Fugro « Terug naar discussie overzicht

Fugro - 2020

24.415 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 ... 1217 1218 1219 1220 1221 » | Laatste
Hamvraag
0
Ik denk dat Boskalis dat best zou willen en financieel zou kunnen.
Maar tijdens de jaarcijfers van Fugro, is naar aanleiding van een vraag uit het publiek vermeld dat er veel sloten op de deur hangen om dit te voorkomen, drie zelfs, de CEO maakte een vergelijking met zijn huis, twee sloten en een alarm. Het bleef allemaal een beetje in de hypothetische sfeer, maar zeker deze situatie in acht nemend....
Patience
0
quote:

boha schreef op 12 maart 2020 10:23:

het is al tig jaar geleden dat er mensen op de maan zijn geland een hele prestatie,dan moet het ook mogelijk zijn om nu een vaccin waar met man en macht aan gewerkt word binnen afzienbare tijd te ontwikkelen en als dan ook nog de rus en de arab en dan met name de laatste onder druk van trump tot een deal komen gaan we heel snel de andere kant op met name omdat tina nog steeds geld
dit stuk heb ik al een keer geplaatst maar kon het niet overal op de IEX plaatsen ik vind het jammer dat dit soort nieuws niet door IEX wordt geplaatst in het kolom van nieuws bericht. Dat zal toch de uitverkoop een beetje doen indimmen door een stukje hoop.

Wondermiddel’ van fabrikant uit Zeewolde in behandeladvies tegen corona
Het ‘wondermedicijn’ van de Zeewolder farmaceut Ace Pharmaceuticals wordt vanaf nu ingezet in de strijd tegen het coronavirus. Het middel genaamd chloroquine is vooral bedoeld voor de groep patiënten met een ernstige infectie, maar zij moeten wel zelf toestemming geven.
Dat staat in het meest recente behandeladvies van het RIVM. Zij adviseren een behandelkuur van vijf dagen bij patiënten die kampen met een (mild-)ernstige vorm van het virus.

Volgens het RIVM lijkt het er op dat chloroquine werkt tegen het virus. Tot nu toe was er geen medicijn voorhanden om het hardnekkige coronavirus te lijf te gaan.

Tegen koorts
Het geneesmiddel, dat in Nederland alleen wordt geproduceerd door het bedrijf Ace Pharmaceuticals uit Zeewolde, reduceert de koortsverschijnselen en verbetert de longfunctie bij patiënten die het virus onder de leden hebben.

Daarbij moet wel een slag om de arm worden gehouden. Het RIVM wacht nog op aanvullende onderzoeksresultaten over de werkzaamheid van het middel.

Voorlopig advies
Het medicijn is daarom opgenomen in een voorlopig therapieadvies. In China is al met het medicijn geëxperimenteerd bij een tiental ziekenhuizen waarbij de eerste uitkomsten veelbelovend zijn.

Een doosje pillen kost 11 euro, is vrij gemakkelijk op grote schaal te fabriceren en is al goedgekeurd door College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

Eerder gebruikt tegen malaria
Het medicijn kwam al in 1934 op de markt en werd in eerste instantie gebruikt tegen malaria. Inmiddels gebruikt alleen een klein groepje reumapatiënten chloroquine. Omdat huisartsen het nauwelijks nog voorschrijven, is Ace Pharmaceuticals uit Zeewolde het enige bedrijf in Nederland dat het medicijn fabriceert.

Vorige week liet directeur van het bedrijf, Jan Willem Popma, al weten dat de telefoon roodgloeiend staat. Een expertgroep van het ministerie van Volksgezondheid ging het middel onderzoeken. Daar is nu dit behandeladvies uit voortgekomen.

Bij positieve behandelresultaten, kan volgens het RIVM worden besloten om het middel ook in een vroeg stadium van de ziekte toe te dienen. Directeur Popma was vandaag nog niet bereikbaar voor een reactie.
[verwijderd]
0
quote:

Hamvraag schreef op 12 maart 2020 10:50:

Ik denk dat Boskalis dat best zou willen en financieel zou kunnen.
Maar tijdens de jaarcijfers van Fugro, is naar aanleiding van een vraag uit het publiek vermeld dat er veel sloten op de deur hangen om dit te voorkomen, drie zelfs, de CEO maakte een vergelijking met zijn huis, twee sloten en een alarm. Het bleef allemaal een beetje in de hypothetische sfeer, maar zeker deze situatie in acht nemend....
Correct. Boskalis heeft natuurlijk eerder bij een koers van ik geloof rond de 11 euro getracht Fugro over te nemen. Bedrijf heeft echter allerlei beschermingsconstructies opgebouwd om een 'hostile' takeover te voorkomen. Vraag is echter hoe lang men kan en wil blijven vasthouden om iets dergelijks als 'hostile' te zien. Boskalis heeft recent concurrenten van Fugro wel effectief overgenomen (Gardline, Horizon). Fugro zou het geheel mooi complementeren...
bartvde
0
ik heb het al vaker geschreven, ik denk dat Boka nog steeds wil
maar de eerste stap zal vanuit Fugro moeten komen

aan de vijandige overname steen stoten ze zich geen tweede keer
Hamvraag
0
Ja, ik zou het ook prima vinden als Boskalis Fugro overneemt, zou Fugro versterken, omdat ik ook een uitgebreid belang heb in Boskalis, het zou Boskalis op langere termijn alleen maar beter maken, korte termijn waarschijnlijk koersval, maar langere termijn enorme meerwaarde, want wordt dan niet alleen een enorme uitgebreide waterbouwer, maar ook super veel waardevolle data, zoals alle surveys, met hardheden van grond, en het bodem reliëf, die al in de tenderfase belangrijk zijn en dus een voorsprong op zal leveren ten opzichte van alle concurrenten.

Alleen zal de betaling per aandeel waarschijnlijk niet zo hoog zijn. Waarmee dus alle bestaande aandeelhouders tekort wordt gedaan die ingestapt zijn voor een hoger bedrag dan de overnamekoers en deze dus nu beschermt worden.

Ik heb er geen verstand van hoe zo iets uitpakt, niet echt eerder mee gemaakt. Ik kan me voorstellen dat deze constructies er juist zijn om de aandeelhouder die ooit met hoog vertrouwen is ingestapt terecht te beschermen op deze manier.
bartvde
0
boka kan (gedeeltelijk) betalen met aandelen boka (die ze bijdrukken)
dan ga je gewoon meerijden op het geheel
ralije
0
Goedemorgen, Durft er iemand nog aandelen Fugro te kopen nu, of gaat het nog lager ? ( kan naar 0,01)
toch een fijne dag allen
henrico26
0
Ik denk dat Fugro onderhand ook wel moet inzien dat het alleen en autonoom verder gaan, in de huidige tijd niet zo slim is. Daarbij moeten ze ook niet teveel en alleen maar afhankelijk van olie zijn, met de activiteiten van Boskalis en Fugro onder één dak zijn ze een krachtigere formule, die ook beter toekomstbestendig is.
Bergonzi_deleted
0
ik heb zojuist een plukje gekocht, de potentiële buil die je kan vallen wordt iig wel steeds kleiner :-)
Hamvraag
0
Ok, duidelijk, bedankt, dus synergy zou ook bij overname oud Fugro aandeelhouders beter maken.
bartvde
0
quote:

Hamvraag schreef op 12 maart 2020 11:22:

Ok, duidelijk, bedankt, dus synergy zou ook bij overname oud Fugro aandeelhouders beter maken.
ben ik van overtuigd
maar ik vrees dat het Fugro bestuur te eigenwijs is en teveel kop in het zand mentaliteit heeft
SAHR-0310
0
Dat ING koopadvies herhaalt is duidelijk. Zij hebben nu ook een blootstelling aan de huidige kredietlijn naar Fugro.

Dat de CEO en CFO symbolisch wat kopen kan komen omdat ze willen aangeven 'geen zorgen, wij zie nog mogelijkheden' maar ook om zichzelf vrij te pleiten bij een eventueel faillissement of uitverkoop. Vooralsnog geloof ik in het eerste.
itwm
0
[quote alias=SAHR-0310 id=12203732 date=202003120817]
Het Corona virus is de nieuwe crisis waar we doelbewust ingeduwd worden. Volledig georchestreerd. Er worden een aantal partijen schatrijk, zoals bij elke crisis die gecreeerd wordt.

Een pandemie in 2020, evenals in 1920, 1820, 1720. Wat toevallig toch. Precies 100 jaar.

Het is K voor het aandeel Fugro in mijn porto maar ik kijk uit naar de koopjes om straks op te pikken. Never waste a good crisis geldt niet alleen voor bedrijven maar ook voor beleggers.
[/quote

En kijk voor de grap eens hoeveel short er door Amerikaanse bedrijven wordt gegaan waardoor onze bedrijven naar de klote gaan.....
[verwijderd]
0
Ik zie weer een freeze aankomen rond 15:00, derde dag op rij. Ik verwacht pas enig herstel aankomende maandag.
stockjoy
0
Als ik meer cash had, had ik meer bijgekocht. Wat de stemming ook is, aan de contracten van Fugro verandert weinig/niets. Investeringen in windenergie blijven doorgaan en dit virus zal vroeg of laat ook overgaan.
Ook de olieprijs zal weer gaan stijgen omdat huidige niveaus niet realisitisch zijn voor langere termijn. Als je geduld hebt (belangrijk) komt de koers weer goed.
Hamvraag
0
Ok,
Ik vond ook de vragen van de banken opmerkelijk tijdens de 3 uur durende jaarcijfer presentatie van Boskalis, subtiel gericht richting een overname, vragen over wat boskalis doet met survey, autonoom survey mogelijkheden, van dezelfde banken die in fugro zitten, dus strategie gerichte vragen.
Ik vraag me af, wat is de macht en strategie van de banken richting Fugro.
Zou het zo kunnen dat ze uiteindelijk Fugro geen keuze laten hebben.
Met andere woorden, gaat het management wel een keuze gelaten worden....
Want banken zijn doorgaans de aandeelhouder te slim af, ook rechtmatig.
SAHR-0310
0
quote:

bartvde schreef op 12 maart 2020 11:55:

SBM gaat slechts 4% down
echt geen goed teken
Zijn wel meer uitschieters. Ook zonder crisis liep Fugro naar beneden vaak voorop. En vergeet niet dat het ABN kamp hun gelijk wil halen, koste wat kost.
24.415 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 ... 1217 1218 1219 1220 1221 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 16:02
Koers 23,020
Verschil -0,360 (-1,54%)
Hoog 23,400
Laag 22,860
Volume 189.145
Volume gemiddeld 382.187
Volume gisteren 272.578

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront