BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM februari 2020 STRONG BUY

1.978 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... 95 96 97 98 99 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Beurs2021 schreef op 15 februari 2020 15:40:

Ed weet jij hoe Tradebox de aan/verkoop weergeeft in het uiteindelijk saldo "verschil portefeuille". Bv. Als ik 10x een aankoop heb gedaan voor BAM en ik verkoop nu 1x, welke aankoop wordt dan verrekend?
In de herhaling.
Plein777
0
Uit het FD vanochtend

Arend Clahsen
BOUW
VolkerWessels: abrupte verstoringen door overheid schaden bouwsector

Bestuursvoorzitter Jan de Ruiter en cfo Jan van Rooijen van VolkerWessels tijdens de toelichting op de jaarcijfers
Bestuursvoorzitter Jan de Ruiter en cfo Jan van Rooijen van VolkerWessels tijdens de toelichting op de jaarcijfersFoto: ANP
In het kort

Stikstofkwestie trekt wissel op resultaten bij infratak en schade wordt groter als structurele oplossing uitblijft.De bouw kreeg daarnaast een aantal plotse beleidswijzigingen te verduren in de afgelopen paar jaar.Volgens de top van VolkerWessels remt de snelheid waarmee nieuwe regels elkaar opvolgen innovatie en verduurzaming.
De snelle invoering van het gasverbod, het kort daarop verhogen van de duurzaamheidseisen en het uitblijven van een structurele oplossing in de pfas- en stikstofkwestie raken de bouw stevig. Dat raakt niet alleen de verdiencapaciteit, maar het remt ook het innovatieve vermogen van de sector. Dit stellen bestuursvoorzitter Jan de Ruiter, chief operational officer Alfred Vos en cfo Jan van Rooijen in een toelichting op de eind vorige week gepubliceerde jaarcijfers.

Het op een na grootste bouwconcern van Nederland - alleen BAM Groep is groter - had afgelopen jaar op de Nederlandse inframarkt duidelijk last van de pfas- en stikstofproblematiek. De pijplijn voor grote infra-opdrachten is stilgevallen en er is meer concurrentie bij de resterende projecten.

Volgens De Ruiter stellen sommige opdrachtgevers, zoals gemeentes, nu bewust aanbestedingen uit om over enkele maanden goedkoper in te kopen. 'Zelf vinden zij het waarschijnlijk heel slim, maar wij vinden het ongewenst. Het staat ook haaks op wat zij zelf elke keer roepen, namelijk dat ook zij willen dat er een gezonde bouwsector ontstaat.'

Gasverbod
Het is niet de enige keer dat bouwsector geraakt is door het handelen van de overheid. In 2018 is tamelijk abrupt het gasverbod bij nieuwbouwwoningen ingevoerd. Dat werkte kostenverhogend. Hetzelfde geldt volgens Vos voor milieumaatregelen of voor andere eisen van gemeenten en provincies die op stel en sprong een gedragsverandering wensen.

Volgens Vos lijdt het innovatieve vermogen van de sector onder de stapeling van eisen en het abrupte karakter waarmee ze elkaar opvolgen. Dat moet volgens hem geleidelijker. 'We zien duurzaamheid echt als een kans. Onze mensen zijn heel enthousiast over de verduurzaming, zoals bij de circulaire woning Puurwonen die ons dochterbedrijf De Groot Vroomshoop nu ontwikkelt. Die is zo veel mogelijk van hout. Maar dat abrupte en reactieve van deze wijzigingen komt niemand ten goede. In de aanloopfase kosten innovaties wel geld en verdien je niets.'

Marge onder druk, in 2020 hetzelfde beeld
De ebitda-marge bij VolkerWessels kwam uit op 4,1% - de laagste in jaren - maar bleef nog redelijk overeind doordat de activiteiten in bouw en vastgoed, energie- en telecominfrastructuur en in het buitenland wel goed bleven draaien. Voor 2020 ziet het beeld er hetzelfde uit, mede als gevolg van de stikstofproblematiek. 'Dit jaar zullen we stationair draaien', aldus Van Rooijen.

Drempelwaarde stikstof

Bestuursvoorzitter Jan de Ruiter ziet wat betreft de stikstofproblematiek het liefst dat er een drempelwaarde komt die een geringe extra stikstofneerslag toelaat, met name gericht op bouwprojecten. Hij wijst er dat de bouw met 0,6% amper bijdraagt aan de stikstofdepositie, maar nu wel het hardst wordt geraakt, omdat de Raad van State vorig jaar oordeelde dat Nederland over het geheel te weinig doet om de stikstofneerslag in natuurgebieden aan te pakken. Dat Duitsland ook met zo'n drempelwaarde werkt, wijst er volgens de topman op dat het kan. De stikstofuitspraak van de Raad van State biedt in zijn ogen ook ruimte om onder voorwaarden met een drempelwaarde te kunnen werken. Een onderzoek dat VNO-NCW vorig jaar liet uitvoeren wees daar ook op.
'In de zomer van 2019 waarschuwde ik al voor een ongeluk in slow motion en dat doe ik nu weer', stelt De Ruiter. Hij wijst er op dat de buitenwacht de problemen niet ziet - in het straatbeeld wordt doorgewerkt aan oudere klussen - maar dat dat ze intern zeker spelen. De bezettingsgraad daalt. En elk moment dat een structurele oplossing uitblijft, wordt die schade volgens hem groter. Het gat in de aanbestedingskalender kan wegens vergunningsprocedures niet worden ingelopen.

Stikstofbank biedt nog geen soelaas
De maatregel van de regering om een stikstofbank op te zetten (als ergens stikstofneerslag wordt weggenomen, geeft dat zo deels ruimte om woningen te bouwen of infra aan te leggen) werkt nog niet voor de zeven infraprojecten die voorrang krijgen. De Ruiter: 'Die ruimte is geoormerkt, maar dat betekent niet dat deze aanbestedingen al weer opgestart zijn. Ze liggen nog stil.'

Dat heeft effect op de bezettingsgraad. 'Voor grote opdrachten worden tenderteams geformeerd van soms wel 150 man. Dat zijn geen makkelijk uitwisselbare functies', aldus De Ruiter van VolkerWessels. 'Een zware tendermanager is een ander type medewerker dan onze collega's die een rotonde aanleggen in Appingedam', vult coo Alfred Vos aan. Zwaar materieel en grote installaties komen ook vaker stil te staan.
Crockett
0
quote:

HenkdeV schreef op 17 februari 2020 08:28:

Groot nieuws en dit forum slaapt nog:-))).
Prachtig nieuws...goedemorgen allen!
[verwijderd]
0
Jammer

(ABM FN-Dow Jones) CEO Rob van Wingerden vertrekt bij de aanstaande jaarvergadering op 15 april bij BAM. Dit maakte de bouwer maandag voorbeurs bekend. Volgens BAM is in goed overleg besloten dat Van Wingerden niet zal worden voorgedragen voor een nieuwe termijn. "Na bijna zes jaar als CEO en met het vooruitzicht van een strategische update, is nu een natuurlijk moment om het leiderschap van de onderneming over te dragen", zei de topman in een toelichting. De raad van commissarissen is gestart met het zoeken naar een opvolger, die leiding zal geven aan de volgende fase van BAM's ontwikkeling, inclusief de voorbereiding van de strategische update.
Zolang er geen nieuwe CEO is gevonden, zal CFO Frans den Houter optreden als CEO ad interim. Commissaris Paul Sheffield zal als gedelegeerd commissaris het executive committee ondersteunen in een adviserende rol. In overeenstemming met de contractuele bepalingen zal BAM een ontslagvergoeding uitkeren van een jaarsalaris aan Van Wingerden.

Door: ABM Financial News.
Plein777
0
quote:

Beurs2021 schreef op 17 februari 2020 08:58:

Goedemorgen Bammers.
Wat erg voor je, je grote held van Wingerden is ontslagen door de Raad van Commissarissen !
tedje007
0
goed nieuws, doch veel en veel te laat. Normaliter goed voor een mooie plus op de beurs als zo'n kneus vertrekt. Echter, het feit dat de opvolger op zulke korte termijn weer niet beschikbaar is wijst op paniek. Slechte cijfers op komst dus. De RvC wijst dus nu vast de zondebok aan op een "natuurlijk moment". Welnu er zijn al duizend natuurlijke momenten geweest. De RvC heeft hiermee wederom bewezen te zijn incapabel te zijn en is er enkel op uit zijn eigen stekje veilig te stellen. Laat hen ook aub zsm vertrekken. Bam moet vooral hopen op een overname door een partij die deze chaos eens goed gaat herstructureren. Een zeer teleurgesteld BAM aandeelhouder wenst u een fijen dag.
Crockett
2
de kooporders liggen gereed voor vrijdag..in volgorde zoals vorige week reeds gemeld :)
[verwijderd]
0
quote:

Plein777 schreef op 17 februari 2020 08:59:

[...]

Wat erg voor je, je grote held van Wingerden is ontslagen door de Raad van Commissarissen !
Jammer voor BAM met name.
[verwijderd]
0
Het bedrijf staat op de rails.

Het einde van de huidige strategische cyclus biedt Van Wingerden een natuurlijk moment om het roer over te dragen.
Plein777
0
quote:

Beurs2021 schreef op 17 februari 2020 09:03:

[...]
Jammer voor BAM met name.
Hij is niets voor niets ONTSLAGEN.
Dat belooft niet veel goeds voor de komende cijfers !
[verwijderd]
0
quote:

Crockett schreef op 17 februari 2020 09:01:

de kooporders liggen gereed voor vrijdag..in volgorde zoals vorige week reeds gemeld :)
De bedachte belegger :-)
havik of duif
0
De aankondiging van het vertrek van de bestuursvoorzitter komt op het enige juiste moment. Dit is een signaal dat de cijfers niet slecht zijn maar ook niet bijzonder goed maar volgens verwachting. Dit voorkomt dat je op de dag van de cijfers allerlei onnodige speculaties krijgt. Dit is het moment waarop de man met fatsoen afscheid kan nemen en kan zeggen Bam wordt beter en sterker en dat is het moment waarop jonge nieuwe mensen dit bedrijf nu moeten gaan besturen. Het ga u allen goed met Bam.
[verwijderd]
0
quote:

Plein777 schreef op 17 februari 2020 09:05:

[...]Hij is niets voor niets ONTSLAGEN.
Dat belooft niet veel goeds voor de komende cijfers !

Dit zegt iets anders Plein

Rob heeft BAM geleid in turbulente tijden’, zegt Harrie Noy, voorzitter van de raad van commissarissen. ‘Hij heeft een heldere visie over wat nodig is om de toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden. Met het introduceren van het One BAM concept heeft hij de basis gelegd voor het huidige transformatieproces van het bedrijf. Met meer dan dertig jaar loyale inzet voor BAM, kunnen wij alleen maar dankbaar zijn voor Rob’s bijdrage, visie en leiderschap.’
Crockett
0
quote:

Beurs2021 schreef op 17 februari 2020 09:06:

[...]De bedachte belegger :-)
regeren is vooruitzien ami
Crockett
0
quote:

Beurs2021 schreef op 17 februari 2020 09:09:

[...]
Dit zegt iets anders Plein

Rob heeft BAM geleid in turbulente tijden’, zegt Harrie Noy, voorzitter van de raad van commissarissen. ‘Hij heeft een heldere visie over wat nodig is om de toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden. Met het introduceren van het One BAM concept heeft hij de basis gelegd voor het huidige transformatieproces van het bedrijf. Met meer dan dertig jaar loyale inzet voor BAM, kunnen wij alleen maar dankbaar zijn voor Rob’s bijdrage, visie en leiderschap.’

Bam is op koers..mede dankzij RvW. Laten we het daar bij laten.
[verwijderd]
0
Welk signaal, moment en cijfers goed nog slecht? Gevoel? Waar is dit op gebaseerd?
1.978 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... 95 96 97 98 99 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 3,830
Verschil +0,008 (+0,21%)
Hoog 3,868
Laag 3,782
Volume 705.352
Volume gemiddeld 1.427.161
Volume gisteren 943.988

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront