Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.209 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
voda
0
Vier bestemmingen VS van KLM vervallen

Gepubliceerd op 13 maart 2020 15:37 | Views: 702

Air France-KLM 15:40
5,07 +0,80 (+18,81%)

SCHIPHOL (AFN) - Luchtvaartmaatschappij KLM vliegt vanaf zaterdag tot en met 28 maart niet meer naar vier bestemmingen in de Verenigde Staten. Vluchten naar de luchthavens van Boston, Houston, Las Vegas en Minneapolis komen te vervallen.

De verbinding naar zes andere bestemmingen, waaronder New York en Los Angeles, blijven wel intact. KLM kondigde donderdag aan zijn netwerk naar de VS zo veel mogelijk in stand te willen houden. Eerder kondigde de Amerikaanse president Donald Trump een inreisverbod aan voor reizigers uit veel Europese landen, waarmee hij de verspreiding van het nieuwe coronavirus wil tegengaan.

KLM wijst erop dat klanten die de afgelopen twee weken in een Schengenland zijn geweest, niet daar de Verenigde Staten mogen reizen. Dat geldt voorlopig ook voor transferpassagiers, die op een Amerikaanse luchthaven overstappen op een andere vlucht.
voda
0
Wall Street veert op

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street ligt vrijdag op koers voor gedeeltelijk herstel na de slechtste sessie in ruim 30 jaar op donderdag. Met nog een paar uur handel te gaan, stijgt de S&P 500 3,6 procent. De Dow Jones index wint 4,0 procent en de Nasdaq 3,5 procent.

Donderdag waren de mondiale aandelenmarkten volledig in paniek door de steeds verdere verspreiding van het coronavirus en de maatregelen die landen nemen om besmettingen in te dammen.

Vrijdag weten de beurzen deels te herstellen, hoewel de onzekerheid aanhoudt.

"Totdat er fatsoenlijk wordt getest en er duidelijkheid komt over het COVID-19 virus in de VS, is het moeilijk een ommekeer [in het sentiment] te voorspellen", aldus marktstrateeg Tony Dwyer van Canaccord Genuity.

Volgens Dwyer zijn er bij een crash van de financiële markten drie fasen: paniek, opluchting en demoralisatie, oftewel een gemoedstoestand van hopeloosheid.

De marktvorser denkt dat deze fasen zich grotendeels al hebben afgespeeld en dat het nu een kwestie is van uitbodemen tot de weg omhoog weer wordt ingezet.

De Amerikaanse Federal Reserve pompte ook vrijdag tientallen miljarden in de markt, nadat donderdag al stevig werd ingegrepen om de liquiditeit te waarborgen. Volgens president Donald Trump is dat echter niet voldoende: hij riep de Fed vrijdag opnieuw op om de rente verder te verlagen. Ook wil Trump een verlaging van de loonbelasting vanwege de impact van de corona-uitbraak.

Verder zou Trump overwegen om vanavond de noodtoestand uit te roepen vanwege de corona-uitbraak, meldde persbureau Bloomberg. De president houdt om 20:00 Nederlandse tijd een persconferentie in het Witte Huis.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Amerikaanse importprijzen in februari op jaar- en maandbasis zijn gedaald, net als de exportprijzen.

Het consumentenvertrouwen zoals de Universiteit van Michigan dit meet, daalde in maart conform de verwachting, tot 95,9.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,1095. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1194. Olie werd x procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Aandelen en sectoren die donderdag werden afgestraft, weten vrijdag deels herstellen.

Boeing, dat de twee voorgaande handelsdagen steeds 18 procent lager sloot, ging vrijdag 8,1 procent hoger.

De ban op vluchten van Europa naar de VS zette Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen de voorbije dagen fors onder druk. United Airlines sloot donderdag bijna 25 procent lager. Delta Air Lines zag 21 procent van zijn waarde verdampen. Vrijdag noteerde United 2,9 procent hoger, terwijl zelfs Delta 10,3 procent won.

Delta maakte vrijdag bekend dat het de komende 30 dagen niet op Europa vliegt. De totale capaciteit wordt met 40 procent verlaagd.

Uitbater van cruiseschepen Carnival steeg vrijdag 12 procent, nadat het aandeel donderdag nog ruim 31 procent lager sloot. Royal Caribbean steeg 6 procent.

Financials doen het vandaag ook goed. Zo stijgt American Express 6,8 procent en Goldman Sachs zelfs 9,4 procent. Daarmee is Goldman echter niet het best presterende fonds in de Dow. Walgreens Boots Alliance, een drogisterijketen, steeg 10,5 procent.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
EU onder voorwaarden akkoord met Raytheon-deal

Gepubliceerd op 13 maart 2020 17:02 | Views: 1.521

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie is onder voorwaarden akkoord gegaan met de overname van het Amerikaanse defensie- en technologieconcern Raytheon door zijn branchegenoot United Technologies. Om toestemming voor de deal te krijgen, moeten beide bedrijven wel enkele onderdelen van de hand doen.

De Europese mededingingsautoriteit maakte zich zorgen om beperkte concurrentie op het vlak van militaire GPS-ontvangers en militaire radiosystemen voor vliegtuigen als gevolg van de overname. Om die bezwaren weg te nemen, verkopen United Technologies en Raytheon respectievelijk hun activiteiten voor die militaire artikelen.
voda
0
‘Trump roept noodtoestand uit vanwege coronavirus’

PERSCONFERENTIE WITTE HUIS
De Amerikaanse president Donald Trump gaat vanavond Nederlandse tijd de nationale noodtoestand uitroepen vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

Buitenlandredactie 13-03-20, 16:44 Laatste update: 17:59

Dat wordt bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het Witte Huis, zeggen twee ingewijden tegen persbureau Bloomberg.

Stafford Act
Trump zou een beroep willen doen op de Stafford Act, een federale noodwet. Zo kan de federale overheid meer steun geven aan staten en gemeenten.

De president staat onder druk om uitgebreidere maatregelen te nemen om verspreiding van het virus een halt toe te roepen. De Democraten hebben hem opgeroepen gebruik te maken van de Stafford Act.

Keerpunt
Door de noodtoestand uit te roepen kan de federale overheid 75 procent van de kosten vergoeden die staten maken bij de hulpverlening. Het gaat volgens de Democraten bijvoorbeeld om uitgaven aan de inzet van hulpverleners of aan vaccinaties of medische voorraden.

De noodtoestand markeert een symbolisch keerpunt voor Trump, die het coronavirus herhaaldelijk vergeleek met de seizoensgriep en meerdere keren benadrukte dat zijn regering de uitbraak onder controle had.

De president geeft om 20.00 uur Nederlandse tijd een persconferentie.

Noodtoestand om coronavirus
Steeds meer landen roepen de noodtoestand uit om het nieuwe coronavirus te bestrijden. Premier Mark Rutte denkt niet dat het hier zover zal komen. ,,Dat is voor Nederland, taxeer ik, niet noodzakelijk”, zei hij tijdens zijn wekelijke persconferentie.

De crisisorganisatie is volgens hem op dit moment in staat op basis van de bestaande wet- en regelgeving alle besluiten te nemen. ,,Er is nergens iets geweest in de afgelopen paar weken waar ik dacht; daar zit het staatsbestel of onze staatsinrichting ons in de weg.”

De noodtoestand kan regeringen in landen extra volmachten geven om bijvoorbeeld meer geld uit te geven of sneller te kunnen ingrijpen in bepaalde situaties. Onder meer Spanje heeft de noodtoestand uitgeroepen in de strijd tegen het coronavirus.

www.ad.nl/buitenland/trump-roept-nood...
Frisekea
0
Heb een turbo vandaag gereset naar 16.500 stoploss. Die van 21.500 was er door getikt. Nominaal helaas met iets minder nu belegd. Moet eerst weer even een buffertje opbouwen ;-p
voda
0
Sterkste winst Wall Street in jaren na ingreep Trump

Gepubliceerd op 13 maart 2020 21:28 | Views: 16.894

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York kregen vrijdag een flinke steun in de rug van de Amerikaanse president Donald Trump. Die riep voor heel de Verenigde Staten de noodtoestand uit, om geld vrij te maken voor de strijd tegen het nieuwe coronavirus. Die ingreep werd op Wall Street begroet met de sterkste dagwinst van de S&P 500 sinds oktober 2008.

De breed samengestelde graadmeter sloot 9,3 procent hoger op 2710,95. De Dow-Jonesindex eindigde met een plus van 9,4 procent op 23.185,62 punten. De Nasdaq won 9,3 procent tot 7874,23 punten. Donderdag waren er nog minnen tot 10 procent te zien.

Trump kondigde naast de noodtoestand andere maatregelen aan die de economische klappen van de virusuitbraak moeten verzachten. Zo reageerde hij op de sterk gedaalde olieprijzen van afgelopen week, door aan te kondigden "grote hoeveelheden" van de grondstof op te kopen voor reserves.

Olieprijzen

Olieprijzen veerden op. Een vat Amerikaanse olie werd bijna 6 procent duurder op 33,45 dollar en de waarde van Brentolie steeg met 6,2 procent tot 35,30 dollar per vat. Olieconcern ExxonMobil en Chevron bogen eerder verliezen om en eindigden 2,5 procent en 9,4 procent hoger.

De luchtvaartsector kon deels herstellen van de recente afstraffing. De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin beloofde snel met steunmaatregelen te komen voor luchtvaartmaatschappijen uit de VS die in acute geldnoot verkeren. Het aandeel Delta Air Lines schoot 10,5 procent omhoog. American Airlines en United Airlines wonnen tot 4,1 procent.

Banken

Banken stonden in het groen, met plussen voor JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Citigroup, Morgan Stanley, Wells Fargo en Bank of America tot een kleine 20 procent.

De euro was 1.1088 dollar waard, tegenover 1,1068 dollar bij het slot van de Europese beurzen.
voda
0
Medeoprichter Bill Gates verlaat bestuur Microsoft

Gepubliceerd op 13 maart 2020 23:49 | Views: 2.711

Microsoft 13 mrt
143,06 -1,02 (-0,71%)

Microsoft Corp 13 mrt
158,83 +19,77 (+14,22%)

REDMOND (AFN/BLOOMBERG) - Bill Gates, medeoprichter van softwaregigant Microsoft, stapt uit het bestuur van het technologiebedrijf. Dat maakte hij bekend op zijn blog. De miljardair wil meer tijd besteden aan zijn filantropische projecten.

Gates richtte Microsoft in 1975 op met wijlen Paul Allen. In de decennia die volgden, groeide het bedrijf uit tot 's werelds grootste softwarebedrijf. Met pc's en besturingssystemen van Microsoft raakte computergebruik ook ingeburgerd bij de leek.

De inmiddels 64-jarige Gates was tot 2000 topman van Microsoft. Wel bleef hij aan als voorzitter, een meer toezichthoudende rol. Hoewel hij na 2008 niet meer op dagelijkse basis bij bestuurszaken was betrokken, vervulde hij die functie tot 2014. Nadien behield hij nog een zetel in het bestuur, die hij nu heeft opgegeven.

"Microsoft blijft altijd een belangrijk deel van mijn leven", verklaarde Bill Gates in zijn aankondiging. Hij kondigde ook aan het bedrijf en de huidige topman Satya Nadella van technologisch advies te blijven voorzien.

Bill Gates kondigde ook aan op te stappen uit het bestuur van Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van Warren Buffett.
enwatnu
0
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 14 maart 2020 13:32:

Sterkste winst Wall Street in jaren na ingreep Trump

Gepubliceerd op 13 maart 2020 21:28 | Views: 16.894

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York kregen vrijdag een flinke steun in de rug van de Amerikaanse president Donald Trump. Die riep voor heel de Verenigde Staten de noodtoestand uit, om geld vrij te maken voor de strijd tegen het nieuwe coronavirus. Die ingreep werd op Wall Street begroet met de sterkste dagwinst van de S&P 500 sinds oktober 2008.

De breed samengestelde graadmeter sloot 9,3 procent hoger op 2710,95. De Dow-Jonesindex eindigde met een plus van 9,4 procent op 23.185,62 punten. De Nasdaq won 9,3 procent tot 7874,23 punten. Donderdag waren er nog minnen tot 10 procent te zien.

Trump kondigde naast de noodtoestand andere maatregelen aan die de economische klappen van de virusuitbraak moeten verzachten. Zo reageerde hij op de sterk gedaalde olieprijzen van afgelopen week, door aan te kondigden "grote hoeveelheden" van de grondstof op te kopen voor reserves.

Olieprijzen

Olieprijzen veerden op. Een vat Amerikaanse olie werd bijna 6 procent duurder op 33,45 dollar en de waarde van Brentolie steeg met 6,2 procent tot 35,30 dollar per vat. Olieconcern ExxonMobil en Chevron bogen eerder verliezen om en eindigden 2,5 procent en 9,4 procent hoger.

De luchtvaartsector kon deels herstellen van de recente afstraffing. De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin beloofde snel met steunmaatregelen te komen voor luchtvaartmaatschappijen uit de VS die in acute geldnoot verkeren. Het aandeel Delta Air Lines schoot 10,5 procent omhoog. American Airlines en United Airlines wonnen tot 4,1 procent.

Banken

Banken stonden in het groen, met plussen voor JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Citigroup, Morgan Stanley, Wells Fargo en Bank of America tot een kleine 20 procent.

De euro was 1.1088 dollar waard, tegenover 1,1068 dollar bij het slot van de Europese beurzen.
AEX a.s. maandag ook dik in de plus?

voda
0
Update: Fed verlaagt weer rente

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve heeft zondagavond de rente naar bijna nul verlaagd en een nieuw noodplan aangekondigd vanwege het coronavirus.

De Fed verlaagt per maandag de rente van 1,00 tot 1,25 procent naar 0 tot 0,25 procent. En de rente zal zo laag blijven totdat de centrale bank er van overtuigd is dat de economie de huidige gebeurtenissen heeft doorstaan en weer op koers ligt met betrekking tot maximale werkgelegenheid en met het doel voor prijsstabiliteit.

Alle centraal bankiers van de Fed stemden voor, alleen Loretta Mester van de Cleveland Fed opteerde voor een minder scherpe renteverlaging naar 0,50 tot 0,75 procent.

Ook zal de Fed voor ten minste 500 miljard dollar aan staatsobligaties en voor minimaal 200 miljard dollar aan leningen gedekt door hypotheken opkopen.

Begin maart verlaagde de Fed de rente al met een half procentpunt. Ook toen gebeurde dit plotseling.

Verder liet de Fed weten banken aan te moedigen hun kapitaal- en liquiditeitbuffers te gebruiken om leningen te verstrekken aan huishoudens en bedrijven die worden geraakt door het virus.

Om dit mogelijk te maken heeft de Fed de reserve-eisen voor de banken verlaagd.

Ook maakte de Fed melding van een gecoördineerde actie samen met de centrale banken van Canada, Engeland, Japan, Zwitserland en de Europese Centrale Bank om te zorgen dat er voldoende dollars beschikbaar zijn.

In een reactie sprak analist Naeem Aslam van Avatrade van "de grootste nucleaire bazooka".

"De Fed wil de markten doen beseffen dat de beren deze oorlog niet kunnen winnen", aldus Aslam. De Fed zal de markten koste wat het kost ondersteunen, zo voegde de analist toe.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Trump verheugd over renteverlaging Fed

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump heeft uitgelaten gereageerd op de renteverlaging van de Federal Reserve.

Trump zei "erg gelukkig" te zijn met het besluit van de Fed om de rente naar bijna nul te verlagen en voor honderden miljarden dollars staatsobligaties en andere leningen te gaan opkopen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Mnuchin verwacht geen recessie in VS

Gepubliceerd op 15 maart 2020 16:23 | Views: 13.033

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin verwacht niet dat de Verenigde Staten in een recessie terechtkomen door de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Hij voorziet juist een sterke opleving van de economie in de tweede helft van het jaar, zei hij tijdens interviews met de Amerikaanse nieuwszenders ABC en Fox News.

Die opleving komt er volgens Mnuchin als het virus onder controle is. Amerikaanse bedrijven zuchten onder de maatregelen rondom het virus wereldwijd en de beurskoersen kregen het afgelopen week zwaar te verduren. Toen die vrijdag weer hard opliepen nadat president Donald Trump de noodtoestand had uitgeroepen, tweettte Trump dat het de grootste stijging van de beurskoersen op één dag ooit was. Volgens Mnuchin richt Trump zich op de beurs omdat "dat een indicator voor de economie is die mensen vertrouwen geeft".

Eerder dit weekend liet Mnuchin tijdens een persconferentie al weten dat een noodwet om tot 8 miljard dollar extra uit te geven en een plan voor economische steun aan het bedrijfsleven dat door het Huis van Afgevaardigden is aangenomen maar nog niet door de Senaat heen is, "de eerste twee innings zijn" van een honkbalwedstrijd. "Er is nog veel meer dat we samen met het Congres moeten doen. We zullen zorgen dat de economie zich herstelt."
voda
0
Amerikaanse grootbanken stoppen met aandelen inkopen


(ABM FN-Dow Jones) De grootste Amerikaanse banken stoppen met de inkoop van aandelen, zodat ze meer ruimte hebben om kredieten te verstrekken aan consumenten en bedrijven die het moeilijk hebben door de coronaviruspandemie. Dat maakten de banken zondagavond bekend.

Het Financial Services Forum, waar de grootste Amerikaanse banken lid van zijn, kondigde de stap aan, nadat de Federal Reserve de rente sterk verlaagde tot bijna nul en andere stappen nam om te zorgen dat het geld door het financiële systeem blijft stromen. Daarmee gaf het forum ook gehoor aan een oproep van de Amerikaanse senator Sherrod Brown.

De coronaviruspandemie is een "uitdaging zonder weerga voor de wereld en de mondiale economie", stelde het forum.

JP Morgan Chase, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon en State Street maken deel uit van de groep.

Verschillende Amerikaanse banken hebben stappen genomen om de pijn voor consumenten en bedrijven te verzachten, nu het land tot stilstand komt, om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Klanten zijn al vrijgesteld van bepaalde betalingen. Topbankiers kwamen vorige week naar Washington om president Trump te vertellen dat de sector gezond is en bereid is om te helpen.

"De grootste Amerikaanse banken zijn zonder twijfel in staat en toegewijd om klanten en de natie te helpen", stelde het forum zondag.

Senator Brown die namens de Democraten in de bankencommissie van de Senaat zit, riep de banken vorige week op om de aandeleninkopen op te schorten. "Banken moeten nu investeren in hun gemeenschap, niet in de aandelenportefeuilles van hun CEO's" , aldus de senator.

De aandelenkoersen van banken zijn sterk gedaald onder invloed van de pandemie. De bankenindex van de Nasdaq staat 34 procent lager dan aan het begin van het jaar. In maart bedroeg de daling 19 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Futures wijzen weer op fors lagere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag opnieuw een lagere opening tegemoet.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 4,8 procent in het rood.

Beleggers werden niet gerustgesteld door de plotselinge renteverlaging van de Federal Reserve.

Zondagavond verlaagde de Fed de rente van 1,00 tot 1,25 procent naar 0 tot 0,25 procent. En de rente zal zo laag blijven totdat de centrale bank er van overtuigd is dat de economie de huidige gebeurtenissen heeft doorstaan en weer op koers ligt met betrekking tot maximale werkgelegenheid en met het doel voor prijsstabiliteit.

Ook zal de Fed voor ten minste 500 miljard dollar aan staatsobligaties en voor minimaal 200 miljard dollar aan leningen gedekt door hypotheken opkopen. Begin maart verlaagde de Fed de rente al met een half procentpunt. Ook toen gebeurde dit plotseling.

Verder liet de Fed weten banken aan te moedigen hun kapitaal- en liquiditeitbuffers te gebruiken om leningen te verstrekken aan huishoudens en bedrijven die worden geraakt door het virus. Om dit mogelijk te maken heeft de Fed de reserve-eisen voor de banken verlaagd.

Eerder deze maand werd een eerste renteverlaging ook niet positief door de markt onthaald. Beleggers beoordeelden de verlaging als een "teken van wanhoop".

Beleggers verteren alle ellende op dit moment, aldus Rick Lacaille van State Street Global Advisors. Het is evenwel lastig inschatten hoe lang de ellende zal aanhouden, voegde Lacaille toe.

Olie noteerde maandag in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 5,7 procent tot 30,28 dollar, terwijl een mei-future Brent 8,3 procent goedkoper werd op 31,03 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1166. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1134 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1109 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De grootste Amerikaanse banken stoppen met de inkoop van eigen aandelen, zodat ze meer ruimte hebben om kredieten te verstrekken aan consumenten en bedrijven die het moeilijk hebben door de corona-uitbraak. Dat maakten de banken zondagavond bekend.

Apple heeft besloten om vanwege het coronavirus al zijn winkels en kantoren tot 27 maart te sluiten, met uitzondering van de locaties in China, die juist weer open zijn. "Aangezien het aantal nieuwe infecties op andere plaatsen blijft toenemen, nemen we aanvullende maatregelen om onze teamleden en klanten te beschermen", schreef Apple in een verklaring.

United Airlines zal zijn vliegcapaciteit halveren en is begonnen met gesprekken met de vakbonden om de arbeidskosten te verlagen.

Slotstanden

Vrijdag sloten de Amerikaanse beurzen nog stevig in het groen. De S&P 500 steeg 9,3 procent tot 2.711 punten. De Dow Jones index won 9,4 procent op 23.186 punten en de Nasdaq ging 9,3 procent hoger tot 7.874 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: Fed zorgt voor beweging dollar

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkten zijn volop in beweging, nadat de Federal Reserve en de Bank of Japan tussentijdse monetaire stappen aankondigden om de economische impact van de corona-uitbraak te verzachten.

Doordat de Federal Reserve zijn rentetarief met 100 basispunten verlaagde tot vrijwel nul, is het verschil tussen de beleidsrente van de ECB en die van de Fed flink afgenomen, zei marktanalist Bas van Geffen van Rabobank.

Dit zorgde voor "redelijk wat actie" in de euro/dollar, zag de valutaspecialist.

De Bank of Japan koos, net zoals de Europese Centrale Bank vorige week, niet voor een renteverlaging maar voor specifieke maatregelen gericht op de verstrekking van kredieten aan bedrijven via een nieuwe faciliteit, en een uitbreiding van het opkoopprogramma om de koersen van aandelen en obligaties te ondersteunen.

De Japanse yen sterkte aan en de dollar/yen daalde van 108 naar 106, grofweg."Als ze de rente hadden verlaagd, dan was die koers waarschijnlijk juist gedrukt", zei Van Geffen.

Het Britse pond ging maandagochtend onderuit tegenover de euro en de dollar, met ongeveer 1 procent. De reden hiervoor moest Van Geffen schuldig blijven.

De stappen die de Britse centrale bank heeft aangekondigd werden juist positiever ontvangen door de markt dan die van de ECB, omdat ze meer samenwerking tussen monetair en regeringbeleid lieten zien.

De vraag of de ingrepen van de Fed veel zullen helpen om de economische impact van de crisis te beteugelen, wordt volgens Van Geffen door de aandelenmarkten beantwoord met een 'neen'.

De centrale banken maken het wel makkelijker voor banken om geld te lenen aan bedrijven, maar de vraag is of ze dat ook zullen doen. Doordat mensen thuis moeten zitten valt er veel vraag weg, met verkeer dat stilvalt, winkels en horeca die sluiten en evenementen die niet doorgaan. Om dat op te lossen zal een renteverlaging niet helpen, denkt Van Geffen.

Het zal nodig zijn dat overheden gaan bijspringen. Het bijstellen van de kapitaaleisen voor banken, kan helpen volgens de valutaspecialist.

Om getroffen sectoren overeind te houden zal uiteindelijk een garantie van de overheid nodig zijn, verwacht Van Geffen, ook omdat het voor de banken en voor iedereen in de markt lastig in te schatten is hoe lang de situatie nog kan gaan duren.

Hij voorziet meer stappen van de centrale banken en ook nieuwe overheidsmaatregelen. Of de Fed niet te snel zijn kruit heeft verschoten met twee forse renteverlagingen kort na elkaar, is volgens Rabobank moeilijk te zeggen. Aan de ene kant heeft de Fed nog wel ruimte om meer te doen, bijvoorbeeld met opkoopprogramma's. Aan de andere kant is er het risico dat de markt concludeert dat de situatie blijkbaar wel erg dramatisch is, als de Fed zo radicaal ingrijpt.

"We zullen niet het laatste gezien hebben van de centrale banken en van de overheden", voorspelde Van Geffen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Apple krijgt Franse boete

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Apple Inc
$ 277,44 0,00 0,00 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) De Franse mededingingsautoriteit Autorité de la concurrence heeft Apple een boete opgelegd van 1,1 miljard euro. Dit meldde de mededingingswaakhond maandag op zijn website.

De toezichthouder beboet de Amerikaanse techreus omdat deze met andere bedrijven in zijn distributieketen een kartel vormde en misbruik maakte van de economische afhankelijkheid van zijn wederverkopers.

Distributeurs Tech Data en Ingram Micro kregen boetes opgelegd van respectievelijk 76,1 miljoen euro en 62,9 miljoen euro vanwege de kartelafspraken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Empire State index daalt fors

(ABM FN-Dow Jones) De New York Fed index voor de industrie in de regio New York is in maart flink in negatief territroium geschoten. Dit bleek maandag uit de publicatie van de index, beter bekend als de Empire State index.

De index daalde van 12,9 in februari naar 21,5 negatief deze maand, het laagste niveau sinds 2009.

Het optimisme over de vooruitzichten voor de komende zes maanden nam af. Deze index daalde 22 punten naar een stand van 1,2, eveneens het laagste niveau sinds 2009.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Fors lagere opening Wall Street in de maak

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag opnieuw een lagere opening tegemoet.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 4,8 procent in het rood.

Beleggers wereldwijd werden niet gerustgesteld door de plotselinge renteverlaging van de Federal Reserve. Het beleggerssentiment is wereld negatief.

Zondagavond verlaagde de Fed de rente van 1,00 tot 1,25 procent naar 0 tot 0,25 procent. En de rente zal zo laag blijven totdat de centrale bank er van overtuigd is dat de economie de huidige gebeurtenissen heeft doorstaan en weer op koers ligt met betrekking tot maximale werkgelegenheid en met het doel voor prijsstabiliteit.

Ook zal de Fed voor ten minste 500 miljard dollar aan staatsobligaties en voor minimaal 200 miljard dollar aan leningen gedekt door hypotheken opkopen. Begin maart verlaagde de Fed de rente al met een half procentpunt. Ook toen gebeurde dit plotseling.

Verder liet de Fed weten banken aan te moedigen hun kapitaal- en liquiditeitbuffers te gebruiken om leningen te verstrekken aan huishoudens en bedrijven die worden geraakt door het virus. Om dit mogelijk te maken heeft de Fed de reserve-eisen voor de banken verlaagd.

Eerder deze maand werd een eerste renteverlaging ook niet positief door de markt onthaald. Beleggers beoordeelden de verlaging als een "teken van wanhoop".

Beleggers verteren alle ellende op dit moment, aldus Rick Lacaille van State Street Global Advisors. Het is evenwel lastig inschatten hoe lang de ellende zal aanhouden, voegde Lacaille toe.

Terence Wong van Azure Capital is sceptisch. "De Fed heeft in feite al zijn munitie binnen drie weken gebruikt. En er is niets meer over. Ze kunnen het versoepelen van het monetair beleid niet meer gebruiken als onderdeel van hun arsenaal", zei de analist.

Volgens econoom Joseph Brusuelas van RSM US toont de reactie op Amerikaanse aandelenmarkt dat beleggers nu wachten op de overheid om met grote stimuleringspakketten te komen.

De New York Fed index voor de industrie in de regio New York is in maart flink gedaald. De index daalde van 12,9 in februari naar 21,5 negatief deze maand, het laagste niveau sinds 2009.

Vanochtend kregen beleggers al slecht nieuws vanuit China. De detailhandelsverkopen in China zijn in januari en februari met meer dan 20 procent gedaald. De productie van de industrie nam met 13,5 procent af.

Olie noteerde maandag in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 8,5 procent tot 29,35 dollar, terwijl een mei-future Brent 11,1 procent goedkoper werd op 30,07 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1164. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1134 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1109 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De grootste Amerikaanse banken stoppen met de inkoop van eigen aandelen, zodat ze meer ruimte hebben om kredieten te verstrekken aan consumenten en bedrijven die het moeilijk hebben door de corona-uitbraak. Dat maakten de banken zondagavond bekend.

Apple heeft besloten om vanwege het coronavirus al zijn winkels en kantoren tot 27 maart te sluiten, met uitzondering van de locaties in China, die juist weer open zijn. "Aangezien het aantal nieuwe infecties op andere plaatsen blijft toenemen, nemen we aanvullende maatregelen om onze teamleden en klanten te beschermen", schreef Apple in een verklaring.

Apple kreeg ook een boete van 1,1 miljard euro opgelegd door de Franse mededingingsautoriteit vanwege kartelvorming.

United Airlines zal zijn vliegcapaciteit halveren en is inmiddels in gesprek met de vakbonden in een poging om de arbeidskosten te verlagen.

Slotstanden

Vrijdag sloten de Amerikaanse beurzen nog stevig in het groen. De S&P 500 steeg 9,3 procent tot 2.711 punten. De Dow Jones index won 9,4 procent op 23.186 punten en de Nasdaq ging 9,3 procent hoger tot 7.874 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Fed injecteert 148 miljard dollar

(ABM FN) De New York Fed heeft maandag 148,1 miljard dollar in het financiële systeem gepompt. Dit maakte de Federal Reserve van New York bekend.

Er werd een bedrag van 129,6 miljard dollar uitgeleend voor één werkdag. Dat geld moet dinsdag weer worden terugbetaald. Daarmee voldeed de Fed aan de volledige vraag.

De Fed leende ook 18,45 miljard dollar uit wat pas op 13 april hoeft te worden terugbetaald. Hier was de vraag ook 18,45 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
25.209 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront