ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - PB's en andere relevante informatie

5.538 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 ... 273 274 275 276 277 » | Laatste
voda
0
Beursblik: Moody's somberder over Nederlandse en Belgische banken

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
8,52 -0,34 -3,84 % Euronext Amsterdam
ING Groep
5,897 -0,086 -1,44 % Euronext Amsterdam
KBC Group
46,44 -0,31 -0,66 % Euronext Brussel

(ABM FN-Dow Jones) Moody's heeft het vooruitzicht voor de kredietwaardigheid van banken in Nederland en België verlaagd van stabiel naar negatief. Dat maakte het ratingbureau donderdag bekend.

De wijziging reflecteert de verwachting dat de verspreiding van het coronavirus in Europa, waardoor op grote schaal bedrijven zijn gesloten en sociale interactie is ingeperkt, de economische activiteit zal laten dalen in het eerste en tweede kwartaal van dit jaar.

Door stimuleringsmaatregelen door overheden en centrale banken zal in de kwartalen daarna de groei wel bovengemiddeld zijn, denken de kredietanalisten, maar de verloren productie in het tweede kwartaal zal waarschijnlijk niet meer worden goedgemaakt.

Dit betekent dat banken meer verliezen zullen lijden op hun leningen waardoor hun toch al lage winstgevendheid verder wordt uitgehold.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese bankenfederatie pleit voor opschorting dividend

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
8,088 -0,446 -5,23 % Euronext Amsterdam
ING Groep
5,585 -0,411 -6,85 % Euronext Amsterdam
KBC Group
44,52 -3,99 -8,23 % Euronext Brussel

(ABM FN-Dow Jones) De European Banking Federation EBF pleit ervoor dat alle beursgenoteerde Europese banken hun dividenden over 2019 voorlopig niet uitkeren om zo meer spek op de botten te hebben met het oog op de effecten van het coronavirus. Dit schreef de federatie vrijdag.

De Europese bankenkoepel pleit er tevens voor dat de banken hun inkoopprogramma's van eigen aandelen voorlopig opschorten.

De maatregel is met name bedoeld om een maximale kapitaalpositie te kunnen behouden op een moment waarop beleggers en aandeelhouders zich zorgen maken over de solvabiliteit van de banken.

"De Europese bankensector blijft zich volledig inzetten om bedrijven en huishouden te helpen bij het trotseren van de ongekende uitdagingen die de wereldwijde coronapandemie met zich meebrengt", zei de organisatie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Schrappen dividend levert banken 30 miljard op

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
8,15 -0,384 -4,50 % Euronext Amsterdam
ING Groep
5,479 -0,517 -8,62 % Euronext Amsterdam
KBC Group
44,50 -4,01 -8,27 % Euronext Brussel

(ABM FN-Dow Jones) De Europese banken houden tientallen miljarden euro's in kas door geen dividend uit te keren.

De Europese Centrale Bank riep afgelopen week banken op om niet langer dividend uit te keren vanwege de coronacrisis.

Door dit geld in kas te houden, zijn de banken beter in staat om verliezen te absorberen en kredieten te blijven verstrekken aan huishoudens en bedrijven.

De ECB meent dat het verstandig is dat de banken tot ten minste 1 oktober 2021 geen dividend uitkeren.

Ook de inkoop van eigen aandelen zou er aan moeten geloven.

Analist Suvi Platerink van ING denkt dat de Europese banken zo 30 miljard euro in kas houden.

Afgelopen week pleitte ook de European Banking Federation ervoor dat beursgenoteerde Europese banken over 2019 geen dividend uitkeren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Rabobank certificaten keren voorlopig niet uit

(ABM FN-Dow Jones) Rabobank heeft na de oproep van de Europese Centrale Bank om voorlopig geen dividend uit te keren, besloten om geen vergoeding uit te betalen op de eigen certificaten. Dit maakte Rabobank zondagavond bekend.

In ieder geval in maart, juni en september dit jaar zullen de certificaten niet uitkeren.

De ECB riep de Europese banken op ten minste tot 1 oktober geen dividend uit te keren.

Door niet uit te keren zijn banken beter in staat verliezen te absorberen en de kredietverstrekking op peil te houden, aldus de ECB.

"Als een coöperatieve banken willen we onze steun aan de reële economie maximaliseren en onze klanten door de crisis heen helpen", zei CFO Bas Brouwers van Rabobank in een toelichting op het besluit.

Of Rabobank na 1 oktober wel weer zal uitkeren, is nog niet zeker. "Rabobank zal verdere updates en aanbevelingen van de toezichthouders nauwlettend volgen, waaronder de door de ECB aangekondigde evaluatie van de economische situatie en de mogelijkheid om na 1 oktober 2020 weer dividend uit te keren."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
1
'Bij aanpak coronacrisis moeten we verder gaan dan in 2008'

Gepubliceerd op 29 maart 2020 14:19 | Views: 6.426

BASEL (AFN) - Centrale banken en andere partijen in de financiële sector moeten in hun aanpak van de coronacrisis verder gaan dan de maatregelen die zijn genomen tijdens de financiële crisis van 2008. Daarvoor pleit topman Agustín Carstens van de Bank voor Internationale Betalingen (BIS).

In een opiniestuk in zakenkrant Financial Times stelt hij dat het belangrijk is dat centrale banken geld in hun economieën pompen, zodat gewone banken kredieten kunnen blijven verstrekken om bedrijven en particulieren overeind te houden. Gewone banken zouden hiervoor ook hun buffers moeten aanwenden. En bij partijen in de sector moet erop worden aangedrongen dat ze de uitkering van dividend aan aandeelhouders voorlopig opschorten.

Dit zijn stappen die al genomen zijn door bijvoorbeeld de Europese Centrale Bank (ECB). Volgens Carstens is het belangrijk dat centrale banken wereldwijd hiermee aan de slag gaan. Hij pleit verder voor door overheden gegarandeerde bankleningen voor kleinere en middelgrote bedrijven. Dat voorstel lijkt sterk op de Nederlandse BMKB-regeling.

De BIS wordt ook wel de bank der centrale banken genoemd. De instelling werd opgericht in 1930 om Duitse herstelbetalingen na de Eerste Wereldoorlog te regelen. Later is de BIS zich meer gaan richten op het met elkaar in lijn brengen van het beleid van de vele centrale banken in de wereld.
voda
0
ING schrapt slotdividend

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
5,479 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING zal naar aanleiding van de coronaviruspandemie geen dividend uitkeren tot 1 oktober, in lijn met de aanbevelingen van de Europese Centrale Bank. Dat maakte de bank maandag voorbeurs bekend.

Dit betekent dat het aangekondigde slotdividend over 2019 wordt geschrapt. De bank verwacht ook geen interimdividend uit te keren uit de winst voor het boekjaar 2020 en zal na 1 oktober beoordelen of er verdere mededelingen over het dividend worden gedaan.

"Dit zijn buitengewone tijden voor ons allemaal", zei CEO Ralph Hamers in een toelichting. "Hoewel we goed gekapitaliseerd en gefinancierd zijn en streven naar het verschaffen van een aantrekkelijk rendement aan onze aandeelhouders, denken we dat het verstandig is om de aanbevelingen van de ECB voor alle Europese banken ten aanzien van dividendbetalingen te volgen."

Dit biedt volgens Hamers extra flexibiliteit om klanten en de maatschappij in deze crisis te steunen en om samen met regeringen en toezichthouder naar een herstel toe te werken.

Eerder kwamen Rabobank en KBC reeds met een vergelijkbare verklaring.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
ABN AMRO stelt dividend uit

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
8,15 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO zal naar aanleiding van de coronaviruspandemie geen dividend uitkeren tot 1 oktober, in lijn met de aanbevelingen van de Europese Centrale Bank. Dat maakte de bank maandag voorbeurs bekend.

Het geplande voorstel voor het slotdividend over 2019 wordt aangehouden. De uiteindelijke uitbetaling hangt af van de situatie nadat de onzekerheden rondom het coronavirus voorbij zijn. Dit zal zeker niet voor 1 oktober 2020 zijn.

Ook zal er geen tussentijds dividend over het lopende boekjaar worden uitgekeerd, zoals normaal gesproken in augustus gebeurt.

De bank zegt goed gekapitaliseerd te zijn met een flinke buffer bovenop het wettelijk vereiste kapitaal. Zakelijke klanten van de bank mogen daarom hun betalingen van rente en aflossing zes maanden uitstellen, wanneer zij zijn getroffen door de coronaviruscrisis. Particulieren kunnen drie maanden uitstel van betaling krijgen.

ABN AMRO meldde verder dat de risicokosten, of de bijdragen aan de voorzieningen voor oninbare leningen, dit jaar en met name in het eerste kwartaal hoger zullen zijn dan de bandbreedte van 25 tot 30 basispunten die geldt als gemiddelde voor de gehele economische cyclus.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Bank of America rekent toch op dividenduitkering ING

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
4,813 -0,1795 -3,60 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING Groep zal vermoedelijk alsnog dividend uitkeren over 2019, maar wel op een later tijdstip. Dit verwachten analisten van Bank of America dinsdag.

ING liet eerder deze week weten het dividend te schrappen vanwege de coronacrisis en verwacht ook geen interim-dividend over 2020 uit te keren. Het besluit geldt tot minstens 1 oktober, zoals de ECB ook adviseerde aan alle Europese banken.

Volgens analisten van Bank of America verkeert ING in een solide positie, sterk genoeg om in turbulente tijden een hoog dividend uit te keren. Maar de oproep van de ECB aan banken in de eurozone om voorlopig geen dividend uit te keren zolang de coronacrisis voortduurt, maken discussies over dividenduitkeringen momenteel complex, aldus analisten.

De CET 1-ratio van ING is “superieur”, benadrukten de analisten van Bank of America, “en dat geeft ons vertrouwen dat het dividend over 2019 wordt uitgesteld maar niet geschrapt”.

Wanneer ING zal uitkeren, is volgens de Amerikaanse bank gissen. Mogelijk wordt het dividend tegelijk uitgekeerd met dat over 2020.

Bank of America verwacht dat ING de payout-ratio zal aanpassen van progressief naar 50 tot 60 procent. Met 50 procent komen de analisten uit op een dividendrendement van 10 tot 13 procent in de komende jaren.

Bank of America handhaafde het koopadvies op ING met een koersdoel van 9,00 euro. Het aandeel ING Groep daalde dinsdag met 3,7 procent tot 4,81 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Goldfish1080
0
Erg optimistisch, neem maar met een grote korrel zout. Het is gewoon te vroeg. Als Q1 en Q2 cijfers tegenvallen of de omstandigheden verslechteren (politiek of ECB) dan zijn we de klos. Zodra rendement nog wel wordt uitgekeerd schiet het aandeel echt wel 10 a 20% omhoog. Grote maar en veel vraagtekens.

Koersdoel 9 euro is gewoon speculeren op snel herstel, niet realistisch.
voda
0
Na dividenden kijken toezichthouders nu naar bonussen van banken

Europese banken dienen hun capaciteit om geld uit te lenen aan bedrijven en gezinnen te maximaliseren. Na het opschorten van dividendbetalingen staat nu de verlaging van bonussen voor het topmanagement op de takenlijst.

Toezichthouders, van de Europese Centrale Bank (ECB), de Europese Bankautoriteit (EBA) tot autoriteiten in Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk, roepen op tot 'uiterste terughoudendheid'. Zo zei bankenwaakhond Andrea Enria van de ECB in een interview: 'In de mentaliteit van kapitaalconservering die we banken proberen mee te geven, denk ik dat we van hen zullen verwachten dat ze extreem terughoudend zullen zijn met hun variabele beloningen'.

'De beloningen, en met name het variabele delen daarvan, dienen op een zeer conservatief niveau gehouden te worden', schreef de EBA op de website. Bonussen kunnen worden uitgesteld of anders in aandelen worden uitgekeerd.

Spaanse voorlopers

Spaanse banken waren de eerste die al uit zichzelf met bonusmaatregelen kwamen. Santander, de grootste kredietverstrekker van Europa, meldde vorige week dat voorzitter Ana Botín en ceo José Antonio Alvarez ermee hebben ingestemd om de helft van hun salaris te doneren aan een liefdadigheidsinstelling die investeert in medische apparatuur. BBVA liet maandag weten dat driehonderd van zijn topmanagers afzien van hun bonussen voor dit jaar. Het Italiaanse UniCredit volgde dit voorbeeld dinsdag en ook de top van Intesa Sanpaolo besloot een deel van de bonussen te zullen doneren aan een corona-gerelateerd doel.

Voor Nederlandse banken is de oproep minder relevant. Den Haag hanteert immers al lang een streng bonusplafond voor bankiers van 20% van het jaarsalaris. Elders in Europa is dat 100%.

Opschorten dividend

Vrijdag kwam de ECB met het verzoek aan de banken om voorlopig af te zien van uitkeringen aan de aandeel- of certificaathouders. Enria schat de Europese banken zo'n €30 mrd in kas houden als ze geen dividend uitkeren of eigen aandelen inkopen. Volgens een vuistregel kan op voor iedere euro die ingehouden wordt €16 aan krediet worden verstrekt. Dat betekent dus een stimulans voor de reële economie die op kan lopen tot €480 mrd.

Dankzij de al eerder doorgevoerde verlaging van de kapitaaleisen is er voor de banken tot wel €1800 mrd kredietruimte gecreëerd. Daarnaast heeft de ECB nog een pot klaargezet waaruit banken tegen zeer gunstige voorwaarden tot €3000 mrd kunnen halen om uit te lenen aan hun klanten. Alle sluizen zijn met andere woorden opengezet opdat banken ervoor kunnen zorgen dat iedereen met zo min mogelijk schade de coronacrisis kan overbruggen. Het verzoek om terughoudend te zijn met bonussen speelt niet direct miljarden vrij, omdat de banken die betalingen net achter de rug hebben.

Een instelling als Credit Suisse betaalde over 2019 Zfr 3,17 mrd (bijna €3 mrd) aan bonussen uit. In een interview op tv-zender SRF zei ceo Thomas Gottstein gisteren: 'Het is een beetje vroeg om te praten over de bonussen voor 2020, maar we denken zeker in de richting van solidariteit'.

Vervolgstappen

De Systemic Risk Board (SRB), een club die bestaat uit afgezwaaide financiële beleidsmakers zoals Jean-Claude Trichet, Paul Tucker, Sheila Bair en Nout Wellink, pleitte eerder al voor uitstel van bonussen voor een 'dikke laag' aan bankmanagers, naast het schrappen van dividendbetalingen en aandeleninkopen.

De club vindt ook dat de banken geleidelijk met andere activiteiten moeten stoppen die niet direct ten goede komen aan de kredietverlening aan bedrijven en gezinnen. Daarbij heeft de SRB met name de handel in financiële marktproducten op het oog, zoals bepaalde derivaten, repo's en securitisaties.

fd.nl/ondernemen/1340022/na-dividende...
voda
0
Fitch ziet toenemend risico bij Nederlandse banken

Gepubliceerd op 2 april 2020 09:11 | Views: 299

PARIJS (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch waarschuwt dat de coronacrisis nadelige gevolgen kan hebben voor de kredietwaardigheid van Nederlandse banken. Vooral over ING, Rabobank en NIBC is de firma somberder, aangezien die banken veel kredieten hebben uitstaan in sectoren die sterk conjunctuurgevoelig zijn.

Fitch heeft de kredietrating van ING (A+) op credit watch negative gezet. Dat betekent dat een kans op een verlaging op korte termijn groot wordt geacht. Dat geldt ook voor het kredietoordeel over Rabobank (AA-), en dat over NIBC (BBB).

ABN AMRO (A+) en Volksbank (A-) lijken volgens Fitch beter voorbereid op een crisis, mede dankzij een groot aandeel hypotheken met een beperkt risico in hun kredietportefeuilles. Het ratingvooruitzicht voor beide banken is desondanks omlaag gezet van neutraal naar negatief. Dat kan leiden tot een verlaging op korte tot middellange termijn.

Ook bij vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen (BBB+) ziet Fitch risico's op de korte tot middellange termijn. Daarom is ook daar het vooruitzicht voor de rating verlaagd van neutraal naar negatief.
voda
0
Beursblik: Jefferies verlaagt koersdoel ING

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
4,62 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het koersdoel voor ING verlaagd van 13,50 naar 8,60 euro met een onveranderd koopadvies.

De Nederlandse banken behoren volgens Jefferies momenteel tot de slechtst presterende banken dit jaar.

De analisten van Jefferies verlaagden hun winsttaxaties voor ING. Voor 2019 viel de verlaging nog wel mee, met een winst per aandeel van 1,21 euro waar eerder werd gerekend op 1,24 euro. Voor 2020 ging de winstraming evenwel van 1,27 naar naar 0,78 euro en voor 2021 van 1,28 naar 0,93 euro per aandeel.

Op verzoek van de Europese Centrale Bank schortte ING recent het dividend op. Jefferies rekent in 2020 niet op een interimdividend, maar wel op een slotdividend van 0,31 euro per aandeel. In 2021 zal ING vervolgens weer 50 procent van de winst uitkeren, verwachten de analisten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoelen financials

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
7,826 0,06 0,77 % Euronext Amsterdam
AEGON NV
2,428 0,052 2,19 % Euronext Amsterdam
AEGON NV
2,465 0,134 5,75 % Gruppo Borsa Italiana
ASR Nederland NV
23,19 0,74 3,30 % Euronext Amsterdam
ING Groep
5,297 0,006 0,11 % Euronext Amsterdam
KBC Group
47,66 -0,61 -1,26 % Euronext Brussel
NN Group NV
24,58 0,10 0,41 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft de koersdoelen voor de financials in de Benelux verlaagd, vanwege de verwachte gevolgen van de coronacrisis, maar verhoogde het advies voor verzekeraar ASR. Dat bleek donderdag uit een rapport van de Zwitserse zakenbank.

Het koersdoel van ING werd verlaagd van 11,00 naar 6,50 euro, dat van KBC van 78,00 naar 68,00 euro. Het advies voor ING is neutraal en dat voor KBC is Outperform.

Voor verzekeraar NN Group ging het koersdoel van 37,00 naar 28,00 euro, net zoals bij ASR, terwijl voor Aegon het koersdoel daalde van 5,40 naar 4,00 euro. Aegon en ASR staan op de kooplijst en het advies voor NN blijft neutraal.

Verzekeraars

Credit Suisse is positiever over levensverzekeraars wereldwijd, die inmiddels laag gewaardeerd zijn. Prudential en ASR gelden daarbij als de favorieten.

De kapitaalbuffer van ASR heeft geprofiteerd van marktbewegingen, door de stijgende risico-opslagen op vastrentende waarden, en hoewel het dividend over 2019 voor de korte termijn is opgeschort, lijkt het potentieel voor toekomstig dividend aantrekkelijk, stelde de zakenbank.

Ook schadeverzekeraars blijven in de gunst staan, met een relatief veilig dividend. Door de lockdown-maatregelen zullen er minder autoschades en inbraakschades zijn, terwijl de verstoring van de bedrijfsactiviteiten door het virus doorgaans uitgesloten zijn van schadeverzekeringen, aldus Credit Suisse.

Banken

Ten aanzien van de banken rekent Credit Suisse op een krimp van de Europese economie met 9 procent door de coronaviruspandemie in het eerste halfjaar en met 5,2 procent voor heel 2020. Voor de Benelux modelleren de analisten een beperkte 50 basispunten aan risicokosten, omdat de overheidssteun de risico's vermindert.

Vooral grootzakelijke en mkb-leningen en niet-gedekt consumentenkrediet zullen verliesposten opleveren.

De Nederlandse banken hebben tot nu toe slecht gepresteerd op de beurs, wat volgens de analisten vooral komt doordat ABN AMRO een groot verlies bekendmaakte in het eerste kwartaal en omdat er blootstelling is aan enkele risicovolle sectoren.

Ook is er strategische onzekerheid rond nieuwe CEO's, nu Ralph Hamers van ING vertrekt naar UBS. De koersdalingen tot nu toe gaan echter uit van aanzienlijk grotere verliezen dan de historische trend of dan de stresstest van 2018, benadrukte Credit Suisse.

KBC, traditioneel een defensief aandeel, deed het juist beter dan de markt tot nu toe, op de beurs.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
IMF: gebrekkige kredietverlening banken kan crisis versterken

Gepubliceerd op 14 april 2020 17:43 | Views: 0

WASHINGTON (AFN) - Een gebrekkige kredietverlening door banken kan er voor zorgen dat de coronacrisis erger uitpakt dan nodig. Daarvoor waarschuwen economen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Steunmaatregelen zouden er volgens hen op gericht moeten zijn om een mogelijk crisisversterkend effect van banken te voorkomen.

De kenners wijzen erop dat banken bij de financiële crisis van 2008 kampten met grote verliezen. Dat zette destijds een grote rem op de verstrekking van kredieten aan tal van bedrijven, met als gevolg dat de economische neergang werd versterkt.

Het is zaak dat dit scenario zich dit keer niet herhaalt, benadrukken de IMF-economen. De financiële sector staat ??er wereldwijd beter voor dan ruim tien jaar terug, is hun indruk. Zo hebben banken hun buffers flink versterkt. Toch zal de weerbaarheid van banken door de coronacrisis waarschijnlijk behoorlijk op de proef worden gesteld.

Zwaarste recessie

Eerder op de dag voorspelde het fonds al dat de wereldeconomie te maken heeft met de zwaarste recessie sinds de Grote Depressie in de jaren dertig van de vorige eeuw. Naarmate de viruspandemie langer aanhoudt zullen de kredietverliezen van banken waarschijnlijk toenemen.

Afgelopen tijd hebben nationale overheden en centrale banken al tal van steunmaatregelen aangekondigd. Die zijn er deels op gericht de geldstromen bij banken op gang te houden. De deskundigen van het IMF hameren erop dat dit soort steun komende tijd erg belangrijk blijft om een krachtig en houdbaar economisch herstel mogelijk te maken als de pandemie eenmaal onder controle is. Internationale samenwerking is daarbij ook erg belangrijk, aldus het IMF dat zelf eveneens werkt aan extra steunmaatregelen.

Het fonds gaat in zijn rapport over de mondiale financiële stabiliteit niet specifiek in op de situatie in Nederland. Ook in dit land leven zorgen dat ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis soms maar moeizaam aan kredieten van banken kunnen komen. Volgens ondernemersorganisaties moeten bedrijven vaak hele processen doorlopen om een lening krijgen. Dat kan sneller, vinden ze. Banken werken er wel aan om het grote aantal bedrijven, dat bij hen aanklopt, snel te hulp te kunnen schieten.
Goldfish1080
0
quote:

voda schreef op 14 april 2020 17:47:

IMF: gebrekkige kredietverlening banken kan crisis versterken

Gepubliceerd op 14 april 2020 17:43 | Views: 0

WASHINGTON (AFN) - Een gebrekkige kredietverlening door banken kan er voor zorgen dat de coronacrisis erger uitpakt dan nodig. Daarvoor waarschuwen economen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Steunmaatregelen zouden er volgens hen op gericht moeten zijn om een mogelijk crisisversterkend effect van banken te voorkomen.

De kenners wijzen erop dat banken bij de financiële crisis van 2008 kampten met grote verliezen. Dat zette destijds een grote rem op de verstrekking van kredieten aan tal van bedrijven, met als gevolg dat de economische neergang werd versterkt.

Het is zaak dat dit scenario zich dit keer niet herhaalt, benadrukken de IMF-economen. De financiële sector staat ??er wereldwijd beter voor dan ruim tien jaar terug, is hun indruk. Zo hebben banken hun buffers flink versterkt. Toch zal de weerbaarheid van banken door de coronacrisis waarschijnlijk behoorlijk op de proef worden gesteld.

Zwaarste recessie

Eerder op de dag voorspelde het fonds al dat de wereldeconomie te maken heeft met de zwaarste recessie sinds de Grote Depressie in de jaren dertig van de vorige eeuw. Naarmate de viruspandemie langer aanhoudt zullen de kredietverliezen van banken waarschijnlijk toenemen.

Afgelopen tijd hebben nationale overheden en centrale banken al tal van steunmaatregelen aangekondigd. Die zijn er deels op gericht de geldstromen bij banken op gang te houden. De deskundigen van het IMF hameren erop dat dit soort steun komende tijd erg belangrijk blijft om een krachtig en houdbaar economisch herstel mogelijk te maken als de pandemie eenmaal onder controle is. Internationale samenwerking is daarbij ook erg belangrijk, aldus het IMF dat zelf eveneens werkt aan extra steunmaatregelen.

Het fonds gaat in zijn rapport over de mondiale financiële stabiliteit niet specifiek in op de situatie in Nederland. Ook in dit land leven zorgen dat ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis soms maar moeizaam aan kredieten van banken kunnen komen. Volgens ondernemersorganisaties moeten bedrijven vaak hele processen doorlopen om een lening krijgen. Dat kan sneller, vinden ze. Banken werken er wel aan om het grote aantal bedrijven, dat bij hen aanklopt, snel te hulp te kunnen schieten.
Heel leuk maar de ABN en ING hebben hier al op gereageerd. Je kunt niet iedereen zonder voorwaardes geld geven, dan gaan ze zelfs met de huidige garantiestelling falliet. Overheid 100% garant verschuift het probleem. Leuk voor de aandeelhouder, slecht voor de lange termijn.
voda
0
Veel meer bankpasfraude en oplichtingen bij internetbankieren

Gepubliceerd op 16 april 2020 11:05 | Views: 1.542

ING 12:23
4,63 -0,04 (-0,78%)

AMSTERDAM (AFN) - Bankpasfraude en andere oplichtingen bij internetbankieren zijn vorig jaar sterk toegenomen. De schade die ontstond doordat criminelen wachtwoorden voor internetbankieren bemachtigden of bankpassen stalen, is in 2019 nagenoeg verdubbeld naar ruim 24 miljoen euro. Dat meldden de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en Betaalvereniging Nederland.

De hogere schade wordt vooral veroorzaakt doordat er veel meer aanvallen waren. Maar ook doordat criminelen steeds creatiever te werk gaan. De fraudeurs gebruiken meer verschillende kanalen om hun slachtoffers te benaderen, merken de organisaties. Naast e-mail gebruiken ze onder andere sms, WhatsApp, Messenger, Marktplaats en Twitter voor het versturen van valse berichten. Veel meer fraude werd gepleegd door midden van het vissen naar beveiligingscodes voor internetbankieren. Maar ook de schade als gevolg van gestolen of verloren bankpassen loopt in de miljoenen.

Dit jaar moeten mensen zich waken voor valse berichten over de coronacrisis, waarschuwen de NVB en Betaalvereniging Nederland. Zij zien dat fraudeurs mensen benaderen voor een nieuwe zogenaamde antibacteriële bankpas. Bankpashouders worden gevraagd in ruil daarvoor hun huidige pas op te sturen. De organisaties benadrukken dat banken klanten nooit vragen om hun bankpas op te sturen.
voda
0
S&P verlaagt outlook voor ING

Gepubliceerd op 23 april 2020 21:17 | Views: 5.165

ING 23 apr
4,91 +0,19 (+3,99%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) is somberder over de vooruitzichten bij de bank ING. Het ratingbureau verlaagt de outlook voor het financiële concern van stabiel naar negatief. Dat betekent dat de kans op een afwaardering van de kredietwaardigheid groot wordt geacht.

S&P laat zijn kredietoordeel voor ING voor de lange termijn ongemoeid. Dat blijft nog altijd A-, wat betekent dat de bank volgens de kenners nog goed in staat is aan zijn financiële verplichtingen te voldoen.

Eerder deze maand verlaagde S&P ook de outlook voor ABN AMRO naar negatief. Het ratingbureau hield daarbij onder meer rekening met een waardvermindering van de portefeuille van de bank door de coronacrisis.
voda
0
'Fugro, ABN, ING sterk geraakt door zwakke oliesector'

Gepubliceerd op 24 april 2020 10:21 | Views: 1.638

Fugro 10:31
3,18 -0,09 (-2,87%)

AMSTERDAM (AFN) - Fugro, ABN AMRO, ING en Boskalis zijn bedrijven die op de grootste klappen kunnen rekenen vanwege het overaanbod van olie. Dat concluderen kenners van KBC Securities in een rapport.

De analisten benadrukken dat de olieprijzen nu op historische lage niveaus liggen vanwege de ingeklapte vraag door Covid-19. De productieverlaging afgesproken door oliekartel OPEC en bondgenoten is daarbij "een druppel op een gloeiende plaat". Deze situatie had eerst zijn weerslag op grote olieconcerns maar raakt nu ook andere bedrijven die iets te maken hebben met de sector.

Bodemonderzoeker Fugro wordt relatief het sterkst geraakt door het overaanbod van olie, aldus de marktvorsers. Meer dan de helft van Fugro's omzet is afkomstig van de olie- en gassector. ABN AMRO en ING hebben op hun beurt een aanzienlijke blootstelling aan olie- en gasbedrijven. Bij baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis zorgen de ontwikkeling in de oliesector voor een vertraagde herstel van het onderdeel Offshore Energy.

Verfproducent AkzoNobel en tankopslagbedrijf Vopak hebben juist baat van de situatie op de oliemarkt. AkzoNobel gebruikt voor ongeveer de helft van zijn opbrengsten olie-gerelateerde grondstoffen, die waarschijnlijk goedkoper zullen worden vanwege de lagere olieprijs. Vopak zal vanaf het lopende kwartaal profiteren van meer opdrachten voor opslag. Opslag van olie is goed voor zo'n 40 procent van de omzet, rekenen de analisten voor.

Fugro stond vrijdag omstreeks 10.10 uur 2,3 procent lager op 3,20 euro. ABN AMRO en ING noteerden tot 5 procent in de min. Boskalis verloor 1,6 procent aan waarde.
tmaster
1
"kenners van KBC Securities".. en toen haakte ik af.

Alsof er nog niets in de huidige koers (-60%) verwerkt is van al deze ellende...
Ook hier komen ze wel weer uit en is 4 en 5 euro voor ING AB uiteraard nog steeds belachelijk. Niemand wil de aandelen hebben en dat bepaald de huidige koers. Kwestie van vraag en aanbod, maar dit zegt niets over de intrensieke waarde van de bedrijven zelf.
Aangezien blijbkaar niemand de bank aandelen wil hebben is het NU de tijd om in te slaan.
Altijd precies tegen de massa indenken. Het koop moment is nog nooit zo duielijk geweest als nu.
voda
0
Aandeelhouders ING keuren benoemingen goed

Gepubliceerd op 29 april 2020 06:14 | Views: 0

ING 28 apr
5,14 +0,26 (+5,35%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van ING hebben hun fiat gegeven aan de benoemingen van Herman Hulst, Harold Naus en Juan Colombás als commissaris. Ze deden dat tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van de bank. Hulst en Naus treden met onmiddellijke ingang toe tot de toezichtsraad, Colombás doet dat per 1 oktober.

Eric Boyer de la Giroday en Hermann-Josef Lamberti zijn sinds de aandeelhoudersvergadering geen commissaris meer bij ING. Robert Reibestein was al op 1 januari teruggetreden.

Alle andere agendapunten werden ook aangenomen tijdens de vergadering. Die werd vanwege de coronacrisis grotendeels digitaal afgewerkt.
5.538 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 ... 273 274 275 276 277 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 15,230
Verschil +0,062 (+0,41%)
Hoog 15,258
Laag 14,916
Volume 10.630.399
Volume gemiddeld 11.174.298
Volume gisteren 7.818.029

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront