Bols (Lucas Bols N.V.) « Terug naar discussie overzicht

Lucas Bols - 2020

311 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 12 13 14 15 16 » | Laatste
Broer Konijn
0
Van IEX:

Het Damrak
Aalberts (-4,9%) is het sinds de teleurstellende jaarcijfers helemaal kwijt.
Galapagos (+2,2%) stortte afgelopen week maar liefst 25% af, maar begint vandaag met een voorzichtig herstel. Houd er wel rekening mee dat een aandeel na een daling van 25% precies 33% moet stijgen om het volledige verlies goed te maken.
De zwaargewichten doen het vandaag voor de AEX. ASML (+0,9%), Royal Dutch Shell (+2,1%) en Unilever (+1,9%) zijn verantwoordelijk voor de outperformance.
Van de financials krijg ik tranen in mijn ogen. Vorig jaar tegen de markt in dalen en twee keer zo hard afstorten als de beurs zakt. Het enige wat overblijft zijn de hoge dividendrendementen van ABN Amro (-0,3%) en ING (-2,1%).
Bijzondere bewegingen in de wereld van het winkelvastgoed. Unibail Rodamco daalt 2,7%, terwijl Eurocommercial Properties 2,0% oploopt. Wie het weet mag het zeggen.
Air France-KLM (-7,9%) schrapt tot eind maart enkele vluchten naar China. Lufthansa maakt het nog bonter en vliegt tot 24 april helemaal niet meer naar het Aziatische land.
Op een hoog volume wordt WDP (+4,3%) opgepikt.
Fugro (+4,3%) heeft een deel van zijn belang in een Amerikaanse branchegenoot verkocht en dit levert $37 miljoen op. Dit geld kan gebruikt worden om de schuldenlast te verlichten.
Er lijkt iemand van Lucas Bols (-4,6%) af te willen. Op drie keer de gemiddelde dagomzet is het aandeel de grootste daler binnen de ASCX.
johan02
0
Volgens "Goeroe Geert Schaaij"is het een geheide overnamekandidaat. Ik zie er nog weinig van terug. Maar ook goeroes zitten er wel eens naast.....
DeZwarteRidder
0
quote:

johan02 schreef op 5 maart 2020 09:01:

Volgens "Goeroe Geert Schaaij"is het een geheide overnamekandidaat. Ik zie er nog weinig van terug. Maar ook goeroes zitten er wel eens naast.....
'Goeroes' zitten er net zo vaak naast als 'gewone mensen'; misschien zijn het ook wel gewone mensen.......
voda
0
'Sterke achtergrond Frank Cocx voor Bols'

Gepubliceerd op 5 maart 2020 09:49 | Views: 258

Lucas Bols 10:14
12,35 -0,30 (-2,37%)

AMSTERDAM (AFN) - Drankenproducent Lucas Bols heeft met de nominatie van Frank Cocx tot nieuwe financieel directeur iemand met een sterke financiële achtergrond gevonden. Dat meldde KBC Securities.

Cocx moet de opvolger worden van Joost de Vries die eerder had aangegeven het bedrijf te zullen verlaten. Om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, treedt Cocx per 1 april in dienst. Bij winkelketen Blokker vervulde Cocx recentelijk ook de rol van financieel directeur, maar bekleedde hij ook andere posities. Eerder werkte hij ook voor KPMG.

Het KBC-advies voor Lucas Bols staat op hold, met een koersdoel van 15,50 euro. Het aandeel noteerde donderdag omstreeks 09.40 uur een min van 0,4 procent op 12,60 euro.
johan02
0
Ik heb het niet uitputtend onderzocht maar ik denk dat ze toch wel last krijgen van omzetverlies door Corona. Ze leveren aan nogal wat landen en als mensen daar minder uitgaan wordt er ook minder alcohol van Bols gedronken lijkt mij.
Broer Konijn
0
quote:

Kroq schreef op 10 maart 2020 11:35:

Waarom doet Bols niet mee met de rally vandaag??
Geen kopers.
Vergelijk eens met andere Food and Beverage.
Staat allemaal lager.
Schijnt rente invloed te zijn. Ik snap t ook niet.

Mvg Broer Konijn
Broer Konijn
0
quote:

dappere dodo schreef op 18 maart 2020 10:27:

Ik begin de moed te verliezen. Hoe ver gaan we nog neerwaarts?
Hoi Dodo,

Op die vraag weet je zelf het antwoord: dat weet niemand.

Even wat dooddoeners: gezondheid is het belangrijkst, beleggen doe je met geld dat je niet direct nodig hebt, zolang we in NL wonen en niet in b.v. Syrië moeten we niet klagen.

Dat gezegd hebbende is dit wel een zeldzaam brute en snelle daling die elke long belegger pijn doet. Bij mij wel in elk geval. Je hebt zo te zien ook de kredietcrisis meegemaakt dus je weet dat ook bij beleggen na de ellende meestal de beloning volgt.

En dan LucasBols. Wat een koers inderdaad. Gaan mensen van een crisis meer of minder borrels drinken? En als het er minder zijn, hoeveel minder en wat betekent dit voor de waardering en dividend?

Mijn 5 centen? Ik wil ze ook in deze situatie en op deze koers graag hebben en verwacht er binnen enkele weken wat bij te kopen. Het grootste risico (naast een wereldwijde langjarige depressie) is mijns inzien een bod op de onderneming door Nolet en/of derden vanaf deze flutkoers. Dat heb ik eerder meegemaakt en vind ik waardeloos.

Zie overig wel meer fondsen die ik op deze koersen graag wil hebben. De bodem kan en wil ik niet voorspellen.

Wijsheid, geduld, rust en sterkte gewenst, Broer Konijn

Disclaimer: long LucasBols, GLPG, PostNL, CM.com
[verwijderd]
0
quote:

dappere dodo schreef op 18 maart 2020 10:27:

Ik begin de moed te verliezen. Hoe ver gaan we nog neerwaarts?
Op ongeveer 2% van alle aandelen daalt de koers meer dan 40%

Volgens mij moet je er juist van profiteren

K kocht vanochtend voor 7,80

Nog even en Bols haalt zichzelf van de beurs voor 13 euro ofzo

Hebben ze mooi wat verdient aan de beursgang

Zo is het bij Volker ook gegaan
Broer Konijn
0
Pernod Ricard vreest flinke winstdaling door coronacrisis
Gepubliceerd op 24 maart 2020 08:27

Pernod Ricard 09:17
127,00 +3,80 (+3,08%)

PARIJS (AFN) - De Franse drankenproducent Pernod Ricard vreest dat zijn winst dit jaar hard geraakt zal worden door de gevolgen van de coronacrisis. Door de uitbraak werd de verkoop in China zwaar getroffen terwijl ook verkopen aan toeristen zijn gekelderd door de reisbeperkingen om het virus in te dammen.

De eigenaar van Absolut-vodka, Jameson-whiskey en Martell-cognac denkt dat zijn winst dit jaar met 20 procent zal dalen. Eerder werd nog op een hogere winst gerekend. "De marktomstandigheden zijn zeer sterk verslechterd door de uitbraak van het coronavirus. We zijn blij te zien dat in China een geleidelijk herstel lijkt te zien, dankzij sterke maatregelen om de ziekte tegen te gaan. We kunnen de lengte en impact nog niet voorspellen, maar we houden vertrouwen in onze strategie", verklaarde topman Alexandre Ricard van het bedrijf.

Om de crisis door te komen, gaat de onderneming in de kosten snijden. Daarnaast is Pernod Ricard bezig met het doneren van pure alcohol voor gebruik in handgels om zo te helpen tekorten tegen te gaan.
Broer Konijn
0
IEX vandaag:

Analistenadvies luidt als volgt met een halvering voor Olies

AkzoNobel: naar €66 van €85 - JP Morgan
ArcelorMittal: naar $13 van $23 - Keybanc
DSM: naar €110 van €125 - JP Morgan
Heineken: naar €90,80 van €80 - Berenberg
Randstad: naar €28 van €36 - Deutsche Bank
Royal Dutch Shell: naar €16,30 van €31,50 - Berenberg
SBM Offshore: naar €21 van €23,40 - HSBC
Apae
0
Ja, dat is wel logisch. Dan is de achtergrond van dat advies ook leuk, zeker omdat het door te trekken valt naar LB:

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Heineken
70,92 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het advies voor Heineken verhoogd van Verkopen naar Kopen en stelde het koersdoel opwaarts bij van 80,00 naar 90,80 euro. Dit bleek dinsdag uit een sectorrapport van de zakenbank.

Brouwers en destillateurs worden hevig geraakt door de corona-uitbraak, stelden de analisten van Berenberg. De horeca ligt in veel delen van de wereld volledig plat. De zakenbank verwacht pas een piek in het aantal besmettingen in het tweede kwartaal, gevolgd door een geleidelijk herstel naar "een nieuw normaal" in het vierde kwartaal.

Onder deze omstandigheden moeten beleggers volgens Berenberg zoeken naar defensieve bedrijven die een goede geografisch spreiding kennen, hoge marges genereren en voldoende speelruimte hebben. Heineken voldoet, samen met Pernod Ricard, Carlsberg en Campari, volgens de analisten aan deze voorwaarden.

Het aandeel Heineken sloot maandag op 70,92 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Broer Konijn
0
Denk wel dat LB procentueel meer last heeft van China dan Heineken.

Proost Elliot Rabbit
Apae
0
Wat je hier in Nederland aan "chinees" bier kunt kopen is anders vrijwel allemaal van Heineken...
[verwijderd]
0
Bodem is toch wel rond de 7,80, lijkt het.
Het aandeel reageert nog amper op alle turbulentie vandaag (en afgelopen week) op de beurs.
Broer Konijn
0
Uit Adformatie:

Veel bedrijven en ondernemers proberen hun steentje bij te dragen in de strijd tegen het coronavirus.

30 MARCH 2020
KIM DE KLONIA

Omdat door de coronacrisis de wereldwijde vraag naar desinfecterende handgels explosief stijgt, gooien veel ondernemers het roer om. Van ijsjesfabrikant tot handgel-producent: ondernemen in coronatijden vergt flexibiliteit en doorzettingsvermogen. 'Als je kosten blijven doorgaan, moet je halsoverkop iets anders verzinnen.'

Shell
Shell stelt 2,5 miljoen liter grondstof beschikbaar
In de Shell-fabriek in Pernis wordt een essentiële grondstof voor handgels geproduceerd: isopropylalcohol (IPA). Shell heeft 2,5 miljoen liter van deze grondstof kosteloos beschikbaar gesteld voor de productie van handgels voor de zorgsector in Nederland. Naast deze maatregel verhoogt Shell de komende periode de productie van IPA en wordt productiecapaciteit vrijgemaakt. 'Alles om aan de groeiende vraag naar handgels te voldoen', stellen salesmanager Tomas Rieu en productmanager Yuriy Yanson van Shell. 'Op deze manier leveren we onze bijdrage aan de bestrijding van het coronavirus.'

Bols
Ook drankgigant maakt handalcohol
Ook Avandis, dat jenever en likeur voor onder andere Lucas Bols en De Kuyper stookt, maakt sinds deze week naast drank ook handgel. 'Er is in ziekenhuizen een enorm tekort aan allerlei beschermingsmiddelen. Wij hebben ervaring met alcoholische producten, maar dan om te consumeren. Handalcohol is een betrekkelijk simpel product, maar het was wel eventjes uitzoeken hoe we dat moesten doen met een middel dat je op de huid smeert', laat Sander Molkenboer van Avandis weten.

In de distilleerderij van Hooghoudt rollen de komende weken niet alleen flessen jenever van de lopende band. Het Groningse bedrijf gaat ook desinfecterende alcohol maken voor de zorg. De distilleerder gaat onder andere leveren aan TSN Thuiszorg en Ambulancezorg Groningen.

Nu de reguliere productie van jenever en kruidenbitters terugloopt door de sluiting van de horeca, heeft de destilleerder ruimte om het desinfectiemiddel te produceren. Hooghoudt gebruikt het recept van de WHO: daarin zit tachtig procent alcohol, waterstofperoxide en glycerine, genoeg om alle virussen en schimmels te doden.

Alcohol uit suikerbieten
De Duitse fabriek van de Suiker Unie wint bio-ethanol, een alcoholsoort, uit suikerbieten. Normaal wordt dat gemengd met benzine en gebruikt als de groene brandstof E10, maar door de grote vraag naar desinfecterende producten wereldwijd wordt van de bio-ethanol nu handgel gemaakt.

'Suiker Unie heeft sinds 2008 een bio-ethanolfabriek in Anklam, Duitsland. Uit het opgeslagen dunsap, dat vrijkomt bij de bietenverwerking, winnen we ethanol. Dat dient normaal als groene brandstof, maar wordt nu dus als desinfectiemiddel ingezet', laat duurzaamheidsmanager van Suiker Unie Andries Olie weten op zijn LinkedIn-pagina.

Suiker Unie maakt de handgels overigens niet zelf, maar levert de alcohol aan leveranciers.

Van ijsjes naar desinfectant
De Groningse ondernemer Marc Begeman gooide afgelopen week evenens het roer om. 'We maakten eerst ijsjes, maar door de coronacrisis liep 80 procent van de orders terug. Omdat de kosten gewoon blijven doorgaan, moet je halsoverkop iets verzinnen. We hebben dit besloten om zo onze fabriek en bedrijf draaiende te houden en om de tekorten in de markt op te vullen met een goed en goedkoop alternatief.'

Dus maakt hij sinds deze week desinfectant. 'We merken dat er een grote schaarste is op de markt. Er wordt op dit moment een woekerprijs gevraagd voor desinfectant. Om de kosten voor de zorg zo laag mogelijk te houden, rekenen we een gereduceerd tarief', vertelt Begeman, die het razend druk heeft.

'Het loopt momenteel enorm goed, we hebben 300.000 liter voor zorginstellingen, bedrijven en particulieren. Het is echt gekkenwerk. De telefoon staat roodgloeiend'.

LVMH
LVHM maakt gratis handgel
LVHM gaat voorlopig alleen gratis desinfecterende handgel maken. Normaliter produceert het bedrijf onder meer parfum en cosmetica voor luxe modehuizen als Christian Dior, Givenchy en Louis Vuitton, maar gebruikt haar fabrieken nu om desinfecterende hangdel te produceren.

Frankrijk kampt, net als veel andere landen, met een tekort aan ontsmettende handgel. Voor LVHM reden om de productie van hun reguliere producten stop te zetten, en zich te focussen op het produceren van handgel. 'Met dit initiatief willen we een groter aantal mensen in staat stellen om zichzelf te beschermen en zo het virus in te dammen. LVHM zal zich daarvoor zo lang als nodig is inzetten, en dat in samenspraak met Franse autoriteiten', laat een woordvoerder van het bedrijf weten.

Bavaria
Bavaria schiet kroegeigenaren en ziekenhuizen te hulp
De familiebrouwerij van Bavaria, Royal Swinkels, gaat horeca-ondernemers en ziekenhuizen te hulp schieten door biertanks bij cafés leeg te halen om daar vervolgens gedesinfecteerde alcohol van te maken voor ziekenhuizen, meldt de Telegraaf. Het bier in tanks is minder lang houdbaar, dus zitten kroegeigenaren ermee in hun maag. Swinkels belooft het bier op te halen, de hoeveelheid te vergoeden en kosteloos alcohol te leveren aan zorginstellingen.

Kim de Klonia
Auteur
311 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 12 13 14 15 16 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 14,300
Verschil +0,200 (+1,42%)
Hoog 14,350
Laag 14,300
Volume 433
Volume gemiddeld 6.264
Volume gisteren 93

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront