Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.978 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 ... 1945 1946 1947 1948 1949 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 23 februari 2020 20:33:

[...]
Men zegt dat teveel stikstofdepositie leidt tot uitbundige groei van brandnetels en bramen, waardoor andere plantensoorten (en bijbehorende dieren) het minder goed doen. Ik ben geen bioloog en neem het aan. Maar hoe erg is dat nou?
[...]
gelukkig is het probleem beperkt tot een klein deel van Europa...

Met een beetje fantasie ziet men inderdaad de scheepvaartroutes (bv door de Middellandse Zee, richting Suez Kanaal)!
Bijlage:
Beperktedijkbewaking
0
In dit artikel vind je soortgelijke kritiek op de RIVM-metingen als ik hier vanmorgen plaatste:
www.ongehoordnederland.nl/gisteren-ve...
De slechts 6 meetstations voor ammoniak (NH3) worden ook genoemd. "Waarvan vier in actief gebruik", zegt men erbij.

Het artikel bespreekt verder een uitvoerig rapport van Evert Mouw. Hier de samenvatting van dat rapport:

INLEIDING. De Nederlandse samenleving werd in 2019 opgeschrikt door stikstofproblematiek. [....] In 2020 is dit nog niet opgelost. Leidend zijn de cijfers rondom de emissie (uitstoot) en depositie (neerslag) van stikstof, zoals opgesteld door het RIVM. Deze wordt in dit rapport beoordeeld op geschiktheid voor beleidsvorming. Daarbij wordt gekeken naar de juistheid, volledigheid en transparantie.

METHODEN. Daartoe wordt de emissiebrondata vergeleken met andere gegevens, en worden eerdere rapporten en berichten gerelateerd. Meerdere methoden worden ingezet, van aggregate berekeningen over hele sectoren tot casuïstiek. Transparantie voor het beleid wordt beoordeeld a.d.h.v. een European Environment Agency rapportage en Harvard-criteria.

RESULTATEN. De emissiegegevens zijn niet altijd juist en niet volledig. De uitstoot van de industrie is niet goed in beeld: vergunningen ontbreken vaak. Militaire vliegvelden zijn niet in de emissiegegevens terug te vinden. De hele luchtvaartsector is niet goed in beeld. De emissiegegevens kennen grote onzekerheden. Wel zijn de emissiedata in overeenstemming met Tropomi satellietbeelden.

DISCUSSIE. De emissiegegevens zijn niet geschikt voor goed beleid, zeker lokaal niet. Dit heeft maatschappelijke gevolgen. Sectoren die wel volledig opgenomen zijn in de emissieregistratie lopen het risico onevenredig hard getroffen te worden door beleidsmaatregelen. ...
De uitruil van NH3 voor NOx kan nadelig uitwerken voor de volksgezondheid. De maatschappelijke discussie, nu grote politieke keuzes gemaakt moeten worden, dreigt op basis van onevenwichtige informatie gevoerd te worden.

rationeel
0
Jan Rotmans
@janrotmans
Ronald Plasterk is een kruistocht begonnen tegen alles wat duurzaam is, met feitenvrije, opruiende teksten die passen bij FvD of PVV en standpunten die haaks staan op die van zijn eigen partij, de PvDA. Wees dan een kerel en maak je daarvan los, en treed toe tot de populisten
rationeel
0
Elisabeth Hunyadi
@E_Hunyadi
·

Als antwoord op
@janrotmans
Ik ben blij dat
@RPlasterk
authentiek is & een ander standpunt laat horen. Juist dat is nodig voor het publiek debat, dialoog. Vrijheid v meningsuiting geldt ook voor hem. Niets met politiek & de "populisten" van FvD, PVV te maken. Hij is juist een kerel, met een rechte rug.
rationeel
0
Martin Koolhoven
@MartinKoolhoven
·
.
Als antwoord op
@janrotmans
Welja. Tegengeluiden zijn ongewenst? Volgens mij ageert hij helemaal niet jegens alles wat duurzaam is, maar alles wat hij hypocriet, onverstandig en contraproductief vindt. En waarom mention je
@RPlasterk
niet netjes?
rationeel
0
nano
@colourbird00

Als antwoord op
@janrotmans
Hij is gewoon wakker geworden.
Klimaat gekte en de bijbehorende kosten komen vooral bij de middenklasse terecht en de lagere bevolking komt in grote problemen.
Ik verwacht dat meer mensen van de PVDA wakker zullen worden.
rationeel
1

Wendela
@Wendela22

Als antwoord op
@janrotmans
BREKEND! Zoon Frans Timmermans voert letterlijk papa's vernietigende age... youtu.be/b_51Eyjf7M4 Marc T. is de woordvoerder voor Stichting de Noordzee die de vissers aan het kapot maken zijn met hulp v/d Postcode Lotterij injectie, aardje naar zijn vaartje met diens Green Deal
rationeel
0
arjan georg
@ArjanGeorg

Ja ik zie geen incongruenties in dat account. Zonder kernenergie stort alles in en gaat het milieu kapot. Dat is zijn boodschap en die klopt.
rationeel
0
Peter Wever TractorGolfende manRadioactief teken
@peterjwever

Als antwoord op
@janrotmans
De definitie van duurzaam is arbitrair en een uitvinding van de EU. Kernenergie is vrij van CO2 emmissie en daar gaat het toch om. Voor honderd duizenden jaren aan brandstof.
rationeel
1
Elisabeth 950
@Elisabe80301574

Als antwoord op
@janrotmans
Ach, uiteindelijk zal
@RPlasterk
gelijk krijgen mijnheer Rotmans. Die hele energie-transitie loopt in het honderd zonder kernenergie.
rationeel
1
Barrie
@barrie400

Als antwoord op
@janrotmans
Tja, als Plasterk toch eens gelijk heeft (en daar lijkt het wel heel erg op) dan hebben we de hoogleraar transities niet meer nodig. Echt een hele sterke tweet van Rotmans..
rationeel
1

Liesbeth
@Liselot75

Als antwoord op
@janrotmans
Er is, zeker op termijn, niets duurzaams aan windmolens en zonnepanelen. Landschapsvervuiling, en een enorme hoeveelheid niet-recyclebaar afval.
rationeel
1
Rotmans is medeoprichter en erevoorzitter van actiegroep Urgenda, de club die succes op succes boekt met financiële hulp van de Goede Doelen Loterijen. Enfin, het hele Urgenda-dossier leest u hier. Wanneer een man van naam en faam als Ronald Plasterk dan wat vraagtekens bij je duurzaamheidsagenda plaatst, is dat natuurlijk onacceptabel. Dan moet je kapot.
rationeel
1
Petra de Boevere
@PetradeBoevere
.
Als antwoord op
@janrotmans
Maar u leeft toch van feitenvrije bangmakerij en wensdenken?
Plasterk is gewoon realistisch. Dat is niet rechts.
Dat is niet populistisch.
En in tegenstelling tot u krijgt hij er ook geen miljoenen voor gedoneerd van de postcodeloterij.
Beperktedijkbewaking
2
@Ratio, hou ajb op met het kopiëren van reacties of tweets van een andere site. Deze draad wordt er totaal onleesbaar door.
Geef desnoods één keer de link. Wie al die reacties wil lezen kan daar dan zelf gaan kijken.

!@#$!@!
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 15 september 2018 17:34:

Ronald Engels zegt:

Dus er is continue over tientallen eeuwen temperatuur, klimaat en oceanen niveaus verandering op onze planeet aarde, niets abnormaals of niets bijzonders, er is dus eeuwigdurende Climate Change, die afwisselend extreme of niet extreme weersomstandigheden genereren, zoals in de komende 5 jaar krijgen wij koudere weers-omstandigheden en koudere oceanen met aanzienlijk minder extreme weersomstandigheden, met minder regen, met meer continue droge licht warme zomers, met minder Hurricanes en minder zware stormen, met lagere zee en oceanen niveaus ruwweg 25 cm lager als gemiddeld normaal, met meer sneeuw en ijsvolumes op Groenland, de Artic en Antartica, met groeiende gletschers alles perfect normale klimaat veranderingen onder hoofdzakelijk 99 % pure invloed van onze zon en van kosmische straling met meer of minder wolkenvorming wereldwijd op onze planeet aarde.

M.v.g. Ronald Engels, E-mail: ron.engels@planet.nl indien je meer informatie wilt.

In mijn visie is dit voorspellen niet erg gecompliceerd, alle informatie is tegenwoordig probleemloos op het wereldwijde net te vinden, natuurlijk grootte interesse en nieuwsgierigheid en totaal overzicht is daarbij zeer noodzakelijk, dat is waarschijnlijk wat de wetenschappers bij het KNMI ontbreekt, overzicht, nieuwsgierigheid en grootte interesse.

1,5 jaar geleden werd ons beloofd dat het de komende 5 jaar kouder zou worden. We zijn nu alweer bijna op de helft en het wordt nog steeds alleen maar warmer met record na record.

Nog steeds mensen die dit serieus nemen ?????
!@#$!@!
0
quote:

Ronald Engels schreef op 18 september 2018 00:33:

New Dawn, Maurice73, Tom Riddle, De ZwarteRidder,

van mini ijstijd naar het slechts zeer tijdelijke global waarming hoogtepunt in 1997/1998.

Ook de komende jaren door de huidige 11-jarige zonnefluxen cyclus, onze huidige dode zon met maximale kosmische straling, wordt het in de komende winters met zekerheid aanzienlijk kouder,

Dus logischerwijze komen er dus nieuwe Elfsteden tochten de komende 10 jaar en worden de winters koud tot zeer koud ook bij ons.

Alles uitzonderlijk interessant voor leergierige mensen.

M.v.g. Ronald
We hebben nu 2 winters gehad. Ondanks de afnemende zonneactiviteiten en 5 aanbevelingen van alle complotgekkies hebben we weer de warmste winter aller tijden gehad.

Zelfs dit weet men kennelijk te ontkennen en lult men vrolijk verder hahaha.
[verwijderd]
1
quote:

!@#$!@! schreef op 24 februari 2020 04:25:

[...]

We hebben nu 2 winters gehad. Ondanks de afnemende zonneactiviteiten en 5 aanbevelingen van alle complotgekkies hebben we weer de warmste winter aller tijden gehad.

Zelfs dit weet men kennelijk te ontkennen en lult men vrolijk verder hahaha.
uh???

Al naar de USA gekeken? Daar zijn plekken geweest waar sneeuw is gevallen, terwijl dat nog nooit gebeurd was.

Maar ja, die klimaatgekkeidiootdebielen zijn altijd nogal selectief bezig, he?!

En dat lullen ze zelfs weer recht met hun cirkelredeneringen.

[verwijderd]
0
38.978 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 ... 1945 1946 1947 1948 1949 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
872,47  -11,60  -1,31%  16:48
 Germany40^ 17.740,80 -1,59%
 BEL 20 3.794,46 -1,54%
 Europe50^ 4.906,65 -1,56%
 US30^ 37.772,25 +0,20%
 Nasd100^ 17.703,05 +0,05%
 US500^ 5.049,24 -0,23%
 Japan225^ 38.433,62 -0,68%
 Gold spot 2.375,17 -0,34%
 EUR/USD 1,0635 +0,09%
 WTI 84,85 -0,25%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +4,52%
FASTNED +3,10%
B&S Group SA +1,33%
Arcadis +1,27%
DSM FIRMENICH AG +1,24%

Dalers

ArcelorMittal -7,29%
Aperam -5,99%
SBM Offshore -4,24%
JUST EAT TAKE... -4,06%
RANDSTAD NV -3,38%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront