BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM februari 2020 STRONG BUY

1.978 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 ... 95 96 97 98 99 » | Laatste
[verwijderd]
0
www.constructionnews.co.uk/contractor...

Pre-tax profit at Royal Bam Group halved in 2019 because it lost €94m (£77m) on problem jobs in Germany and one project in the Middle East.

The Dutch-based contractor's group pre-tax profit was €74.1m (£61m), down from €153.2m (£126m), according to its results for 2019 released this morning. Investors were warned in July that the company’s profit for the year ending 31 December 2019 would be significantly lower than in 2018 because of the problem projects. Revenue for the group was flat at €7.21bn (£5.93bn).

Results for its UK operations were mixed. Bam Construct increased its pre-tax margin to 3.4 per cent in 2019, up from 3 per cent the previous year. This came about as pre-tax profit increased almost €4m (£3.3m) to €35.7m (£29.4m) while revenue was down slightly from €1.07bn (£880m) to €1.06bn (£870m). The UK market was rated as “supportive” despite the Brexit uncertainty. There was still weakness in the commercial sector, however, with some clients reluctant to push ahead with projects. Orders dropped in 2019 and competition for work increased, but the group said its involvement in large frameworks would help support the business.

The pre-tax margin for the group's civil engineering business Bam Nuttall fell to 2.6 per cent in 2019 compared to 3.2 per cent in 2018. This was due to a €4m (£3.3m) reduction in profit, from €27m (£22m) in 2018, to €23m (£19m) in its latest results. Revenue at the civils firm rose to €876m (£721m) from €843m (£693m). Performance was better in the second half of the year than the first, according to the group. The impact of Brexit was still uncertain, Bam said, but the government’s support for infrastructure investment, including the go-ahead for HS2, was highlighted as positives for the business.

Earlier this week, Royal Bam’s chief executive Rob van Wingerden announce he would leave the business in April after almost six years in charge. Former Kier CEO Paul Sheffield has been drafted in to support the executive team while a search for van Wingerden’s successor is carried out. Chief financial officer Frans den Houter will serve as interim CEO.
Rort
0
[verwijderd]
0
Geen applaus voor nettowinst bij slotstuk BAM-baas'

AMSTERDAM (AFN) - De magere nettowinst van 11,8 miljoen euro op een omzet van 7,2 miljard euro van bouwer BAM verdient geen applaus. Dat zei BAM-baas Rob van Wingerden in een toelichting op de jaarcijfers. Het is voor de bestuursvoorzitter de laatste keer dat hij de cijfers toelichtte. Van Wingerden gaat 'in goed overleg' niet op voor een nieuwe termijn, al stond hij daar eerder wel open voor. Van Wingerden is niet weggestuurd, legt hij uit. Met het oog op de nieuwe strategie en de lange periode dat Van Wingerden bij BAM heeft gewerkt was het volgens hem de tijd rijp om een stap opzij te doen. Wat hij na april gaat doen, weet hij nog niet. Van golfballen en geraniums wil Van Wingerden niets weten. Hij heeft, als hij in april afscheid neemt, 5,5 jaar aan het roer gestaan bij BAM, na een dienstverband sinds 1988. "Het is goed", zo klinkt het. Terugkijkend denkt de BAM-baas dat hij voor zijn periode als topman van de bouwer wel een voldoende heeft gehaald. "Maar ik geef mezelf geen cijfer", zegt hij.

OpenIJ

Hij snapt dat grote problemen rond bijvoorbeeld sluisproject OpenIJ in IJmuiden, waar BAM voor 111 miljoen euro het schip in ging, aan hem zullen kleven. Ook in de toekomst sluit hij niet uit dat er bij lopende projecten problemen kunnen opspelen. Om enige zekerheid in te bouwen, kwam BAM met een uiterst voorzichtige prognose als het gaat om de winstmarge van circa 1 procent dit jaar. Dat gaat dan om stikstof, PFAS, brexit en andere zaken.

De ambitie van het bedrijf is en blijft een marge van 2 tot 4 procent, verduidelijkt Van Wingerden. De komende tijd zal BAM alle onderdelen nog eens langs de meetlat leggen. Niet uitgesloten is dat er onderdelen worden afgestoten.

De PFAS- en stikstofcrisis zal volgens de BAM-baas vooral op termijn voor verdere problemen kunnen zorgen. Van Wingerden vindt dat de overheid de regie moet pakken. "We zijn nu ruzie aan het maken met de handrem erop", verwijst hij naar de discussie over wie nu verantwoordelijk is voor welke uitstoot. Volgens hem is het vooral zaak dat sectoren er samen wat aan gaan doen. "Het middel lijkt momenteel erger dan de kwaal", besluit hij.
FairValue
0
Kijkend naar de nieuwsberichten, de situatie van BAM van midden dit jaar kun je toch enkel concluderen dat we er beter voor staan. Ondanks het verlies in het eerste half jaar toch nog af weten te sluiten met een mooi positief saldo. Geen nieuwe zeperds etc. We gaan richting q1 gewoon naar de 3 euro en hoger.
FairValue
0
2016 net na de jaarcijfers was de koers 4 euro met een zelfde WPA! Die ellende ligt achter ons dus we moeten gaan stijgen richting 4 a 5 euro.
[verwijderd]
0
Helemaal juist maar dat moeten beleggers wel willen zien en op de BAM-fora zijn ze meer met elkaar bezig dan met beleggen / handelen. Jammer want er lagen / liggen kansen voldoende .
[verwijderd]
0
De ambitie van het bedrijf is en blijft een marge van 2 tot 4 procent verduidelijkt Van Wingerden.
HenkdeV
0
Zo'n ambitie van 2 tot 4 procent daar heb je wat aan als je onderstaande leest:

Ook in de toekomst sluit hij niet uit dat er bij lopende projecten problemen kunnen opspelen. Om enige zekerheid in te bouwen, kwam BAM met een uiterst voorzichtige prognose als het gaat om de winstmarge van circa 1 procent dit jaar. Dat gaat dan om stikstof, PFAS, brexit en andere zaken.
Utreg1960
0
quote:

€d_Modus Vivendi schreef op 21 februari 2020 13:51:

[...]Ik begrijp niet waar je de euvele (om geen ander woord te gebruiken) moed vandaan haalt om hier ook maar 1 letter te posten behalve dan voor het maken van excuses voor het misleiden met je koersdoelen en vastgestelde verwachtingen voor de cijfers..
Je schoffeert , als ultieme BAM-kenner en strateeg, iedereen die een realistische kijk heeft op de ontwikkelingen,en verdraait antwoorden. Een gevierd auteur zul je nooit worden noch een betrouwbare adviseur laat staan belegger. Deze draad is, sorry, net zo een farce als die andere draadjes die je in het verleden hebt aangemaakt met advies strong buy. Hoog van de toren blazen, blind vertrouwen in eigen kunnen en als een reclamemaker de werkelijkheid geweld aandoend. De loden beleggersprijs is nog te veel voor je. Wel prijs ik je vasthoudendheid en enthousiasme als auteur. Het aantal pageviews kun je terugvoeren op voyeurisme niet op kwalitatieve inhoud. Op de lange termijn krijgt iedere profeet wel een keer gelijk, zelfs jij. En, niet op de 'niet ok. knop' drukken svp.
Hij woont hier dus je kan het hem ook niet echt kwalijk nemen. ;-)))

upload.wikimedia.org/wikipedia/common...
herve1
0
...vergeet niet dat het een hele trieste dag is voor Van Wingerden. Ik vind het nog knap dat hij er staat bijna. Overal klotst het geld tegen de plinten, met soms niet meer als een handelsplatform als tool, en hij heeft 5,5 jaar 20.000 man gemanaged en grote projecten gedraaid en zware tijden meegemaakt. De business is gewoon heel lastig. Moedig man, maar nog een termijn zou ook niet raadzaam zijn.
HenkdeV
0
quote:

Utreg1960 schreef op 21 februari 2020 15:56:

[...]

Hij woont hier dus je kan het hem ook niet echt kwalijk nemen. ;-)))

upload.wikimedia.org/wikipedia/common...
Hoog papier hier, papier hier, papier hier gehalte:-)
Utreg1960
0
quote:

Volz96 schreef op 21 februari 2020 15:55:

Hallo voor jou, ik ben een persoon en bied leningen aan van € 5000 tot € 2.000.000. alle mensen moeten hun projecten of anderen uitvoeren. Binnenkort geld in alle gebieden en tegen een rentevoet van 3%. Neem voor meer informatie contact met mij op via e-mail: thilovolz34@gmail.com
Net ff 2.000.000 geleend.
All in bij BAM nu. ;-)))

PS NOK knop ff ingedrukt.
rationeel
0
Probleem zijn de terugkerende enorme verliezen, bij bepaalde projecten.

Als ze dat de baas kunnen worden, dan heb je een prachtig bedrijf.
Utreg1960
0
quote:

HenkdeV schreef op 21 februari 2020 15:58:

[...]

Hoog papier hier, papier hier, papier hier gehalte:-)
:-)) wel goed voor zijn herhaal,herhaal,herhaal draadje al die aandacht dus dat krijgen we straks ook weer constant te horen dat iedereen graag op zijn aanalisten draadje komt. ;-))
HenkdeV
0
quote:

herve1 schreef op 21 februari 2020 15:58:

...vergeet niet dat het een hele trieste dag is voor Van Wingerden. Ik vind het nog knap dat hij er staat bijna. Overal klotst het geld tegen de plinten, met soms niet meer als een handelsplatform als tool, en hij heeft 5,5 jaar 20.000 man gemanaged en grote projecten gedraaid en zware tijden meegemaakt. De business is gewoon heel lastig. Moedig man, maar nog een termijn zou ook niet raadzaam zijn.
Het is vast geen slechte man, maar het ontbreekt hem aan uitstraling. Type grijze muis met alle respect overigens. Zijn prestaties zijn onder de maat, de vraag blijft of iemand anders het beter had gedaan.
HenkdeV
0
quote:

Utreg1960 schreef op 21 februari 2020 16:03:

[...]

:-)) wel goed voor zijn draadje al die aandacht dus dat krijgen we straks ook weer constant te horen dat iedereen graag op zijn aanalisten draadje komt. ;-))
Wees eerlijk, zijn analyses zijn ook sterk (overdreven).
[verwijderd]
0
De ambitie van het bedrijf is en blijft een marge van 2 tot 4 procent verduidelijkt Van Wingerden.
[verwijderd]
0
quote:

Squadra schreef op 21 februari 2020 15:02:

[...]

Geweldig gedaan schouderklopje.
Je had trouwens beter een ritje in Galapagos kunnen maken. Ook voor lt een beter aandeel.
Ja Galapagos zou een mooie aanwinst geweest zijn in mijn portefeuille. You can't win them all. Van farma heb ik Uniqure in portefeuille; ook tevreden mee.
1.978 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 ... 95 96 97 98 99 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 11:23
Koers 3,784
Verschil -0,046 (-1,20%)
Hoog 3,800
Laag 3,758
Volume 132.201
Volume gemiddeld 1.427.326
Volume gisteren 705.352

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront