NIBC « Terug naar discussie overzicht

Forum NIBC geopend

4.865 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 ... 240 241 242 243 244 » | Laatste
[verwijderd]
0
Crum doet met zijn premium artikeltje ook weer mee met de aanname dat als het dividend rendement hoog is dit automatisch onhoudbaar is.

Nee de koers is onhoudbaar laag meneertje Crum.

In deze aandelenmarkt van historisch hoge koerswinstverhoudingen als er al winst is staat er een NIBC aandeel dat ondanks deze stijging vandaag een k/w heeft van nog geen 7 en waardering van 60% van de boekwaarde voor zo een schone toko met zulke grote buffers.

Nee dan is het het dividend wat onhoudbaar is, ze hebben het notabene net juist verhoogd.

Het vergelijken met het dividend van vorig jaar van 86ct is onjuist want daarvan was 25cent speciaal dividend en alleen het 25ct interim en 36cent final het normale dividend uit normale gecontinueerde activiteiten.

De ingreep nu die 9 miljoen kost zorgt er desondanks niet voor dat de resultaten lager uitvallen dan verwacht wat betekend dat de resultaten anders hoger waren uitgevallen dan verwacht, opnieuw een prestatie in deze markt voor financials maar we weten dat juist NIBC dat kan omdat ze juist niet to big zijn en niet met de vingers in elk schandaal zitten, nee juist niet.

Die 9 miljoen kosten voor de ingreep komen volgend jaar natuurlijk niet terug en ik ga er vanuit dat de ingreep ook kosten bespaard.

Verder heeft NIBC het dus ook ondanks de lage rende vooral in Q3 het nog beter gedaan dan verwacht. (verwachtingen halen ondanks extra eenmalige kosten)

En dan komt Crum aan met de dooddoener dat het dividend meteen onhoudbaar is, terwijl het net is aangekondigd als minimaal.

Nog 1 van de voordelen van aandelen die geen winst maken maar wel als een malle stijgen, geen vies dividend, bah... ppff
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Gelieve inhoudelijk te reageren, bericht is bij dezen verwijderd.]

Plein777
0
quote:

Adjan schreef op 15 januari 2020 09:32:

We hebben het nieuwtje dus weer gehad, tot de jaarcijfers nog even terug naar 7?
Die komen 26 Februari uit:

www.nibc.com/about-nibc/investor-rela...
BP007
0
Positief verast vandaag door NIBC minder risico door reorganisatie en kosten geen negatieve invloed op winst (anders hogere winst) Verhaal van crum lijkt me niet ergens op gebaseerd jammer dat hij niet wat dieper op de zaken in gaat, dit lijkt meer op lossen flodder
Bluescreen
0
Als Reggeborgh nog een paar vrienden uit het old boys network optrommelt,
kunnen ze de hele toko voor ca 9 euro overnemen van J.C. Flowers.
Plein777
0
quote:

Bluescreen schreef op 15 januari 2020 16:17:

Als Reggeborgh nog een paar vrienden uit het old boys network optrommelt,
kunnen ze de hele toko voor ca 9 euro overnemen van J.C. Flowers.

Die hebben net hun kapitaal gebruikt om Volker Wessels over te nemen :-)
Plein777
0
quote:

keljans 123 schreef op 15 januari 2020 16:38:

voor 8 hebben ze het al aan hun lip
Ja Flowers wil al jaren van NIBC af, maar geen enkele andere bank wilde het kopen.

Vandaar dat de particulieren hun aandelen mochten kopen maar dat was ook geen succes gebleken.

Dus wat nu ?
[verwijderd]
1
quote:

Plein777 schreef op 15 januari 2020 10:59:

[...]

Het aantal voor de AVA aanwezige/aangemelde aandelen telt.
Dus Flowers heeft altijd de meerderheid van stemmen op de vergadering.
Dank je. Daar was ik al bang voor. In feite is NIBC momenteel niet veel meer dan een private equity groep, waarvan ook wat aandelen op de beurs te koop zijn.
[verwijderd]
2
quote:

Ritageld schreef op 15 januari 2020 19:34:

[...]
Dank je. Daar was ik al bang voor. In feite is NIBC momenteel niet veel meer dan een private equity groep, waarvan ook wat aandelen op de beurs te koop zijn.
NIBC zelf is een bank die nog voor een meerderheid van iets meer dan 60% in handen is van een banken handelaar genaamd J.C. Flowers.

net geen 15% zit bij Reggeborgh.

25% is in termen van euronext vrij verhandelbare float in handen van onbekende aandeelhouders omdat er verder geen melding is van een partij boven de laagste meldingsgrens van 3% die de AFM hanteert.

Hoeveel FMR er nog heeft van de 3.5 miljoen aandelen en procentueel 2.38% sinds ze onder de 3% zijn gezakt getuige de melding bij de AFM van juni 2018 is onbekend.
Of dit ook de verkoper steeds is geweest of nog steeds is .... geen idee.

==============

Eens zien of Flowers ook dit jaar weer tussen de cijfers en het dividend nog een plaatsing wil gaan doen mits de koers eerst hoog genoeg gaat.

Hij heeft ze natuurlijk eerst voor 8.75 verkocht in de IPO maart 2018 in de hoop dat de notering daarna voor een betere waardering zou gaan zorgen.
Dat is natuurlijk niet gelukt maar andere financials zijn nog veel harder gezakt, maar daar heb je als aandeelhouder ook niks aan.

Daarna ontving hij 0.50ct dividend via het interim div van 0.25 en het speciaal div van 0.25 in 2018.

Is de koers vergelijkbaar eigenlijk 8.25.

Verkocht hij een 2de pluk van 8% van de uitstaande aandelen in maart 2019 (weer maart) a 8.40, een flinke discount overigens tov de koers op dat moment. En nog een afspraak van nog 5% tegen dezelfde koers met Reggeborgh die ook al meededen in de eerste 8% voor 1.2%.
Uit dit viel op te maken dat Reggeborgh die ook al meededen in de IPO tussen de IPO en de 2de plaatsing nog hadden bijgekocht op de beurs.

Sinds de plaatsing op 8.40 volgde er niet lang erna een het slot dividend over 2018 a 0.36 en daarna nog het interim dividend over 2019 a 0.25ct.

Tov de laatste plaatsing zit je nu dus op vergelijkbaar 7.79.

Er is reeds een minimaal slot dividend bekend gemaakt van 50ct.
Het zal volledig in cash zijn want dat zal vooral Flowers ook willen en NIBC kan dat ook makkelijk betalen.

Ik vraag mij dus af of Flowers opnieuw aandelen zal aanbieden tussen de cijfers op 26 februari 2020 en de ex dividend datum 21 april 2020 en mogelijk dus weer in maart en of dat dan een dingetje gaat worden.

Hoe laag wil Flowers meegaan met de markt want naar mijn persoonlijke mening gebruikt de markt duidelijk het mogelijke aanbod van FLowers als een reden om de koers laag te houden met de verwachting ze op een laag niveau op te kunnen pikken, maarja, de koers heeft ook al onder de 7 gestaan maar Flowers heeft niets geplaatst dus als hij pas weer gaat plaatsen bijvoorbeeld boven de 8 dan hebben die speculanten in ieder geval voor dat deel verloren.

Of gaan die er vanuit dat er weer zo een korting zal komen en dat Flowers daar ook in meegaat.

Zo iemand denkt niet als een particulier, die beslist gewoon dat hij er gewoon een keer vanaf wil tegen wat er op dat moment het beste handeld in de markt en de markt is de markt en die heeft gelijk, hij kan dat weten, dus so be it...

We zullen het zien en ook of Reggeborgh bij de volgende plaatsing weer mee gaat doen?, bij welk percentage hebben ze weer toestemming van DNB nodig, dat wat bij 10% het geval...., ik weet het niet, iemand? zou wel interessant zijn.

Ik geloof er heilig in dat naarmate het einde van het belang van Flowers in zicht komt en hij dus niet meer de bepalende macht heeft op de ava en binnen de normale gang van zaken bij NIBC en dat zal pas echt vorm gaan krijgen zodra hij onder de 25 a 30% zakt, dat dan meer partijen ook van de laatste aandelen een belang willen hebben van 3% en dat de koers meer zal gaan herstellen richting een niveau wat meer overeenkomt met een voor Crum handhaafbaar dividend percentage van pakweg 6%. Bij 75ct is dat al 12.50 euro..., goh wat klinkt dat ver weg.

Terwijl toen bij de IPO aankondiging met koersen van bijvoorbeeld ING voor de IPO nog rond de 16 euro dat in vergelijking met de waardering van de bank aandelen index een waardering van dik 12 euro niet raar zou zijn.

Daarom dat ook werd gedacht dat 10.25 wel mogelijk zou zijn, later werd dit een range van 8.75 om 10.25 en omdat ING en de rest van de financials toen in een redelijke val waren geraakt met vanaf 16 naar 12.50 ten tijde van de IPO dag ging het dus voor 8.75 naar de markt met BEWUST minder aandelen dan de bedoeling geplaatst door Flowers want hij had er meer kwijt gekunnen in de hoop dus dat de notering op termijn voor een beter verkoopmoment zou zorgen.

Echter stond ING aan het einde van het IPO jaar van NIBC zijnde 2018 op 10 euro en heeft zelfs bijna 8 aangetikt maja, die zaten natuurlijk ook net als alle grootbanken met de vingers in allerlei schandalen.

NIBC was ondanks zelf te zijn gedaald gecorrigeerd dus wel degelijk een deel van de korting ingelopen maar dit kwam dus alleen maar omdat andere bank aandelen nog veel harder waren gedaald en daar koop je niks voor.

Uiteindelijk zal dus ook een algemeen beter sentiment rondom financials er ook pas voor kunnen zorgen dat een aandeel als NIBC volledig wordt gewaardeerd.

Zo ver is het nog lang niet, dan moet eerst die negatieve rente periode maar eens achter ons gelaten worden en wel op een goede manier en niet door paniek in het financiële systeem dat de interbank offered rate door het dak gaat zoals bij de vorige financiële crisis.

Dat kan zelfs ook voor NIBC ook nooit goed zijn natuurlijk ook al hebben ze ook daar prima buffers voor.

Ik zeg al langer, als NIBC maar gewoon zijn ding blijft doen dan is het een prachtig aandeel om te hebben en dat blijkt ook wel ondanks de zware markt omstandigheden. Moet je nagaan als de markt voor financials ook nog eens weer wat gaat verbeteren.....
Of gaat dan iedereen lopen roepen dat het dividend percentage zakt terwijl het in absolute waarde wel stijgt.... o wat erg :)
DNFTT
0
Hopelijk blijft JC Flowers wat langer op de handen zitten nu de rente laag is en het dividend hem jaarlijks 66 miljoen wachtgeld opbrengt.
Weliswaar is het een schijntje in verhouding met de totale investering, maar veel meer is er op dit moment niet van te maken.
[verwijderd]
0
Ook in de telegraaf een niet kloppend artikel over NIBC.

Ook daar wordt de 75ct div gezien als negatief omdat vorig jaar 86ct was.

Vervolgens wordt het uitkeringspercentage gebaseerd op 86ct losgelaten op de 75ct als basis voor schatting van de winst.... en wat denk je.... dan is de winst gedaald...

Slecht nieuws aldus de prutser van de telegraaf die overduidelijk doet aan headline inlezen en dan extrapoleer en copieer gedrag.

Wat een waardeloze krant.

Eerst Crum en nu de telegraaf...

Leer lezen, doe een beetje research en schrijf dan iets dat wel klopt.
BP007
0
Ik ben benieuwd of iemand van jullie een idee heeft over de balans van NIBC en ik bedoel dan de schulden en risico op afschrijving in vergelijking met ABN bv als Je naar Duitse bank kijkt is deze eigenlijk bankroet 0ngeveer 25% assets zijn slechte assets waar zeker 50% van moet worden weg gestreept (en eigen vermogen kan dit niet aan) dit geven ze zelf aan zal in praktijk nog wel meer rotzooi naar boven komen. Wat is het papieren vermogen van NIBC echt. Het Hypotheek stuk aan particulieren zie ik als redelijk veilig de rest kan ik niet inschatten Ga er van uit dat Reggeborgh goed heeft gekeken. Hoe betrouwbaar zijn de assets op de balans ook als het tegen zit daar draait het om
[verwijderd]
0
quote:

BP007 schreef op 16 januari 2020 15:13:

Ik ben benieuwd of iemand van jullie een idee heeft over de balans van NIBC en ik bedoel dan de schulden en risico op afschrijving in vergelijking met ABN bv als Je naar Duitse bank kijkt is deze eigenlijk bankroet 0ngeveer 25% assets zijn slechte assets waar zeker 50% van moet worden weg gestreept (en eigen vermogen kan dit niet aan) dit geven ze zelf aan zal in praktijk nog wel meer rotzooi naar boven komen. Wat is het papieren vermogen van NIBC echt. Het Hypotheek stuk aan particulieren zie ik als redelijk veilig de rest kan ik niet inschatten Ga er van uit dat Reggeborgh goed heeft gekeken. Hoe betrouwbaar zijn de assets op de balans ook als het tegen zit daar draait het om
Duik maar in de cijfers van NIBC op hun website.
Ze zijn medio vorig jaar nog gecontroleerd door de DNB en dat had wat aanpassingen aan risico gewogen assets tot gevolg waardoor de buffers van heel hoog naar iets minder hoog gingen.
Het intern risico systeem van NIBC is op deze andere visie van risico weging voor bepaalde leningen aangepast zodat een zelfde aanpassing voor dezelfde leningen in de toekomst niet meer nodig is.

Deze toetsing was onderdeel van een controle in opdracht van de ECB om alle europese banken beter met elkaar te kunnen vergelijken en beter overzicht te hebben over het risico wat op de balansen staat van deze banken.

De buffers zijn nog steeds zeer ruim ondanks dat de risico beoordelingen strenger dan ooit zijn.

Daarom heb ik juist zoveel vertrouwen in NIBC in tegenstelling tot grote logge onoverzichtelijke banken die internationaal behalve in landen rondom Nederland zoals NIBC ook in landen zaken doen die niet geheel betrouwbaar zijn.

Ik vind daarom juist in deze tijd dat NIBC daarom juist een hogere waardering verdiend maar daar is de koers het niet mee eens.
BP007
0
Romeo Ik heb ook meer vertrouwen in NIBC dan groten Banken aan ECB hecht ik geen waarde deze hebben ook niet gezegd dat Italiaanse de Duitse banken bankroet zijn maar technisch zijn ze dat wel. Ik hecht meer waarden aan dat Regenborch in is gestapt. Dat is een beetje het probleem met Europese banken de meeste zijn zombie banken en dat sentiment drukt natuurlijk ook Nederlandse banken. Ik denk ook dat het risico in combinatie met waarde NIBC deze wel plaatsje in mijn portefeuille verdiend Elke info met betrekking tot kwaliteit van hun leningen is welkom om beteren afweging te maken, heb natuurlijk naar Balans gekeken ben de Telegraaf niet. Denk zelf ook dat dividend redelijk houdbaar is en dat zie je niet in de koers
[verwijderd]
0
Ik denk, ik hoop, etc.. lees ik op dit draadje.
NIBC durf ik nog niet aan ondanks de op het oog prima ratio's
Het staken van kapitaalmarkt activiteiten vind ik geen teken van kracht.
Was toch een van hun fundamenten.

En ja, Deutsche Bank is wel een van mij accenten in de porto, dat dan wel.
Die club kon wel eens positief verrasen met de kwaliteit van zijn de legacy assets.
W'll see binnen 2 maanden.
BP007
0
[quote alias=free id=12056851 date=202001161658]
Ik denk, ik hoop, etc.. lees ik op dit draadje.
NIBC durf ik nog niet aan ondanks de op het oog prima ratio's
Het staken van kapitaalmarkt activiteiten vind ik geen teken van kracht.
Was toch een van hun fundamenten.

En ja, Deutsche Bank is wel een van mij accenten in de porto, dat dan wel.
Die club kon wel eens positief verrasen met de kwaliteit van zijn de legacy assets.
W'll see binnen 2 maanden.

Ieder zijn ding Ik ben geen fan van Banken en ik hoop voor jouw datje gelijk hebt wat betreft Deutsche Bank Ik zie veel giftige assets daar (deze Bank is te groot om om te laten vallen dus ik ben benieuwd). Hou het Bij NIBC
[verwijderd]
1
Plein777
0
Uit de telegraaf van vandaag:

Analyse: Windowdressing met NIBC Markets?
==================================

Door RUBEN EG

Met de overname van SNS Securities verloste NIBC in 2016 SNS Bank van een hoofdpijndossier. De genationaliseerde bank, nu De Volksbank geheten, had als consumentenbank geen kapitaalmarktendivisie meer nodig. De deal met NIBC was het afschrijven van badwill: €22 miljoen elk.

Bijna drie jaar later trekt NIBC de stekker uit wat nu NIBC Markets heet. Er volgt ontslag voor de vijftig man die bij NIBC met kapitaalmarktoplossingen, research, obligatie- en aandelenbemiddeling ‘een impuls aan de groeiambities’ moest geven.

Er werd te weinig bijgedragen aan de commissie-inkomsten van NIBC, legde een woordvoerder van de Haagse zakenbank woensdag uit. Een poging om de divisie meer toe te leggen op nichemarkten bracht hier geen verandering in.

NIBC is sinds de beursgang in het voorjaar van 2018 een bank met twee gezichten geworden. Enerzijds is er het door ceo Paulus de Wilt belichaamde enthousiasme van een middelgrote bank die goede zaken doet met niche. Alle financiële en rendementsdoelen die bij de beursgang waren beloofd worden behaald.

Anderzijds gaat het aandeel maar niet vliegen. Symbolisch is dat NIBC met de jaarwisseling onterecht uit de SmallCap-index werd geknikkerd. Het was Euronext totaal ontgaan dat geen 10%, maar inmiddels een kwart van de NIBC-stukken verhandelbaar was.

Koersdruk

Na jaren van winstgroei, lijkt NIBC dit jaar af te stevenen op een lichte teruggang. De nettowinst over 2019 pakt wat lager uit, als de bank tenminste net als in 2018 in totaal 58% van de winst uitkeert. In het bericht over Markets, beloofde NIBC namelijk een dividend van €0,75 per aandeel. Over 2018 was dit €0,86. Hoewel de €0,75 wel weer meer is dan de €0,66 uit 2017, zal dit het aandeel NIBC geen goed doen.

Al negen maanden zit de koers onder de introductiewaarde van €8,75. Geruchten ontstaan dat JC Flowers zijn huidige belang van 65% daarom wil slijten, mogelijk zelfs aan een partij die wil consolideren.

Het wordt interessant om te zien of het sluiten van Markets past in de snelle besluitvorming bij NIBC, of gewoon windowdressing is voor de beurs.
4.865 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 ... 240 241 242 243 244 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,35  -9,32  -1,07%  17 apr
 Germany40^ 17.771,70 +0,01%
 BEL 20 3.794,57 -0,06%
 Europe50^ 4.910,28 -0,08%
 US30^ 37.727,71 0,00%
 Nasd100^ 17.504,91 0,00%
 US500^ 5.019,56 0,00%
 Japan225^ 37.744,07 0,00%
 Gold spot 2.374,38 +0,57%
 EUR/USD 1,0678 +0,06%
 WTI 82,21 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

B&S Group SA +8,35%
PostNL +7,07%
Fugro +4,29%
Van Lanschot ... +1,90%
Sif Holding +1,51%

Dalers

TomTom -14,98%
VIVORYON THER... -10,98%
Alfen N.V. -7,35%
ASML -6,68%
FASTNED -5,86%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront