Neways Electronics « Terug naar discussie overzicht

Neways 2020

427 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 18 19 20 21 22 » | Laatste
Nuchtere Kijk Op
0
Wat Neways feitjes op een rij. (ik heb geen belang met een short/long positie o.i.d. ;-) Dus geen manipulatie tot hogere/lagere koersen.

Neways Electronics heeft zijn verwachting voor het bedrijfsresultaat andermaal verlaagd staat in het bericht van 13-01-20
Daarmee is de tweede jaarhelft duidelijk minder geweest dan de eerste jaarhelft 2019.
De omzetgroei in de "belangrijke maand" december 2019 viel ook lager uit dan verwacht. Dus daar ook zeker geen verbeteringen in die tweede jaarhelft.
Ook aan de kostenkant kampte de onderneming met tegenvallers. Na het derde kwartaal van vorig jaar kwamen ze overigens ook al met een bijstelling.

Onder de leidinggevende functie van Eric Stodel is Marinoffs BV Utrecht KVK-nummer 65387503 failliet gegaan. Die is per 1-1-20 bij Neways de nieuwe topman geworden.
Het feit dat Neways veel concurrentie ondervindt en bv. ook het orderboek slinkt, mag dit tezamen met het trackrecord wel verklaren waarom bv. Teslin ook zijn stukken heeft verkocht.

Dat gaat natuurlijk helemaal niet zo makkelijk voor zo'n partij om van al die stukken af te komen. Iedere keer maar in verhouding kleine biedingen in het orderboek, en zodoende zijn ze daar
jaren lang mee bezig geweest.

Onderin een linkje van deze week 27-01-20 op de Teslin site met hun uitleg. Daar staat ook zoiets beschreven. Niet bepaald positief hun ervaringen (netjes gezegd).

Dit zeggen ze bv. over Neways:

"het gemiddeld jaarlijks rendement minder dan 5% is. Dit is fors onder onze doelstelling van een gemiddeld jaarlijks rendement van minimaal 10%. Helaas heeft
Neways voor ons dus onvoldoende waarde gecreëerd."

"De markt waarin Neways opereert is competitief. Dit komt tot uitdrukking in lage marges, door – in de regel – een relatief lage toegevoegde waarde."

"In 2019 bleek de goede ontwikkeling helaas toch niet houdbaar. Ondanks dat de omzet nog steeds een stijgende lijn liet zien, zorgden inefficiënties in de organisatie ervoor dat de capaciteit
over de verschillende werkmaatschappijen onvoldoende efficiënt kon worden verdeeld. Gevolg was een sterke daling van de operationele marge. Een duidelijk teken dat er bij Neways nog veel
gedaan moet worden om het winstpotentieel te realiseren."

"Zoals gezegd is de toegevoegde waarde van deze tak van de industrie beperkt. Daarnaast hebben wij onvoldoende vertrouwen dat Neways binnen een overzienbare termijn haar operationele
processen zo zal stroomlijnen dat er structureel een gezonde operationele marge wordt gerealiseerd."

"de belangrijkste reden, zagen wij mogelijkheden om de verkoopopbrengst te investeren in andere bedrijven waarvan wij op langere termijn meer duurzaam waarde potentieel verwachten."

"Er worden dagelijks maar weinig aandelen van Neways verhandeld waardoor je met de verkoop van een belang van circa 10% zorgvuldig te werk moet gaan en een lange adem moet hebben."

teslin.nl/nieuws-publicaties/nieuws/t...

Nuchtere Kijk Op
0
Sorry maar weet iemand hier al meer over? Vorig jaar (2019) speelde dit. Kopie:

Eric Stodel, CEO at Marinoffs B.V.
Eric has experience working with Marinoffs B.V.

1.5 Oorzaak faillissement (02-05-2019)

Voor de curator thans onbekend.
Het is de curator wel bekend dat Marinoffs B.V. managementfees in rekening
bracht bij haar (klein-)dochters. De bestuurder van Marinoffs B.V. zou slechts
voor 1 dag in de week werkzaam zijn.
Omdat de curator niet over enige administratie op dit moment beschikt, kan
hij geen nadere mededelingen doen over de oorzaak van dit faillissement.
Nader onderzoek volgt.
Nuchtere Kijk Op
0
Kopie van stukje uit het Eindhovensdagblad toen op 17-01-20 dit gemeld werd.

"Aandeelhouder Teslin neemt afscheid van Neways uit Son: geen vertrouwen in snel herstel
SON - Investeringsfonds Teslin heeft als aandeelhouder afscheid genomen van Neways. Het fonds had geen vertrouwen in een snel herstel van winstgevendheid van het Sonse elektronicaconcern.

Peter Scholtes 17-01-20, 13:56 Laatste update: 14:02 Bron: ED
Teslin hield gedurende meer dan tien jaar een belang van 10 procent in Neways. Eerder deze week werd al bekend dat het zijn aandelenpakket had afgebouwd naar 4,6 procent.

Neways moest deze week voor de derde keer binnen een jaar een tegenvallende ontwikkeling van de resultaten melden.

,,We vonden dat het onvoldoende snel de goede kant op ging", laat fondsmanager Jan-Jaap Bongers van Teslin Participaties weten. ,,We hadden er niet het vertrouwen in dat het op een goede en snelle wijze zou worden omgedraaid.”

Invloed uitoefenen
Een andere reden om uit Neways te stappen is volgens Bongers dat het fonds als belangrijke aandeelhouder bij zijn participaties invloed wil kunnen uitoefenen op het beleid van het bedrijf waarin het investeert. ,,Daarvoor willen we aan tafel zitten met het management. Neways heeft twee grotere aandeelhouders. We voelden niet dat we daar de invloed hadden die we zouden willen.”

Grootaandeelhouders van Neways zijn sinds jaar en dag VDL Beleggingen (27,9 procent) en de aan Frank Zweegers gelieerde Stichting Administratiekantoor Tymen (18,9 procent). Drie andere investeringsmaatschappijen houden zo'n 5 procent van de aandelen: Menor Investments, Add Value Fund en OtterBrabant Beheer, een vennootschap van de familie Van Ettro van MCB.

Teslin stelt dat het als fondsbeheerder steeds keuzes moet maken. Zo heeft het besloten een belang te nemen in het nieuwe beursfonds CM.com, een technologiebedrijf met een platform waarmee bedrijven direct kunnen communiceren met hun klanten via de smartphone. Teslin verdubbelde daarnaast zijn belang in technologiebedrijf Nedap.

Overnamekandidaat
Neways zag deze week na een nieuwe winstwaarschuwing de koers van het aandeel dalen tot 8,50 euro, het laagste niveau in ruim drie jaar. In de afgelopen dagen liep de koers weer op naar rond 9 euro. Dat gebeurde nadat het blad Beleggers Belangen in een publicatie Neways als een van de potentiële bedrijven noemde die zouden kunnen worden overgenomen. ‘Potentieel is er wel degelijk. Het blijft echter de vraag of Neways dit potentieel er op eigen kracht uit kan halen', stelt het beleggersblad. ‘Met een beurswaarde van nog geen 120 miljoen euro en een koerswinstverhouding van 8,6 lijkt het bedrijf een geheide overnamekandidaat'.

Eind 2017 noteerde Neways nog een topkoers van 17,54 euro."
Joseph185
0
Het staat natuurlijk niet zo goed op je CV als het bedrijf waar je CEO bent failliet gaat. Zover ik het kan overzien (erg beperkt dus) is er destijds bewust op aan gestuurd. Nu kan ik me niet zo goed voorstellen dat deze feiten niet zijn mee gewogen bij het selecteren van de hr Stodel. Ik denk dat het vertrek van Teslin een groot impact op de koers heeft gehad en ik ben nu erg benieuwd wat 2020 ons gaat brengen. Voorlopig ga ik er vanuit dat Neways een grote rol blijft houden in de EMS markt.
€URO-Trader
0
Van fouten leert men. Een faillissement is in de regel een goede leervorm, men maakt vaak niet dezelfde fouten en kijkt verder vooruit. Neways is Corona-bestendig (bezit een fabriek in China) en de cijfers kunnen alleen maar meevallen. Kan zo op €10 staan. Bij Alfen ging er een investeerder met 5% eruit op €15 jl., en zie.
voda
0
Neways meldt tijdelijke sluiting Chinese vestiging

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Neways Electronics International
9,04 -0,02 -0,22 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Neways heeft zijn vestiging in het Chinese Wuxi tijdelijk gesloten op last van de Chinese overheid na de uitbraak van het coronavirus. Dit meldde het IT-bedrijf uit Son, zonder de financiële gevolgen hiervan te vermelden.

Dit betekent dat de activiteiten tot ten minste 10 februari voor Neways in Wuxi stilliggen, waarna de onderneming hoopt de processen weer aan de gang te kunnen krijgen.

Tot dat moment worden ook geen leveringen aan de Chinese vestiging gedaan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0


PM wacht nog ff op de 8,66 en koopt dan weer een forse pluk bij! Yiehaaahhh wat gaan ze lekker joh:-)
[verwijderd]
0
PM vindt Neways op deze koers wel zeer interessant worden en pikt op iets lagere koers weer fors wat op.
Bij deze koers/winst verhouding wordt het toch steeds een interessantere overnamekandidaat.
De directie bakt er al jaren weinig van en PM zet ook vraagtekens waarom het bedrijf steeds zo slecht in staat blijkt de winst te voorspellen. Elke keer is er weer nieuw slecht nieuws. Afgelopen jaar ook weer diverse winstwaarschuwingen... Never een keer goed of meevallend nieuws. Kosten zijn al jarenlang stuctureel te hoog, winstmarges veel te dun.. Transparantie (voorspelbaarheid resultaat) is daarnaast blijkbaar lastig. . Het is voor PM wachten op de situatie dat private equity of een concurrent het bedrijf gaat overnemen. In die zin is het bedrijf interessant. Directie is helaas niet in staat gebleken om enige aandeelhouderswaarde te creeren. Sterker nog, de koers kalft alleen maar verder af. De nieuwe topman heeft echt wat te bewijzen want anders is het voor de aandeelhouder beter dat er een overname volgt.
Toddemij
0
quote:

Profitmaker schreef op 10 februari 2020 14:15:

PM vindt Neways op deze koers wel zeer interessant worden en pikt op iets lagere koers weer fors wat op.
Bij deze koers/winst verhouding wordt het toch steeds een interessantere overnamekandidaat.
De directie bakt er al jaren weinig van en PM zet ook vraagtekens waarom het bedrijf steeds zo slecht in staat blijkt de winst te voorspellen. Elke keer is er weer nieuw slecht nieuws. Afgelopen jaar ook weer diverse winstwaarschuwingen... Never een keer goed of meevallend nieuws. Kosten zijn al jarenlang stuctureel te hoog, winstmarges veel te dun.. Transparantie (voorspelbaarheid resultaat) is daarnaast blijkbaar lastig. . Het is voor PM wachten op de situatie dat private equity of een concurrent het bedrijf gaat overnemen. In die zin is het bedrijf interessant. Directie is helaas niet in staat gebleken om enige aandeelhouderswaarde te creeren. Sterker nog, de koers kalft alleen maar verder af. De nieuwe topman heeft echt wat te bewijzen want anders is het voor de aandeelhouder beter dat er een overname volgt.
Neways gaat nog eens kopje onder omdat zijn productiefaciliteit bij Sjanghai gesloten is. Zal zeker half jaar gaan duren voordat men überhaupt iets positiefs kan gaan melden ben ik bang.
Nuchtere Kijk Op
0
quote:

€URO-Trader schreef op 4 februari 2020 13:21:

Van fouten leert men. Een faillissement is in de regel een goede leervorm, men maakt vaak niet dezelfde fouten en kijkt verder vooruit. Neways is Corona-bestendig (bezit een fabriek in China) en de cijfers kunnen alleen maar meevallen. Kan zo op €10 staan. Bij Alfen ging er een investeerder met 5% eruit op €15 jl., en zie.
Deze zin vind ik wel heel apart ;-) " Neways is Corona-bestendig (bezit een fabriek in China) en de cijfers kunnen alleen maar meevallen. Kan zo op €10 staan."

De fabriek dicht en de cijfers kunnen alleen maar meevallen? Volgens mij kost (tijdelijke) sluiting alleen maar geld. Ik help het je hopen, maar mijn ervaring is dat Neways eerder van tegenvaller naar tegenvaller hobbelt en steeds de cijfers/verwachtingen naar beneden bijstelt.
Joseph185
0
Neways was volgens plan 10 februari weer geopend met de fabriek in Wuxi. Een paar dagen verlengde nieuwjaarsvakantie dus. Misschien dat de impact beperkt is.
Toddemij
0
quote:

Joseph185 schreef op 12 februari 2020 12:40:

Neways was volgens plan 10 februari weer geopend met de fabriek in Wuxi. Een paar dagen verlengde nieuwjaarsvakantie dus. Misschien dat de impact beperkt is.
Dat is het niet alleen, transportkosten zijn ook hoger a.g.v. het coronavirus, als men al kan transporteren.
[verwijderd]
0
Dat Wuxi weer open is zegt misschien niet veel. Waar ik mij zorgen over maak ivm China/Corona is dat sommige bedrijven nog steeds plat liggen.
Als die een cruciaal onderdeeltje niet leveren kan Neways-Wuxi niet verder.
Omdat alles met elkaar verweven is denk ik dat de impact voor vrijwel alle bedrijven groot is. De zwakste schakel breekt iedereen op.

Positief:
Tesla is voor zijn fabriek momenteel 300ha bos aan het kappen bij Berlijn.
Neways heeft een grote vestiging op nog geen 100km afstand.
Plus dat alle duitse fabrikanten haast maken om ook electroauto's te gaan maken, en dat Neways in die omgeving meerdere vestigingen heeft, dan zouden in daar toch een graantje of wat kunnen meepikken.
galaking
0
In navolging van de aangekondigde overname van NIBC ben ik hoopvol gestemd dat we misschien ook een een aankondiging van een overname van Neways kunnen verwachten. Evenals bij NIBC is de beurskoers van Neways al een tijdje uitermate bedroevend en het lijkt me dat een private equity bedrijf Neways zeker een interessante overnameprooi vindt. Het is echter wel zo dat iig de twee grootste aandeelhouders dit een goede propositie vinden.
Joseph185
0
quote:

galaking schreef op 15 februari 2020 11:05:

In navolging van de aangekondigde overname van NIBC ben ik hoopvol gestemd dat we misschien ook een een aankondiging van een overname van Neways kunnen verwachten. Evenals bij NIBC is de beurskoers van Neways al een tijdje uitermate bedroevend en het lijkt me dat een private equity bedrijf Neways zeker een interessante overnameprooi vindt. Het is echter wel zo dat iig de twee grootste aandeelhouders dit een goede propositie vinden.
Een overname zou alleen lukken met medewerking van bijvoorbeeld VDL. Maar waarom zou VDL dat willen? Koers staat historisch laag. Ik begrijp niet zo goed waar je de hoop vandaan haalt.
galaking
0
[verwijderd]
0
De vraag is: met zoveel mooie alternatieven op de aandelenmarkt met bewezen historische groei en een positieve outlook: waarom zou ik als belegger voor Neways kiezen?

Teleurstellende halfjaarcijfers, lees het hier:
www.newayselectronics.com/nl/investor...

Op een ander draadje had ik aangegeven dat ik Neways als een van de grotere dalers zie.

Tenzij ze de halfjaarcijfers 180 graden kunnen draaien.
Joseph185
0
quote:

galaking schreef op 16 februari 2020 08:24:

Aangezien de koers nu erg laag staat kan men Neways voor een prikkie overnemen
Zo simpel is dat dus niet. Zonder medewerking van de grootaandeelhouders onmogelijk en waarom zouden de grootaandeelhouders daaraan meewerken. We hebben een verprutst jaar achter de rug met een te lage winst in verhouding tot de omzet. Neways heeft de kans dit jaar daar verandering in te brengen en bij betere berichten gaat de koers weer boven de 10. Misschien dat grootaandeelhouder VDL zijn rol nog wil vergroten. Voorlopig hebben ze niet bijgekocht op de lagere koersen van de laatste weken en hebben ze ook niet het pakket van Teslin overgenomen dus ik zou daar niet al te veel op rekenen.
pielsje
0
quote:

Joseph185 schreef op 16 februari 2020 10:10:

[...] Zo simpel is dat dus niet. Zonder medewerking van de grootaandeelhouders onmogelijk en waarom zouden de grootaandeelhouders daaraan meewerken. We hebben een verprutst jaar achter de rug met een te lage winst in verhouding tot de omzet. Neways heeft de kans dit jaar daar verandering in te brengen en bij betere berichten gaat de koers weer boven de 10. Misschien dat grootaandeelhouder VDL zijn rol nog wil vergroten. Voorlopig hebben ze niet bijgekocht op de lagere koersen van de laatste weken en hebben ze ook niet het pakket van Teslin overgenomen dus ik zou daar niet al te veel op rekenen.
Voor geld is alles te koop beste Joseph...
427 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 18 19 20 21 22 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,17  -5,19  -0,60%  13:25
 Germany40^ 17.713,00 -0,70%
 BEL 20 3.806,55 -0,52%
 Europe50^ 4.912,83 -0,48%
 US30^ 37.600,15 -1,09%
 Nasd100^ 17.268,70 -1,60%
 US500^ 4.996,83 -1,04%
 Japan225^ 37.333,48 -1,76%
 Gold spot 2.374,21 -0,22%
 EUR/USD 1,0650 +0,06%
 WTI 81,22 -1,05%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,36%
EBUSCO HOLDING +2,59%
Heineken +1,80%
Pharming +1,50%
NSI +1,14%

Dalers

AMG Critical ... -3,92%
VIVORYON THER... -2,98%
TomTom -2,59%
ADYEN NV -2,41%
PostNL -2,34%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront