Oranjewoud « Terug naar discussie overzicht

Oranjewoud 2019

154 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
shaai
0
dutchitchannel.nl/639787/centric-nood...

www.centric.eu/nl/nieuws/reactie-op-o...

Onlangs is in de media ten onrechte het beeld ontstaan dat Centric verlies zou hebben geleden in 2018. Centric heeft geconstateerd dat bepaalde noodzakelijke investeringen niet in de jaarrekening van 2018 zijn opgenomen. Om dit te corrigeren, is er overleg geweest met onze accountant. Ondanks de correctie zal de winst over 2018 uitkomen op ongeveer 14 miljoen euro (non-audited) en voor 2019 verwachten wij een winst van ongeveer 10 miljoen euro (non-audited). Op dit moment stelt Centric met de accountant de jaarrekening over 2019 samen.
shaai
0
quote:

shaai schreef op 13 februari 2020 15:05:

Holy S!
Deze is nog gekker:

www.tubantia.nl/enschede/opmerkelijke...

Opmerkelijke bekentenis Centric: geen 18 miljoen winst, maar 11 miljoen verlies

In een mail die op 26 december 2019 vanaf het mailaccount van Gerard Sanderink aan Ernst & Young (EY) is verstuurd, wordt betoogd dat de voormalige directie, samen met EY, verantwoordelijk is voor de foutieve cijfers.

Schrijver zegt dat er een heel andere reden is voor zijn ontslag. Volgens hem vroeg Gerard Sanderink zijn topmensen regelmatig om miljoenen vanuit Centric over te maken naar zijn zwaar noodlijdende bouwbedrijf Strukton, dat in financiële problemen zit.

Er zijn aanwijzingen dat Rian mailt uit naam v Sanderink.
Wellicht hier ook?
shaai
0
www.tubantia.nl/enschede/serieuze-mai...
Serieuze mails ict-ondernemer Sanderink komen van ip-adres cybercharlatan
ENSCHEDE - Tientallen onsamenhangende mails die Centric-topman Gerard Sanderink stuurde aan journalisten blijken in werkelijkheid afkomstig te zijn van zijn vriendin, Rian van Rijbroek. Dat blijkt uit onderzoek van deze krant in samenwerking met vakblad Computable.

Angelique Kunst 07-03-20, 06:55
Laatste update: 08:36

guusje
0
Sanderink koop flink wat aandelen in wat is zijn plan met de notering van dit aandeel. Ondanks de soap rond Sanderink blijft het erg duister.
shaai
0
quote:

guusje schreef op 8 maart 2020 20:19:

Sanderink koop flink wat aandelen in wat is zijn plan met de notering van dit aandeel. Ondanks de soap rond Sanderink blijft het erg duister.
Ik zou zeggen: geen groot plan: gewoon blijven kopen, want dan krijgt ie A langzaam meer; allicht goedkoper en met minder gedoe dan een bod;
En B de prijs blijft stabiel, wellicht handig want zonder zijn aankopen zou de koers vast erg wegzakken, en als er verder echt problemen komen voor hem zou dat nadelig kunnen lijken.

Niks anders doen dn rustig wat opkopen lijkt imo zo het beste en het makkelijkste. Zeker omdat t (neem ik aan?) vrije hand aankopen zijn, want anders loopt ie teveel risico met black-outs en de schijn van voorkennis
shaai
0
De inhoud van mijn mailberichten is mij steeds voor verzending bekend en heeft mijn instemming. Al mijn e-mails worden vanaf november 2018 op mijn initiatief en met door mij opgegeven inhoud voorbereid en pas na mijn nadrukkelijke toestemming verstuurd.

Gerard Sanderink

www.centric.eu/nl/nieuws/reactie-gera...

shaai
0
Nav Kamervragen van Pieter Omtzigt en de antwoorden vd minister:

www.geenstijl.nl/5152296/data-hari-be...
Rian van Rijbroek: ‘Plofkraken bestaan niet’

Data Hari, het beste Geldmaatje van Gerard Sanderink, weet hoe het echt zit met plofkraken

Nel
0
shaai
0
dutchitchannel.nl/641816/centric-baas...
met link naar uitspraak

Gerard Sanderink hoeft geen grote ontslagvergoeding te betalen. Van Egten eiste zo’n 1,4 miljoen euro, maar krijgt nu 48.000 euro ontslagvergoeding zo blijkt uit rechtbank documenten.

www.centric.eu/nl/nieuws/reactie-op-b...

uit rechtbankverslag:
"Wat de kantonrechter beslist
3. De kantonrechter vindt dat het verzoek van Van Egten terecht bij hem is ingediend, maar
dat het verzoek van Van Egten voor een belangrijk deel moet worden afgewezen. Zij heeft wel
recht op een billijke vergoeding van € 44.064 bruto, het mobiliteitsbudget van € 3.435 bruto ver
meerderd met 25% wettelijke verhoging, en de onkostenvergoeding van € 247,50 netto. Beide
partijen moeten de eigen proceskosten dragen.
Deze beslissing is gebaseerd op het volgende."

en over o.a. vertrekregeling: "Van Egten heeft ook op dit punt ernstig verwijtbaar gehandeld."
shaai
0
www.rtvoost.nl/nieuws/327318/Sanderin...

Jarenlang was het bedrijf van de eigenzinnige zakenman Gerard Sanderink onaantastbaar. Maar na de komst van ‘cybercharlatan’ Rian van Rijbroek en een schier eindeloze serie incidenten is de positie van Centric aanzienlijk verzwakt, zo blijkt uit onderzoek van adviesbureau Quint.

GESCHREVEN DOOR
Hans Bellert Hans Bellert
Redacteur/Verslaggever
De 71-jarige Sanderink zal met pijn in het hart de cijfers hebben bekeken in de vakpers. Vorig jaar scoorde zijn Centric nog het best van het onderzoek bij zijn klanten; met een gemiddelde waardering van bijna een 8 hoorde hij bij de top van zijn sector. Nu is de dienstverlener in een vrije val terecht gekomen en haalt nog maar een zesminnetje. Dat lijkt te maken met de komst van de illustere Rian van Rijbroek.

...
Alex van den Bergh, mededirecteur bij Quint, noemt de daling van Centric ‘dramatisch’. "Centric stond altijd in de top vijf, vaak in de top drie. Een zeer gewaardeerd bedrijf kortom. Zo’n daling in vertrouwen heb ik in de laatste vijf jaar niet gezien." Volgens hem toont dit aan dat alle problemen in de top van het bedrijf uiteindelijk ook naar beneden zijn doorgesijpeld. "Dit gaat niet over wat er in de krant over Centric verschijnt. Dit zijn klanten die duidelijk zeggen dat ze de de kwaliteit van de dienstverlening minder vinden." En dit heeft alles te maken met de mensen die bij Centric werken. Of liever: met de mensen die er niet meer werken.
...
Extra pijnlijk bij de ranglijst van Quint is de stijging van Cegeka van plek zeven naar plek twee. Zo'n beetje de hele voormalige top van Centric vond onderdak bij deze concurrent van Centric nadat ze met Sanderink in conflict kwamen en ontslagen werden of zelf opstapten

shaai
0
www.tubantia.nl/enschede/minister-maa...

Minister maakt zich geen zorgen over invloed Van Rijbroek op ict-bedrijf Centric
ENSCHEDE – Kamerlid Pieter Omtzigt is niet tevreden met de antwoorden van minister Wiebes op zijn vragen over Centric. Omtzigt maakt zich zorgen over het ict-bedrijf, sinds topman Gerard Sanderink in de ban is van cybercharlatan Rian van Rijbroek. Maar volgens minister Wiebes is er niks aan de hand.

Angelique Kunst 10-03-20, 08:05 Laatste update: 08:49

...
Die mails gingen in cc naar zeker tien ministers, staatssecretarissen en hoge ambtenaren. „Heel bijzonder om zo met het kabinet om te gaan”, vindt Omtzigt.
...

shaai
0
www.agconnect.nl/artikel/centric-vol-...

Het IT-bedrijf van miljonair Gerard Sanderink geeft in een verklaring op de eigen website een reactie op "publicaties over klanttevredenheid en continuïteit Centric". Het door ophef en onrust omgeven bedrijf stelt in dat breed geformuleerde bericht dat recente berichtgeving "volstrekt onjuist" is, dat "de NOS-enquête" teleurstellend en ongefundeerd is, en dat het "de beschreven situatie" niet herkent.

www.centric.eu/nl/nieuws/reactie-op-p...

eactie op publicaties over klanttevredenheid en continuïteit Centric
Deel deze pagina op

Wij kunnen ons voorstellen dat de inhoud van een publicatie, zoals recentelijk Tubantia het licht heeft doen zien, tot onrust en vragen leidt. De NOS-enquête lijkt een direct gevolg van deze publicatie. We stellen voorop dat de inhoud van die publicatie in Tubantia volstrekt onjuist is. De beschreven situatie herkennen wij niet. We vinden het teleurstellend dat de NOS zich zonder nader onderzoek laat meevoeren door ongefundeerde geruchten, dit is ook aan de NOS kenbaar gemaakt.

We kunnen garanderen dat de continuïteit van de bedrijfsvoering van en de kwaliteit van onze dienstverlening geen moment in gevaar is geweest en/of zal komen.

Centric is door haar positie in de markt vitaal voor de Nederlandse (digitale) infrastructuur. Naar aanleiding van Kamervragen heeft de Minister - kort gezegd - bevestigd dat onze dienstverlening op het vereiste niveau is en zal blijven:

"De interne ontwikkelingen bij Centric hebben vooralsnog geen gevolgen voor de dienstverlening door Centric aan de overheden en banken.

De Nederlandsche Bank (DNB) neemt sinds 1 april 2019 alle datacenter-diensten, netwerkdiensten, servicedesk- en werkplekdiensten af van Centric Netherlands. DNB neemt geen diensten af van Centric die betrekking hebben op de informatiebeveiliging en cybersecurity. Dat geldt ook voor het leveren van diensten op het gebied van applicatieontwikkeling en –beheer. De beoordeling door DNB van de dienstverlening vindt plaats op basis van door Centric aan te leveren rapportages. DNB blijft de ontwikkelingen volgen en zal acteren indien nodig, waarbij DNB het ministerie van Financiën tijdig zal meenemen.

De Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) heeft sinds 2009 haar betalingsverkeerproces en een belangrijk deel van haar IT-infrastructuur aan Centric uitbesteed. Binnen de contractuele relatie tussen BNG en Centric zijn afspraken gemaakt over waaraan de kwaliteit van de dienstverlening moet voldoen. De beoordeling van de dienstverlening vindt onder andere plaats op basis van door Centric aan te leveren rapportages.

Uit de laatste rapportages, maar ook uit de feitelijke dienstverlening door Centric, kan geconcludeerd worden dat de overeengekomen kwaliteit onveranderd op een goed niveau ligt. BNG Bank houdt het ministerie van Financiën als 50% aandeelhouder voldoende op de hoogte."

De governance van Centric voldoet aan de wettelijke eisen en de onderneming wordt naar behoren bestuurd. Dat neemt niet weg dat er op dit moment wordt gezocht naar versterking van de Executive Board. Wij hebben er vertrouwen in dat we er op korte termijn in zullen slagen de vacante bestuursfunctie passend te vervullen.
shaai
0
Iets meer bij de rede geworden?

www.lc.nl/premium/Eigenaar-Heerenveen...

Beïnvloedbaar door manipulatieve vrouwen
Van Egten zag uiteindelijk geen andere oplossing dan een kort geding. Ze wil geen geld, geen schadevergoeding. Alleen eerherstel en excuses. Sanderink moet iedereen die van de zaak weet een rectificatie sturen over zijn beweringen.
In de rechtszaal stelt de advocaat van Van Egten dat het een publiek geheim is dat Sanderink een stoornis heeft in het autistisch spectrum en dat hij om deze reden door manipulatieve vrouwen erg beïnvloedbaar is. ,,Naar de mening van Van Egten is Sanderink, als gevolg van zijn achterdocht ten aanzien van de wereld en mensen, ten prooi gevallen aan de verhalen van Van Rijbroek.”

Bijzonder tafereel
Sanderink blijkt tijdens de behandeling van de zaak wel excuses te willen maken voor een aantal dingen die hij over het privégedrag van Van Egten heeft gezegd. Maar over haar financiële handel en wandel blijft hij wantrouwig. De voorzieningenrechter stuurt beide partijen de gang op om te kijken of een schikking mogelijk is. En daar speelt zich vervolgens een merkwaardig tafereel af. Terwijl de advocaten in de ene hoek overleggen, staan in de andere hoek Sanderink en Van Egten tegenover elkaar. ,,Gerard, ik heb niets gedaan. Dat weet jij ook. Hoe durf je dat over mij te zeggen, hoe kún je!”, zegt zij geëmotioneerd. Hij staat er schutterig bij, mompelt een beetje. En na nog wat gefluisterde conversatie pakt hij haar ineens bij de schouders en vraagt: ,,Zand erover?’’ Er volgt een innige omhelzing.
In de rechtszaal wordt vervolgens aangekondigd dat Sanderink inderdaad gaat rectificeren. Uiterlijk 1 mei moet hij aan alle partijen die Van Egten noemt een verklaring met excuses sturen. Doet hij dat niet, dan wordt de rechtszaak voortgezet.

shaai
0
maar hij koopt geen stukken Oranjewoud meer?
4k in de laat op 6,05
25k op 6,10
dat zijn prijzen waarop meestal werd gekocht, ze liggen er al een dag of wat, en het zijn hoeveelheden die niet vaak te koop zijn in Oranjewoud?

Sanderink gestopt met het koopprogramma? Dan is er alleen een dunne bied op 5,70 en lager over.
shaai
0
www.rtvoost.nl/nieuws/329016/Advocaat...

De multimiljonair belde zijn advocaat en instrueerde hem om Van der Heijden te bellen en te bevragen over die verklaring.

Het telefoongesprek vond plaats op 21 mei vorig jaar, Van der Heijden zat toen ziek thuis door de hele situatie. Boogaard bleef doorvragen over de verklaring van Van der Heijden, maar die hield voet bij stuk. Kort daarop, 27 mei, werd hij ontslagen.

Boogaard zette Van der Heijden onder druk
...

De aanname is dat Boogaard (die alle zaken voor Sanderink verloor) via Rian van Rijbroek voor Sanderink is komen te werken. De laatste rechtszaak liet Sanderink zich bijstaan door een andere advocaat. Naar verluidt heeft de multimiljonair Boogaard aan de kant gezet nadat die een exorbitante rekening van meer dan een miljoen euro had ingediend.
shaai
0
quote:

shaai schreef op 9 april 2020 14:27:

maar hij koopt geen stukken Oranjewoud meer?
4k in de laat op 6,05
25k op 6,10
dat zijn prijzen waarop meestal werd gekocht, ze liggen er al een dag of wat, en het zijn hoeveelheden die niet vaak te koop zijn in Oranjewoud?

Sanderink gestopt met het koopprogramma? Dan is er alleen een dunne bied op 5,70 en lager over.
Wow, dingen lijken te veranderen: er lag 15k bieden op 5,70 en die is uitgenomen door een order van ca 25k op de veiling 11:30.
Er ligt nu nog 9k in de laat op 5,70.

En in de laat op 6,05 en 6,10 nog steeds 4k en 10k stukken.

De bied nu vrij leeg
shaai
0
dat is interessant, de nog uitstaande ruim 9k op 5,70 is uitgenomen om 11:42.

er is dus flink verkocht, maar de koper(s) op 5,70 wilden ook nog wel meer. Toch Sanderink verder aan het kopen of niet? Dan moeten daar meldingen van komen binnenkort.
shaai
0
www.rtvoost.nl/nieuws/329224/Sanderin...

Sanderink krijgt weer tik op de vingers van Almelose rechter
Opnieuw heeft de eigenzinnige Twentse zakenman Gerard Sanderink een rechtszaak tegen z'n ex, Brigitte van Egten verloren. Dit keer is het gevolg dat ze door mag gaan met het incasseren van 170.000 euro aan dwangsommen.
154 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  18:05
 Germany40^ 17.786,80 -1,33%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.929,72 -1,10%
 US30^ 37.795,25 +0,26%
 Nasd100^ 17.739,67 +0,26%
 US500^ 5.057,99 -0,06%
 Japan225^ 38.523,62 -0,45%
 Gold spot 2.385,75 +0,11%
 EUR/USD 1,0620 -0,05%
 WTI 84,75 -0,36%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront