Sif Holding « Terug naar discussie overzicht

Sif Holding 2020

154 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Gf60
0
voorlopig waait de wind de juiste kant op, op dit moment leuke dagwinst
reden? geen idee
ToniPantaloni
0
Zou vooral mooi zijn als het volume ook wat meer wind mee zou gaan krijgen. Maar goed met laag volume stijgen is beter dan niets ;)
Nuchtere Kijk Op
0
Op een dag als vandaag met al die minnen vanwege corona, zie je de toekomst aandelen wel snel plussen/draaien als er een koopjes jager instapt. Lekker weer wat op de stapel gelegd of in de kast ;-) bij dit soort namen als Alfen, Sif ;-)
Nuchtere Kijk Op
0
Shell, Gasunie en Groningen Seaports hebben plannen om in de Eemshaven in Groningen de grootste groene waterstoffabriek van Europa te bouwen. De elektriciteit die nodig is voor de waterstofproductie wil het consortium opwekken in een windpark op zee, dat een ongekende 3 tot 4 gigawatt aan stroom moet leveren rond 2030 en later kan doorgroeien tot 10 gigawatt, meer dan het totale stroomverbruik van Nederlandse huishoudens. Wereldwijd bestaat nog geen enkel windpark van die omvang. >>zie:

www.iex.nl/Nieuws/ANP-270220-113/Shel...
wfranken
0
Roermond, 2nd March 2020. Kajima Corporation and Sif Holding n.v. have signed a final contract for the delivery of 33 monopiles and 33 Transition pieces (25 KTon steel) for the 140 MW Akita-Noshiro wind farm in Japan. Sif’s scope comprises manufacturing of the monopiles and transition pieces, storage at our MV2 facility and delivery at our deep sea quay side in 2020.



The Akita-Noshiro wind farm is situated in the Akita and Noshiro districts in the coastal zone of Akita Prefecture. The project will be realized by Kajima Corporation as EPCI contractor.



Fred van Beers, CEO of Sif Holding: "At Sif we are proud and thankful that Kajima corporation has put their trust in Sif for the supply of the monopiles of this first significant OSW farm. At Sif we consider this an important milestone and a confirmation that 5 years of investment in building up strong business relations in the developing Japanese OSW market has paid off. The Japanese OSW market has a lot of mid to long term potential and Sif is committed to contribute to the successful development of this growing market"



This project was already in Sif’s orderbook as a project under exclusive negotiations but is now included as a firm contract. Sif’s orderbook for 2020 now has approximately 175 Kton in firm projects.
voda
0
Sif levert palen voor Japans windproject

Gepubliceerd op 2 maart 2020 08:46 | Views: 52

Sif Holding 28 feb
13,14 0,00 (0,00%)

ROERMOND (AFN) - Funderingsspecialist Sif gaat palen en andere onderdelen leveren voor een windpark in Japan. Het beursgenoteerde fonds zal zijn werk naar verwachting al dit jaar afronden en afleveren bij de diepzeekade van de opdrachtgever. Financiële details zijn niet naar buiten gebracht.

Het windpark heet Akita-Noshiro en ligt aan de kust van de provincie Akita. Het windproject wordt gerealiseerd door het Japanse bouwbedrijf Kajima.

Sif heeft het Japanse project nu formeel onderdeel gemaakt van zijn orderboek. Daarvoor was het al aangemerkt als een klus, waarover exclusieve gesprekken werden gevoerd.
linke ro
0
Wall Street kijkt toe hoe de Federal Reserve reageert op de coronavirus-epidemie, terwijl president Trump de centrale bank aanspoort leiderschap te tonen op het gebied van rentetarieven
Nuchtere Kijk Op
0
Corona of niet, al met al heeft SIF toch echt de tijd mee de komende jaren.
Ik lees alleen maar meer over duurzaam. Dus met alle berichten over bv. CO2 uitstoot enz. Kan het niet anders zijn dan dat SIF goede zaken gaat doen. Anders doen ze toch echt wat verkeerd.

www.rtlz.nl/algemeen/politiek/artikel...
voda
0
Na vier jaar aan de beurs blijft Sif een broze belofte

Twee medewerkers van Sif inspecteren de lasnaden van een mast in aanbouw voor een windturbine. Foto: Jan Everhard/Hollandse Hoogte

FNV is in gesprek met Sif, de maker van enorme stalen buizen die in zee worden gezet als fundering van windturbines. De vakbond wil niet zeggen waarover. Alleen dat er zaken zijn 'die extra aandacht behoeven'. Sif oogt, zoals dat heet, als een zorgenkindje.

In 2018 lag het ziekteverzuim bij Sif op 7,23%. Dat is ruim boven de norm in de industrie, en zo stelde het bedrijf in zijn jaarverslag, 'ook ruim boven wat Sif gewend is'.

Bonus

Het is de vraag of het sinds 2018 beter gaat. In 2019 was Sif nog ontevreden over zijn personeel. Vlak voor kerst hoorden de vaste krachten dat zij geen bonus kregen. Er waren te veel ongelukken of bijna-ongelukken, te vaak ook moest er werk over worden gedaan.

Sinds 12 mei 2016 staat het bedrijf uit Roermond genoteerd aan Euronext Amsterdam. ABN, dat de leiding had in het syndicaat van begeleidende banken, prees het aandeel vier jaar geleden aan als een groeiverhaal: Sif zou zijn omzet in de drie jaar na de beursgang met 55% moeten kunnen laten groeien en de nettowinst met 30%.

Achterblijver

In 2016 piekte de omzet op €400 mln en kwam de winst uit op €37 mln. Vrijdag komt het bedrijf met cijfers over 2019. De omzet is lager dan drie jaar geleden en de nettowinst zal sowieso een fractie zijn van de rooskleurige prospectusschets. In 2018 was Sif verlieslatend.

De introductiekoers was €14. Afgelopen vrijdag sloot de koers op €12,24, dus 12,6% lager dan de eerste beursdag. De smallcap, de index waar Sif in is opgenomen, is sinds 12 mei 2016 met zo'n 24% gestegen. Waarom is Sif zo'n achterblijver?

Uitstellen

'Voor de hele keten zou het beter zijn wanneer het werk gelijker is verdeeld. Dat zou het ook goedkoper maken', zei Jan Bruggenthijs, toen nog bestuursvoorzitter van Sif, in een kamertje op het hoofdkantoor van ABN Amro aan de Zuidas. Het was augustus 2017 en Sif had zojuist zwakke halfjaarcijfers bekendgemaakt. De kosten waren hoog en de enkele projecten waren uitgesteld.

Dat laatste is cruciaal. 'Windparken op zee zijn enorme projecten, van een miljard euro of meer. De partijen die dat op zich nemen, die deze parken gaan ontwikkelen, hebben ook hun beperkingen', zei Bruggenthijs. En projecten laten zich moeilijk voorspellen.

Bezettingsgraad

‘Elke paal die wij maken is weer anders’
Toenmalig bestuursvoorzitter Jan Bruggenthijs over waarom Sif geen voorraden kon aanleggen
Wordt een windpark later aangelegd dan Sif verwacht, dan heeft het bedrijf geen opdracht en dus geen werk. Het is een kleine markt, en uitval van projecten kan moeilijk worden gecompenseerd. Werken op voorraad gaat niet, zei Bruggenthijs. 'Elke paal die wij maken is weer anders.'

In september 2016 opende Sif de fabriek op de Tweede Maasvlakte. Het bedrijf kan daardoor 300.000 ton staal verwerken. In 2018 was de bezetting nog geen 50%, met 138.000 ton. Ook afgelopen jaar bleef veel capaciteit onbenut.

'Verkopen'

Er zijn zes analisten die Sif volgen. Henk Veerman van zakenbank Kempen heeft — als enige — de aanbeveling 'verkopen'. De risico's bij Sif zijn groot, zegt hij op het kantoor aan de Zuidas. Valt er een opdracht weg, dan slaat dat een gat in de verwachte inkomsten. 'Daarbij is het sowieso geen business die in korte tijd heel hard groeit', zegt Veerman. 'En het orderboek komt met horten en stoten.'

Vineyard Wind is wat dat betreft exemplarisch. In juli ontving Sif een order voor levering van alle 84 monopiles aan dat eerste windpark op zee in de VS. De koers steeg 22%. Een maand later kwam Sif daar van terug, vanwege het uitblijven van een milieuvergunning. Nu lijkt het er op dat het park in 2020 überhaupt niet kan worden gebouwd.

Convenanten

‘De taak van het management is ervoor te zorgen dat ze contracten wint die goed op elkaar aansluiten. Dat is niet goed gelukt’
Henk Veerman, analist bij Kempen
'De taak van het management is ervoor te zorgen dat het contracten wint die goed op elkaar aansluiten', zegt Veerman. 'Dat is niet goed gelukt.'

Hij ziet ook wel positieve punten aan het bedrijf. Sif maakt winst en heeft nauwelijks schuld op de balans. Hoge schulden zijn voor Sif sowieso lastig, zegt Veerman. 'Als projecten wegvallen, dan daalt de ebitda (het bruto bedrijfsresultaat, red.). Met een hoge schuld, komt het bedrijf dan in de knel met de convenanten.' Twee jaar geleden kreeg Sif al een zogeheten 'covenant holiday' omdat de verdiensten te laag waren ten opzichte van de schuld.

Boven verwachting

Nikolai Ødegaard van Clarksons Platou Securities in Noorwegen heeft wel fiducie in Sif. De analist verwacht dat volgend jaar de vraag naar funderingen het aanbod van deze reusachtige stalen pilaren zal overtreffen. 'Sif is in de ideale positie om te profiteren van de snelle groei van de industrie', schreef Ødegaard in januari. Hij gaf Sif een koopaanbeveling. Zijn visie: 'De winstgroei zou wel eens boven verwachting kunnen zijn.' Maar boven verwachting, dat heeft Sif de laatste jaren zelden gepresteerd.

fd.nl/ondernemen/1336855/na-vier-jaar...
Bijlage:
DeZwarteRidder
0
TenneT bestelt 104 masten bij industrieconcern VDL

Gepubliceerd op 10 maart 2020 13:59 | Views: 0 | Onderwerpen: energie

EINDHOVEN (AFN) - Industrieconcern VDL heeft een grote opdracht in de wacht gesleept. Het bedrijf gaat 104 hoogspanningsmasten leveren aan netbeheerder TenneT. Met de klus zijn "enkele tientallen miljoenen euro’s" gemoeid.

Het gaat om een deel van de opdracht die TenneT een paar jaar terug nog had vergeven aan een consortium van de beursgenoteerde bouwer Heijmans en het Duitse bedrijf Europoles. TenneT zegde dat contract ter waarde van 250 miljoen euro in oktober 2018 op na een verschil van inzicht met de bouwers. Volgens TenneT hield het consortium zich niet aan de contractuele verplichtingen rond kwaliteit en gestelde datum van inbedrijfname. Over dit geschil loopt nog altijd een juridische procedure.

De masten, van 60 tot 80 meter hoog, worden nu geproduceerd bij VDL KTI in het Belgische Mol. Ze zullen voor eind 2022 worden geleverd en geplaatst op het traject van TenneT tussen het Zeeuwse Borssele en Rilland. Het is de bedoeling dat de hoogspanningslijnen die de masten verbinden, straks stroom zullen transporteren afkomstig van de windparken voor de Zeeuwse kust. Die zijn naar verwachting dit jaar en volgend jaar klaar.

Het is niet voor het eerst dat VDL aan de slag gaat voor TenneT. Het concern met het hoofdkantoor in Eindhoven heeft het afgelopen decennium al meer dan vijfhonderd masten aan TenneT geleverd.
DeZwarteRidder
0
quote:

Nuchtere Kijk Op schreef op 11 maart 2020 16:31:

Tja al vaker iets over gezegd hier. Nu gemaakt in België had NL kunnen zijn als Sif had gewild ?

www.vdlgroep.com/_cache/_public/Gelei...
Die hoogspanningspalen kunnen door iedereen gemaakt worden en hebben niets te maken met funderingen voor constructies op zee.
Het is een totaal andere techniek, dus Sif heeft niks gemist.
Gf60
0
Klopt helemaal, de zwarte ridder heeft gelijk.
Vrijdag cijfers Sif. Ben benieuwd, vol vertrouwen
voda
0
Beursblik: meer winst Sif verwacht

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
SIF Holding
9,20 -1,72 -15,75 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Sif heeft in 2019 de winst weten op te voeren door een hogere productie. Dit blijkt uit een vooruitblik van ING.

ING rekent op een EBITDA van 22,4 miljoen euro. Dat was in 2018 12,6 miljoen euro, of 13,3 miljoen euro genormaliseerd.

Vermoedelijk wist Sif de productie op te voeren van 138 kiloton in 2018 naar 187 kiloton afgelopen jaar. De bijdrage, dat wil zeggen de omzet minus de kosten voor grondstoffen, werk door onderaannemers, logistiek en andere externe projectgerelateerde posten, kwam in 2018 uit op 74,3 miljoen euro.

Het orderboek voor 2020 is voor ongeveer 175 kiloton gevuld, waarvan over 25 kiloton nog exclusief wordt onderhandeld. Daarbij is de opdracht voor het Amerikaanse Vineyard Wind Project nog wel in het orderboek van Sif meegenomen, maar niet langer voor 2020, gezien de vertraging die dit project oploopt.

ING heeft een Houden advies op Sif met een koersdoel van 12,00 euro.

Sif opent vrijdag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Stijgende resultaten voor Sif

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
SIF Holding
9,20 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Sif heeft in 2019 weer winst geboekt dankzij een hogere productie, maar besloot toch het dividend op te schorten. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de cijfers van de Roermondse funderingsspecialist.

Ondanks dat er betere resultaten werden behaald, was CEO Fred van Beers niet te spreken over de prestaties. "Het niveau van efficiency was te laag", aldus de topman. Daarvoor zijn inmiddels maatregelen getroffen.

Er werd in 2019 voor 185 kiloton geproduceerd, wat 34 procent meer was dan de 138 kiloton in 2018. Dit leverde een bijdrage, dat wil zeggen de omzet minus de kosten voor grondstoffen, werk door onderaannemers, logistiek en andere externe projectgerelateerde posten, op van 101,5 miljoen euro. Dat is krap 37 procent meer dan in 2018.

De EBITDA verdubbelde in 2019 bijna van 13,3 miljoen naar 26,4 miljoen euro.

ING rekende vooraf op een EBITDA van 22,4 miljoen euro.

De winst na belasting lag afgelopen jaar op 5,5 miljoen euro. In 2018 leed Sif nog een verlies van 2,1 miljoen euro. Per aandeel verdiende Sif in 2019 0,22 euro tegen een verlies van 0,08 euro per aandeel in 2018.

Sif besloot om over 2019 geen dividend uit te keren, vanwege de lager dan voorziene jaarresultaten en de huidige mondiale onzekerheden. Ook wil Sif blijven investeren in groei.

Het nettowerkkapitaal bedroeg ultimo 2019 4,3 miljoen euro.

Outlook

Het orderboek voor 2020 is voor ongeveer 170 kiloton gevuld en voor de jaren daarna met 100 kiloton. Dat is exclusief de opdracht voor het Amerikaanse Vineyard Wind Project, waarmee een productie van 103 kiloton gemoeid is. "We beschouwen het project als een toekomstige kans zonder enige zekerheid dat het tot productie komt", aldus Sif.

De funderingsspecialist ziet nog altijd wat ruimte om de orderportefeuille voor dit jaar wat op te voeren om zo net als in 2019 op een productie van circa 185 kiloton uit te komen.

CEO Van Beers is positief over de offshore windenergiemarkt. "Met name in Europa wordt op de middellange termijn een robuuste vraag voorzien."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: meevallende winst Sif

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
SIF Holding
9,62 0,42 4,57 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Sif heeft in het vierde kwartaal van 2019 meer winst geboekt dan voorzien, maar het orderboek liep iets terug en de Roermondse funderingsspecialist keert geen dividend uit. Dit concludeerde analist Tijs Hollestelle van ING vrijdag.

In het vierde kwartaal lag de EBITDA op 12 miljoen euro, 4 miljoen euro meer dan ING had verwacht. Daarentegen was de productie van 45 kiloton wel nipt lager dan de 47 kiloton die Hollestelle had voorzien.

In heel 2019 lag de EBITDA van Sif wel lager dan de consensus, zei de analist.

Het orderboek voor 2020 daalde met 5 kiloton naar 170 kiloton. En ook voor de jaren daarna ging het orderboek iets omlaag.

"Sif betaalt geen dividend over 2019", terwijl Hollestelle op 3 cent per aandeel had gerekend.

ING heeft een Houden advies op ING met een koersdoel van 12,00 euro. Het aandeel steeg vrijdag 5,8 procent naar 9,73 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Gemengd beeld bij Sif'

Gepubliceerd op 13 maart 2020 10:24 | Views: 654

Sif Holding 10:46
10,04 +0,84 (+9,13%)

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van Sif laten volgens ING een wisselend beeld zien. Het bedrijfsresultaat (ebitda) viel over het afgelopen kwartaal hoger uit dan de bank had verwacht, maar was het resultaat over heel 2019 onder de gemiddelde consensus.

De ebitda in het vierde kwartaal bedroeg 12 miljoen euro, terwijl ING op 8 miljoen euro had gerekend. Over het gehele jaar was dit 26,4 miljoen euro. De consensus bij Bloomberg lag op 29,4 miljoen euro. Het orderboek voor 2020 bedraagt 170 kiloton. Verder betaalt Sif geen dividend, terwijl ING op 0,03 euro per aandeel had gerekend.

Het advies voor Sif staat op hold, met een koersdoel van 12 euro. Het aandeel noteerde vrijdag omstreeks 10.00 uur een plus van 3,4 procent op 9,51 euro.
154 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 10,020
Verschil -0,040 (-0,40%)
Hoog 10,100
Laag 9,950
Volume 1.774
Volume gemiddeld 14.457
Volume gisteren 9.783

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront