Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Samenwerken. 1D candles, vast systeem, Google Sheets

2 Posts
[verwijderd]
1
De technologie van Google Sheets (gewoon Excel plus chatbox in je browser, tegelijk in een sheet werken) leent zich meer dan uitstekent als zelfbouw platform voor een beleggingsclubje.

Ik ben een momentum systeem aan het leren dat louter kijkt naar 1-daagse candles en dus ook ritjes heeft van meerdere dagen of weken, tenzij het instapsignaal slecht bleek, dan stap je de volgende dagkaars al uit met een verliesje.
Het is 70% effectief. 30% van je trades bieden gemiddeld een klein verliesje, de 70% gemiddeld een grote winst.

Werken met dagkaarsen maakt het mogelijk je tijd te nemen met in/uitstappen.
Weinig uren per dag bezig zijn met research en uitvoer.
De research die je doet leidt soms tot een instapsignaal.

Als je samenwerkt kun je de research verdelen. Ieder werkt zijn/haar grafieken door. Plaatst aantekeningen. Houdt bij hoe het ervoor staat. Komt er misschien een top, bodem of instapsignaal aan? Volatileit, betrouwbaarheid van het systeem (of meerdere) over afgelopen periode, te behalen winsten. Misschien wat cruciale achtergronden, maar niet te nieuwsgericht. Het gaat om wedmatigheid die met technische analyse uit te buiten is.
Aandelenselectie heb ik geleerd voor Amerikaanse aandelen en is kinderlijk eenvoudig en tegelijk briljant effectief. Voor andere markten ontwikkelen we onze eigen metrics.

Geen gezamelijke pot, althans voorlopig. Ieder handelt voor zich.
Gedeelde research om zo meer inzicht te hebben.
Signalen bespreken we samen om de consistentie te maximeren. In- én uitstapmomenten.
We ontwikkelen een systeem om signalen te differentiëren. Zuiverheid, volaliteit, dat soort zaken.

Mijn persoonlijk insteek is hefboom te zetten op de trades die ik doe. Dit omdat het bij een goed systeem onzinnig lijkt het na te laten. Tevens staan turbo's en dergelijke kleine of preciese positiegrootten doe. De helft winst nemen is makkelijker dan met een kleine positie in een groot aandeel. Laat staan met opties in een techreus. Het heeft voor- en nadelen. Wie liever aandelen of opties handelt, hun feest. We delen de kennis en overleggen signalen.

Er zijn er genoeg onder jullie die redelijk consistent winst draaien, zelfs met een dergelijk systeem. Maar stel je voor dat je kostenloos elke dag een berg hapklare research en signalen op je scherm krijgt?

Laten we dit samen doen. Samen sta je sterker, kun je je portefeuille beter groeien dan met alleen je eigen research en geest. Vooral het wenemen van psychologisch fouten zal het rendement ten goede komen. Niet elkaar opjutten maar scherp houden. Ik ben verre van een geluksvogel, ik moet winnen door iets gewoon goed te doen. Als jij een geluksvogel ben moet je mij er niet bij hebben.
Als je gelooft dat een team beter kan dan jijzelf, laten we samenwerken!

Wie biedt?
[verwijderd]
0
Welke voorgedeninieerde systemen zouden jullie het waard vinden om op te nemen in gezamenlijke research naar signalen, roep eens?

Ik zag wat presentaties van de bepaald niet onbesproken Oliver Velez. Geen persoon waar ik mee uit eten zou willen of überhaupt mee in dezelfde ruimte zijn, maar zijn systeem lijkt bij individuele beleggers wel echt goede signalen op te leveren. Als je signaal aan alle voorwaarden voldoet is de kans inderdaad zeer groot (zeg conservatief 70%) dat je een ritje kunt gaan maken. En die 30% betekent geenszins dat je alles verliest, je moet er dan gewoon snel uit en door naar het volgende signaal.
Hoe hij het uitrolt als verlengstuk van zijn persoonlijkheid (koude rillingen) doet niet af aan hoe het systeem werkt. Gewoon een setje voorwaarden die een trend bevestigen met een goed punt om in te stappen of short te gaan. Signalen komen niet vaak voor, en ergens is dat juist góed. Onhandig voor de luie belegger, maar goed.

Als we samenwerken en elk een klein aantal instrumenten volgen waar we eenvoudig en betrouwbaar in kunnen handelen, hoeven we elk maar weinig tijd te investeren.
En, we hebben gratis inzichten op elk specifieke signaal dat gevonden wordt.

Voorbeeld: TSLA zou vandaag of morgen bij $805 een door Velez benoemde Red Candle Ignored kunnen vormen, koop signaal. Ik zou TSLA zelf niet shortlisten als iets dat betrouwbare signalen gaat afgeven in de huidige markt, maar gewoon als voorbeeld.

Ook heb recent goede ervaringen gehad met het (heel vergelijkbaar of geintegreerd systeem) simpelweg in de gaten houden van de 1D MACD in combinatie met prijsniveau boven MA200 en boven+dicht bij MA20. Een MACD kruis is dan bingo, maar je kunt het vaak al redelijk voor zijn, dicht bij een bodem instappen. Risico is dan dat je in het begin tegen verlies moet aankijken en je afvragen of je houdt of verlies neemt.
De red/green chandle ignored lijkt de kans op een goede start van je positie te verbeteren.

Ik kan het niet genoeg benadrukken: handel op eendaagse kaarsen maakt dat je de tijd hebt een signaal rustig te bespreken, hefboom kiezen, etc.
Ook hoef je niet heel de dag je posities in de gaten te houden om misschien winst of verlies te nemen terwijl je je verder informeert over wat er speelt in het nieuws rond je belegging. Alleen TA, met een vleugje gezond verstand. Als gezond verstand een signaal ondermijnt, waarom dan niet gewoon een ander signaal nemen? Zeker als je samen steeds genoeg research oplevert om (bijna) dagelijks een nieuw signaal te vinden om voor een aantal dagen of weken een ritje mee te maken.

Is het vooral belangrijk om in je eentje te slagen met beleggen, of louter het resultaat dat je boekt? Mijn ego lust best een succesje, maar als dat voortkomt uit een ondernomen samenwerking smaakt de winst niets zoeter...
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
880,25  +5,46  +0,62%  13:10
 Germany40^ 18.191,70 +0,30%
 BEL 20 3.905,96 +0,39%
 Europe50^ 5.025,52 +0,35%
 US30^ 38.471,78 -0,09%
 Nasd100^ 17.559,00 +0,44%
 US500^ 5.076,13 +0,13%
 Japan225^ 38.191,26 +0,67%
 Gold spot 2.315,01 -0,30%
 EUR/USD 1,0689 -0,12%
 WTI 82,70 -0,72%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +25,00%
ASMI +10,31%
RANDSTAD NV +4,56%
BESI +3,59%
NX FILTRATION +3,04%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -9,00%
ING -5,29%
Avantium -2,76%
WDP -1,90%
DSM FIRMENICH AG -1,65%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront