Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

luchtschip
0


Trump refuses to invite Speaker Pelosi to coronavirus bill signing after she delivers the votes for him

On Friday, CNN reported that President Donald Trump is not inviting any Democrats to the signing ceremony for the $2 trillion coronavirus stimulus package — even though House Speaker Nancy Pelosi (D-CA), Senate Minority Leader Chuck Schumer (D-NY), and the rank and file Democrats in Congress played a huge role in its negotiation and passage.

“On the signing ceremony, it appears no Democrats have been invited to President Trump’s signing ceremony, despite the fact that every now and then he says that the country needs to come together, how great it is that the bill passed the Senate 96-0,” said anchor Jake Tapper to reporter Kaitlan Collins.

www.rawstory.com/2020/03/trump-refuse...
alexnr75
2
@Luchtschip,

Ik zou die oude taart ook niet uitnodigen,

sowieso een paar meter afstand houden :)
NewKidInTown
1
quote:

Wadloper schreef op 28 maart 2020 17:05:

Hij is niet de enige, Jan Postma(Telegraaf) Erik mouthaan(RTL) Charles Groenhuijsen(NPO) Jinek(RTL) etc etc.
De haat zit diep, het redelijke verstand is weg.
En wat je zegt, de komende 5 jaar.
Ik moet nog denken aan die keer dat Jinek mega kritiekloos Hillary Clinton "interviewde", tja, dan weet je wel hoe ze zich verhoudt naar The Donald.
Jeksel
0
Trump overweegt opleggen quarantaine aan New York
De Amerikaanse president Donald Trump overweegt een quarantaine op te leggen aan de staat New York om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.

New York heeft het hoogste aantal gevallen van Covid-19 in de Verenigde Staten. Ruim 52.000 inwoners van de staat zijn met het coronavirus besmet. Ook overleden al 728 mensen aan de gevolgen van het longvirus.

In het gesprek met verslaggevers noemde Trump ook nog enkele andere staten waar de maatregel zou kunnen gelden, waaronder New Jersey en delen van Connecticut.
alexnr75
0
@luchtschip,

Bij jou is alles nu zeker gratis. Mag ik langskomen?

Mensen weten het altijd zo goed voor anderen. Ik dacht dat het steunloket voor hem bij de overheid gesloten was.
Ik begrijp het wel.

Jij natuurlijk niet, omdat hij een relatie heeft met Trump is jouw denken direct vergiftigd. Zo ben jij blijkbaar geprogrammeerd. Net een robot :)
'belegger''
0
Je hoeft het eens te zijn met deze linkse media, maar ze kunnen wel sprekende koppen schrijven.

"Trump is utterly unsuited to deal with this crisis, either intellectually or temperamentally."
www.theatlantic.com/ideas/archive/202...

"China warned Italy. Italy warned us. We didn’t listen."
www.theatlantic.com/ideas/archive/202...

"Get Used to It: This Lockdown Won’t Be the Last"
www.theatlantic.com/international/arc...

"A Coronavirus Quarantine in America Could Be a Giant Legal Mess"
www.theatlantic.com/ideas/archive/202...
alexnr75
0
Nu in Op1 zegt men dat de door jullie zo gebashte Trump weinig zeggenschap heeft in deze crisis. Hij kan geen scholen sluiten etc. Men zegt dat Arie Slob in NL meer macht heeft als Trump in de VS, Zelfs minister Kaag, toch lekker links, was het hier mee eens.

Laat je eens informeren!

'belegger''
0
quote:

alexnr75 schreef op 28 maart 2020 23:19:

Nu in Op1 zegt men dat de door jullie zo gebashte Trump weinig zeggenschap heeft in deze crisis. Hij kan geen scholen sluiten etc. Men zegt dat Arie Slob in NL meer macht heeft als Trump in de VS, Zelfs minister Kaag, toch lekker links, was het hier mee eens.

Laat je eens informeren!

Zoals dit?

"America’s defense against epidemics is divided among more than 2,000 individual public-health departments, which makes implementing a national strategy very difficult."

"In the U.S., quarantine is the most extreme use of government power over people who have committed no crime."

Aan de andere kant geeft Trump ook niet de indruk dat een lock-down voor alle staten zijn voorkeur heeft.
JdeFL
1
quote:

alexnr75 schreef op 28 maart 2020 20:53:

@luchtschip,

Bij jou is alles nu zeker gratis. Mag ik langskomen?
...
Waarom Luchtschip blijven aanvallen? Je kan toch net zo goed positieve berichten over Trump plaatsen? Of vind je er geen?
alexnr75
1
Aanvallen? Ik mag toch wat vragen?

Ze zitten in dit draadje in de Trump-bash-modus. Iets positiefs wordt hier niet gewaardeerd.

Jammer, want dit gaat nog langer dan 4 jaar duren.
s.lin
0
Autoshow Detroit geannuleerd: beursgebouw wordt minimaal een halfjaar noodhospitaal voor coronapatiënten
Het had de grote comeback van de Amerikaanse internationale autoshow moeten worden. En dat was wel nodig ook, want de afgelopen jaren lieten automerken én bezoekers het steeds meer afweten. Maar het coronavirus gooit roet in het eten: de North American International Auto Show is definitief geannuleerd.

Niek Schenk 29-03-20, 10:49

Door een verschuiving van januari, midden in de barre wintertijd in Detroit, naar de zomerse temperaturen van juni, zou de show dit jaar nieuw leven ingeblazen moeten worden. De exploitanten van het beursgebouw waar de autoshow sinds 1960 is gehouden, waren er helemaal klaar voor. Er zou zelfs een nieuw evenement aan de vooravond van de beursdagen worden toegevoegd: Motor Bella, een straatfestival rondom het thema auto in het centrum van de stad.

Maar de Federal Emergency Management Agency, de rampenautoriteit in de VS, heeft juist dit beursgebouw (voorheen Cobo Hall, tegenwoordig TFC Center) aangewezen als noodhospitaal voor coronapatiënten, voor minimaal een half jaar. De organisatie heeft al besloten de autoshow te verplaatsen naar juni volgend jaar. Met gemiddeld zo'n 800.000 betalende bezoekers is Detroit nog altijd een van de meest succesvolle autoshows ter wereld.
Ed Verbeek
1
quote:

JdeFL schreef op 29 maart 2020 10:25:

Waarom Luchtschip blijven aanvallen? Je kan toch net zo goed positieve berichten over Trump plaatsen? Of vind je er geen?
Er zijn vele positieve berichten over Trump te vinden; hij zegt en tweet immers voortdurend positieve dingen over zichzelf. ;-)
Ed Verbeek
0
Ik ben erg blij dat Trump herkozen gaat worden, want dan moet hij tenminste zijn eigen rommel opruimen. :-)
s.lin
0
New York raakt in de greep van corona, Trump ruziet
Terwijl in New York de ziekenhuizen en mortuaria vol raken, blijft president Trump ruziën met gouverneur Cuomo.

maart 2020, 8:01

New York is nog nooit zo rustig geweest, maar het geloei van ambulances blijft maar door de lege straten galmen. Deze week brak alarmnummer 911 alle records – het registreerde meer telefoontjes op één dag dan tijdens de aanslagen op de Twin Towers van 11 september 2001.

“Dat was niets vergeleken bij dit. We waren open en wachtten op patiënten die nooit kwamen. Nu blijven ze maar komen,” zei dokter Steve Kasspidis tegen Sky News. Hij werkt in het zwaarst getroffen stadsdeel Queens op de eerste hulp.

Het virus lijkt zich in New York al weken te hebben verspreid zonder dat de inwoners en het stadsbestuur het doorhadden. Op 10 maart zei burgemeester Bill de Blasio nog dat het gewone leven voor de meerderheid van de New Yorkers vooral moest doorgaan. Nog geen drie weken ­later kunnen de ziekenhuizen de golf zieken nauwelijks meer aan.

Uit Elmhurst, een buurt in Queens met veel immigranten, komenverhalen over mensen die langer dan 24 uur op een bed moeten wachten. Verpleegkundigen klagen over een tekort aan ­beschermingsmateriaal – een ziekenhuis in Brooklyn veegt de mondkapjes schoon met desinfecterende handgel om ze tot wel een week lang te kunnen hergebruiken. De intensivecare­afdelingen zijn komende vrijdag vol, is de verwachting, dus wordt met man en macht gewerkt aan het opzetten van noodziekenhuizen.

Gebrek aan coördinatie
Uit het Witte Huis komt ondertussen weinig duidelijkheid over hulp. President Trump zei ­tegen Fox News dat hij ‘niet gelooft’ dat de staat New York echt 30.000 beademingsapparaten nodig heeft, zoals gouverneur Andrew Cuomo heeft voorspeld. Trump: “Je gaat soms naar ­grote ziekenhuizen, en dan hebben ze twee beademingsapparaten. En nu zeggen ze ineens: kunnen we er 30.000 bestellen?”

Cuomo haalde al flink uit, toen eerder deze week slechts 400 machines werden gestuurd. “Wil je een schouderklopje omdat je 400 apparaten hebt gestuurd? Wat moeten we met 400 stuks als we er 30.000 nodig hebben?” Inmiddels zouden er nog eens 4000 onderweg zijn.

Trump kan niet goed tegen dat soort kritiek. Over gouverneurs die hulp vragen zei hij: “Het is tweerichtingsverkeer. Ze moeten ons ook goed behandelen. Ze kunnen niet zeggen; o, jee, we moeten dit krijgen, we moeten dat krijgen.” Trump zei al eerder dat Cuomo zijn eigen beademingsapparatuur had moeten kopen, en sprak bestraffend over de gouverneur van Michigan, Gretchen Whitmer.

Zij is een van de gouverneurs die zich hebben beklaagd over het gebrek aan coördinatie vanuit het Witte Huis. “We houden er niet van om klachten te zien,” zei Trump tegen bevriend tv-presentator Sean Hannity op Fox News. Whitmer heeft inmiddels op de lokale radio gezegd dat ze moeilijk aan beademingsapparatuur kan komen, omdat fabrikanten te horen hebben gekregen dat ze niets naar Michigan moeten sturen. In de grootste stad daar, Detroit, worden rap meer besmettingen ontdekt.

Ernst begint door te dringen
Een arts in een van de zwaarst belaste ziekenhuizen, Elmhurst Hospital Center in Queens, wees onomwonden naar Trump en diens trage, verwarrende respons als aanjager van de epidemie. “Van Trump is makkelijk te zeggen dat hij al mensen heeft gedood door zijn reactie. En dat hij mensen zal blijven doden als hij het land wil heropenen,” zei de arts tegen Buzzfeed.

In vooral conservatieve kringen en het Witte Huis leeft het idee dat boven alles de economie weer moet gaan draaien. Trump wil dat met Pasen de kerken vol zitten. Hij komt daar onder druk van medisch experts deels op terug – inmiddels is het plan om in bepaalde regio’s die minimaal geraakt zijn mensen weer aan het werk te laten gaan. Maar dat is riskant, erkennen ook enkele bondgenoten. “Als hij Nebraska opengooit omdat er niet veel gevallen zijn en er komen plots meer gevallen boven water, zal hij een prijs betalen,” waarschuwde zijn voormalige perschef Sean Spicer in Politico.

Alles is politiek in de VS, zelfs een pandemie. Republikeinen maken zich nog altijd minder zorgen over het virus dan Democraten, bleek uit peilingen. Democraten en de media zouden proberen met een overdreven reactie de president te schaden. De ernst van de situatie dringt inmiddels meer en meer door, maar Republikeinse gouverneurs zijn terughoudender met maatregelen. In Florida bijvoorbeeld, waar het virus gestaag terrein wint, wil de gouverneur burgers niet overal opdragen thuis te blijven.

De VS lijkt te maken te gaan krijgen met een ­serie uitbraken. Ook in onder meer New Orleans wordt de situatie nijpend. Het Mardi Grass­carnaval lijkt daar voor veel zieken te hebben gezorgd. Gouverneur Edwards van Louisiana waarschuwde dat ook zijn staat volgende week door de beademingsapparaten heen is, en een week later geen bedden meer vrij zal hebben.

Uit New York komt een flintertje goed nieuws: het aantal ziekenhuisopnames verdubbelt niet meer elke drie dagen, maar elke vier dagen.

www.parool.nl/wereld/new-york-raakt-i...
JdeFL
0
quote:

alexnr75 schreef op 29 maart 2020 11:08:

Aanvallen? Ik mag toch wat vragen?

Ze zitten in dit draadje in de Trump-bash-modus. Iets positiefs wordt hier niet gewaardeerd.

Jammer, want dit gaat nog langer dan 4 jaar duren.
Maar je mag het 'positiefs' toch plaatsen. Begin er dan aan....
alexnr75
0
Wadloper
0
quote:

alexnr75 schreef op 29 maart 2020 12:15:

@JdeFL,

Het positieve is dat Trump nog 4 jaar extra blijft. De wereld heeft het nodig!
Gelukkig wel ja.
gnocchi.
0
Trump's adjudanten moeten blijven herinneren hem om te stoppen met handelen als een eikel tijdens Coronavirus Crisis

DOOR Chris Walker 28 maart 2020.
hillreporter.com/

Bronnen met kennis van een aantal van de reizoen in het Witte Huis zeggen dat president Donald Trump voortdurend herinneringen van adjudanten nodig heeft om zijn afwijzende en schurende retoriek tijdens de coronaviruscrisis terug te schroeven.

Volgens berichtgeving van Reuters, die met twee bronnen over dit onderwerp sprak, moest Trump, bij ten minste twee afzonderlijke gelegenheden, te horen krijgen dat zijn toon niet gepast was of wat het Amerikaanse volk van hem wilde horen, gezien de omstandigheden.

Gage Skidmore /Flickr

Een omstandigheid betrokken de president te reageren op een vraag van een verslaggever van het Witte Huis, die hem had gevraagd welke boodschap hij had voor burgers die bang waren tijdens de crisis. Trump reageerde verontwaardigd op de vraag, noemde het een "zeer nare vraag" en beschreef de journalist als een "verschrikkelijke verslaggever."

Adviseurs van de president vertelde hem dat hij in plaats daarvan had moeten reageren met een meer genuanceerd antwoord - "iets echts, iets emotioneels, iets hartelijks," een bron vertelde Reuters.

Bij een andere gelegenheid, werd Trump berispt door aides voor de denigrerende en onverdraagzame naam die hij verkoos om COVID-19 door te roepen, kiezend om de racistische termijn "Chinees Virus" te gebruiken om die natie voor zijn verspreiding te beschuldigen (sinds toen, heeft de V.S. China in het aantal geregistreerde gevallen van de ziekte overtroffen).

NIEUW: Pres. Trump: "Het is heel belangrijk dat we onze Aziatische Amerikaanse gemeenschap volledig beschermen... de verspreiding van het virus is op geen enkele manier hun schuld vorm of vorm."

De opmerking komt na dagen van kritiek over Het gebruik van Trump van de termijn "Chinees virus." t.co/Z3azdNU1nk pic.twitter.com/o0AukkuQc1

— ABC News (@ABC) 23 maart 2020

Het volk van de president probeerde volgens een tweede bron een beroep te doen op zijn antagonistische aard in de media om hem ertoe te brengen zich niet langer als een racist te gedragen en Trump te vertellen dat zijn gebruik van de term hen meer reden zou geven om negatief over hem te rapporteren. Trump veranderde zijn toon tijdens persbriefings, en twitterde later ook: "Het is heel belangrijk dat we onze Aziatische Amerikaanse gemeenschap volledig beschermen."

Het gedrag van Trump voor een groot deel van de crisis is op zijn zachtst gezegd twijfelachtig geweest. In februari, toen hij beter had kunnen voorbereiden op de dreigende verspreiding van coronavirus in het hele land, koos hij in plaats daarvan te gaan op de aanval naar de media en Democraten, waarin hun bezorgdheid over de ziekte hun nieuwe "hoax" tegen hem.

Volgens recente peilingen vindt 58 procent van de Amerikanen trumps eerste reactie op de crisis 'te traag'
70.732 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1742 1743 1744 1745 1746 1747 1748 1749 1750 1751 1752 ... 3533 3534 3535 3536 3537 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
881,65  +6,86  +0,78%  10:42
 Germany40^ 18.209,30 +0,40%
 BEL 20 3.910,77 +0,52%
 Europe50^ 5.026,92 +0,37%
 US30^ 38.517,27 +0,03%
 Nasd100^ 17.568,50 +0,50%
 US500^ 5.080,88 +0,22%
 Japan225^ 38.268,76 +0,87%
 Gold spot 2.317,69 -0,19%
 EUR/USD 1,0684 -0,17%
 WTI 82,95 -0,42%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +16,25%
ASMI +10,27%
NX FILTRATION +4,17%
RANDSTAD NV +3,71%
PROSUS +2,88%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -8,56%
ING -4,64%
Flow Traders -2,14%
DSM FIRMENICH AG -1,27%
Avantium -0,99%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront