PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL 2020 Financiele & Operationele Informatie

448 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 19 20 21 22 23 » | Laatste
Mailbox
0
Wie wil dit bedrijf nou nog kopen? Geen enkel perspektief, teruglopende omzetten en winsten, sukkels aan het roer, steeds duurder personeel, socialisten in de rvc, geen aandacht voor het belang van aandeelhouders en ga zo nog meer even door.
Hansbeleg
0
Uiteraard zijn we weer de grootste loser. Sinds nov 2016 heeft dit bedrijf pas 71% ingeleverd. De slechtste performance van alle postbedrijven in het lijstje.
Bijlage:
8ball
0
postbezorging is een smeltend ijsblokje, pakketbezorging is booming maar daar kunnen ze bij postnl niets aan verdienen en verder doen ze niets dan pensioenen bijstorten voor hun ambtenaren, rentedaling zal weer bijstorten betekenen en dan staat er bij de volgende cijferpresentatie weer doodleuk ergens 25 mio. extra onder kosten, na q1-cijfers staat er een 0 voor de koers
Go Go Go !
0
quote:

Gaston Lagaffe schreef op 5 maart 2020 17:09:

[...]Een bod van stel € 2,50 zou verrassend zijn en waarschijnlijk slagen. Probleem blijft natuurlijk dat bijna niemand PostNL durf aan te kopen. Hiermee wordt, en dat wisten we al, duidelijk dat PostNL geen normaal bedrijf is. Toch ben ik niet negatief over Parcels (al verwacht ik niet dat ondanks het stijgende volume de EBIT-Parcels zal stijgen, eigenlijk wel gek) en zelfs een beetje positief over Post (al was alleen maar omdat de concurrentiedruk weggevallen is, ik zie de EBIT-Post stijgen). Over koersen van € 3,50 of hoger hoeven we het niet meer te hebben. Zal ook nooit meer gebeuren. Maar € 1,28 is wel erg laag (en we kunnen nog lager) en dat is toch risicovol. De Generale Maatschappij van Belgie was onaankoopbaar totdat ene Carlo de Benedettie aanklopte. Je weet het dus nooit.
Een bod van 2,50 zou een zegen zijn voor de aandeelhouders, echter ... betekent een premie van bijna 100 %, en daarom m.i. niet realistisch. Er zijn natuurlijk wel partijen met diepe zakken. Die durven imho wel, maar ze willen het niet.

Om verschillende redenen ... huidig MT en de staat (als beïnvloeder, niet als aandeelhouder) laten Mail en Parcels niet vrijwillig splitsen door een overname. Overnemende partij heeft ook geen enkel belang bij Post. Als beschermer is er daarnaast de Stichting Continuïteit. Een overnemende partij weet dus dat het onderdeel met enig toekomstperspectief, te weten Parcels, nooit en te nimmer als exclusief onderdeel te verkrijgen is. Je kunt als overnemende partij (PE of concurrent) wel gaan bieden, maar je weet eigenlijk ook gelijk waar je aan toe bent (als een bod zou slagen). Namelijk een tegenwerkende staat met allerlei voorwaarden. Daarom wil de politiek ook die borging van de UPD in de wet bij een eventuele (buitenlandse) overname. Niet PNL zit op dat punt in een spagaat, maar wij als aandeelhouder.

Ik stel niet dat bovenstaande dé waarheid is. Het is in ieder geval wel mijn waarheid. Laat mij maar ongelijk krijgen met een passend bod op PNL.

[verwijderd]
0
Smijt ze buiten. Die kalle van een ceo. In ieder normaal bedrijf mocht ze vertrekken. Ik begrijp niet hoe die aan de macht kan blijven. Die vrouw is gewoon bezig haar eigen zakken te vullen en geld uit te delen naar iederen uitgezonderd naar de aandeelhouders. Wat kan het haar schelen... Leve de Hollandse melkkoe. Maar een koe leeft ook niet eeuwig
prinszicht
0
Komt dat bod.....! Was het leven maar zo makkelijk. Zelfs op 1,75 rennen de meeste naar de uitgang. Das het mooie aan deze 1,28. Het is zo bizar dat BPost 0,71 procent last heeft vandaag en er 6. Zo maar. Als de ene short opbouwt en de ander af. Maar zo lang het kan, gebeurt het. In ingrijpen komt volgens mij heel dicht bij een bod uitbrengen. Want hoe je het ook bedenkt, steun van de groot aandeelhouders is er niet. Of anders, ze uitten hun onvrede middels de koers. Tot het moment dat iemand zegt, ik kom jullie redden. HV heeft voor zover ik nu kan overzien, in deze situatie, geen troef in haar handen. Sandd is all gekocht, min 200 miljoen, groei Parcels is al verlaagd alsmede de marge, pensioenafdracht is 285 miljoen plus 80 de komende jaren, en international is opgehaald door het grofvuil. Daarmee komt de ebit op 110 tot 130. Dus als een onverlaat 10 keer de winst biedt nu of ooit, dan kan ze niet zeggen dat er meer komt op eigen kracht. Je weet wat je koopt en wat je krijgt. En HV der portomonnee wordt afgetopt met 2 keer het salaris als bonus.

Een coronaatje meer of minder is juist koren op de molen. Bandbreedtes zijn er om aangepast te worden. De overnemende partij heeft ook geen dividend verplichting. Dus tel uit je winst. De enige factor is de overheid en die stelt eisen aan de briefjes. Per saldo kost je deze divisie bijna niets. Je koopt 60 procent marktaandeel waarbij mededeling kijkt naar de verdeelsleutel. En concurrentie doet haar werk.

Om alles goed te organiseren heb je alleen nog een ko nodig. Ik twijfel tussen ultieme macht en spartelend op de grond. Maar als ergens de komende weken de bandbreedte naar beneden wordt bijgesteld, zijn de rapen gaar. Dan krijg je een Exodus. Ik denk dat die komt en verlaag net als KBC mijn koersdoel van 1,18 naar pennystock.

En nu weet ik de schuld niet exact. Maar deze kun je financieren tegen 1 procent. Voor een hele lange tijd. Dus is verwaarloosbaar. Misschien nog een bijzondere wending in de pensioen maar ik vermoed al het leed op onze schouders. Het wordt een koninklijke deal met Ahold. Het staat in de sterren!
[verwijderd]
0
Hoeveel kost een standaard binnenlandse postzegel? Hou dat ongeveer als richtlijn.
Mailbox
0
quote:

Elwin1980 schreef op 5 maart 2020 22:13:

De koers staat extreem laag, dit is een uitstekend instapmoment ...
Dat werd hier ook op 1,60, 1,50 en 1,40 geroepen. Natuurlijk blijven zittende aandeelhouders hoop houden en roepen zich moed in. Je zou ook kunnen denken: weg ermee nu ik nog € 1,28 krijg en ik steek het geld in een fonds met betere kansen en vooruitzichten. Vaak doet men dat niet, omdat men bang is dat de koers na verkoop gaat stijgen. Maar gezien de situatie bij PNL is de kans klein dat dat zal gebeuren. Overigens had je vandaag 1,28 kunnen krijgen, dat is nog geen garantie voor morgen na de zoveelste exodus op Wall Street. Het is te hopen dat het Coronavirus niet veel verder gaat uitbreiden, anders zie ik nog veel grotere verliesdagen aankomen waarbij het bloed ècht door de straten gaat stromen.
Mocht dat gebeuren, dan is het moment daar om een paar goede kwaliteitsfondsen te kopen.
Dr. Bibber
0
Ze kan wat van het omvangrijke og bezit verkopen, en daar, voor deze belachelijke prijs, wat aandelen van inkopen.
Ze moet iets doen om deze afgang te stoppen.
pielsje
0
Er komt nog geen bod, eerst een winstwaarschuwing daarna de overtollige overgenomen medewerkers van Sandd op bedrijfseconomische redenen eruit.

Dan is het volgend jaar, beurskoers €0,80 en een bod van €1,10 door Appie.

Dat is mijn visie...
pielsje
0
quote:

Elwin1980 schreef op 6 maart 2020 07:20:

Appie?
Bedoelt u Albert Heijn?

Ja, sorry.
In de volksmond heet het concern Appie.
Erik9400
0
Postnl heeft veel vastgoed te koop, als ze dat nou in 1x verlopen aan investeerders dan kunnen ze met dat geld aandelen inkopen.

Een simpel interview met de ceo met daarin geruststellende woorden. Zou ook helpen maar 50% van Nederland heeft nog nooit van haar gehoord (te druk met ING?) en de ander helft geloofd haar toch niet... Opstappen dus!
[verwijderd]
0
quote:

Erik9400 schreef op 6 maart 2020 08:21:

Postnl heeft veel vastgoed te koop, als ze dat nou in 1x verlopen aan investeerders dan kunnen ze met dat geld aandelen inkopen.

Een simpel interview met de ceo met daarin geruststellende woorden. Zou ook helpen maar 50% van Nederland heeft nog nooit van haar gehoord (te druk met ING?) en de ander helft geloofd haar toch niet... Opstappen dus!
En beleggers bij ING zijn over het algemeen zeer pessimistisch over haar :o)
prinszicht
0
quote:

pielsje schreef op 6 maart 2020 07:11:

Er komt nog geen bod, eerst een winstwaarschuwing daarna de overtollige overgenomen medewerkers van Sandd op bedrijfseconomische redenen eruit.

Dan is het volgend jaar, beurskoers €0,80 en een bod van €1,10 door Appie.

Dat is mijn visie...
Dat is me de 18 cent wel waard. En na is dat gat nog kleiner. Maar dan wil ik wel een boek vergelijkbaar als de Prooi. Doen we om beurten een hoofdstuk. Iemand een titel?
prinszicht
0
Het virus grijpt om zich heen. Hopen dat ze snel een vaccin vinden....

Kunnen we, in het verlengde van de ramp, iets zeggen over onze business? Ik las dat in het grensgebied met Duitsland veel besmettingen zijn. Bijzonder als je weet dat we nog in q1 allemaal bezorgers van Amazon deze kant op kunnen verwachten. En hoe zit het met bestellingen an sich. Ik bedoel. Het virus slaat toe op de beurs. We openen dadelijk min 2,5 en sluiten op het dubbele. Maar wat betekent dit voor PostNL? Een business update met wat extra informatie over mogelijke consequenties kan ergens helpen.
448 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 15:36
Koers 1,236
Verschil -0,082 (-6,22%)
Hoog 1,298
Laag 1,234
Volume 1.956.488
Volume gemiddeld 2.220.593
Volume gisteren 4.020.721

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront