead uitvoeren, snel te ontwikkelen, om
zo een antwoord te kunnen bieden op deze belangrijke onvervulde medische
behoefte."

Over GLPG1205

GLPG1205 is een klein molecuul dat GPR84 selectief remt. Galapagos
identificeerde het GPR84 target met behulp van haar eigen target
discovery platform en ontwikkelde GLPG1205 als antagonist van dit
target. GLPG1205 heeft veelbelovende resultaten laten zien in relevante
preklinische modellen voor IPF, en er is groeiend bewijs in de
wetenschappelijke literatuur en in klinisch onderzoek dat GPR84 een rol
speelt bij deze ziekte. Galapagos voltooide met succes verschillende
Fase 1-studies met GLPG1205, waarbij gunstige bevindingen met betrekking
tot verdraagbaarheid en target-binding bij gezonde vrijwilligers werden
vastgesteld. GLPG1205 is een geneesmiddel in ontwikkeling; de
werkzaamheid en veiligheid ervan zijn nog niet vastgesteld.

Voor meer informatie over de studie met GLPG1205:
www.globenewswire.com/Tracker?data=vl...
www.clinicaltrials.gov (NCT03725852)

Voor meer informatie over GLPG1205:
www.globenewswire.com/Tracker?data=vl...
www.glpg.com/ipf

Over IPF

IPF is een chronische, onomkeerbaar progressieve fibrotische afwijking
in de longen, die vooral voorkomt bij volwassenen boven de 40 jaar. In
de Verenigde Staten en Europa zijn er circa 250.000 IPF-patiënten.
IPF wordt dan ook als een zeldzame ziekte beschouwd. De klinische
vooruitzichten van patiënten met IPF zijn slecht: na diagnose is de
mediaan van overleving twee tot vier jaar. Op dit moment is er nog geen
medicijn dat IPF kan genezen. De huidige medische behandelstrategie is
erop gericht om de progressie van de ziekte af te remmen en de
levenskwaliteit te verbeteren.
voda
0
Deel 2:

Over de PINTA studie

PINTA is een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde Fase
2-studie die onderzoek doet naar een 100 mg eenmaal daagse orale dosis
van GLPG1205. Het kandidaatmedicijn dan wel placebo wordt gedurende 26
weken toegediend aan meer dan 60 IPF-patiënten. Patiënten
kunnen op hun standaard medische behandeling blijven als
achtergrondtherapie, onafhankelijk van of ze al eerder behandeld werden
of momenteel behandeld worden met Esbriet(R)[1] (pirfenidone) en
Ofev(R)[2] (nintedanib). De primaire doelstelling van de studie is om de
verandering ten opzichte van de uitgangswaarde in Forced Vital Capacity
(FVC in ml) gedurende 26 weken te vergelijken met placebo. Secundaire
criteria omvatten veiligheid, verdraagbaarheid en medicijneigenschappen,
tijd tot majeure gebeurtenissen, veranderingen in functionele
inspanningscapaciteit en levenskwaliteit. Voor de PINTA-studie zijn er
patiënten geworven in 9 landen in Europa en het Midden-Oosten.

Voor meer informatie over de studie met GLPG1205:
www.globenewswire.com/Tracker?data=vl...
www.clinicaltrials.gov (NCT03725852)

Voor meer informatie over GLPG1205:
www.globenewswire.com/Tracker?data=vl...
www.glpg.com/ipf

Over Galapagos

Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) ontdekt en ontwikkelt geneesmiddelen
met nieuwe werkingsmechanismen. Meerdere geneesmiddelen leverden al
veelbelovende resultaten op bij patiënten, en bevinden zich
momenteel in een vergevorderd onderzoeksstadium in verschillende
ziektes. De pijplijn van Galapagos bestaat uit Fase 3-studies tot
onderzoeksprogramma's in ontstekingsziekten, fibrose, artrose en andere
indicaties. De ambitie van Galapagos is om uit te groeien tot een
toonaangevend internationaal biofarmaceutisch bedrijf, gericht op het
ontdekken, de ontwikkeling en de commercialisering van innovatieve
medicijnen. Meer informatie op
www.globenewswire.com/Tracker?data=vl...
www.glpg.com.

Contact

Investeerders:

Elizabeth Goodwin

VP Investor Relations

+1 781 460 1784

Sofie Van Gijsel

Director Investor Relations

+32 485 19 14 15

ir@glpg.com
www.globenewswire.com/Tracker?data=9-...


Media:

Carmen Vroonen

Senior Director Communications & Public Affairs

+32 473 824 874

Evelyn Fox

Director Communications

+31 6 53 591 999

communications@glpg.com
www.globenewswire.com/Tracker?data=A8...
voda
0
Update: Voldoende deelnemers voor PINTA-studie Galapagos

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
191,90 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft de rekrutering voor de PINTA fase 2 klinische studie met GPR84 remmer GLPG1205 voltooid. Dit maakte het biotechbedrijf maandagochtend bekend.

PINTA is een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde Fase 2-studie die de werkzaamheid, veiligheid en medicijneigenschappen onderzoekt van een 100 mg eenmaal daagse orale dosis van GLPG1205 bij meer dan 60 patiënten met idiopathische longfibrose (IPF).

IPF is een chronische, onomkeerbaar progressieve fibrotische afwijking in de longen, die vooral voorkomt bij volwassenen boven de 40 jaar. In de Verenigde Staten en Europa zijn er circa 250.000 IPF-patiënten. IPF wordt dan ook als een zeldzame ziekte beschouwd. Op dit moment is er nog geen medicijn dat IPF kan genezen.

“We zijn opgetogen over de sneller dan geplande recruitering in onze PINTA-studie, en kijken ernaar uit om meer te leren over GLPG1205 in IPF”, aldus Walid Abi-Saab, Chief Medical Officer bij Galapagos. “We zijn bezig om onze IPF-portfolio, waaronder het wereldwijde Fase-3 ISABELA-programma dat we met Gilead uitvoeren, snel te ontwikkelen, om zo een antwoord te kunnen bieden op deze belangrijke onvervulde medische behoefte.”

Update: om informatie over IPF toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Tegenvaller AstraZeneca bij testen cholesterolmiddel

Gepubliceerd op 13 jan 2020 om 10:14 | Views: 0

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse farmaceut AstraZeneca heeft een tegenvaller moeten incasseren bij vergevorderde testen met een experimenteel medicijn tegen een bepaalde vorm van hoog cholesterol. Het bedrijf stopt nu met verdere testen met het middel genaamd Epanova en zet een buitengewone last van 100 miljoen dollar in de boeken.

Epanova is gebaseerd op visolie. Uit de testen bleek echter dat het middel weinig effectief was bij behandeling van een bepaalde vorm van hoog cholesterol. AstraZeneca kreeg het experimentele medicijn in handen bij de overname van Omthera Pharmaceuticals in 2013. De farmaceut verklaarde teleurgesteld te zijn door de tegenvallende testuitslagen en gaat nu onderzoek doen naar de boekwaarde van het middel van 533 miljoen dollar. Analisten hadden verwacht dat het middel in 2023 goed voor 145 miljoen dollar aan omzet zou zijn.

Overigens wordt Epanova in de Verenigde Staten wel gebruikt voor de behandeling van andere vormen van cholesterol.
lucas D
0
www.4investors.de/nachrichten/mobile/...

Het aandeel Vivoryon Therapeutics ontvangt een aankoopaanbeveling van de analisten van FMR Frankfurt Main Research met een richtprijs van EUR 10. Hiermee bevestigen de experts hun classificaties voor het aandeelcertificaat van het biotechbedrijf. De koers van het aandeel staat vrijdagmiddag genoteerd op 5,13 euro - de analisten zijn van mening dat de koers van het Vivoryon-aandeel zal verdubbelen.

De nieuwste zwakke onderzoeksgegevens van Biogen worden positief geïnterpreteerd door de experts voor Vivoryon Therapeutics. “Naar onze mening tonen de eindresultaten van Biogen's EMERGE- en ENGAGE-fase III-onderzoeken aan dat het proberen om de ziekte van Alzheimer te genezen door ß-amyloïde plagen af ??te breken niet veelbelovend is. Dit kan worden gezien als een positief signaal voor Vivoryon ”, aldus de analisten. Het medicijn PQ912 van het bedrijf, aan de andere kant, voorkomt de ontwikkeling van pGlu-ß-amyloïde plagen en grijpt dus mogelijk eerder in bij de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer, aldus de studie.

Vivoryon Therapeutics is van plan om in 2022 een lopende fase IIb klinische studie met PQ912 te voltooien.

DeZwarteRidder
0
Kaars die naar vagina ruikt binnen uur uitverkocht
Updated Gisteren, 12:25
Gisteren, 10:59 in ENTERTAINMENT

De opmerkelijke geurkaars die Gwyneth Paltrow op de website van haar lifestylemerk Goop verkoopt, is razend populair. Hoewel de kaars ruikt naar vagina en 75 dollar kost, was hij binnen ruim een uur helemaal uitverkocht.

Het is niet duidelijk of mensen straks een huis hebben dat ruikt naar de actrice, maar ze was wel nauw betrokken bij de ontwikkeling van de This Smells Like a Vagina-kaars. Gwyneth werkte samen met een parfummaker aan een nieuw geurtje toen ze besefte wat voor parfum ze hadden gemaakt. „Eh, dit ruikt naar vagina”, zou de actrice toen hebben gezegd. Die ruikt volgens haar naar ’een mix van geraniums, citrusachtige bergamot, ceder, Damaskusrozen en muskuszaad’, zoals op Goop staat omschreven.

Gwyneth is de afgelopen jaren vaker openhartig geweest over vagina’s. Zo deelde de actrice dat ze die van haar graag stoomt. Ook verkocht Goop een zogeheten ’yoni-ei’ dat de spieren zou moeten versterken en lustopwekkend zou werken.
voda
0
Amerikanen sluiten biotechbedrijf in Oss

De Amerikaanse ontwikkelaar van geneesmiddelen Aduro Biotech sluit de deuren van zijn Nederlandse dochterbedrijf in Oss. Dat is de consequentie van een ingrijpende bezuinigingsoperatie die de onderneming uit Californië vorige week heeft aangekondigd.

Aduro nam het Brabantse bedrijf BioNovion ruim vier jaar geleden over en kreeg daarmee een stevige positie in Nederland. Na de overname ging BioNovion verder als het Europese hoofdkantoor van Aduro. De Amerikanen betaalden $29 mln voor het biotechbedrijf, dat medicijnen tegen kanker ontwikkelde.

Vijftig banen verloren
Het Amerikaanse concern kampt met een reeks tegenvallers. De onderneming brengt nu het aantal onderzoeksprogramma's sterk terug. Daardoor verliezen ruim vijftig mensen hun baan, van wie de helft in Nederland. Aduro gaat wel verder met de ontwikkeling van een experimenteel BioNovion-medicijn tegen een nieraandoening.

De sluiting van het voormalige BioNovion is een tegenvaller voor de Nederlandse biotechsector. De succesvolle verkoop van het bedrijf gold juist als een van de bewijzen dat Brabant zich goed had hersteld van de sluiting van de onderzoeksafdeling van Organon. Daardoor verloren in 2014 honderden mensen hun baan.

Internationale faam
BioNovion was opgericht door oud-werknemers van Organon, onder wie Hans van Eenennaam en Andrea van Elsas. De twee onderzoekers genieten internationale faam, omdat ze nauw betrokken waren bij de ontwikkeling van het medicijn pembrolizumab. Dit middel tegen kanker is een groot succes en is hard op weg uit te groeien tot het best verkochte medicijn ter wereld.

Dat Aduro de hooggespannen verwachtingen niet heeft kunnen waarmaken, blijkt onder meer uit de beurskoers, die is gedaald tot $1,19. Het biotechbedrijf kreeg in 2015 een notering aan de Amerikaanse Nasdaq-beurs met een introductieprijs van $17 per aandeel.

fd.nl/ondernemen/1330737/amerikanen-s...
voda
0
Vivoryon werkt met partner aan Alzheimer-medicijn

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Vivoryon Therapeutics AG
5,97 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Vivoryon Therapeutics gaat samenwerken met het Deense bedrijf Nordic Bioscience in zijn klinische onderzoek naar een middel tegen de ziekte van Alzheimer en gaat daarbij biomarkers ontwikkelen, om via bloedtests te kunnen zien welke patiënten het meeste baat hebben van het middel. Dat maakte het biotechbedrijf dinsdag voorbeurs bekend.

Het gaat om het kandidaatmedicijn PQ912 tegen Alzheimer, dat in de tweede fase van de klinische ontwikkeling zit.

Om de biomarkers te vinden, zullen bloedmonsters van patiënten in het Europese klinische fase-2-onderzoek Saphir 2 worden verzameld en geanalyseerd worden door een team van wetenschappers van Nordic Bioscience en Vivoryon.

"Wij denken dat onze samenwerking met Nordic Bioscience enorme voordelen kan opleveren voor patiënten die aan deze complexe en verwoestende ziekte lijden", aldus CEO Ulrich Dauer van het bedrijf uit het Duitse Halle.

De fase 2b-studie start in het eerste kwartaal.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Curetis lanceert toepassing Unyvero in VS

Gepubliceerd op 14 jan 2020 om 08:18 | Views: 0

Curetis 13 jan
0,68 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Curetis is begonnen met de commerciële lancering van een nieuwe toepassing van zijn diagnosesysteem Unyvero in de Verenigde Staten. De biotechnoloog gaat de zogeheten Respiratory Tract Cartridge nu ook gebruiken voor het herkennen van een soort longontsteking.

In december werd bekend dat Curetis goedkeuring had gekregen van de Amerikaanse toezichthouder FDA voor de stap. Afgelopen zomer was daarvoor een aanvraag was ingediend bij de FDA. De onderneming verwacht dat de totale markt voor Unyvero System in de VS aanzienlijk zal toenemen.
Hulskof
0
Actinium Pharmaceuticals Announces Iomab-ACTProgram Gene Therapy Collaboration with UC Davisin Ongoing Clinical Trial for Patients with HIV-RelatedLymphoma- Trial will replace currently used chemotherapy conditioning with apamistamab-I-131,Actinium's targeted conditioning ARC, to selectively eliminate lymphoma cancer cells andstem cells to enable engraftment of stem cell gene therapy- Anti-HIV stem cell gene therapy intended to simultaneously treat patients' HIV-relatedlymphoma and develop immune cells resistant to HIV.

NEW YORK, Jan. 13, 2020 /PRNewswire/ -- Actinium Pharmaceuticals, Inc. (NYSE AMERICAN: ATNM)("Actinium"), announced today that it has entered into an agreement with the University of California, Davis (UCDavis) to utilize Actinium's Antibody Radiation-Conjugate or ARC apamistamab-I-131 for targeted conditioning andreplace the chemotherapy conditioning being used in an ongoing Phase 1/2 stem cell gene therapy clinical trial. Inthe trial, patients with relapsed or refractory HIV-related lymphoma are being treated with autologous stem cell genetherapy. This is the first gene therapy clinical trial that will utilize ARC based conditioning. The clinical trial will beconducted at UC Davis and may be expanded to additional sites in the future.

ir.actiniumpharma.com/press-releases/...
Hulskof
0
Pharming geeft obligaties uit
dinsdag 14 januari 2020 08:13

(ABM FN-Dow Jones) Pharming is van plan om circa 125 miljoen euro aan senior ongedekte converteerbare obligaties uit te geven met een vervaldatum in 2025. Dit maakte het biotechbedrijf dinsdag voorbeurs bekend.

De opbrengsten van deze uitgifte wil Pharming gebruiken voor de volledige aflossing van een lening van circa 56 miljoen dollar bij Orbimed Advisors. Daarmee nemen de financieringskosten af en de looptijd van financiering toe.

De overige opbrengsten worden aangewend ter ondersteuning van de investeringen in de commerciële en productie-infrastructuur van het bedrijf en zullen ook dienen voor de financiering van de marktintroductie van Leniolisib en mogelijke overnames of inlicentiëringen.

De obligaties hebben elk een nominale waarde van 100.000 euro met een verwachte coupon van 2,25 tot 3,00 procent per jaar. De vervaldatum van de obligaties is op 21 januari 2025.

De obligaties zullen converteerbaar zijn in gewone aandelen met een verwachte initiële conversieprijs met een premie tussen 35 en 40 procent boven het meerdere van de volume gewogen gemiddelde prijs van het aandeel.

De obligaties zijn aangeboden via een versnelde orderboek procedure door een private plaatsing bij institutionele beleggers buiten de Verenigde Staten, Australië, Zuid-Afrika en Japan.
voda
0
Beursblik: bloedtest Alzheimer gunstig voor omzet Vivoryon

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Vivoryon Therapeutics AG
--- --- --- Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Een bloedtest om de ziekte van Alzheimer vast te stellen kan goed uitpakken voor de omzet van het middel PQ912 dat Vivoryon aan het ontwikkelen is. Dat stelde NIBC dinsdag in reactie op het nieuws dat Vivoryon gaat samenwerken met het Deense bedrijf Nordic Bioscience.

Hierdoor zouden patiënten met Alzheimer in een vroeg stadium worden opgemerkt en mogelijk ook patiënten worden gevonden die baat hebben bij de behandeling met PQ912.

Voor een exacte diagnose moeten patiënten nu nog een pijnlijk ruggenprik of een dure MRI-scan ondergaan.

De biomarkers voor de bloedtest worden door Vivoryon ontwikkeld in samenwerking met Nordic Bioscience, waarvan de eigenaar een grootaandeelhouder is van Vivoryon. De samenwerking verraste NIBC daarom niet.

Het aandeel Vivoryon steeg maandag al zo’n 15 procent.

Analist Dylan van Haaften van NIBC verwacht in de eerste helft van volgend jaar een volgende aanjager, omdat partner Morphosys dan zijn recht kan uitoefenen om het platform van Vivoryon te combineren met de eigen antistoffen zoals MOR208 tegen kanker. Morphosys heeft genoeg geld achter de hand om zowel MOR208 als PQ912 te ontwikkelen.

NIBC heeft een koopadvies en een koersdoel van 18,00 euro op het aandeel Vivoryon, dat maandag sloot op 5,97 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
PERSBERICHT: Fibrocor en Galapagos breiden samenwerking uit op het gebied van fibrose

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
189,65 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Galapagos NV -ADR-
$ 211,65 3,18 1,53 % NASDAQ

Mechelen, België en Toronto, Canada; 15 januari 2020, 7.30 CET --
Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) en Fibrocor Therapeutics Inc.
(Fibrocor) hebben vandaag een uitbreiding aangekondigd van hun
samenwerking die zich richt op nieuwe fibrose-targets. Ook neemt
Galapagos een aandelenbelang in Fibrocor.

Fibrocor is een Canadees privaat bedrijf dat zich specialiseert in de
ontwikkeling van therapieën voor fibrose van de nieren, lever,
longen en andere organen. Het bedrijf heeft met een biobank voor fibrose
een aantal nieuwe targets gevonden.

In januari 2019 kondigde Galapagos een samenwerking aan met Fibrocor
voor het vinden van moleculen tegen een nieuw fibrose-target. Met de
uitbreiding van vandaag krijgt Galapagos exclusief de optie om in totaal
vier extra programma's in licentie te nemen. Galapagos kan die optie
nemen nadat de programma's het lead optimization-stadium bereiken.
Fibrocor blijft verantwoordelijk voor alle onderzoeksactiviteiten tot
aan de optie. Daarna neemt Galapagos de verdere ontwikkeling van de
programma's over.

In ruil voor wereldwijde commercialiseringsrechten voor Galapagos
ontvangt Fibrocor een licentievergoeding en komt het bedrijf in
aanmerking voor betalingen voor de optie, alsook voor verdere
mijlpaalbetalingen en royalty's.

In het kader van de transactie neemt Galapagos ook een belang in
Fibrocor en wordt dr. Paul Van der Horst, hoofd Business Development bij
Galapagos, benoemd tot lid van de raad van bestuur.

"Allereerst willen we dr. Paul Van der Horst welkom heten in het
bestuur. We denken dat hij het team uitstekend zal kunnen bijstaan",
zegt Mark Steedman, voorzitter en CEO van Fibrocor. "Deze overeenkomst
versterkt onze relatie en zal ons een commerciële blik geven op ons
onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen, in samenwerking met een van de
meest toonaangevende Europese biotechbedrijven. We hebben veel geluk dat
we in deze positie zitten en kijken ernaar uit om van de samenwerking
een blijvend succes te maken."

"Het is fantastisch om te zien hoe zulke uitzonderlijke partners
samenwerken aan uitmuntende wetenschap, om samen te streven naar
toekomstige ontdekkingen van fibrose-targets en de ontwikkeling van
geneesmiddelen", aldus de Chief Scientific Officer van Fibrocor, prof.
Richard Gilbert.

"De samenwerking met Fibrocor die vandaag werd aangekondigd, sluit
perfect aan bij onze voortdurende inspanningen om onze fibrosepijplijn
uit te breiden", zegt dr. Piet Wigerinck, Chief Scientific Officer bij
Galapagos. "Fibrocor slaagt er met haar discovery-methode duidelijk in
om interessante nieuwe targets te identificeren. We gaan ervoor om samen
met het Fibrocor-team nieuwe therapieën te ontdekken die
tegemoetkomen aan de grote onvervulde medische nood op het vlak van
fibrose."

Over Fibrocor

Fibrocor Therapeutics Inc., een spin-offbedrijf van TIAP, staat voor een
nieuwe aanpak in het onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen, dankzij de
combinatie van een state of the art platform voor genomics (ontwikkeld
door dr. Jeff Wrana) en een biobank met niergegevens (geleid door dr.
Darren Yuen). Hierdoor kunnen onderliggende genetische factoren,
geassocieerd met specifieke klinische doelgroepen, worden blootgelegd en
langetermijngegevens worden geanalyseerd om de versnellende factoren van
ziektes te ontdekken.

TIAP is een toonaangevende provider van commercialiseringsdiensten,
early-stage-financiering alsook de bemiddeling van
samenwerkingsverbanden met professionele en particuliere investeerders.
TIAP brengt 14 deelorganisaties samen, waaronder de University of
Toronto, en heeft als belangrijkste doelstelling het aansturen van de
commercialisering van hun meest veelbelovende onderzoeksdoorbraken via
belangrijke mondiale en strategische partnerschappen.
voda
0
Update: Galapagos en Fibrocor breiden samenwerking uit

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
189,65 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos en Fibrocor Therapeutics gaan hun samenwerking die een jaar geleden aangekondigd werd, uitbreiden en Galapagos zal een belang nemen in zijn partner. Dit maakte Galapagos woensdag voorbeurs bekend zonder financiële details te melden.

De uitgebreide samenwerking zal zich op nieuwe fibrose-targets richten.

Met deze uitbreiding krijgt Galapagos exclusief de optie om in totaal vier extra programma’s in licentie te nemen, terwijl Fibrocor verantwoordelijk blijft voor alle onderzoeksactiviteiten tot aan de optie. Daarna zal Galapagos de verdere ontwikkeling van de programma’s overnemen.

In ruil voor wereldwijde commercialiseringsrechten voor Galapagos ontvangt Fibrocor een licentievergoeding en komt het bedrijf in aanmerking voor betalingen voor de optie, alsook voor verdere mijlpaalbetalingen en royalty’s.

In het kader van de transactie neemt Galapagos ook een belang in Fibrocor en wordt Paul Van der Horst, hoofd business development bij Galapagos, benoemd tot lid van de raad van bestuur van Fibrocor.

Hoe groot het belang is dat Galapagos neemt, werd in het persbrericht niet gemeld. Tegen ABM Financial News gaf Galapagos aan dat het geen meerderheidsbelang betreft. Op financiële details wilde het bedrijf verder niet ingaan.

Update: om informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
6.422 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 0,881
Verschil +0,013 (+1,50%)
Hoog 0,889
Laag 0,869
Volume 8.926.686
Volume gemiddeld 6.873.112
Volume gisteren 37.599.271

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront