Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Coronavirus neemt grotere hap uit wereldeconomie'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 3 maart 2020 19:05
    Beleggers zijn ook op zoek naar de mogelijkheid dat de verspreiding van COVID-19, zoals het virus formeel bekend is, de wereldeconomie in een recessie kan brengen. De verspreiding ervan in China, 's werelds op een na grootste economie en een belangrijke fabrikant, werd gevolgd door fabriekssluitingen die ernstige gevolgen hadden voor de wereldwijde toeleveringsketens.
    Tot op heden zijn ten minste 80.151 gevallen op het Chinese vasteland geïdentificeerd, waarbij 2.943 mensen zijn gedood.
    De economische effecten van het virus gaan nu echter verder dan China, omdat het virus wereldwijd de bedrijfsactiviteiten en het consumentengedrag beïnvloedt. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling waarschuwde maandag dat het virus de wereldeconomie in zijn ergste neergang heeft gebracht sinds de wereldwijde financiële crisis van 2009 en dat de groei gehalveerd zou kunnen worden als de uitbraak onverminderd doorgaat.

    edition.cnn.com/2020/03/03/asia/novel...
  2. forum rang 7 Kaviaar 3 maart 2020 19:11
    Trumpie heeft zoals gewoonlijk weer commentaar. Eerst roept hij om renteverlaging en nu gaat het weer te snel?

    De centrale bank van Australië verlaagde de rentetarieven en verklaarde dat het waarschijnlijk verder zal versoepelen om de Coronavirus-situatie in China en de vertraging te compenseren. Ze verminderden tot 0,5%, een recordhoogte. Andere landen doen hetzelfde, zo niet meer. Onze Federal Reserve laat ons hogere tarieven betalen dan vele anderen, terwijl we minder zouden moeten betalen. Sterk op onze exporteurs en plaatst de VS in een concurrentienadeel. Het moet andersom zijn. Zou gemakkelijk moeten zijn en de snelheid moeten verlagen. Jerome Powell onder leiding van Federal Reserve heeft het vanaf de eerste dag verkeerd genoemd. Triest!

    mobile.twitter.com/potus

    P.s. Zelf weet Trump het altijd beter.....achteraf.
  3. Ger 02490 3 maart 2020 19:12
    Er wordt op zijn minst verwacht dat iedereen maar wat roept over de gevolgen voor de (wereld)economie. Niemand die het weet en inschatten kan ook niemand het. Natuurlijk kan S&P zijn mond niet houden. Immers; dat verwacht " de wereld" van een dergelijke organisatie. Ben benieuwd naar hun ramingen over pakweg een maand als het virus onder controle is.
    Ongetwijfeld heeft dit virus een impact maar de gevolgen zijn nog door niemand in te schatten. China is best in staat om een economische" achterstand " weg te werken.
  4. forum rang 5 DNFTT 3 maart 2020 21:18
    quote:

    Jetje1 schreef op 3 maart 2020 19:53:

    Ssst Niet te hard roepen hier, daar kunnen ze hier niet tegen en moeten we onze alu hoedjes weer op
    Toen ik vanmiddag een doosje Paracetamol kocht kiepte de persoon na mij de resterende voorraad uit de omverpakking (schat een 15 doosjes) in het mandje, ik wilde nog vragen of ze een goed recept had voor pasta Paracetamol, maar heb me in kunnen houden.
    Het blokkeren van Facebook en Twitter lijkt mij de beste remedie tegen de gevolgen van Corona, dus je mag kiezen tussen alu hoedje of een maandje geen Facebook.
  5. P.Latzak 4 maart 2020 07:24
    Trump heeft juist gezegd dat wat hem betreft de rente wel naar negatief mag.
    Wat wordt er toch altijd slecht gelezen door trump-haters.
    Ook in de VS, eerst wordt Trump uitgemaakt voor racist, omdat hij geen vluchten uit China binnen laat (eind Januari) en nou moet Sanders knarsetandend toegeven, dat het een uitstekende beslissing was
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links