Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Deze beurs is toch ook gewoon genieten?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 maart 2020 12:24
    Als iemand dit genieten vindt is hij ziek. Ziek zijn is niet genieten.

    Dit zijn waanzinnige dagen en dat is alleen genieten bij de Bijenkorf.

    Dit is het uitschot, wat er nu gebeurt op de financiële markten, van het kapitalisme.

    Het degradeert beleggen tot GEEN serieuze aangelegenheid.

    Het is een wereld voor cowboys, niet voor serieuze mensen.
  2. PjotrAEX 19 maart 2020 12:25
    quote:

    2hansome schreef op 19 maart 2020 11:46:

    Het kan nog 20% lager, but that's it. In Mei / Juni is de C-risis overgewaaid. Dan volgt een frenzy. Ook op aandelen.
    Dan zal de intensiteit er af zijn op mondiaal niveau, qua nieuws en impact, maar ik denk dat het tot nog veel langer dan dit zal na sudderen. Er zullen nog lang regelingen van kracht zijn door het coronavirus die de samenleving dagelijks beinvloeden. Het virus is niet in eens weg en het vaccin is niet binnen 3 maanden op de markt. De top van eerder dit jaar zal dit jaar echt niet meer gehaald worden.
  3. I need a dollar 19 maart 2020 13:11
    quote:

    Massenzio schreef op 19 maart 2020 12:36:

    Het gaat op termijn wel weer omhoog, alleen de pensioenfondsen worden op 31-12-2020 weer afgestempeld. Sommige hebben nu een dekkingsgraad van minder dan 90%. Dat betekent direct korten, zelfs geen uitstel mogelijk. Dus hoezo genieten?
    Och hebben de duurbetaalde zelfbenoemde specialisten zittten pittten met onze pensioengelden? Dan kan ik het beter zelf gaan doen.
  4. Vaak wel 19 maart 2020 14:11
    quote:

    I need a dollar schreef op 19 maart 2020 13:11:

    [...]

    Och hebben de duurbetaalde zelfbenoemde specialisten zittten pittten met onze pensioengelden? Dan kan ik het beter zelf gaan doen.
    Nou, inderdaad. Duimpje.

    Zet een aantal mensen aan 5% van het pensioen geld. Alle met een rendement van gemiddeld 50% of meer over minimaal 3 jaar. Gaat dat goed krijgen ze het jaar erop er 10% bij enzovoort. Is het pensioen probleem zo opgelost.
  5. Vaak wel 19 maart 2020 14:14
    quote:

    2hansome schreef op 19 maart 2020 11:46:

    Het kan nog 20% lager, but that's it. In Mei / Juni is de C-risis overgewaaid. Dan volgt een frenzy. Ook op aandelen.
    De WHO verwacht rond augustus de piek. En de WHO is betrouwbaarder gebleken dat ons ingeslapen RIVM. Die kijkt wat onze buurlanden doen de WHO wat wel en niet werkt in de wereld. Dat is het grootste verschil.
  6. Manofaction 19 maart 2020 14:22
    quote:

    france schreef op 19 maart 2020 12:24:

    Als iemand dit genieten vindt is hij ziek. Ziek zijn is niet genieten.

    Dit zijn waanzinnige dagen en dat is alleen genieten bij de Bijenkorf.

    Dit is het uitschot, wat er nu gebeurt op de financiële markten, van het kapitalisme.

    Het degradeert beleggen tot GEEN serieuze aangelegenheid.

    Het is een wereld voor cowboys, niet voor serieuze mensen.
    U heeft gelijk. Maar het was altijd al zo en niet nieuw.
  7. I need a dollar 19 maart 2020 14:57
    Er bevalt me iets niet aan het plan van Rutte om groepsimmumiteit te bereiken.

    Momenteel verdubbeld het virus zich nog om de 3 dagen dus dat gaat heel hard en moet afgeremd worden met de maatregelen die we nu treffen.
    Vervolgens moet ongeveer de helft van de bevolking eerst ziek worden om groepsimmumiteit te verkrijgen

    Vragen aan meneer Rutte:
    1. Hoeveel nieuwe zieken per maand zijn maximaal houdbaar voor de ICs in Nederland; 100.000 tot 200.000? Dus 20.000 tot 40.000 mensen op de IC elke maand weer? En dus ook 1000-4000 doden per maand.
    2. Ok als dat een stabiele houdbare situatie is, hoe lang duurt het dan voordat de helft van Nederland immuun is? 6 tot 3 jaar dus
    3. De overheid gaat tijdelijk lonen overnemen, werktijdverkorting en bedrijven /zzp-srs in de lucht houden, dat dus de komende 3 tot 6 jaar lang? Gaat het land dan niet failliet?

    Wat zou Rutte hierop antwoorden?
  8. forum rang 7 ffff 19 maart 2020 15:03
    France,

    Ik ervaar deze hectiek op de mondiale beurzen nu ook niet direct iets om " van te genieten" Maar uiteindelijk is een beurs niets meer en niets minder dan een handelsplaats waarbij je een stukje van een onderneming kunt kopen. Er de eigenaar van worden. Probleem met al die bedrijfssluitingen, met al die extra kosten, met al dat personeel dat thuisblijft, met nauwelijks vliegverkeer, toerisme etc. etc. is dat je verdomd moeilijk een prijskaartje kunt hangen aan een bedrijf. UITEINDELIJK is het dat wat nu speelt. Wat zijn die bedrijven NU waard vergeleken met drie maand geleden. Dat ze een stuk minder waard zijn geworden snapt een kind. Lege stilstaande vliegtuigen brengen niet veel op, integendeel die kosten handen met geld. Banken met klanten die hun leningen niet meer kunnen terugbetalen…

    France, de beurs vind ik momenteel ook niet eentje om van te genieten maar een ongelooflijk doolhof om op die oude vertrouwde bedrijven, die ik soms meer dan 40 jaar in portefeuille heb, een NIEUW prijskaartje aan op te hangen. Die prijsvorming gebeurt op de beurzen, met uiteraard elkaar de stuipen op het lijf jagen en met sussen, waarbij de kop in het zand gestoken wordt, dat het betreffende bedrijf wel degelijk wel eens failliet zou kunnen gaan….
    Tenslotte: Gisteren had Arend Jan het er al over...Dividend van Vandevelde is ook al teruggetrokken. Hoevelen zullen er niet volgen?

    En mondiaal, wij bedrijfs- en ondernemingsbezitters ( aandeelhouders) zijn gewoon een stuk verarmd door een virus. Net zoals je bij een mens drie vingers amputeert, is onze bedrijfswereld nu ook even flink " geamputeerd". Door een onverwacht virus... Het is niet anders..

    Peter
  9. forum rang 7 ffff 19 maart 2020 15:11
    I need a dollar,

    Volg maar eens goed de INTERNATIONALE berichtgeving over dit onderwerp. Over jouw vragen. Er wordt volkomen terecht in diverse landen gewezen op de verschillende manieren van aanpak van besmetting. Als je het goed volgt: Je hebt epidemiologen en virologen die de verantwoordelijke politici influisteren dat je de opstelling zoals Rutte dat verwoordt moet volgen en je hebt epidemiologen die bijvoorbeeld Macron instrueren dat je een zeer strenge lockdown moet bewerkstellingen. Gelukkig beseffen de meeste specialisten dat er voor beide opstellingen, voor beide strategieën zowel pro's als contra's zijn. En laten we nu vooral die specialisten uitzoeken wat ze dagelijks aan hun adviezen moeten wijzigen. En vooral niet die kinderachtige flauwekul van er weer eens een politiek spelletje van te maken. Politici doen overal in Europa wat hun adviseurs hen adviseren. En niets gemakkelijker om dan sowieso, bij voorbaat al een tegenovergestelde mening te uiten, alleen maar om politiek gewin. Het gaat nu om de mensen, om de economie en niet om politieke goedkope spelletjes.

    Peter
  10. Back 19 maart 2020 15:21
    quote:

    ffff schreef op 19 maart 2020 15:03:

    France,

    Maar uiteindelijk is een beurs niets meer en niets minder dan een handelsplaats waarbij je een stukje van een onderneming kunt kopen.
    We hebben voldoende kunnen observeren dat het neo-liberale kapitalisme enkel ten dienste staat van de happy few, een enorme ongelijkheidskloof veroorzaakt en de planeet, fauna en flora uitput. Dat zou voldoende moeten zijn om dit systeem dat enkel afhangt van economische groei en schuldopbouw te verlaten. Kopen van een stukje onderneming is dus asociaal en destructief. Het feit dat het toch gebeurt heeft te maken met angst. Het geeft je de illusie van controle en bezit, waardoor je ego gevoed wordt, dat op zijn beurt ervoor dient een heel essentiële waarheid verborgen te houden. Hetzelfde als op NVA of VB stemmen, niet gebaseerd is op een zoektocht naar menswaardigheid, maar enkel gedreven is door angst. Mensen die op deze partijen stemden die enkel rijden voor de happy few en daarbij oa de zorgverlening afbouwden hangen nu hypocriet te applaudisseren voor diezelfde zorgverlening die ze wegstemden. Nu er een virus is dat ook de rijken bedreigd is er in tegenstelling tot armoede (waar een rijke nooit last van heeft) plots wel een mobilisatie. Mensen die vluchtelingen aan hun lot overlaten en kunstmatige grenzen beschermen en de verbondenheid die we hebben als mens ontkennen, zijn diegenen die nu egoïstisch hamsteren en niet bereid zijn wat dan ook te delen. Enkel kopen van een stukje onderneming? Prietpraat van een gepriviligeerde asociale angsthaas.
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links