Sopheon « Terug naar discussie overzicht

Vermogensvisie: hoor en wederhoor

50 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Ronson
104
Sopheon: een belofte?
Door VermogensVisie op 09-02-05 20:30

Nieuwe lezer? Na inschrijving op de gratis VV-Alert! Service wordt u direct geïnformeerd over nieuwe of gewijzigde berichten.

Naar aanleiding van ons artikel Sopheon: hype of belofte? hebben wij nogal wat reacties ontvangen. Aangezien wij graag hoor en wederhoor toepassen hebben wij de zogeheten kenners van de Sopheon Clubsite de mogelijkheid gegeven met een reactie te komen, waarvan onderstaande het resultaat is onder het motto van "overtuig ons maar".

Geacht VermogensVisie Team,

Als Sopheon Clubsite zijn wij ervan overtuigd dat het onderstaande u voldoende houvast zal geven om ook tot de conclusie te komen dat het hier Sopheon écht een belofte betreft i.p.v. een hype:

Sopheon een Hype of een Belofte ?

Sopheon heeft wat jaren langs de afgrond gelopen echter het lijkt er nu eindelijk van te komen. Na het reorganisatie jaar 2003 was 2004 het eerste jaar voor de eigen software en 2005 de doorbraak. De omzet viel ietwat tegen echter het verlies bleef op het niveau van de analist Mathews. Sopheon heeft dus eindelijk de kosten in de hand en wordt 2005 het jaar om aan een winstje te denken.

De cijfers van 2003 2,69m GBP voor de ongoing business in 2004 rond de 4,3m GBP, voor 2005 wordt 7m GBP verwacht, voor 2006 10m GBP zit er een uptrend in. Het verlies in 2004, is EBITDA 1,15m GBP volgens S&P in haar januari update en wordt er in 2005 een kleine winst verwacht en lijkt het er beter uit te gaan zien. Met een cashburn van iets minder dan 1,5m GBP per kwartaal en een forecast van 7m GBP omzet zit er eindelijk een winstje in van rond de 500.000 Britse ponden voor het boekjaar 2005 . Volgens Sopheon haalt men brutowinstmarges rond de 80% met de software suites. Het aanschuiven van grote partners zegt ook wel wat.
Dit geeft aan dat het meeste leed geleden is en ….Sopheon aan de vooravond staat om eindelijk te gaan profiteren van de software suites die veel geld hebben gekost en een behoorlijk bedrag aan compensabel verlies vertegenwoordigd. Schulden heeft Sopheon niet meer en men hoeft geen afschrijvingen meer te doen in 2005. Wel zal het uiteindelijke aantal aandelen na de convertible rond de 128 miljoen zijn. Volgens Seymour & Pierce zal Sopheon in 2005/2006 eindelijk de vruchten kunnen plukken van de samenwerking met de partners.

*Seymour & Pierce :
"We expect Sopheon to reap the benefits of its strategic partnerships with both Microsoft and Siemens in 2005 and 2006. " Bron: Trading Update Q4

De Partners die Sopheon heeft zijn nu aansprekende namen en men moet dus de toegevoegde waarde van Sopheon's software zien.

*Product Development Institute
Het bedrijf van Dr Cooper, geestelijk vader van het wereldwijd gebruikte Stage-Gate Process. Accolade automatiseert dit process, Dr Cooper en Sopheon geven vele seminars.

70% van de Noord Amerikaanse industrie gebruikt zo'n systeem voor hun R&D en vaak zie je dat men eerst Stage-Gate implementeert en een jaar later Accolade van Sopheon. De Procesindustrie is hier nog niet zo heel lang mee bezig maar veel bedrijven zien in dat ze hun R&D dollars beter kunnen beheren en meer rendement uit hun ideeën kunnen halen en sneller kansloze producten killen tijdens de ontwikkelingsfase.

"Bryan Seyfarth, Sopheons solutions marketing director
Accolades ability to help executives pick the products that deserve development is based on a stage-gate business process using metrics to grade projects that are poised to go into a production cycle. It helps identify the key factors for success and is credited with an 84 percent success rate at identifying either successful or unsuccessful products. "

Dr. Cooper zegt dan ook :
"..... Automating your process will provide even greater benefit.
Sopheon's Accolade provides a flexible framework for streamlining the Stage-Gate process. Accolade is the only one I believe in. "

Dr. Robert Cooper, Co-founder of the Product Development Institute and Creator of the Widely Used Stage-Gate Product Development Process

*Microsoft
Bron: Microsoft CPD Program
Sopheon maakt sinds Oktober 2004 deel uit van Collaborative Product Development platvorm. Er zijn een aantal seminars geweest en georganiseerd door Sopheon en Microsoft om relaties te triggeren voor deze PPM oplossing. Deze seminars zullen in ieder geval leads opleveren en deuren zullen hier open gaan die anders dicht bleven. Het platvorm van Microsoft koppelt alle "best of breed software" en wordt aangepast aan elkaar.

Bryan Seyfarth, Sopheons solutions marketing director:
"By integrating Microsofts capabilities with Accolade, team members will benefit from increased efficiency in sharing information related to project tasks, and sophisticated monitoring capabilities will allow process managers to examine leading indicators against process performance goals. Another principal impact of the integration is that it will further strengthen Accolades capacity to meet the needs of clients interested in enterprise-wide implementation. Accolade with the Microsoft technologies fully integrated is expected in early 2005. "

*Siemens
Ook in Oktober van 2004 lanceerden Sopheon en Siemens een Compliance platvorm voor Airbus en Boeing. Dit platvorm moet uiteindelijk 450 Suppliers met elkaar en Airbus en Boeing aan elkaar koppelen. Airbus/Boeing willen door RFID dat alle toeleveranciers compliant zijn aan Airbus/Boeing.Via het Portal Antenna is dit mogelijk: Antenna Portal

De target is 450 toeleveranciers van Airbus/Boeing. Dit zijn alleen de core suppliers!:
"According to Sopheon, Antenna will target approximately 450 of Boeing's and Airbus's core suppliers of aircraft parts. "

De inkomsten zullen vermoedelijk worden gedeeld Siemens/Sopheon en dit kan aardig oplopen. Huub Rutten Sopheon:
"Large companies with an enterprise license will pay a yearly subscription of around €75,000 ($95,000) to use the Antenna portal; smaller firms with less than 100 employees will pay around €25,000 ($32,000). "

Wij verwachten dat er dit jaar al zo'n 50 suppliers op Antenna worden aangesloten. 25.000 euro in de mix voor Sopheon lijkt me redelijk per supplier (50 suppliers x 25.000 euro =1.250000 eur).

De gemiddelde inkomsten kunnen in de mix 25.000 euro per supplier zijn per jaar, het zijn jaarlijkse inkomsten die bij de uiteindelijke 450 suppliers aardig oplopen per jaar. Ik verwacht niet dat 450 suppliers voor 2006/2007 zijn aangesloten, tenzij Airbus /Boeing de toeleveranciers verplichten.

Buiten Antenna heeft Siemens nog een samenwerking met Sopheon namelijk de Compliance Direct Service. Ook Compliance Direct genereert omzet die jaarlijks terug keert ook. Ook deze samenwerking heeft een lange voorbereiding gehad en zal in 2005 wat moeten gaan opleveren.
"Siemens Compliance Direct Service is built around Sopheon's Compliance Monitor solution" Bron: Standardisierung
Ook via Siemens zullen deuren opengaan die anders voor het kleine Sopheon zouden zijn dicht gebleven.
Ronson
30
----- *vervolg* -----

*Deloitte
Omdat het te kunnen begrijpen moet men behoorlijk wat kennis hebben van Accolade. Accolade is een softwareapplicatie die helpt bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Bij het ontwikkelen van nieuwe producten zijn ideeën onmisbaar.
Deloitte heeft software ontwikkelt met de naam innovationzone en deze verzamelt ideeën. Er worden zelfs beloningen uitgeloofd om personeel te prikkelen om ideeën te genereren. Innovationzone wordt gebruikt in 120 landen en het mooie is dat de gegenereerde ideeën zo in Accolade kunnen, om vervolgens kansrijke producten te ontwikkelen. Zeker als je begrijpt dat er *3000 ruwe ideeën nodig zijn om 1 commercieel succes te ontwikkelen.
*Reference: G. Stevens and J. Burley, 3000 Raw Ideas = 1 Commercial Success!

Het scoopen van kansloze ideeën en prioriteit geven aan goede ideeën scheelt bakken aan R&D dollars en dit is de sterke kant van Accolade. Dus is er een zeer grote fit met Deloitte, vandaar ook dat ze onlangs een seminar hebben gegeven in Vught. Ook dit moet weer leads geven en deuren openen die anders dicht zouden blijven voor het kleine softwarehuis.
"Based on Deloitte’s research on the success factors and in-depth analysis of best practices, there are clear decisive steps that companies can take to generate profitable growth through innovation: creating innovation: generating and evaluating ideas exploiting innovation: turning ideas into growth and profits building innovation capabilities: behind the ability to create and exploit new ideas are key capabilities that lead to success Deloitte and Sopheon NV, an international provider of software tools, are organising a half-day free seminar on 26th January 2004"
Bron: Deloitte Mastering Innovation Seminar

*Healthcare - Accolade voor Clinical Trials
In mei 2004 zijn er nieuwe Europese directives opgelegd vanuit Brussel voor het uitvoeren van Clinical Trials. Zo moet b.v. de Medisch Ethisch Commissie van een ziekenhuis binnen 60 dagen na aanvraag toestemming geven om de trial uit te voeren. Door het vele papierwerk in het voortraject blijven er trials liggen die dus uiteindelijk niet kunnen doorgaan. Dit kost een ziekenhuis geld, dit zijn immers extra inkomsten. Ook zijn er in de nieuwe directives strenge eisen gesteld t.a.v. het proces waarbinnen een trial moet worden uitgevoerd. Accolade for Clinical Trials managed het Clinical Trial proces voor ziekenhuizen waardoor het voortraject aanzienlijk wordt ingekort waardoor de kans dat een trial niet binnen de wettelijke termijn wordt goedgekeurd, en dus de kans op extra inkomsten voor het ziekenhuis, aanzienlijk wordt vergroot.
Ook dáár krijgt Sopheon de nodige steun van bijvoorbeeld Jan Carpay en Rudolf van Olden, begrijpelijk waarom.
Bron: Sopheon Seminar Invitation

"Het managen van Clinical Trials vanuit het perspectief van het ziekenhuis Jan Carpay, Hoogleraar Beleid & Organisatie - Technische Universiteit Eindhoven .

Het managen van Clinical Trials vanuit het perspectief van de industrie Rudolf van Olden,Voorzitter van Nederlandse Vereniging v. Farmaceutische Geneeskundigen ."

Sopheon krijgt dus ook hier wat in de melk te brokkelen en heeft onlangs een order gekregen van het Atrium Medical Center om daar Accolade voor clinical trials te installeren. Sopheon geeft dus seminars met hulp van Carpay en van Olden bij Accolade voor clinical trials …. dus de industrie doet mee bij deze seminars.

Conclusie
De toekomstige inkomsten zullen de komende jaren steeds harder groeien door het repeterende karakter en de hoge brutowinst marges van zo'n 80%.
Volgens Seymour & Pierce is er 1 miljoen Britse ponden in kas en zal dit voldoende zijn om géén gebruik te hoeven maken van GEM .
Dit zou dan ongeveer 2,8m GBP omzet zijn in H1 en 4,2m GBP in H2 omdat de omzet van H2 altijd wat hoger is en wat met de huidige partners zeer goed mogelijk is. De bereidheid om grotere aantallen seats af te nemen lijk ook toe te nemen en hiermee bewijst Accolade dat het ook in zware omgevingen werkt zoals bij BASF met zeer veel gebruikers. De bedrijven die overigens met Sopheon in zee gaan zijn veelal marktleiders, bedrijven zoals BASF, Vodafone, Pfizer, Airbus en Boeing.

Na de reorganisatie gloort er eindelijk wat licht voor Sopheon met zicht op een bescheiden winst in 2005. Echter door het grote aantal uitstaande aandelen moet men niet denken in hele euro’s in 2005 maar eerder aan een koers tussen de 0,50 en de 0,70 eurocent. Er kan echter wel wat verwachtingswaarde in lopen mocht er in H1 een hogere omzet zijn als die 2,8m GBP in H1.

Sopheon 2005 is een heel ander Sopheon dan dat van 2002 met software dat zich bewijst en met zeer aansprekende partners. Siemens, Microsoft, Dr Cooper en Deloitte als grote partners met software suites als Accolade voor Clinical Trials, Compliance Direct en een Antenna portal voor Airbus/Boeing, beiden via Siemens/Sopheon met jaarlijks dezelfde inkomsten bij gelijkblijvend aantal gebruikers, Accolade voor R&D en Evidence Monitor en Qualiflow is Sopheon zeker een belofte.

Met vriendelijke groet,
Sopheon Clubsite

--------------------------------------------------------------------------------
De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. VermogensVisie handelt vaak in beleggingen waar men over schrijft en deze posities kunnen op ieder moment veranderen. Indien dit het geval is zal worden gemeld of VermogensVisie actief is in een bepaald fonds. Lees ook onze disclaimer. Uw reactie is welkom op info@vermogensvisie.nl

www.vermogensvisie.nl/?page=item&id=213
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Beste mensen, als je een stuk wat je leest goed vindt mag je het aanbevelen. Heeft als gevolg dat het bovenaan in de toppost komt te staan en daarbij vergroot je de exposure van het bedrijf.
mvg, Hans

Ronson
6
Nog even voor de duidelijkheid: deze aanbevelingen zijn natuurlijk voor de Sopheon Clubsite. Zij zijn de auteurs van dit inhoudelijk sterke stukje proza. Waarvan acte ;-D

Succes!
[verwijderd]
0
Aanbevolen! Dit is nu eens een geden stuk over de toekomstverwachtingen van een bedrijf.
Bill Tampa
[verwijderd]
0
Aanbevolen! Dit is nu eens een geden stuk over de toekomstverwachtingen van een bedrijf.
Bill Tampa
metoburo
0
SOPHEON PLC SOPH 45442 GB0006932171
Laatst 0,42 Omzet 5718903
Open 0,41 Slot 0,39
Hoog 0,42 Laag 0,40
% 7,69
+ 0,03

la rinconada
0
Dit stuk is heel duidelijk en wel omschreven als een ieder die nog ergens in wil beleggen dit leest moet toch tot de conclusie komen dat er veel potentie en toekomst zit in sopheon!!!en dat dit een super aandeel is om in te beleggen, en zeker voor de prijs hoef je het niet te laten!!!

*Me Sopheon es primero!*
[verwijderd]
0
Dit is nu een stuk welke dermate objectief is geschreven dat het zo in de Colums opgenomen zou kunnen worden. In om het even welk beleggings blad/forum.

mvg, Hans
[verwijderd]
0
Mijn voorkeur gaat naar het FD. Daar zitten de mensen die Sopheon wel op waarde weten te schatten. We kunnen ze een kleine korting geven!

groet lucas
Bertus S
0
Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de hoogst biedende...............

{:<))))

Bertus S.
[verwijderd]
0
Dat kon weleens niet de partij met de dikste portemonnaie, alswel de partij met de grootste reikwijdte zijn, Bertus...

...Cope
[verwijderd]
3
Bertus, het lijkt me het moment om toch een veer te steken voor Rick zijn site en zijn immer objectieve/eerlijke wijze waarop hij probeert zijn site te runnen. Mede, dien ten gevolge van, al die info zijn wij in staat geweest een zo'n mooi stuk te schrijven.

Als we dan toch willen gaan bieden, Rick wenst geen geld echter een donatie naar het "Ronald Mc Donald huis" kan hij altijd waarderen.
Details vind je ook op deze zelfde website.

mvg Hans
50 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront