Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Is het ergste achter de rug ?

209 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Kaiser
0
The man who called the stock market sell-off, Morgan Stanley's Mike Wilson ,explains why this isn't a "buy the dip" market anymore.

Don't buy this dip, says Morgan Stanley's top strategist cnb.cx/2A6YnIZ

'We zitten al in een berenmarkt'

www.tijd.be/markten-live/nieuws/algem...
ffff
0
Economische crisis duurt nog zeker zes jaar'

Kevin Van der AuweraBart Osaer

26 november 2013 om 05u00

Er zijn tekenen van een voorzichtig herstel van de economie, maar van het einde van de crisis is nog lang geen sprake. Vijf specialisten geven hun visie……..

Kaiser,
Dit is een posting van precies 5 jaar geleden op de vorige pagina en als je dat nu zo doorleest is daar toch maar weinig uitgekomen. En dat waren nog wel 5 specialisten…..

Ik denk wel eens: Wij lezen teveel en… we posten teveel…

Peter
!@#$!@!
0
Mensen die sterk twijfelen zoeken graag constant bevestiging van hun visie. Ze denken; hoe meer mensen mijn mening hebben, hoe meer valide hij zal zijn. Gelovigen hebben daar ook last van ;-)
Kaiser
0
Jeffrey Gundlach says stocks still haven’t hit a ‘panic low’ on.mktw.net/2qW8V9s

Are we nearing the bottom of the market? Buying the dip isn’t working youtu.be/83Vpjiz-hQQ

Stock Markets Remains Extremely Overvalued - Hussman www.zerohedge.com/news/2018-11-21/sto...
Kaiser
1
Financieel expert Paul D’Hoore over de zware verliezen op beurzen: “Onzekerheid kan nog even duren”

Kan de daling van de beurzen nog lang aanslepen?

“Dat kan nog even duren. Nu zie je dat er grote onzekerheid heerst. De reactie van de beurzen bij het begin van de uitbraak van het virus was nog ‘we zullen zien’. Maar paniek is nog niet aan de orde, ik zou eerder spreken over pessimisme. Er zijn nu al gevolgen voor de luchtvaart en toeristische sector, maar er zijn ook dingen die we nog niet weten: hoeveel Chinese fabrieken zijn dicht? Waar en wanneer komen er problemen in de toelevering? Er is niet alleen de situatie in China, maar ook in de rest van de wereld. Die onrust weegt op de beurs, en we zijn nog niet bij een ‘sell-off’, het paniekmoment waarop aandelen massaal verkocht worden. Dat moment kan snel komen of nog weken duren duren. Bovendien maken grote bedrijven de resultaten van het eerste kwartaal pas in de loop van april en mei bekend. De echte gevolgen zullen we dan pas zien.” www.hln.be/geld/economie/financieel-e...
Kaiser
0
Coronavirus: cost to China's economy may be larger than Beijing hopes as February manufacturing and service sectors plunge today.line.me/id/pc/article/Coronavir...
DeZwarteRidder
0
Warren Buffett: “Dalende koersen zijn goed”
Datum
25 februari 2020

In zijn jaarlijkse brief aan aandeelhouders kondigt Warren Buffett nog niet zijn pensioen aan, maar hij staat deze keer wel nadrukkelijk stil bij wat er zal gebeuren als hij er niet meer is. Hij wordt dit jaar 90, dus heel onverstandig is dat niet.

Het is ieder jaar weer een schrijven waar wereldwijd veel beleggers zich op verheugen, de brief van Warren Buffett waarmee het jaarverslag van Berkshire Hathaway opent.

Daarin wijdt de superbelegger zoals hij al eerder deed uit over de kracht van samengestelde interest, deze keer aan de hand van de al lang vergeten econoom Edgar Lawrence Smith, die in 1924 een boekje schreef met de titel Common Stocks as Long Term Investments.

Smith liet hierin zien dat bedrijven die niet hun volledige winst als dividend uitkeren, maar een deel van de winst of de volledige winst in het bedrijf herinvesteren er eigenlijk ook voor zorgen dat de waarde van de belegging aangroeit met een samengestelde rentevoet. Dit rente-op-rente-effect zorgt ervoor dat aandelen het op de lange duur altijd beter doen dan spaarrekeningen of obligaties.

Wat Buffett vooral zo grappig vond, was dat Smith hierover destijds zelf nog wel het meest verbaasd was. Hij was zijn boek namelijk gaan schrijven met de bedoeling aan te tonen dat je in tijden van inflatie beter aandelen kan kopen, maar dat een belegger bij deflatie (dalende prijzen) juist voor obligaties moest kiezen. Uit zijn onderzoek bleek echter dat aandelen in beide omstandigheden een superieur rendement geven, dankzij de ingehouden winsten.

Op de zakenzender CNBC werd Buffett maandag twee uur lang geïnterviewd over zijn brief aan de aandeelhouders en over allerlei actuele beurskwesties.

Over de sterk dalende koersen door het coronavirus die dag zei hij: “Dalende koersen zijn goed voor mensen die van plan zijn heel hun leven aandelen te kopen. Ik koop ook mijn hele leven eten en hoop dat morgen de voedselprijzen zakken. Mensen zouden moeten hópen dat de aandelenkoersen zakken.”

Op 2 mei zullen weer tienduizenden beleggers naar Omaha (Nebraska) trekken voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway. Wie dit spektakel liever vanuit zijn luie stoel in Nederland volgt, kan voor een livestream terecht onder deze link. Daar is nu nog de vergadering van vorig jaar terug te zien, acht uur lang regelrecht financieel entertainment met de oude Buffett en zijn nog wat oudere zakenpartner Charlie Munger. Die werd op 1 januari van dit jaar 96.
voda
0
Herstel AEX voorzien

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat maandag na een dramatische week naar verwachting hoger van start. Futures op de AEX index wezen een uur voor de beursgong op een winst van 1,8 procent.

Afgelopen week koerste de AEX index op weekbasis maar liefst 12,6 procent lager naar 539,38 punten. Ten opzichte van de piek op 17 februari heeft de index nu krap 15 procent prijsgegeven.

Mondiaal drukten beleggers afgelopen week massaal de verkoopknop in uit angst voor de economische gevolgen van het coronavirus. De snelheid van de daling is historisch gezien vrijwel ongekend.

"Het coronavirus verspreidt zich buiten China, maar nog met relatief beperkte economische gevolgen. Dat is anders in China", zei Director of Research Multi Asset Grethe Schepers van Fidelity International vrijdag voor de camera van ABM Financial News. "Het virus heeft voor schokgolven gezorgd in de Chinese economie. De gevolgen daarvan gaan we elders ook voelen”.

Vanochtend lieten de Aziatische beurzen evenwel herstel zien en de Shanghai Composite stijgt zelfs meer dan drie procent. Japan, Hong Kong en Seoel koersen krap een procent hoger, terwijl Sydney de dissonant is, met een verlies van 0,8 procent.

Aziatische beleggers kregen een duwtje in de rug van voorzitter Haruhiko Kuroda van de Japanse centrale bank.

De Bank of Japan zal “voldoende liquiditeit bieden en de stabiliteit op de financiële markten waarborgen door middel van passend ingrijpen op de markten en de aankoop van assets”, zo zei Kuroda.

Dit weekend bleken de officiële inkoopmanagersindices voor de industrie en dienstensector in China in februari nog in een vrije val terecht te zijn gekomen. De productie daalde in China scherp, omdat veel bedrijven gesloten waren of op halve kracht werkten als gevolg van de restricties die werden opgelegd met het oog op het coronavirus. Maandagochtend bevestigde Markit de daling, terwijl ook in Japan de industrie kromp als gevolg van het coronavirus.

Econoom Zhengsheng Zhong van CEBM Group wees echter ook op het Chinese ondernemersvertrouwen, dat steeg. Bedrijven rekenen op een significant herstel als de virusuitbraak geleidelijk onder controle komt en in hoog tempo de verloren productie zal worden ingehaald.

Later vandaag worden ook in Europa en Amerika de inkoopmanagersindices voor de industrie vrijgegeven.

Het aantal geïnfecteerden in China lijkt volgens overheidscijfers af te toppen, terwijl in Europa het aantal besmettingen juist scherp begint op te lopen. In Italië zijn er nu 1.694 besmettingen gemeld.

Wall Street beleefde vorige week de meest turbulente beursweek sinds de financiële crisis in 2008. Richting de slotbel wisten de indexen vrijdag wel deels te herstellen na een verklaring van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell, waardoor het verlies voor de S&P 500 beperkt bleef tot 0,8 procent. Aanvankelijk daalde de index nog meer dan drie procent.

Volgens de centraal bankier blijft de Amerikaanse economie onderliggend sterk, maar vormt het coronavirus een risico voor de economische activiteit. Daarom houdt de Fed de ontwikkelingen rond de uitbraak en de impact ervan op de economische outlook nauwlettend in de gaten.

De centrale bank zal "gepast handelen om de economie te ondersteunen", aldus Powell.

De olieprijs daalde vrijdag verder door de malaise rond het coronavirus. Op een settlement van 44,76 dollar werd een vat West Texas Intermediate 4,9 procent minder waard. Op weekbasis verloor de olieprijs zelfs zo'n 16 procent aan waarde. In de Aziatische handel vanochtend herstelt de future echter met ongeveer drie procent.

Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend op 1,1044.

Bedrijfsnieuws

Reggeborgh heeft het overnamebod op VolkerWessels gestand gedaan.

Kaartenmaker AND International Publishers kan het niet winnen van giganten als Google en TomTom en kiest voortaan voor niches. Dit zegt CEO Thierry Jaccoud van AND in gesprek met het Financieele Dagblad.

DGB Group stelt de publicatie van de jaarcijfers over 2019 uit tot uiterlijk 30 juni 2020.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 daalde vrijdag 0,8 procent op een slot van 2.954 punten. De Dow Jones index verloor 1,4 procent op 25.409 punten en de Nasdaq eindigde vrijwel vlak op 8.567 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Kaiser
0
Kaiser
0
DeZwarteRidder
0
Economische vooruitzichten ietsjes beter, ondanks coronavirus
03 maart 2020 07:32 Laatste update: 7 uur geleden

Het Centraal Planbureau (CPB) verwacht dat de Nederlandse economie ietsjes harder gaat groeien dan eerder verwacht, meldt het CPB dinsdag. Het planbureau gaat uit van een economische groei van 1,4 procent, 0,1 procentpunt hoger dan een eerdere voorspelling in december. Het CPB waarschuwt wel dat de uitbraak van het coronavirus de raming wel onzeker maakt.

De economische groei voor dit jaar wordt onder meer hoger ingeschat door de gang van zaken op de Nederlandse arbeidsmarkt. Het CPB merkt op dat de krappe arbeidsmarkt leidt tot hogere lonen, wat gecombineerd met een lastenverlichting leidt tot een hogere koopkracht. Daardoor zal de koopkracht dit jaar toenemen naar 2,1 procent, schrijft het planbureau.

Het CPB maakt wel de kanttekening dat de economische impact van het coronavirus op dit moment nog moeilijk te voorspellen is. Bij de raming is uitgegaan van een scenario waarin de uitbraak van het virus snel onder controle komt.

Het planbureau heeft ook een scenario opgesteld waarin de COVID-19-uitbraak niet snel wordt aangepakt en zich verder verspreidt. In dat geval kost het coronavirus de economische groei de komende twee jaar 0,8 procentpunten: 0,5 in 2020, 0,3 in 2021. In dat geval zou de economische groei dit jaar uitkomen op rond de 1 procent.

"Het is duidelijk dat het coronavirus nu al een negatief effect heeft op de economie. Als de verspreiding van het virus niet snel tot staan wordt gebracht, zal dit de economische groei verder negatief beïnvloeden", schrijft de nieuwbakken CPB-directeur Pieter Hasekamp.
Door: NU.nl Beeld: Pro Shots
Kaiser
0
Singapore’s Trade Minister Chan Chun Sing says it’ll take more than a Fed rate cut to boost sentiment in the global economy www.bloomberg.com/news/articles/2020-...
Kaiser
0
kanhetlager
0
quote:

Kaiser schreef op 6 maart 2020 12:26:

Now it’s time to really worry, says fund manager who's beating 98% of peers: bloomberg.com/news/articles/2020-03-0...
Haha, van de 100000 die het hebben gehad zijn er nog slechts 40000 besmet. Wat een griepje niet allemaal kan doen met de beurzen :-)
209 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront