Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Shell nieuwtjes.

5.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 ... 283 284 285 286 287 » | Laatste
voda
0
Olieprijs sluit op laagste niveau in 18 jaar

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag op het laagste niveau in achttien jaar geëindigd.

Op een settlement van 20,37 dollar werd een vat West Texas Intermediate woensdag meer dan 24 procent, ofwel 6,58 dollar, minder waard.

Diverse landen liggen plat in een poging een verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, terwijl Saoedi-Arabië en Rusland de olieproductie opvoeren te midden van een mondiale prijzenoorlog.

"Dit is ongekend. Wanneer we de toegenomen OPEC-productie meewegen, hebben we het grootste overschot ooit", aldus econoom James Williams van WTRG Economics.

Aangepast voor inflatie, sloot de prijs voor een vat ruwe olie zelfs rond de laagste niveaus sinds maart 1999, zo blijkt uit cijfers van Dow Jones Market Data.

"Olie is verreweg één van de grootste slachtoffers van de coronacrisis", aldus analist Lukman Otunuga van FXTM. "De Brent- en WTI-prijzen verloren maar liefst 60 procent aan waarde sinds de start van 2020 en de verliezen kunnen toenemen nu de pandemie de energievraag enorm schaadt", aldus de analist.

"Bovendien voedt de prijzenoorlog tussen Saoedi-Arabië en Rusland de zorgen over een overaanbod."

De Amerikaanse regering kondigde dinsdag een stimuleringspakket aan van 1 biljoen dollar om huishoudens en bedrijven te helpen om de effecten van de corona-uitbraak op te vangen. De Fed verlaagde enkele keren de rente en kwam zelf ook met stimuleringsmaatregelen.

"Groeiende hoop op fiscale stimuleringsmaatregelen wordt overschaduwd door kortetermijnzorgen over de energievraag", aldus analisten van JBC Energy in een rapport. "De Europese Unie heeft reisbeperkingen opgelegd, terwijl bedrijven in de Europese automotive- en luchtvaartsector de productie terugschroeven. Deze ontwikkeling voorspelt niet veel goeds voor petrochemische spelers", aldus de marktvorsers.

Tegelijk lopen productieafspraken tussen de OPEC+-landen aan het einde van deze maand af, nadat eerdere gesprekken over een verlenging ervan spaak liepen.

"Als de OPEC geen stap terugdoet, dan kunnen de olieprijzen verder dalen tot 20 dollar of zelfs daaronder duiken", aldus Williams van WTRG. De lage prijs kan volgens hem pas leiden tot een toename in de vraag als de wereldeconomie herstel.

De olieprijzen zakten woensdag verder weg na cijfers over de Amerikaanse olievoorraden. Voor de achtste week op rij stegen de olievoorraden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
Kan iemand uitleggen hoe het komt dat RDSA niet hoort bij de componenten van de Euro Stoxx 50 en bijvoorbeeld Total wel?
ff_relativeren
0
quote:

Eykpunter schreef op 18 maart 2020 23:24:

Kan iemand uitleggen hoe het komt dat RDSA niet hoort bij de componenten van de Euro Stoxx 50 en bijvoorbeeld Total wel?
@ Eykpunter,

Shell heeft (een van) haar hoofdkantoren buiten de Eurozone ..

"Grote Europese ondernemingen zoals Nestlé, Novartis of Royal Dutch Shell die hun hoofdkantoor buiten de eurozone hebben zijn niet opgenomen in de index. De index Stoxx Europe 50 neemt deze bedrijven wel mee en kan gezien worden als een alternatief. De handel in de Euro Stoxx index is echter vele malen groter dan het alternatief dat heel Europa dekt."

bron : nl.wikipedia.org/wiki/Euro_Stoxx_50 .

[verwijderd]
0
quote:

ff_relativeren schreef op 18 maart 2020 23:35:

[...]
@ Eykpunter,

Shell heeft (een van) haar hoofdkantoren buiten de Eurozone ..

"Grote Europese ondernemingen zoals Nestlé, Novartis of Royal Dutch Shell die hun hoofdkantoor buiten de eurozone hebben zijn niet opgenomen in de index. De index Stoxx Europe 50 neemt deze bedrijven wel mee en kan gezien worden als een alternatief. De handel in de Euro Stoxx index is echter vele malen groter dan het alternatief dat heel Europa dekt."

bron : nl.wikipedia.org/wiki/Euro_Stoxx_50 .

Dat is de verklaring. Dank voor de uitleg.
Rort
1
voda
0
Voelt als sciencefiction, Shell niet meer de grootste

Shell is niet meer de grootste in de AEX. Het olie- en gasbedrijf was decennialang de reus die zonder serieuze concurrentie vanaf zijn schier onaantastbare troon neerkeek op alle andere ondernemingen.

Maar het zijn rare tijden. Nu is Shell RDSA€10,94+2,47% niet eens meer de nummer twee van de index. Het is nog erger: ze staan op sommige momenten op de derde plaats.

Want de koers van het olie- en gasbedrijf is de laatste maand gehalveerd. De beurswaarde van Shell was donderdagmiddag ruim €80 mrd. De koers staat rond de €11. In mei 2018 stond de koers van het aandeel nog op €31,09. Er is dus zo'n €150 mrd aan beurswaarde verdampt.

Drie keer Midkap weg
Ter vergelijking: de Midkap is op dit moment €47 mrd waard. Dat is een index met 25 bedrijven: ASMI, BAM, Signify. Geen onaanzienlijke ondernemingen. Bij Shell is in twee jaar tijd, pardoes drie keer de ganse Midkap verdwenen aan beurswaarde. Een beweging die uiteraard werd versneld door de uitverkoop van de voorbije week, toen vooral olie- en gasbedrijven enorme optaters kregen omdat de olieprijs wegzakte.

Unilever UNA€45,54+4,80% is nu de grootste binnen de AEX, met een beurswaarde van €118 mrd, ook al heeft dit bedrijf een vijfde van zijn beurswaarde verloren tijdens de crisis. En op de tweede plaats staat ASML, dat (eerlijk is eerlijk: dankzij een koersstijging donderdag) nu €84 mrd waard is. ASML en Shell wisselen de laatste dagen stuivertje om de zilveren en bronzen positie, dat dan weer wel.

Gemaximeerd
Om te voorkomen namelijk dat één bedrijf een te grote invloed kan krijgen in de AEX — die bestaat uit 25 fondsen — is het gewicht van een fonds in de index gemaximeerd. Shell was zo groot, dat het soms een kwart van de index uitmaakte. Dat wil beursbedrijf Euronext niet, dus is er elk jaar in maart een herweging. De grootste fondsen krijgen dan een weging van maximaal 15%. Een regel die ooit bedacht moet zijn vooral voor Shell.

Die herweging één keer per jaar kan opmerkelijke gevolgen hebben. Stijgt een koers van een bedrijf harder dan de AEX, zoals gebeurde met ASML, dan stijgt ook het gewicht van dat fonds in de gewogen index. Maar Shell is dus onderuitgegaan. In de Euronext-weging is de rangschikking nu: ASML 19%, Unilever 15%, Relx 8% en Shell 7%. Shell is in de gewogen index het drie na grootste aandeel. Maandag is de nieuwe herweging en zal het weer gelijkgetrokken worden naar 15%. Want ondanks de slechte prestaties de afgelopen tijd is Shell meer waard dan 15% van de hele AEX, zodat de limiet van toepassing blijft.
Maar Shell in beurswaarde nummer drie in de AEX, niet zo lang geleden was dat zuivere sciencefiction.

fd.nl/beurs/1338566/voelt-als-science...
Hans Visser
0
Dat Shell eind April 2020 met slechte cijfers naar buiten gaat komen is iedereen al van doordrongen en is in de koers al verrekend,belangrijker is:kunnen zij onder deze omstandigheden het dividend handhaven,
Debo
0
[verwijderd]
1
quote:

Hans Visser schreef op 19 maart 2020 21:29:

Dat Shell eind April 2020 met slechte cijfers naar buiten gaat komen is iedereen al van doordrongen en is in de koers al verrekend,belangrijker is:kunnen zij onder deze omstandigheden het dividend handhaven,
Ze kopen elke dag nog 1 a 1,5 miljoen aandelen in.
www.shell.com/investors/news-and-medi...

Volgens mij heeft dividendbetaling voorrang op het share buyback programma.
Als die buyback stopt moet je je even achter je oren krabben.
voda
0
Shell schroeft productie grondstof handgel 'substantieel' op

Oliebedrijf Shell gaat de productie van grondstoffen voor desinfecterende middelen verhogen. Dat bevestigt een woordvoerder vrijdag aan het FD. Daarbij stelt het bedrijf 2,5 miljoen liter kosteloos beschikbaar voor de productie van desinfecterende handgels voor de Nederlandse zorgsector.

Met de verspreiding van het coronavirus is de vraag naar desinfecterende middelen sterk gestegen. Oud-minister Bruno Bruins van Volksgezondheid uitte vorige week in een brief aan de Tweede Kamer nog zijn zorgen om mogelijke tekorten aan desinfecterende middelen.

Maar ook de grondstoffen voor schoonmaakmiddelen, desinfecterende middelen en handgel kunnen de toegenomen vraag amper bijhouden. Een belangrijk bestandsdeel voor onder meer handgel is de petrochemische grondstof isopropylalcohol (ipa). Steven Willekes van DutCH2, distributeur van chemicaliën, noemde deze week in het FD al de vraag naar ipa 'ongekend'. Producenten zouden voor maart al uitverkocht zijn en ook werd verwacht dat in april weinig op de markt zou komen.

Shell is wereldwijd de grootste producent van deze synthetische alcohol. Shell zegt vrijdag per direct de productie 'substantieel' te gaan verhogen. Ook heeft het bedrijf in de fabriek in Pernis capaciteit vrijgemaakt om voor de medische en farmaceutische industrie te produceren.

In Europa maken ook Ineos in Duitsland en Seqens in Frankrijk de grondstof. Volgens Ciarán Healy, analist bij dataverzamelaar ICIS wordt wereldwijd hiervan per jaar 2,2 miljoen ton geproduceerd. Daarbij heeft Shell een marktaandeel van ongeveer 13%. Hoeveel het bedrijf de capaciteit precies opschroeft is niet duidelijk.

fd.nl/ondernemen/1338652/shell-gaat-p...
voda
0
Shell krijgt meer tijd voor lng-veiligheidsprotocol Australië

Gepubliceerd op 23 maart 2020 07:39 | Views: 0

Royal Dutch Shell A 20 mrt
11,85 0,00 (0,00%)

SYDNEY (AFN/BLOOMBERG) - Shell krijgt meer tijd van de Australische autoriteiten om aan gestelde veiligheidseisen te voldoen met zijn Prelude-installatie, een enorm drijvend productieplatform voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) voor de kust van West-Australië. Het olie- en gasconcern krijgt vanwege "verzachtende omstandigheden" door het nieuwe coronavirus daarvoor nu tot 31 mei de tijd.

Volgens de toezichthouder Nopsema had Shell bij de vorige controle "aanzienlijke vooruitgang laten zien" om uiteindelijk te voldoen aan de voorschriften. Eind januari werd Shell gesommeerd om de veiligheid bij Prelude te verbeteren.

De drijvende gasfabriek heeft een lengte van 488 meter, een breedte van 74 meter en een waterverplaatsing van circa 600.000 ton, waarmee het 's werelds grootste vaartuig is.
voda
0
Shell zet volgende tranche aandeleninkoopprogramma stil
08:12
*Shell blijft werken aan desinvesteringen van in totaal meer dan 10 miljard dollar
08:12
*Shell schat maatregelen op 8 tot 9 miljard dollar aan vrije kasstroom
08:12
*Shell wil significante verlaging werkkapitaal
08:12
*Shell wil kosten verlagen en investeringen terugbrengen
08:12
*Shell treft maatregelen vanwege corona-uitbraak
voda
0
Shell stopt aandeleninkoop vanwege corona

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell -A-
11,846 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 10,625 0,00 0,00 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft een set maatregelen aangekondigd vanwege de corona-uitbraak. Dit meldde de energiereus maandag voorbeurs.

"De combinatie van een sterk dalende vraag naar olie en een snel groeiend aanbod is misschien uniek, maar Shell heeft in het verleden al vele keren te maken gehad met de volatiliteit van de markt", zei CEO Ben van Beurden in een toelichting.

De maatregelen moeten ervoor zorgen dat Shell financieel sterk blijft en de vrije kasstroom duurzaam.

Zo wordt onder meer de volgende tranche van het aandeleninkoopprogramma geschrapt.

Ook wil Shell de kosten verlagen en de investeringen terugbrengen. De onderliggende operationele kosten moeten met 3 miljard tot 4 miljard dollar per jaar omlaag en de investeringen dalen van circa 25 miljard naar 20 miljard voor 2020. Er wordt daarnaast gewerkt aan een significante verlaging van het werkkapitaal.

Shell schat deze maatregelen in op in totaal 8 tot 9 miljard dollar op de vrije kasstroom van de onderneming voor belastingen.

Shell blijft ook doorgaan met desinvesteringen van in totaal meer dan 10 miljard dollar, maar de timing hangt af van de marktsituatie.

De energiereus blijft de situatie nauwlettend volgen en zal indien nodig nieuwe maatregelen treffen en "wijzigingen in het algehele financiële kader overwegen".

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update: Shell stopt aandeleninkoop vanwege corona

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell -A-
11,362 -0,484 -4,09 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 10,625 0,00 0,00 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft een set maatregelen aangekondigd vanwege de corona-uitbraak. Dit meldde de energiereus maandag voorbeurs.

"De combinatie van een sterk dalende vraag naar olie en een snel groeiend aanbod is misschien uniek, maar Shell heeft in het verleden al vele keren te maken gehad met de volatiliteit van de markt", zei CEO Ben van Beurden in een toelichting.

De maatregelen moeten ervoor zorgen dat Shell financieel sterk blijft en de vrije kasstroom duurzaam.

Zo wordt onder meer de volgende tranche van het aandeleninkoopprogramma geschrapt.

Ook wil Shell de kosten verlagen en de investeringen terugbrengen. De onderliggende operationele kosten moeten met 3 miljard tot 4 miljard dollar per jaar omlaag en de investeringen dalen van circa 25 miljard naar 20 miljard voor 2020. Er wordt daarnaast gewerkt aan een significante verlaging van het werkkapitaal.

Shell schat deze maatregelen in op in totaal 8 tot 9 miljard dollar op de vrije kasstroom van de onderneming voor belastingen.

Shell blijft ook doorgaan met desinvesteringen van in totaal meer dan 10 miljard dollar, maar de timing hangt af van de marktsituatie.

De energiereus blijft de situatie nauwlettend volgen en zal indien nodig nieuwe maatregelen treffen en "wijzigingen in het algehele financiële kader overwegen".

Shell maakt op 30 april de resultaten over het eerste kwartaal bekend. Op 31 maart staat reeds een kwartaalupdate gepland.

Op 14 mei noteert het aandeel Shell ex-dividend.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: maatregelen Shell geen verrassing

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell -A-
11,60 -0,246 -2,08 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 10,42 -0,205 -1,93 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) De door Royal Dutch Shell vanochtend aangekondigde maatregelen zijn geen verrassing. Dit stelde analist Quirijn Mulder van ING.

Die maatregelen, zoals het verlagen van de kosten en terugbrengen van de investeringen, moeten ervoor zorgen dat de schuld daalt en de kasstroom op peil blijft, ondanks de tegenwind van het coronavirus en de spanningen tussen Rusland en Saoedi-Arabië.

Shell wil bijvoorbeeld de operationele kosten met 3 tot 4 miljard dollar verlagen. Dat is significant, aldus Mulder. In de laatste jaren waren de operationele kosten 35 tot 40 miljard dollar. Oliebedrijven hebben dan ook geleerd van de vorige crisis in 2014 en reageren veel sneller, onderstreepte de analist.

"Al met al een goede beslissing van Royal Dutch Shell om de kosten te verlagen en de kasstroom in huis te houden", oordeelde Mulder.

ING raamt de huidige kasstroom op 20 tot 22 miljard dollar. Daar komt door de aangekondigde maatregelen dit jaar nog eens 7 miljard dollar bovenop.

"De aandeleninkoop van 1 miljard dollar is stopgezet, maar het dividend is in onze ogen veilig", schreef Mulder verder.

ING heeft een Houden advies op Shell met een koersdoel van 30,00 euro. Het aandeel daalde maandag 3,7 procent naar 11,41 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Verstandige stappen door Shell'

Gepubliceerd op 23 maart 2020 10:46 | Views: 3.120

Royal Dutch Shell A 11:09
11,52 -0,33 (-2,79%)

AMSTERDAM (AFN) - Shell neemt een verstandig besluit door in de kosten te snijden en minder te investeren vanwege de coronacrisis en de lage olieprijzen als gevolg van een prijzenoorlog. Dat zei ING in een reactie op het nieuws.

Shell wil de operationele kosten met 3 miljard tot 4 miljard dollar per jaar terugbrengen. Daarnaast is het bedrijf nu van plan dit jaar 20 miljard dollar te investeren in plaats van de eerder geplande 25 miljard dollar en wordt ook het werkkapitaal "aanzienlijk" verlaagd. Shell maakt zijn huidige aandeleninkoopprogramma nog af, maar volgende rondes gaan voorlopig niet door.

ING zegt dat de stappen niet verrassend zijn, gezien vergelijkbare maatregelen bij andere grote oliebedrijven. Het dividend is volgens de bank niet in gevaar. Het advies voor Shell staat op hold, met een koersdoel van 30 euro. Shell noteerde maandag omstreeks 10.30 uur een min van 3,6 procent op 11,43 euro.
voda
0
'Grootste olieoverschot uit de geschiedenis leidt tot tekort aan opslagcapaciteit'

Olieopslagtanks in de Amerikaanse staat Oklahoma Foto: Reuters

De overproductie van olie in de wereld is zo groot dat volgende maand het grootste olieoverschot uit de geschiedenis zal ontstaan. Dat verwacht de Noorse energieconsultancy Rystad Energy. Het aanbod zal in april elke dag 10 miljoen vaten groter zijn dan de vraag. Daardoor ontstaat er wereldwijd binnen een paar maanden een tekort aan opslagmogelijkheden. Op dit moment is al 76% van de wereldwijde opslagcapaciteit vol.

Op dit moment worden grote olietankers gecharterd om olie tijdelijk in op te slaan, maar die capaciteit is volgens Rystad beperkt: 'Er is in feite geen opslagcapaciteit meer beschikbaar op tankers, omdat Saudi-Arabië en andere olieproducenten alle beschikbare supertanker hebben gecharterd voor maart en april 2020.'

Olieprijs daalt verder

Saudi-Arabië heeft die tankers nodig, omdat het eerder aankondigde meer olie op de markt te zullen brengen dan het kan produceren en dus ook olie uit strategische voorraden wil gaan halen.

De grote vraag naar olietankers heeft de prijzen voor het charteren van een tanker ongeveer vertienvoudigd. Waar het normaal ongeveer $20.000 per dag kost om een supertanker te huren, is die prijs volgens Rystad nu opgelopen tot $200.000 en $300.000 per dag, afhankelijk van de bestemming.

Het vooruitzicht van tekorten aan opslagcapaciteit zet de olieprijs verder onder druk. De prijs van een vat ruwe Brent-olie daalt maandag verder met bijna 6% naar iets meer dan $ 25 per vat. Ook de prijzen van olieproducten, zoals kerosine gaan verder omlaag.

Shell gaat miljarden bezuinigen

De huidige oliecrisis dwingt ook oliemultinationals tot miljardenbezuinigingen. Zo kondigde ShellRDSA:€12,29+3,73% maandagochtend aan het lopende aandeleninkoopprogramma na de afronding van de lopende tranche stil te leggen en de komende twaalf maanden $3 mrd tot $4 mrd aan kosten te gaan besparen. Ook worden de investeringen teruggeschroefd naar niet meer dan $20 mrd dit jaar. Eerder ging het bedrijf nog uit van ongeveer $25 mrd.

Het aanhalen van de broekriem bij Shell volgt op soortgelijke maatregelen bij andere oliemultinationals. ExxonMobil kondigde vorige week ook al aan zijn investeringen flink terug te schroeven als gevolg van de coronapandemie en de scherpe daling van de olieprijs. Ook gaat het bedrijf in de kosten snijden.

Aandelenkoersen gekelderd

De prijs van een vat Brent-olie is inmiddels tot onder de $30 gezakt. Begin dit jaar werd voor een vat nog $68 betaald. De crisis op de oliemarkt in combinatie met de coronapandemie heeft de aandelenkoersen van oliebedrijven keihard geraakt. Shell verloor sinds de start van dit jaar al bijna 57% van zijn marktwaarde.

Toch houdt Shell de moed erin. 'De combinatie van scherp dalende olievraag en snel stijgend aanbod mag dan uniek zijn, Shell heeft volatiliteit in de markt al heel vaak doorstaan', aldus Shell-bestuursvoorzitter Ben van Beurden in een persverklaring.

Dividend blijft vooralsnog onaangeroerd

De maandag aangekondigde maatregelen moeten ongeveer $8 mrd tot $9 mrd extra kasstroom opleveren. Shell benadrukt verder dat het ook nog steeds zoals gepland voor $10 mrd aan bedrijfsonderdelen wil verkopen en $20 mrd in kas heeft. Ook kan het nog $10 mrd krediet trekken van een doorlopende kredietfaciliteit die het bedrijf heeft.

Alles bij elkaar moet dat voorlopig voldoende zijn om het huidige dividendbeleid vast te houden. Shell heeft zijn dividend nog nooit verlaagd sinds de Tweede Wereldoorlog en is vastbesloten dat track record vast te houden. Door de sterk gedaalde aandelenkoers in de afgelopen weken, is het dividendrendement opgelopen tot ongeveer 15%. Oswald Clint, analist bij zakenbank Bernstein verwacht niettemin dat Shell de druk om het dividend te verlagen voorlopig wel kan weerstaan, zo zei hij vorige week in het FD.

BP, Total en Eni snijden ook

'We zijn ook door 2015 - 2017 gekomen, toen veel mensen dachten dat de olieprijs lang laag zou blijven. Shell heeft toen het dividend gehandhaafd en waar nodig bedrijfsonderdelen verkocht en kosten bespaard.' Vandaag staat Shell er volgens hem beter voor. 'Maar ik denk niet dat we jarenlang in prijzen van dertig dollar per vat kunnen blijven zitten.'

Ook het Noorse Equinor en het Italiaanse Eni hebben hun aandeleninkoopprogramma tijdelijk opgeschort. BP en het Franse Total hebben ook al aangegeven de investeringen te verlagen en de kosten omlaag te brengen.

Shell houdt de mogelijkheid open om nog meer kostenbesparende maatregelen te nemen en verdere strategische besluiten te nemen als dat nodig mocht zijn.

fd.nl/ondernemen/1338861/grootste-oli...
Bijlage:
voda
0
Video: olieprijs kan komende kwartalen flink herstellen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell -A-
12,09 0,244 2,06 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 11,13 0,505 4,75 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is ongekend snel gedaald, zelfs tot onder de 25 dollar voor een vat Brent en minder dan 20 dollar voor WTI, maar een gedeeltelijk herstel in het komende kwartaal valt te verwachten. Dit zegt senior energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO.

Een oorzaak van de prijsdaling is enerzijds het falen van de OPEC. Het kartel kwam niet tot een nieuw akkoord met Rusland.

"En als gevolg daarvan kan in principe iedere olieproducent produceren wat zij wil vanaf 1 april", aldus Van Cleef.

Daarnaast is het coronavirus ook een factor waardoor de olieprijs daalt. Een daling van de vraag naar olie met 10 procent is "zomaar mogelijk". Dat is 10 miljoen vaten olie per dag.

De druk op de vraag en stijgende voorraden maken dat Van Cleef zijn ramingen voor de olieprijs verlaagde. Aan het einde van 2020 rekent ABN AMRO op een olieprijs van zo'n 45 dollar per vat. Dat is echter wel veel meer dan de huidige prijs.

www.youtube.com/watch?v=Mpz8JJZF1a4

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Tonydwi
0
quote:

voda schreef op 23 maart 2020 16:49:

Video: olieprijs kan komende kwartalen flink herstellen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell -A-
12,09 0,244 2,06 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 11,13 0,505 4,75 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is ongekend snel gedaald, zelfs tot onder de 25 dollar voor een vat Brent en minder dan 20 dollar voor WTI, maar een gedeeltelijk herstel in het komende kwartaal valt te verwachten. Dit zegt senior energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO.

Een oorzaak van de prijsdaling is enerzijds het falen van de OPEC. Het kartel kwam niet tot een nieuw akkoord met Rusland.

"En als gevolg daarvan kan in principe iedere olieproducent produceren wat zij wil vanaf 1 april", aldus Van Cleef.

Daarnaast is het coronavirus ook een factor waardoor de olieprijs daalt. Een daling van de vraag naar olie met 10 procent is "zomaar mogelijk". Dat is 10 miljoen vaten olie per dag.

De druk op de vraag en stijgende voorraden maken dat Van Cleef zijn ramingen voor de olieprijs verlaagde. Aan het einde van 2020 rekent ABN AMRO op een olieprijs van zo'n 45 dollar per vat. Dat is echter wel veel meer dan de huidige prijs.

www.youtube.com/watch?v=Mpz8JJZF1a4

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Tonydwi
0
quote:

Tonydwi schreef op 24 maart 2020 07:19:

[...]
Dus wij doen er goed aan nu aandelen van Shell bij te kopen. Met een mooi dividend.
5.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 ... 283 284 285 286 287 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:37
Koers 33,465
Verschil -0,005 (-0,01%)
Hoog 33,535
Laag 32,920
Volume 9.995.595
Volume gemiddeld 7.488.665
Volume gisteren 6.212.668

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront