PostNL « Terug naar discussie overzicht

Januari 2020 Nederlanders verkopen steeds meer aandelen Niet zo slim als je aandelen Post.nl hebt , toch ?

2.486 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... 121 122 123 124 125 » | Laatste
ajax1954
0
waarom hoor je niks over kerstdrukte etc vroeger zeiden ze daar wat over nu niks meer onbegrijpelijk of heeft iemadn daar wel over gelezen
[verwijderd]
0
quote:

Hansbeleg schreef op 16 januari 2020 12:59:

Het is nu ook niet zo dat de shorters er weer echt brood in zien maar meer het uitblijven van kopers die kennelijk op nog lagere koersen hopen of sowieso het komend jaar het aandeel links laten liggen.

shortsell.nl/universes/Nederland
Het telkens onder de biedprijs verkopen is typisch shortsellers gedrag. Vergeet niet dat we geen idee hebben wat de posities < 0,5 % zijn.
Gaston Lagaffe
0
quote:

lucky14 schreef op 15 januari 2020 18:22:

[...]
"Ben wel blij dat ze Ad Melkert aangetrokken hebben." Neem aan dat dit cynisch bedoeld is Gaston?
Inderdaad, ik zie werkelijk niet in waarom je Ad Melkert zou kiezen. Van de politiek naar de VN en nu bij PostNL. Voegt hij iets toe ? Op welk vlak dan ? Met dit soort lui kom je bij de AVA niet verder. Ze begrijpen zelf niet waar ze mee bezig zijn.
Grote Ogen
0
Toch net weer wat aandeeltjes bijgekocht, heb er nog steeds vertrouwen in. Rustig afwachten komt goed in 2020.
[verwijderd]
0
quote:

Gaston Lagaffe schreef op 16 januari 2020 13:04:

[...]Inderdaad, ik zie werkelijk niet in waarom je Ad Melkert zou kiezen. Van de politiek naar de VN en nu bij PostNL. Voegt hij iets toe ? Op welk vlak dan ? Met dit soort lui kom je bij de AVA niet verder. Ze begrijpen zelf niet waar ze mee bezig zijn.
Ik ben tegen Melkert omdat de balans van stakeholders te veel doorslaat naar die van de werknemers. Ook ben ik tegen commissarissen die tevens een publieke funktie hebben, zoals bijvoorbeeld parlementslid bij de EU.
Drs P.
0
quote:

Go Go Go ! schreef op 16 januari 2020 12:40:

[...]

Heb de eerdere afbouw al benoemd met de opmerking “Réculez pour mieux sauter”

Alleen we schieten er niets mee op: we vallen terug en 'springen' dan weer eens terug naar rond de 2 Euro, de beloofde 3+ Euro is nog ver weg..
IkWilVanIEXAf
0
Ik vrees dat het negatieve sentiment over PostNl nog wel even aanhoud. Het is niet bepaald een bedrijf dat ons in het verleden positief wist te verrassen. Waarom zou dat nu anders worden?
Hansbeleg
0
The USA futures staan nog in het groen, hopelijk blijft dat zo na 14:30, dan kan PostNL gemakkelijk weer naar de 1.78 ;-(

www.adnbeursanalyse.nl/agenda.html
Saibee
0
quote:

ajax1954 schreef op 16 januari 2020 12:59:

waarom hoor je niks over kerstdrukte etc vroeger zeiden ze daar wat over nu niks meer onbegrijpelijk of heeft iemadn daar wel over gelezen
De enige positieve reden die ik voor het stilzwijgen kan verzinnen is dat het MT de CAO-onderhandelingen niet wil beïnvloeden.

Nu van de daken schreeuwen dat het geweldig gaat is een foute strategie als je de loonkosten onder controle wilt houden.
Hansbeleg
0
quote:

ikwilvaniexaf schreef op 16 januari 2020 13:18:

Ik vrees dat het negatieve sentiment over PostNl nog wel even aanhoud. Het is niet bepaald een bedrijf dat ons in het verleden positief wist te verrassen. Waarom zou dat nu anders worden?
Anders is het te voorspelbaar, dan is het geen verrassing meer. ;-)
pietje-2005
0
Key word is "dividend" , vrees ik.
Al was het ten (korte) tijde van dat "progressieve" dividend wel zo, dat de koers daalde met een veelvoud van dat zogenaamde mooie dividend :-(
Hard werken en centjes verdienen, voor mogelijk over een jaar of wat, weer dividend ?
Succes
Adek 2001
0
Hansbeleg
0
quote:

pietje-2005 schreef op 16 januari 2020 13:22:

Key word is "dividend" , vrees ik.
Al was het ten (korte) tijde van dat "progressieve" dividend wel zo, dat de koers daalde met een veelvoud van dat zogenaamde mooie dividend :-(
Hard werken en centjes verdienen, voor mogelijk over een jaar of wat, weer dividend ?
Succes
De overeenkomst met nu is dat er toen geen vertrouwen was van de profs en nu nog steeds niet. Ik ben er zelf ook ingetuind, kon me ook niet voorstellen dat ze 200M gingen uitgeven aan Sandd. Iedereen kon al zien in het jaarverslag van 2016 dat ze in 2017 niet aan de bank convenanten voldeden.

Als Sandd op de beurs genoteerd zou zijn geweest dan hadden ze 2017 al niet meer overleefd, maar tuthola en het financiële genie Pim wilden nog wel even de hoofdprijs betalen. Ze hadden er maar 1 argument voor: Ze vonden 3 jaar terugverdientijd een mooie prijs. Dat vinden ze dan kennelijk briljant en scherp ondernemen. Wie kan deze tent niet runnen als je onbeperkt met geld mag en kunt smijten. Over, dat het mag en kan, verbaas ik me nog iedere dag. De carte blanche die ze hebben heb ik vreselijk onderschat.
pietje-2005
0
quote:

havik of duif schreef op 16 januari 2020 13:28:

Ik zie niet hoe de neergang van het aandeel PostNl. is te stoppen?
Buiten het algemeen sentiment nu, met twijfels, zullen komend cijfers weer een momentopname bieden, met mogelijk wat zicht op winsten, marges, kansen en bedreigingen.
Tot dan lijkt het alsof "de markt" het niet zo erg meer ziet zitten met dat PostNL en zijn/haar managements-strategie en beslissingen.
Nog maandje wachten, dus, denk ik.
Succes
[verwijderd]
0
quote:

havik of duif schreef op 16 januari 2020 13:28:

Ik zie niet hoe de neergang van het aandeel PostNl. is te stoppen?
Overheid of overname? ;)
Ben zelf ingestapt op 1,50 en gelukkig uitgestapt op 1,99
Was eerst balen, omdat we doorgingen tot 2,10
Maar nu wacht ik mooi af,we gaan weer richting 1,50 en daar ga ik ze in stapjes weer oppikken.
Eind van het jaar weer rond 2,10 = 30% rendement. Grijp je kans.
win some...
0

Nog even ter opfrissing een artikel uit 2017 die mogelijk een inkijkje geven in de oorzaken van de huidige slechte prestaties van Postnl:

PostNL schudt topmanagement op
Ceo Herna Verhagen vernieuwt de laag onder de raad van bestuur. Er komen meer vrouwen en meer nadruk op pakketten.
26 april 2017 | Laura Walburg |

Volgens het bedrijf sluit de samenstelling van de executive committee beter aan bij de verandering van het profiel van PostNL van een postverzender naar een logistiek e-commercebedrijf. In het executive committee zitten vijf divisiedirecteuren, samen met ceo Herna Verhagen en cfo Jan Bos. Met de bestuurswissel komen er een aantal nieuwe bestuurders in beeld bij PostNL. Bestuurders Marcel Krom en Pim Berendsen blijven. Opvolger In Het Financieele Dagblad melden ingewijden dat Berendsen de belangrijkste interne kandidaat om Verhagen bij een vertrek op te volgen. Berendsen is geen onbekende voor Management Team. In de Goudhaantjes 100 van aankomende topmanagers die elk jaar wordt samengesteld stond hij zowel in 2014, 2015 en 2016 in de lijst. Berendsen maakte carrière bij PostNL en vertrok in 2013 naar Van Gansewinkel om zich bezig te houden met corporate development. Na iets meer dan een jaar kwam hij terug bij PostNL waar hij verantwoordelijk werd voor de internationale business. Lees hier het profiel van Berendsen uit de Goudhaantjes 100. Oudgedienden In het nieuwe executive committee verdwijnen twee oudgedienden. Gerrit Mastenbroek sinds 2001 verantwoordelijk voor de pakketdivisie gaat per 1 juli met pensioen. Zijn plek wordt ingenomen door Liesbeth Kaashoek, nu directeur Pakketten Benelux. Ook Albert Rodenboog van Productie Post zal niet meer actief zijn als bestuurder, maar wordt adviseur van de raad van bestuur. De divisies Productie en Commercie worden in de nieuwe executive committee samengevoegd. Resi Becker wordt verantwoordelijk voor deze divisie die de naam Mail Nederland krijgt.
Volgens het bedrijf sluit de samenstelling van de executive committee beter aan bij de verandering van het profiel van PostNL van een postverzender naar een logistiek e-commercebedrijf.

In het executive committee zitten vijf divisiedirecteuren, samen met ceo Herna Verhagen en cfo Jan Bos. Met de bestuurswissel komt er een aantal nieuwe bestuurders in beeld bij PostNL. Bestuurders Marcel Krom en Pim Berendsen blijven.

Opvolger
In Het Financieele Dagblad melden ingewijden dat Berendsen de belangrijkste interne kandidaat is om Verhagen bij een vertrek op te volgen. Berendsen is geen onbekende voor Management Team. In de Goudhaantjes top-100 van aankomende topmanagers die elk jaar wordt samengesteld stond hij zowel in 2014 als in 2015 in de lijst.

Oudgedienden
In het nieuwe executive committee verdwijnen daarnaast twee oudgedienden. Gerrit Mastenbroek is sinds 2001 verantwoordelijk voor de pakketdivisie en gaat per 1 juli met pensioen. Zijn plek wordt ingenomen door Liesbeth Kaashoek, nu directeur Pakketten Benelux.

Ook Albert Rodenboog van Productie Post zal niet meer actief zijn als bestuurder, maar wordt adviseur van de raad van bestuur. De divisies Productie en Commercie worden in de nieuwe executive committee samengevoegd. Resi Becker wordt verantwoordelijk voor deze divisie die de naam Mail Nederland krijgt

www.mt.nl/management/postnl-schudt-to...
win some...
0

En een interview uit januari 2019 met Gerrit Mastenbroek die dus niet met pensioen blijkt te zijn gegaan.

Geen geloof in matrixorganisatie
Aan het begin van het millennium was het pakketbedrijf van PostNL een ‘lelijk eendje’, schetst Mastenbroek. De kwaliteit van de dienstverlening was slecht, de resultaten waren dat eveneens. Het bedrijf leed miljoenen euro’s verlies en omzetvolumes en marktaandeel zakten steeds verder terug. ‘Maak er wat van’, was de opdracht die Mastenbroek destijds meekreeg. En dat deed hij, gebruikmakend van de opkomst van e-commerce. Zestien jaar op rij realiseerde hij groei van omzet en winst en stootte hij het pakketbedrijf op in de vaart der volkeren, als tegenwicht voor de postdivisie die juist alleen maar verder krimpt. Daarbij werden onder zijn leiding ruim twintig nieuwe pakket sorteer -en distributiecentra gebouwd, een investering van een paar honderd miljoen euro. Daarnaast zette hij een logistieke divisie op. In 2017 begon het echter te kriebelen: PostNL stapte over op een centraal geleide matrixorganisatie met één hoofdkantoor. Mastenbroek geloof niet zo in matrixorganisaties: ‘Niemand draagt meer de volledige eindverantwoordelijkheid over de business en ondernemerschap komt in matrixorganisaties minder goed uit de verf.’ Mastenbroek koos ervoor om het roer om te gooien en vertrok. Wat hij achterliet: een pakketbedrijf met meer dan 1 miljard euro omzet en meer dan 100 miljoen euro winst, dat zich inmiddels heeft ontwikkeld tot de nieuwe corebusiness van PostNL.

www.custommanagement.nl/nieuws/gerrit...
Go Go Go !
0
quote:

Drs P. schreef op 16 januari 2020 13:18:

[...]
Alleen we schieten er niets mee op: we vallen terug en 'springen' dan weer eens terug naar rond de 2 Euro, de beloofde 3+ Euro is nog ver weg..
Wat ik bedoel met mijn opmerking ... de shorters deden een stap terug (afbouw) om een sprong voorwaarts te maken (opbouw).

Hansbeleg
0
Sinds begin dit jaar het slechtst presterende postbedrijf met bpost als runner up.
Dus we hebben nog wat in te halen.
Bijlage:
2.486 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... 121 122 123 124 125 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 10:45
Koers 1,218
Verschil -0,023 (-1,85%)
Hoog 1,230
Laag 1,212
Volume 441.152
Volume gemiddeld 2.244.247
Volume gisteren 2.916.414

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront