Greenyard « Terug naar discussie overzicht

Forum Greenyard geopend

855 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 39 40 41 42 43 » | Laatste
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 16 januari 2020 15:22:

Vooruitblik op de eerste maanden (en een omzettaxatie voor week 2) van 2020 door een Nederlandse branchegenoot, die juist niet wil leveren aan riskantere, grotere klanten van Greenyard, FWIW: postuma.nl/actueel/5291/2020-in-het-j...
Voor grotere partijen zoals Greenyard kansen (prijs, specialisatie) en nu nog zeer kleinschalige bedreigingen (modernere voedselketens, verandering van schaal), uit dezelfde Nederlandse regio: hetoversticht.nl/anders-boeren-kijk-v...

Absoluut nog geen zorgen voor morgen, maar de eerste incubator-bewegingen met steun van overheden zijn er.
Leefloon
1
Op jaarbasis doet Greenyard het met +35,12% inmiddels beter dan de best presterende koersindex bij Euronext, de AMX, die met +31,38% steeg. De BEL Mid steeg met +23,47%. Mijn glazen bol beschouwt deze outperformance als een blijk van gezondheid. Het tegenovergestelde van de eerdere underperformance van een vallend Greenyard.

Die +35,12% kan toch weinig zijn, wanneer de subsector het beter deed. Gewogen naar geschatte beursomzet steeg de sector Food Producers echter met +13,00% en de subsector Food Products met +13,80%.

Binnen de subsector versloegen alleen de warranten KKO (+2.600,00%) en NewTree (+60,00%) Greenyard. Een flop 3 van meegenomen aandelen, inclusief het aandeel IEX, van de subsector bestaat uit Glanbia (-38,43%), de vallende engel Ô Sorbet d'Amour (-52,73%) en Sucraf (-53,83%). De Ierse peer Total Produce daalde in dezelfde periode eveneens, met -25,68%.

Merk op dat niet tegenvallende cijfers (KW3 25 februari, jaar 9 juni) overdreven goed kunnen lijken. Want die cijfers kunnen passen bij een véél hogere koers, als men even vergeet om een discount inzake de herstelduur toe te passen. De koersstijging is een blijk van gezondheid, een terug stijgende engel, maar Greenyard is nog niet genezen verklaart. Volledig herstel, op eigen kracht, kan en zal nog jaren gaan duren.
[verwijderd]
0
We zullen zien wat wel en niet in de koers verdisconteerd is bij de cijfers 25 februari. Ik verwacht dat nogmaals goede cijfers de start kunnen zijn van een nieuwe uptrend.
Leefloon
0
Net zo goed als dat tegenvallende cijfers, zonder trend, voor een stevige daling kunnen zorgen. Door de duur van het herstel op eigen kracht.

Een 10% hoger dan verwachte winst weegt al die jaren door, maar een 10% lager dan verwachte winst ook, en bij diepe teleurstellingen moet "op eigen kracht" haalbaar blijven. Het had een reden dat Greenyard opeens met een (daarna nog 2x overtroffen) meevallende prognose voor een tussentijds kwartaal kwam.

De markt lijkt er gelukkig vertrouwen in te hebben, gelet op de an sich gezonde outperformance op jaarbasis, met de AB InBev-achtige herstelduur als rem voor veel hogere koersen.
Benji1978
2

Greenyard heeft enkele nieuwe partnerships met supermarktketens lopen, dat is op zich al veelbelovend. Ik ga ervan uit dat ze inmiddels de know how in huis hebben om tegemoet te komen aan de verzuchtingen van hun klanten. Analistenkoersdoel was 5,30 euro dacht ik, dat zal bij de cijfers zeker niet lager zijn aangezien zij vooral kijken naar de mogelijke groei.
JdeFL
1
Belgisch bedrijf weg uit Suriname vanwege politieke, financiële en economische toestand
Het Belgisch bedrijf The Fruit Farm Group is per gisteren weg uit Suriname. Het bedrijf dat in Suriname onder de naam Food and Agriculture Industries N.V. (FAI) opereert heeft aangegeven dat de huidige politieke, financiële en economische toestand van Suriname het verder opereren onmogelijk maakt.
“Gelet op de huidige onduidelijke financiële en economische toestand van Suriname, de welke de afgelopen jaren enkel maar achteruit is gegaan, is er geen mogelijkheid meer om verder te opereren” zegt het bedrijf in het persbericht.
Het bedrijf heeft zich per 13 februari noodgedwongen teruggetrokken uit Suriname en de operaties van FAI overgedragen aan het lokale management. De Belgen hebben 90% van de aandelen in het bedrijf en de Surinaamse Staat de overige 10%.
Volgens minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is het management enige tijd geleden zonder enige aankondiging vertrokken uit Suriname en correspondeert alleen per app en mail. Er is aan de Surinaamse regering aangeboden om het bedrijf voor een symbolisch bedrag van 1 USD over te nemen met alle schulden en lasten.
Starnieuws schrijft dat Parmessar niet te spreken is over de wijze waarop het Belgische het land heeft verlaten. De regering overweegt juridische stappen tegen het bedrijf aldus een boze minister in de assemblee. Parmessar zou met name vallen over de passage ‘de politieke, financiële en economische toestand van Suriname maakt het verder opereren onmogelijk‘. (De Waterkant
)
JdeFL
1
De regering van Suriname dreigt met juridische stappen tegen The Fruit Farm Group van de Belg Hein Deprez, die een lokale bananenplantage aan zijn lot overlaat. De Surinaamse regering zou de verlieslatende kwekerij volgens lokale media kunnen overnemen voor 1 dollar, maar er is extra geld nodig om de bananenuitvoer te herstellen.
Aan de krant De Tijd bevestigde Kris Onghena, de financieel directeur van The Fruit Farm Group, dat er gesprekken lopen met de overheid, die een belang van 10 procent heeft in de kwekerij. Over overnamebedragen wil hij niets zeggen. Het Surinaamse bedrijf maakt al jaren verlies en er moesten al bananen vernietigd worden omdat er geen geld was om ze uit te voeren.
De niet-Surinaamse directieleden zouden donderdag het land verlaten hebben. The Fruit Farm Group heeft op zijn website ook alle informatie over de plantage in Suriname weggehaald. Het personeel werd gisteren pas betaald voor hun werk in januari, met steun van de overheid.
De minister van Landbouw van Suriname, Rabin Parmessar, is niet te spreken over een verklaring die The Fruit Farm Group heeft verspreid over het vertrek uit Suriname. Daarin wordt volgens de minister verwezen naar de “onduidelijke financiële en economische toestand van Suriname, welke de afgelopen jaren enkel maar achteruit is gegaan”.
The Fruit Farm Group zit in lastige papieren. Volgens De Tijd slikte het in 2018 een verlies van 25 miljoen euro op een omzet van 105 miljoen euro. Vorig jaar ging al een Nederlandse dochter failliet. (HLN)
Leefloon
0
Elders (bijvoorbeeld op www.oblis.be/fr/node/539321 ) wordt genoemd dat The Fruit Farm Group geen beursnotering heeft, maar het is juist de beursnotering die ervoor zorgt dat een dergelijk kijkje in de keuken mogelijk is. Zoals de verlengde en conform een Notice aangepaste obligatie, dus blijkbaar bevalt de beursnotering The Fruit Farm Group goed. Het blijft een vestzak-broekzak kaartenhuis, met voor het herstelplan op eigen kracht een grote afhankelijkheid van het blijven verkrijgen van de zegen van banken: www.bourse.lu/security/BE6274385374/2...
Leefloon
2
www.greenyard.group/nl/dam/jcr:0fa747...

In Q3 eindigde de omzet van Greenyard op € 983,7m, wat een verbetering van +6,4% betekent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Cumulatief bedroeg de omzet van de voortgezette activiteiten na de eerste negen maanden van het boekjaar 2019/2020 € 2.952,6m. Dit betekent een stijging van +1,7% ten opzichte van de eerste negen maanden van het vorig boekjaar. Het wisselkoerseffect droeg bij voor +0,2% en M&A voor +0,7%. De organische groei was +0,8%.

Deze stijging kwam voort uit een solide groei in Long Fresh (+7,9%). Het Fresh segment kon de dalende trend tot aan de eerste helft van het jaar ombuigen naar een groei van +0,3%.

Segment presentatie:

• Fresh. In Q3 bedroeg de omzet van Fresh € 771,8m, wat een verbetering is van +5,7% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. In Q3 heeft Greenyard volumes teruggewonnen in de markt, terwijl in de eerste jaarhelft het afstoten van verlieslatende volumes, in mindere mate gecombineerd met productschaarste in steenvruchten en avocado’s, de omzetgroei drukte.

Hierdoor kwam de omzet voor de eerste negen maanden op € 2.384,4m tegenover € 2.378,0m vorig jaar (€ +6,4m (+0,3%)). Wisselkoerseffecten hadden een effect van +0,2%, met M&A en organische groei respectievelijk +1,0% en -1,0%.

• Long Fresh. In Long Fresh bedroeg de omzet voor Q3 € 211,9m, ofwel een omzetstijging van +8,9% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in het voorbije boekjaar.

Voor de eerste negen maanden van het boekjaar bedroeg de omzet € 568,2m, wat een stijging inhoudt van +7,9% ten opzichte van vorig jaar (€ 526,3m). In Long Fresh droegen wisselkoerseffecten bij voor +0,1%, met M&A -0,7%. De organische groei bedroeg +8,5%. In de divisie Frozen is de groei te danken aan het toenemen van de volumes ten opzichte van vorig jaar, een betere prijs/mix en het effect van prijsverhogingen. Voornamelijk in het foodservice en industrie klantensegment werd de groei bestendigd.

Greenyard’s jaarresultaten worden gepubliceerd op 16 juni 2020.
JdeFL
1
• Greenyard zag de omzet in het derde kwartaal met 6,4% stijgen tot 983,7 miljoen euro, met dank aan een herstel van de groei in Long Fresh (+7,9%) en Fresh (+5,7%). De omzet in de eerste negen maanden van het gebroken boekjaar ging 1,7% hoger op jaarbasis tot 2,95 miljard en dat is bevredigend. Analisten mikken op een omzetgroei met 0,6% voor het hele boekjaar 2019/2020. Jaarcijfers krijgen we op 13 juni. In de marge noteren we dat hipsters ervoor zorgen dat er een tekort aan avocado’s is. KBC Securities blijft bij zijn “Houden”-advies en 5,4 euro koersdoel omdat het zicht wil krijgen op de marge-evolutie en de schuldenberg. • (Bolero)

Geen nieuwe inzichten bij Bolero dus.
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 25 februari 2020 10:17:

Jaarcijfers krijgen we op 13 juni.
Zaterdag 13 juni? Waarschijnlijk iemand die bij KBC Securities het numerieke toetsenbord gebruikt, want - het een verbetering bevestigende - Greenyard heeft het over 16 juni. Vermoedelijk opnieuw voorbeurs, als mogelijk nieuwe gewoonte sinds het kwartaal van de drietrapsraket.
[verwijderd]
0
Blijkbaar zaten goede cijfers al in de beurskoers verdisconteerd, want de koersreactie was bijzonder lauw. In ieder geval een positief signaal dat herstel op eigen kracht gaat lukken (als er niets tegenzit).

Ik blijf rustig zitten en behoud mijn positie, vertrouwend dat het management deze stijgende resultaten kan voortzetten.
Diedelie
0
mvhcordoba : inderdaad, geen echte koersreactie, maar was nu wel een slecht ogenblik in de totale beursmalaise.... ik hou ze in ieder geval, zij doen hun best en G... moet de rest doen... :-)
JdeFL
1
@ Diedelie:
Ligt het aan jou? 2 aandelen die ik volg waar je opduikt, en 2 * een patat.... (andere is Hamon).

'KBC Securities blijft wel voorzichtig over Greenyard, omdat er geen informatie werd gegeven over de evolutie van de marges' stond er. Nu lees ik bij inbev en Ter Beke 'gestegen kosten' door allerlei omstandigheden. Vind zo'n publicatie van enkel omzet te mager om conclusies te trekken. Ebitda, dat zou al wat meer houvast geven... maar was er niet bij, dacht ik.
[verwijderd]
1
quote:

JdeFL schreef op 28 februari 2020 11:41:

'KBC Securities blijft wel voorzichtig over Greenyard, omdat er geen informatie werd gegeven over de evolutie van de marges' stond er. Nu lees ik bij inbev en Ter Beke 'gestegen kosten' door allerlei omstandigheden. Vind zo'n publicatie van enkel omzet te mager om conclusies te trekken. Ebitda, dat zou al wat meer houvast geven... maar was er niet bij, dacht ik.
Inderdaad, er stond in de Trading update niets over de EBITDA. Zeer weinig informatie welke houvast geven inderdaad. We moeten blijkbaar maar geloven dat de kosten niet evenredig stijgen met de omzet.

Voordat we hier helderheid over zullen hebben, zal het echter al halverwege juni zijn helaas.
Leefloon
0
quote:

mvhcordoba schreef op 29 februari 2020 12:42:

Inderdaad, er stond in de Trading update niets over de EBITDA. Zeer weinig informatie welke houvast geven inderdaad. We moeten blijkbaar maar geloven dat de kosten niet evenredig stijgen met de omzet.
Dat is een beetje gezeur zonder (door de zeurder weggelaten) context, terwijl die context nou net is dat Geenyard het volgende heeft: "a strong focus on margin and profitable volumes and rightsizing the overhead cost base.". Je kunt dus wel iets meer weten, of zo je wilt vermoeden, dan dat er wordt gesuggereerd, en het zal op langere termijn in lijn zijn met wat schuldeisers van het kaartenhuis vereisen. Net zoals, omgekeerd, een EBITDA geen zekerheid biedt wanneer er (ook) in KW4 nog gerommeld zou kunnen worden.
JdeFL
0
Wil je nu gaan beweren dat als er door een bedrijf gesteld wordt dat er gefocust wordt op …, we op onze beide oren kunnen slapen?
En welk gezeur eigenlijk?
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 1 maart 2020 18:18:

Wil je nu gaan beweren dat als er door een bedrijf gesteld wordt dat er gefocust wordt op …, we op onze beide oren kunnen slapen?
Gelieve een geschiktere kapstok te zoeken om zo'n verhaal aan op te hangen. Greenyard heeft de verplichting om koersgevoelige informatie terstond te maken, en tot de onderwerpen van die verplichting behoren wezenlijke afwijkingen ten opzichte van prognoses en richtsnoeren. Dan werd dus én de volledige context alweggelaten, én wordt nu met een ad hominem gedaan alsof die hypothese correct is. Kijk bij negativiteit, an sich prima, ook eens naar wat er wel is en ontkrachtend zou kunnen zijn, zoals wet- en regelgeving.
[verwijderd]
1
quote:

Leefloon schreef op 29 februari 2020 13:04:

[...]
Dat is een beetje gezeur zonder (door de zeurder weggelaten) context, terwijl die context nou net is dat Geenyard het volgende heeft: "a strong focus on margin and profitable volumes and rightsizing the overhead cost base.". Je kunt dus wel iets meer weten, of zo je wilt vermoeden, dan dat er wordt gesuggereerd, en het zal op langere termijn in lijn zijn met wat schuldeisers van het kaartenhuis vereisen. Net zoals, omgekeerd, een EBITDA geen zekerheid biedt wanneer er (ook) in KW4 nog gerommeld zou kunnen worden.
Als je ergens sterk de focus op legt, in dit geval de marges verbeteren, betekent dat niet dat het ook slaagt. Je kan wellicht vermoeden dat de marges verbeterd zijn, maar zeker weten doe je het niet. En aan onzekerheid hebben beleggers (incluis mijzelf) een hekel.
855 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 39 40 41 42 43 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 09:48
Koers 5,200
Verschil +0,060 (+1,17%)
Hoog 5,200
Laag 5,200
Volume 3.865
Volume gemiddeld 10.468
Volume gisteren 5.364

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront