bpost « Terug naar discussie overzicht

Forum bpost geopend

10.743 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 ... 534 535 536 537 538 » | Laatste
Brievenbus
0
quote:

Leefloon schreef op 14 januari 2020 15:35:

[...]
Meer dan de anderen hier blijkbaar, ondanks de zeldzaamheid meer gezien sowieso, en zonder een eventueel waanbeeld dat "stop loss" stop verlies betekent.

Probeer er eens eentje op te geven, zou ik zeggen. Of 2, met hoge en lage stop. Liefst niet tijdens beursuren, en in een aandeel zonder long- of (echte) shortpositie
Tja, kan aan mij liggen, kuch, tenslotte beleg ik pas ehhhhh, een tijdje, vermoedelijk langer dan jij tot nu toe op de aarde rond loopt, maar, een stop loss koop order? :-)
Leefloon
1
Ook vandaag nog maar even meenemen, want intraday was reeds duidelijk dat PostNL de onderkant aan het aanscherpen was. Alles YTD:

bpost -5,51%. PostNL -8,80%.
Low bpost -8,68% (onveranderd). Low PostNL -9,10%.

Alhoewel de Noordzeelanden het niet het beste doen, is van een zielige achterstand van bpost geen sprake. Zou bpost PostNL hebben gevolgd, dan zou de slotkoers van bpost nu €9,363 zijn geweest. In werkelijkheid heeft er al wat herstel plaatsgevonden, met €9,732. De YTD-bodems van beide liggen sinds vandaag wel dichter bij elkaar, dankzij PostNL. Een low van bpost, als omen voor een latere low van PostNL?

Enkele overige, het peloton is door het herfstweer uiteengeslagen:

CTT +4,08%
Deutsche Post +0,19%
Royal Mail -3,36%
Leefloon
0
quote:

Brievenbus schreef op 14 januari 2020 18:00:

Tja, kan aan mij liggen, kuch, tenslotte beleg ik pas ehhhhh, een tijdje, vermoedelijk langer dan jij tot nu toe op de aarde rond loopt, maar, een stop loss koop order? :-)
Het ligt nog steeds aan jou. Wat dat betreft had je een makkelijkere tegenstander kunnen treffen, ondanks een geclaimde verzonnen voorsprong op basis van de een of andere irrelevante senioriteit, al dan niet slechts als bevooroordeeld hobbyist. Kuch.

Pas op met nieuwe, andere "referenties", want het internet heeft het meestal ook mis. Wat te ervaren is met wat goede eenvoudige testorders bij een volwaardige Euronext-broker. Bij beleggen.info/beleggen/stop-loss gaat er één alinea over kopen, binnen een verder soms onzinnige context van "stop verlies". Maar goed, dat wist jij natuurlijk al. Kuch. Kuch.

Toegegeven: de domme aanleiding was een beetje flauw, zinloos (zeldzame) stop loss orders verfoeien, maar met zoveel ervaring dan toch over het hoofd zien dat dat dan inclusief (ongeveer net zo zeldzame) stop loss kooporders is...

Terug naar bpost, als Uwe Koninklijke Oninhaalbare Dorpsoudste het blieft.
JdeFL
0
quote:

JdeFL schreef op 8 januari 2020 09:32:

Tijd.be, 9.03: Bpost daalt 6 procent, de grootste daling in 7 maanden. Er is op dit moment geen nieuws rond het aandeel.
Dieptepunt 8/1 was 9.406. Nog altijd geen nieuws, maar we naderen dat punt toch terug. Nog maar 1.3% te gaan...
Leefloon
0
quote:

Brievenbus schreef op 15 januari 2020 09:07:

En die onzin haal jij uit een cursus beleggen voor beginners! :-)
Je argumenten waren al op, en je hebt tot overmaat van ramp ook nog eens te maken met iemand die niet "een cursus" maar "de opleiding" heeft gezien voordat jij die kon volgen.
Montaplus
0
de omzet zal wel een stuk hoger liggen dan vorig jaar gezien de voorlopige jaaromzet die nu al bekend is, gezien op de site van de tijd ivm de 50 belgische aandelen.
Hopen dat Radial de drive gevonden heeft en mee kan werken aan de omzet.
JdeFL
0
Waar is die kerel die koopje onder de 11€ toeterde? Mag een stukje uitleg geven van mij....
Leefloon
1
Was die "uitleg", gedeeltelijk in morse, vooraf niet om in de Sint te geloven en om in die kerel te geloven, bij gebrek aan iets zinnigers?
JdeFL
0
quote:

JdeFL schreef op 14 januari 2020 14:43:

...Wilde eigenlijk wat bijkopen onder 9.62, maar wacht nu toch maar af.
Nu toch een nieuwe laagste jaarkoers. Was dat dipje op 8 januari niet uit onwetendheid? Noch een fat finger?
EenBelg
0
Eigenlijk de normale gang van zaken. Als er onrust is op alle markten wereldwijd en korte termijn beleggers kiezen eieren voor hun geld dan is het wachten op de feiten. Daarmee bedoel ik "wachten op de jaarresultaten". Was er meer aan de hand dan waren de dagomzetten voor het bpost aandeel vele malen hoger dan nu. En voor lange termijn beleggers is het dan inderdaad het momentum om goedkoop bij te kopen. We zitten trouwens nog altijd in de soldenperiode :-).
En mijne winterteen speelt niet op d.w.z. Radial zou ons wel eens positief kunnen verrassen!
Leefloon
1
YTD low PostNL -15,76%.
YTD low bpost -11,30%.
YTD low CTT -5,77%.

Ex-coupon ex coupon. Overigens doen ook andere aandelen met een "mooi" dividendrendement het YTD matig, zoals banken en olie.
stoppelbaard
1
is er geen enkele manier om erachter te komen of Radial nu wel of niet begint te lopen, ik bedoel voordat het PB van Bpost zelf komt ??
Leefloon
0
quote:

stoppelbaard schreef op 29 januari 2020 12:25:

is er geen enkele manier om erachter te komen of Radial nu wel of niet begint te lopen, ik bedoel voordat het PB van Bpost zelf komt ??
Inderdaad, er is nog steeds bijna geen enkele manier. We kunnen er volle vrachtwagens gaan tellen, maar dan weten we niet of Radial wanhopig onder de kostprijs aan het werken is en het daardoor zo druk heeft. Er is een persbericht met citaten van de toen vertrokken CEO van Radial. Daarin stonden, misschien in een onbewaakt moment, enkele algemene, toekomstgerichte uitspraken. Beter dan dat wordt het niet. Van buitenaf kun je signalen zien, aantallen vacatures en dergelijke, maar dat zijn vooraf gegevens zonder informatiewaarde. Net zoals een aantal vrachtwagens. Het goede nieuws is dat bpost een gesloten bastion is, wat een beursgenoteerd bpost ook moet zijn.
stoppelbaard
1
Vandaag lees je dat UPS een heel goede tweede jaarhelft had ( wel gelinkt aan verkopen van Amazon) dus ik verwacht eigenlijk geen slechtere uit-spraken of -slagen, eerder beter dan ervoor maar of het al bijdraagt bij de nieuwe "swing" horen we dus pas op PB
belegger1981
2
Hallo,
Ik ben nieuw op dit forum en ik vroeg mij af hoe dat komt dat het aandeel van Bpost zo snel achteruit gaat?komt dit nog goed vraag ik mij dan af?
Leefloon
0
quote:

Bpost schreef op 30 januari 2020 17:52:

ik vroeg mij af hoe dat komt dat het aandeel van Bpost zo snel achteruit gaat?
Zie o.a. de toelichting bij een recente adviesverlaging van ING van PostNL, uiteraard exclusief hetgeen specifiek op Nederland(se regelgeving) betrekking heeft: beursbrink.com/ing-verlaagt-koersdoel...
Leefloon
0
quote:

stoppelbaard schreef op 30 januari 2020 16:34:

geen slechtere uit-spraken of -slagen, eerder beter dan ervoor maar of het al bijdraagt bij de nieuwe "swing" horen we dus pas op PB
Meer dan corporate.bpost.be/media/press-releas... (het door mij bedoelde persbericht) weten we inderdaad niet over de groeimotor van die CEO.

Amazon of UPS kunnen iets zeggen over de markt als geheel, maar dat is meer een maatstaf van marktomstandigheden dan een gids. Omdat groeimotor Radial (nog) niet succesvol meebewogen met de groeiende markt. Zo bekeken zouden stabiele resultaten van Radial eigenlijk extra teleurstellend zijn, teleurstellender dan stabiel, want dan heeft Radial niet de meewind van de markt in de zeilen weten te vangen. En dus is het hopen op een verbetering, maar zonder (in lijn met Winands citaten, het is veel werk) er meteen wonderen van te verwachten. Ik vind dat die hoop al een beetje in de koers zit; ook analisten zullen waarschijnlijk met minder slechtere resultaten rekenen.
Jestbread
0
Totale afgang dit aandeel. Had alles op 11,50 moeten verkopen. Dit gaat wederom een jaar duren, echt een gebed zonder end.
10.743 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 ... 534 535 536 537 538 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 3,550
Verschil -0,065 (-1,80%)
Hoog 3,600
Laag 3,545
Volume 453.245
Volume gemiddeld 227.241
Volume gisteren 248.138

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront