Econocom Group « Terug naar discussie overzicht

Forum Econocom Group geopend

1.357 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... 64 65 66 67 68 » | Laatste
JdeFL
1
11:36
‘Impact stakingen op Franse economie beperkt’
Volgens François Villeroy de Galhau, de gouverneur van de Banque de France, zullen de stakingen tegen de geplande pensioenhervorming hoogstens 0,1 procentpunt afgesnoept hebben van de economische groei in het vierde kwartaal.
De Franse centrale bank rekent op een groei van 0,2 procent tegenover het derde kwartaal.
Over de impact van de begin december begonnen stakingsacties op de Franse economie in 2020 sprak de gouverneur zich niet uit. (Tijd.be)

Beperkte impact dus, had erger gevreesd.
Leefloon
1
Omdat ze in de socialistische heilstaat elk jaar fanatiek staken, zoals verleden jaar met gele hesjes? In het geciteerde artikel staan louter relatieve percentages...
JdeFL
1
Die gele hesjes was eerder een Parijs en enkele grote steden probleem. Die stakingen, bij tijden met Nederlandse boerenproporties leggen autosnelwegen, openbaar vervoer e.a. lam. Dan vind ik een achteruitgang van 0.1% echt behoorlijk gepresteerd.
JdeFL
0
Een beetje vreemd. Een melding van Fiam, dat ze 7.85% hebben van econocom. Omdat ze de 5% drempel overschreden zouden hebben. Dat laatste is verplicht, maar gebeurde in november al. De volgende drempel is 10%. daartussen geen verplichting om te melden. En toch wordt er nu ineens gedaan alsof...

Pumpertjes? Willen ze een steuntje onder de koers leggen?
JdeFL
1
08:17
Fidelity bezit 7,85 procent van Econocom
Vermogensbeheerder Fidelity heeft - via verschillende vehikels - zijn belang in Econocom de IT-dienstengroep, opgevoerd tot 7,85 procent. Dat maakt de groep bekend in een transparantiemelding. De melding was nodig omdat Fidelity de kaap van 5 procent overschreed. (Tijd.be)

en

Fidelity Institutional Asset Management Trust Company passed the threshold of 5% of the issuer’s capital. (persmededeling 22/11/2019).

Beide volledig:
d3q1nuq2h4hpaf.cloudfront.net/actionn...
d3q1nuq2h4hpaf.cloudfront.net/actionn...
of via:
finance.econocom.com/en/regulated-inf...
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 16 januari 2020 09:53:

Vermogensbeheerder Fidelity heeft ... zijn belang in Econocom ... opgevoerd tot 7,85 procent.
Er is bijgekocht, opgevoerd, en een enkele entiteit (Fidelity heeft zeggenschap over meerdere, net zoals de CEO) heeft blijkbaar de 5% overschreden. Per 1 januari, dus administratief. Het is geen "herhaling" van precies hetzelfde...
Leefloon
1
Laat volgende keer de bronvermeldingen met bewijsjes voor een tegendeel weg, of voeg anders toe dat het bijkopen is gedaan om achter de schermen te verhullen dat ...? ;-)

Disclaimer: ik heb geen aandacht besteed aan de vele werkmaatschappijen van deze aandeelhouder(s), en waarvoor die bedrijfjes gebruikt worden.
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 16 januari 2020 16:23:

... of voeg anders toe dat het bijkopen is gedaan om achter de schermen te verhullen dat...
Kaboutertjes verder afbouwen? Daarover weten we helaas niets.
Leefloon
1
Dat kan, en dan bedoel ik ditmaal niet dat er ontzettend veel kan. Omdat de gegevens uit registers niet of nauwelijks informatiewaarde hebben en er nauwelijks exclusieve conclusies zijn te trekken, volg ik die niet, maar het is inderdaad verre van vreemd dat een dealingroom van de bank van de Kabouter voor de Kabouter pakketten probeert te plaatsen bij andere aandeelhouders. Kwestie van een telefoontje, met kans op "nee" als antwoord. Interprofessionele handel, al dan niet buiten beurzen om. Er volgt geen doorverwijzing naar de Koffiekamer...

Maar goed, dan komt een ander met het verhaal dat netto shortende hedge funds nauwelijks bestaan, en dat Econocom door long-short hedge funds misschien als long positie wordt gebruikt Long Econocom, en short in ICT-aandelen waarvan nóg minder wordt verwacht. Kan ook.

Net zoals de combinatie, het opbouwen van de long-helft met behulp van de Kabouter, zonder als een dolle te gaan kopen op de beurzen. Kan óók.
Leefloon
1
Voor banken is dit de laatste tijd eveneens een zeer geschikt aandeel. Of een licht negatieve rente van de ECB, of 0,00% koersrendement van de ECONB...
Leefloon
0
quote:

(verwijderd) schreef op 9 januari 2020 14:27:

er worden ook Econocom aandelen verhandeld op alternatieve platforms. Dus niet op Euronext Brussel maar elders. Kan je eens een voorbeeld geven van een dergelijk platform?
Nu het (laten) verwijderen blijkbaar is gelukt, als alternatief voor het oprichten van een rustig eigen schrijvershoekje in de Koffiekamer of zo, voor de eventuele belangstellende meelezers: nl.investing.com/equities/econocom-gr...

Ga als belegger of volger gerust alleen uit van Euronext. Andere beurzen spelen vooral op wanneer er via "de" beurs 1,6 miljoen aandelen zouden zijn gekocht of verkocht, volgens een register dat ik niet volg, maar dat de omzet via alleen Euronext Brussel in de relevante periode onder die 1,6 miljoen aandelen lag. Dat "kan" dan, omdat er meerdere beurzen zijn. Kleine en grote, met deftig beursgebouw of met een low-budget Londens computerhok.

De publieke informatieverstrekking van parasiterende Aldi-beurzen is inferieur, dus het combineren van gegevens is eigenlijk geen doen. Voor zover dat kwalitatief geen grote puinhoop met willekeur zou worden. En als belegger of handelaar heb je meer aan één centrale markt, met alle concurrentie en nauwe spreads, dan aan meerdere "goedkope" Aldi-beurzen met versnipperde concurrentie en Grand Canyon-achtige spreads. Aldi-beurzen bestaan, maar in het gewone spraakgebruik is Euronext (en dan specifiek Euronext Brussel) voor Econocom dé beurs.

De hoeveelheid verf in het blik valt reuze mee, maar een verdubbeling van het aantal beurzen kon ook leiden tot een verdubbeling van een aantal sprookjes. Vanwege die preventie nu pas een antwoord, FTR en FWIW.
JdeFL
1
quote:

BEURSFANAAT schreef op 15 januari 2020 06:58:

... op 23 januari de 4 de kwartaalcijfers ...
Had in de aanloop daar naartoe toch wat koersstijging verwacht (hoop doet leven....), maar neen. stabiliteit troef. Of ben ik weer te vroeg?
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 17 januari 2020 18:13:

[...]
... En als belegger of handelaar heb je meer aan één centrale markt, met alle concurrentie en nauwe spreads, dan aan meerdere "goedkope" Aldi-beurzen ...
Wil toch opmerken, dat Keytrade liefst via Equiduct handelt (tenminste daar weet ik het van), en je je order dan niet op Euronext terugvindt. Kwestie van terug te vinden wat er met je eigen order gebeurt.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 18 januari 2020 09:50:

Had in de aanloop daar naartoe toch wat koersstijging verwacht (hoop doet leven....), maar neen. stabiliteit troef. Of ben ik weer te vroeg?
Volgens mij niet, als ik koersstijging mag lezen als (richtingneutrale) volatiliteit. Die kan vooral op of rond de laatste dag stijgen, maar voor hetzelfde geld had er vandaag in het economische nieuws gestaan dat "Econocom gisteren 4% steeg, in aanloop naar de cijfers van volgende week. Beleggers vinden het aandeel teveel afgestraft, en branchegenoot ... rapporteerde een hoger dan verwachte winst".

Zo'n als-dan verhaal is niet het meest waarschijnlijk, maar de volatiliteit is ongekend laag. Alsof 2 bewegende aardplaten eventjes zijn gestopt met (kunnen) bewegen, en een aardbevinkje slechts een kwestie van tijd is. Wie dat wil, die kan dan misschien beter nu handelen, in plaats van wachten tot er (veel) vaker iets gebeurt.

Merk op dat er na de aardbeving per saldo weinig veranderd kan zijn, maar de kans op een toename van de volatiliteit zou ik minimaal 99,999% willen noemen. De omzet in stuks is niet hoog, maar ook niet extreem laag. Verleden week lag de 5:200-daagse omzetratio met 0,8 onder de 1, en de gemiddelde intraday volatiliteit was slechts 1,93%. In heel 2019 was dat gemiddeld 3,49%. Ik wou er een tekening bij doen, maar zo is ook wel duidelijk dat de volatiliteit of onrust in historisch perspectief zeer laag is. Windstilte, voor een handelsaandeel zoals Econcom. Bijna een soort stilte voor de storm, die in dat geval wel pas volgende week wordt verwacht.

De afgelopen 2 jaar waren er 522 handelsdagen, en was de intraday volatiliteit op 71 dagen lager dan de 1,9315% van deze week. Op precies 3x zoveel dagen, 213, lag de intraday volatiliteit boven het gemiddelde van 3,49% van verleden jaar.

Keytrade doet meer om de winstmarge te vergroten, op kosten van de klant. Zoals het tarief voor verrichtingen met effecten, die interprofessioneel al worden vergoed. Dat zijn zichtbare kosten. Wordt er inderdaad niet via Euronext gehandeld, wat verkocht kan worden als referentiebeurs (DeGiro) of "best execution" (eigenlijk: minst slechte prijs), dan mag dat beschouwd worden als indirecte kosten. Al koop je 100.000 aandelen via een vriendje van Keytrade, je order heeft geen of weinig invloed op de koers op de hoofdmarkt, en verkopers kunnen niet op jouw aanbod inspelen.

Vaker genoemd: voordat Binck met vriendjes een eigen optiebeurs (TOM MTF) begon, was de spread vaak misschien 2, 3 cent. Nadat Binck de centrale markt had verlaten, verbrede de spread overal makkelijk tot 10 cent. Dan bespaar je maar liefst €1 zichtbare transactiekosten en zijn er "geen verborgen kosten", maar betaal je per positie, per contract toch makkelijk €7, €8 teveel door de veel bredere spread. "Best execution", het niet handelen via een centrale markt, of extra geld in rekening brengen bij bijvoorbeeld een overnamebod, vind ik genoeg klantonvriendelijke redenen om met spoed een andere, betere broker te overwegen. Keytrade vindt kennelijk dat het onvoldoende verdient, en zal daarom kiezen voor een alleen voor Keytrade iets goedkopere beurs. Je betaalt het Euronext-tarief, maar handelt via een schimmige Aldi-beurs, en handelt daar mogelijk met vriendjes van Keytrade. Voor mij liever het Brusselse Beursplein, mét alle concurrentie op de retailmarkt, dan door de te weinig verdienende broker in een donker steegje, met ondoorzichtige prijzen, geduwd worden. Via Equiduct zien velen jouw order niet en nooit. Bij Euronext kan ik je concurrerende order zelfs gratis downloaden (als onderdeel van het door iedereen downloadbare Central Order Book), en Euronext heeft niet als verborgen nadeel dat het een belachelijk dure beurs is. Waarschijnlijk betaal je bij Equiduct ook het Euronext-tarief, maar dan aan Keytrade. Plus de marge door niet met andere beleggers maar met market makers te handelen. Op een zeer rustige beurs. Gisteren blijkbaar 1262 trades via Equiduct. Niet in Econocom, maar in alle aandelen met Euronext Brussel als hoofdmarkt. Net geen €10 miljoen omzet, en slechts in 31% van de gevallen een zogenaamd betere prijs dan op een verslechterde centrale markt.
F U MONEY
0
Donderdag 23/01 kwartaalcijfers van het 4de kwartaal. Iemand een prognose klaarliggen?
Leefloon
0
quote:

Missolapola schreef op 14 januari 2020 12:33:

Maar ik vind/vond zijn schrijfsels gewoon intrigerend en ik lees/las ze graag.
Als ik elders slechts inlog krijg ik waarschijnlijk boven mij meteen de guillotine te horen, maar voor liefhebbers zijn de schrijfsels daar nog gewoon te volgen. Ook daar lijkt betrokkene inmiddels minstens 1x definitief en 1x tijdelijk vertrokken te zijn. Vanwege het er meer op de man dan op de bal spelen gaan de verhalen er "inhoudelijk" iets dieper. Toch nog iets om van te smullen, zolang als het daar duurt. Wie ze graag leest, om wat voor reden dan ook, die kan dat in die digitale kroeg blijven doen.

Intussen kun je bijna gaan verlangen naar een TA-verhaal over een wimpel. Bijna, tijdens een verstandelijk zwak momentje: www.investopedia.com/terms/p/pennant.asp
Leefloon
1
quote:

Leefloon schreef op 20 januari 2020 17:48:

Intussen kun je bijna gaan verlangen naar een TA-verhaal over een wimpel. Bijna, tijdens een verstandelijk zwak momentje: www.investopedia.com/terms/p/pennant.asp
Zo kennen we Econocom weer. Mocht dit de doorbraak van een eventuele wimpel zijn, dan is het niet een door TA "voorspelde" neerwaartse doorbraak.
JdeFL
1
Een wimpel of een 'red flag'? Tsja, bij gebrek aan gegevens, wat flauwe kul....
Nu valt het wel op dat het een slechte periode is voor aandelen die 'drijven' op hoop. Iba en oxurion, verliezen procentueel snel, dan valt het hier nog erg mee. Een greenyard ontsnapte tot vandaag zelfs helemaal aan de zwaartekracht. Net zoals econocom.
Zou het dus eerder aan 'beursomgeving' wijten. Cijfertjes gaan hier wel snel komen. Vanavond een klein tipje van de sluier (wel nog geen winstcijfers).
JdeFL
1
d3q1nuq2h4hpaf.cloudfront.net/article...

't Is weer een leuke. Dus we doen alsof er geen verliezen in Italië waren, IFRS16 niet bestaat, en nog wat vreemde beperkingen in de 4 voetnoten, en dan.... heb je 3 verschillende omzetten (maak zelf je keuze), schulden stabiel, …. en gingen we niet achteruit tgo. 2018.

Met de hakken over de sloot ROP voorspelling gehaald (2M tekort, oké), maar incl 30M besparingen (meer dan verwacht) inbegrepen.

Moeilijk te interpreteren, verwacht weinig reactie. Omzet groeit (?, denk het toch), ROP niet, marge daalt verder?...
1.357 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... 64 65 66 67 68 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 2,225
Verschil -0,060 (-2,63%)
Hoog 2,310
Laag 2,225
Volume 118.203
Volume gemiddeld 68.015
Volume gisteren 75.158

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront