Chinese aandelen « Terug naar discussie overzicht

Alibaba

537 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 23 24 25 26 27 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Peter85 schreef op 23 februari 2020 18:22:

Wat denken jullie dat de toekomst brengt? Ik ben aan het denken al mijn Apple aandelen te verkopen en alles in Baba te steken. Do or don’t ?
Zodra het coronavirus is opgelost gaat china als een speer. Ik verwacht met de medische kennis van nu dat het virus geen jaren zal aanhouden en dat we sneller bij een oplossing zijn dan meniggeen denkt. Ik heb sinds een paar maanden ook Alibab in mijn portofeuille.
[verwijderd]
0
T gaat me eerder dat ik al de Apple aandelen zou weg doen hiervoor omdat het winstpercentage toch een pak hoger kan worden op lange termijn dan dat je ooit met Apple kan verdienen denk ik dan.
Of denk ik verkeerd en laat ik Apple staan en investeer ik dan maar een beperkt budget in Alibaba. Stress :p
[verwijderd]
0
Maar niemand dat denkt dat dit op termijn van 5 a 7 jaar de prijs van Amazon kan halen?
Lijkt me toch perfect mogelijk als je de cijfers bekijkt, het hoeft zelfs zolang niet te duren als je de vergelijking maakt met Amazon 5 jaar geleden. Spijtig genoeg was ik nog te jong en geen kapitaal ter beschikking .
Sub!et
0
DeZwarteRidder
0
Waar is Jack Ma? ‘Oprichter Alibaba overspeelde zijn hand’

Waar is Ma? Het zou de titel van een blijspel kunnen zijn, maar het is de vraag die de financiële en Aziatische wereld bezighoudt. Van Jack Ma, oprichter van e-commercegigant Alibaba, is al sinds oktober in het openbaar niets meer vernomen. Heeft de Chinese multimiljardair het verbruid bij het regime?
Steven Swinnen 03-01-21, 12:45 Laatste update: 13:37

Afgelopen zomer keek Jack Ma, jarenlang de rijkste Aziaat, nog ongeduldig uit naar een ontmoeting met de finalisten van Africa’s Business Heroes, zijn eigen tv-talentenjacht voor jonge ondernemers. Groot was dan ook de verbazing van de deelnemers dat ze vorige maand in de finale niet op het rooster werden gelegd door Ma, maar door een gezant uit de directiekamers van Alibaba.

‘Agendaproblemen’, zo liet het bedrijf weten. Maar wel vreemd dat de beeltenis van de bekendste Chinese ondernemer van de voorbije decennia niet langer als jurylid op de website staat van het programma waarvan de uitzending plots voor maanden is uitgesteld. Ma speelt ook niet meer mee in de video’s, terwijl het toch zijn ‘Jack Ma Foundation’ is die de talentvolle ondernemers van startkapitaal voorziet.
Eind oktober liet Jack Ma zich op een conferentie in Shanghai nogal scherp uit over de Chinese structuur en de rol van de Chinese staatsbanken. Sindsdien zit hij in de problemen.

Laatste tweet

De laatste tweet van Ma dateert van begin oktober. Niet dat de steenrijke Chinees - z’n fortuin wordt op 35 miljard euro geschat - zich net zoals Trump een harde laag eelt op z’n duimen tweette, maar een keer of drie per dag een virtuele vogel laten vliegen, was voor hem geen uitzondering. Het zit al een tijdje niet zo mee voor de man die meerdere landen miljoenen mondmaskers schonk. ‘Waar zit Ma?’ is een vraag die steeds luider klinkt. Waarnemers zijn van mening dat zijn wegblijven van het publieke toneel niets te maken heeft met een overvolle agenda, maar dat hij zijn hand overspeelde.

Kritiek op China

Jarenlang droeg de Chinese staat Jack Ma, zoon van een fotograaf en een arbeidster die z’n webwinkelconcern uitbouwde in een bescheiden flatje in Hangzhou, uit als één van de iconen van de Chinese opmars. Zijn zakelijk succes was ook te danken aan zijn goede banden met de entourage van president Xi Jinping. Het moet dan ongetwijfeld ook in zeer slechte aarde zijn gevallen in Peking dat Ma - die in 2019 de leiding van Alibaba overdroeg - zich eind oktober op een conferentie in Shanghai nogal scherp uitliet over de Chinese structuur en de rol van de Chinese staatsbanken, die volgens Ma door hun kneuterigheid de innovatie in de weg staan.

Begin november hielden de Chinese autoriteiten onverwacht de megabeursgang van Ant Group tegen. Deze financiële dienstverlener van Alibaba Group was van plan om bijna 35 miljard dollar op te halen op de aandelenmarkten in Shanghai en Hongkong en dat zou de grootste beursgang ooit geweest zijn. Mooie reclame voor China, maar daar kwam niets van terecht.
‘Clown’

Sterker, vorige week werd bekend dat de Chinese mededingingstoezichthouders een onderzoek zijn begonnen naar Alibaba vanwege verdenking van misbruik van de sterke machtspositie. Er zijn genoeg voorbeelden dat naam en faam in China niet veel voorstellen als ze in Peking ergens niet mee kunnen lachen. Miljardair Xian Jianhua dacht drie jaar geleden dat hij veilig zat in Hongkong, toen hij daar alsnog werd opgepakt en werd veroordeeld tot jarenlange huisarrest in China. In maart verdween een Chinese vastgoedmagnaat plots nadat hij de president als ‘clown’ bestempelde in de coronacrisis. Een half jaar lang bleef de omgeving van Ren Zhiqiang van nieuws verstoken tot plotseling het bericht kwam dat hij tot achttien jaar cel was veroordeeld wegens ‘toegegeven corruptie’.
MH09
0
Volgens mij is het nog steeds een mooi moment om een beetje bij te kopen.
Zie de koers echt wel herstellen tot boven de 300$ komende maanden.
WaarIsWally
0
quote:

VforVermogen schreef op 6 januari 2021 20:31:

Nu geruchten dat VS ook Alibaba en Tencent in de ban doet.
je bedoeld dat ze die willen de-listen ?
Vanaf de zijlijn
0
quote:

VforVermogen schreef op 6 januari 2021 20:31:

Nu geruchten dat VS ook Alibaba en Tencent in de ban doet.
Trump en een paar van zijn hardliners willen de handel van aandelen van Alibaba en Tencent in de USA gaan verbieden. Over Trump is de laatste 24 uur weer genoeg gezegd en geschreven. In zijn laatste dagen ligt hij op ramkoers en lijkt volledig de weg kwijt. Hij heeft heel duidelijk zijn pijlen op China gericht en wil China in zijn laatste dagen van regeren nog meer pijn doen.

Ik zie het nog niet gebeuren dat ze de handel van Alibaba en Tencent aandelen gaan verbieden. Allereerst participeren veel bekende beleggingsfondsen en dergelijke in deze aandelen. Daarnaast zal het verbieden van handelen in deze aandelen ook een knauw geven aan het vertrouwen van de andere Chinese aandelen op de Amerikaanse beurs. Om nog maar te zwijgen van de tegenmaatregelen die Peking gaat nemen.

En alles bij elkaar zou het daadwerkelijk verbieden best wel eens grote gevolgen kunnen hebben voor het vertrouwen in de financiële sector.

Ondertussen gaan er ook geruchten dat enkele Republikeinse ministers bij elkaar zijn gekomen voor een bespreking over het eventueel afzetten van hun president na het gebeuren van gisteren. Ik voorzie wel een daling vandaag van de koersen van Alibaba en Tencent maar zie het als een mooi koopmoment.

RBK-11
0
(ABM FN-Dow Jones) Amerika zal geen verbod op beleggen in de Chinese internetgiganten Alibaba en Tencent instellen. Dit schreef persbureau Bloomberg donderdag op basis van een bron en ook The Wall Street Journal schreef dat een dergelijke ban er vermoedelijk niet komt.

Het ministerie van Financiën zou naar verluidt een poging van het Pentagon hebben geblokkeerd om Alibaba en Tencent toe te voegen aan een zwarte lijst, aldus Bloomberg. Dit was de wens van het Pentagon omdat de twee internetgiganten gelieerd zouden zijn aan het Chinese militaire apparaat.

Ook Baidu hoeft volgens The Wall Street Journal niet te vrezen voor een noteringsmaatregel.

Al meerdere Chinese bedrijven, waaronder Huawei, staan vanwege de verdenking van spionage op de zwarte lijst van de Amerikaanse regering, die nog steeds wordt aangevuld. De verwachting is niet dat Joe Biden de koers zal verleggen van het door Donald Trump ingezette beleid.

Recent schrapte NYSE wel de notering van drie Chinese telecomaandelen.

De aandelen van Alibaba en Tencent stijgen vanochtend op de beurs in Hongkong vier tot vijf procent. Het in Amsterdam genoteerde Prosus heeft een groot belang in Tencent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
VforVermogen
0
www.bloombergquint.com/global-economi...

Goed nieuws. Krijg langzaam het idee dat het zal meevallen met nieuwe regels overheid etc.
En dan binnenkort de geweldige Q4 earnings.

Heb een heel goed gevoel bij dit aandeel.
haas
0
De Chinese e-commercegigant Alibaba wordt wel gezien als de Amazon van
China, en dat is een goede vergelijking. Net als Amazon beschikt Alibaba over
een dominant e-commerceplatform met daarnaast een snelgroeiende clouddivisie.

www.beterinbeleggen.nl/pdf/Effect-2-2...
537 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 23 24 25 26 27 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront