Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Negatief impact van Coronavirus op bedrijven

486 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 21 22 23 24 25 » | Laatste
voda
0
Transavia annuleert alle vluchten tot en met 6 mei

Gepubliceerd op 30 maart 2020 12:46 | Views: 286

AMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Transavia houdt al zijn toestellen langer aan de grond. De prijsvechter maakte bekend zeker tot en met 6 mei geen enkele vlucht meer uit te voeren, tenzij het gaat om vluchten in opdracht van Buitenlandse Zaken om gestrande reizigers op te halen.

Een woordvoerster van Transavia legt uit dat het bedrijf zijn klanten zekerheid wil bieden, gelet ook op de opgelegde beperkingen, restricties en maatregelen vanuit de Nederlandse overheid en autoriteiten in andere landen. Transavia had vluchten tot en met 15 april al opgeschort.

Het weer opstarten van de vluchten hangt af van de ontwikkelingen rond het coronavirus. Vanwege de uitzonderlijke omstandigheden had Transavia eerder al besloten om het vliegen vanaf Brussel uit te stellen naar maart 2021.

Transavia, onderdeel van Air France-KLM, is qua grootte de tweede luchtvaartmaatschappij van Nederland. Jaarlijks worden normaal ruim 15 miljoen passagiers vervoerd.
voda
0
'Netflix profiteert van aanwas abonnees door coronavirus'

Gepubliceerd op 30 maart 2020 15:24 | Views: 171

Netflix 27 mrt
357,12 -5,87 (-1,62%)

LOS GATOS (AFN/BLOOMBERG) - Streamingdienst Netflix profiteert van de groei in zijn abonnementen door de coronapandemie. Dat stellen kenners bij zakenbank Raymond James. Zij verwachten dat het Amerikaanse beursgenoteerde fonds harder kan groeien dan waar zij eerder vanuit gingen.

Netflix krijgt meer abonnementen van mensen die niet eerder in een streamingdienst waren geïnteresseerd, stellen de analisten. Zij zien dat er veel nieuwe leeftijdsgroepen zitten tussen de nieuwe Netflix-abonnees. Daarnaast vindt de zakenbank dat de pandemie het kijkgedrag van consumenten voor altijd kan veranderen. Nadat het nieuwe coronavirus overwaait, zullen de nieuwe Netflix-kijkers niet zomaar weglopen van de streamingdienst.

Een situatie waarbij miljoenen mensen opgesloten thuis zitten, is "optimaal" voor Netflix, benadrukken de marktvorsers. Het aanbod van traditionele media zoals radio en televisie is dan extra dun vanwege opschortingen van sport- en muziekevenementen zoals de Olympische Spelen of het Eurovisiesongfestival.
voda
0
Beursblik: verhuurders moeten om tafel met brutale retailers

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Aedifica
93,40 3,20 3,55 % Euronext Brussel
Care Property Invest Cert.
27,70 1,00 3,75 % Euronext Brussel
Montea SCA
83,40 -1,60 -1,88 % Euronext Brussel
Retail Estates
46,30 0,80 1,76 % Euronext Brussel
Vastned Retail
14,64 -0,44 -2,92 % Euronext Amsterdam
Vastned Retail Belgium
28,40 0,80 2,90 % Euronext Brussel
WDP
22,74 0,19 0,84 % Euronext Brussel
Wereldhave
6,68 -0,19 -2,77 % Euronext Amsterdam
Wereldhave Belgium
51,80 -1,60 -3,00 % Euronext Brussel

(ABM FN-Dow Jones) Hoewel grote winkelketens die aankondigen geen huur meer te betalen zich brutaal opstellen, zal er toch een oplossing moeten komen tussen de partijen, omdat ze van elkaar afhankelijk zijn. Dat zegt analist Herman van der Loos van Bank Degroof Petercam maandag tegen ABM Financial News.

Verschillende grote huurder als H&M en Adidas zouden hun huurbetalingen willen opschorten.

Volgens Van der Loos is het wel terecht om onderscheid te maken tussen kleinere winkelbedrijven die in liquiditeitsproblemen komen nu ze niets meer verkopen door coronamaatregelen, en grotere retailconcerns, die beter tegen een stootje kunnen. Grote internationale ketens "zoals H&M of Decathlon kunnen die huur nog wel betalen en proberen vooral te onderhandelen", meent de analist.

Wat het complex maakt voor de verhuurders is dat winkels in Nederland niet verplicht zijn om te sluiten, zoals in België wel het geval is. De beslissing van een winkel om te sluiten is dus vrijwillig: bedrijven kunnen dit laten afhangen van hoe goed een bepaalde locatie blijft draaien. Van der Loos begrijpt dus wel dat verhuurders van hun winkeliers graag eerst de cijfers zien van huurders, alvorens tot een overeenkomst te komen.

Om de liquiditeitsproblemen op te vangen, staan verhuurders inmiddels toe dat de huur niet drie maanden vooruit hoeft te worden betaald, maar maandelijks, merkte Van der Loos op.

Ook stellen banken zich soepeler op, door de mogelijkheid voor een aflossingsvrije periode van zes maanden. De Nederlandse bankenvereniging NVB roept wel verhuurders en huurders op om samen een oplossing te bieden voor acute liquiditeitspproblemen.

Gevoeligheid voor corona

Welke vastgoedfondsen het meest geraakt worden door het coronavirus, is moeilijk te zeggen, maar Van der Loos denkt dat fondsen met veel winkelcentra en high street shops relatief gevoelig zijn, terwijl vastgoedbedrijven met meer lokale buurtwinkels en meubelboulevards nog relatief veerkrachtig zullen zijn. Plekken waar het minder druk is en waar spullen kunnen worden afgehaald kunnen nog beter blijven verkopen bij de huidige maatregelen dan winkelcentra en winkelstraten, die veel leger blijven nu alle eettentjes gesloten zijn.

Een bedrijf als Unibail-Rodamco-Westfield, dat het accent legt op winkelcentra met entertainment en restaurants, wordt daardoor relatief hard getroffen, meent Van der Loos.

Er zijn overigens geen Nederlandse vastgoedfondsen die investeren in meubelboulevards, merkte Van der Loos op. "Dat is eigenlijk wel bizar."

Het kleinere Retail Estates, dat naast een notering in Brussel ook verhandeld wordt op de Amsterdams beurs, is was dat betreft relatief beschermd voor de coronacrisis, volgens de analist. Het aandeel is sinds begin dit jaar wel fors gedaald, van ongeveer 84 euro naar 46 euro.

Van der Loos wees op de beurswaarde van aandelen als Vastned en Wereldhave. Waar de waardering van deze bedrijven eerder nog een veelvoud was van die van Belgische aandelen, is nu het omgekeerde het geval. "Het zijn kabouters geworden."

De waardering van Wereldhave ging van 20 euro naar 6,70 euro sinds eind vorig jaar. Unibail-Rodamco daalde sinds begin dit jaar van 140 euro naar minder dan 52 euro.

Vastgoedsegmenten die minder hard getroffen worden dan retail zijn logistiek en zorg. Ook in logistiek zitten Nederlandse beursgenoteerde vastgoedbedrijven echter weinig, zegt Van der Loos, die daarentegen bijvoorbeeld wijst op de Belgische bedrijven WDP en Montea. Het aandeel van Montea is sinds begin dit jaar niet in waarde gedaald op Euronext Brussel. WDP, voluit Warehouses De Pauw, noteert evenmin veel lager dan begin januari.

Care Property is actief in zorgvastgoed in Nederland en België en is sinds het begin van het jaar ook weinig in waarde gedaald. Zorgvastgoedinvesteerder Aedifica zakte dit jaar tot nu toe van 114 naar 94 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Macy's stuurt meeste werknemers op verlof

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Macy's Inc
$ 5,425 -0,10 -1,81 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Macy's is van plan het grootste deel van zijn medewerkers op verplicht verlof te sturen. Dit maakte de Amerikaanse warenhuisketen maandag bekend.

Macy's stelde dat het sluiten van vestigingen vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn tol eist en dat het medewerkers daarom op verplicht verlof stuurt. In november 2019 had Macy's circa 130.000 medewerkers in dienst.

Macy's houdt zijn webwinkel nog wel open, maar zegt het grootste deel van de omzet mis te lopen vanwege het sluiten van winkels sinds 18 maart. De warenhuisketen trok al eerder de outlook in en maakte ook al gebruik van een kredietlijn van 1,5 miljard dollar.

Over het afgelopen jaar verloor het aandeel Macy's al meer dan 77 procent, waar de S&P 500 in dezelfde periode 8,4 procent inleverde. Het aandeel daalde maandag ruim 2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
HelloFresh populair door maatregelen coronavirus

Gepubliceerd op 30 maart 2020 19:21 | Views: 28

BERLIJN (AFN) - Maaltijdboxenbezorger HelloFresh doet goede zaken omdat mensen zo min mogelijk naar de winkel willen vanwege het coronavirus. Het Duitse bedrijf zag vanaf half maart het aantal klanten snel toenemen. Het bedrijf verwacht daarom een omzet en winst in het eerste kwartaal die aanzienlijk hoger uitkomen dan analisten tot nu toe verwachtten.

HelloFresh voorziet in het eerste kwartaal een omzet van minimaal 685 miljoen euro en maximaal 710 miljoen euro. Vorig jaar haalde het bedrijf nog een omzet van 420 miljoen euro in de eerste drie maanden van het jaar. HelloFresh verwacht een aangepast bedrijfsresultaat (ebitda) van tussen de 55 miljoen en 75 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog een verlies van ruim 26 miljoen euro.

Wel waarschuwt HelloFresh dat het de gevolgen van het coronavirus op de langere termijn nog moeilijk in kan schatten. Daarom tornt het bedrijf niet aan zijn eerder uitgesproken verwachtingen voor heel 2020.
voda
0
TomTom trekt outlook in

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
TomTom
6,953 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
TomTom Fracties 27 mei 2019
6,953 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) TomTom houdt vanwege de gevolgen van het coronavirus niet langer vast aan zijn verwachtingen voor 2020. Dit maakte het navigatiebedrijf dinsdag voorbeurs bekend.

Door de impact van de coronapandemie zijn autofabrieken van klanten en retail-kanalen deels gesloten, hetgeen zal leiden tot een daling van de inkomsten en de vrije kasstroom, zo waarschuwde TomTom.

Volgens de oorspronkelijke vooruitzichten rekende TomTom voor 2020 op een omzetdaling van ongeveer 5 procent. De vrije kasstroom zou volgens de aanvankelijke verwachting 5 tot 10 procent van de omzet bedragen.

Topman Harold Goddijn sprak in een toelichting van ongekende tijden waardoor een nieuwe outlook voor 2020 nog niet kan worden afgegeven.

De CEO ment dat TomTom over een sterke balans beschikt, waardoor het bedrijf goed gepositioneerd is om de huidige omstandigheden het hoofd te bieden.

Wel besloot tomTom het aandeleninkoopprogramma stil te leggen per vandaag. Inmiddels waren er 2,35 miljoen eigen aandelen ingekocht voor 16,6 miljoen euro.

Eind maart had TomTom geen schuld en 435 miljoen euro in kas.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
BAM laat outlook 2020 varen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
BAM
1,292 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) BAM Groep heeft vanwege de corona-uitbraak de eerder afgegeven verwachtingen voor 2020 laten varen en besloten het dividendvoorstel in te trekken. Dit maakte de bouwer dinsdag voorbeurs bekend.

"Het is onvermijdelijk dat onze omzet en resultaten significant worden beïnvloed", zei CFO Frans den Houter in een toelichting op het besluit van BAM.

Het bouwbedrijf rekende voor 2020 op een hogere marge.

BAM kondigde tevens kostenbesparingen aan en lagere investeringen. Het bestuur en de commissarissen hebben besloten om 20 procent van hun vergoedingen in te leveren gedurende de coronacrisis.

BAM wilde 0,02 euro per aandeel aan dividend uitkeren.

Eind 2019 had BAM naar eigen zeggen een "sterk kaspositie". Daarnaast heeft de bouwer uit voorzorg 400 miljoen euro aan kredietlijnen opgenomen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
NIBC handhaaft dividend maar betaalt later uit

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
NIBC Holding NV
7,09 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft besloten om vanwege de impact van het coronavirus het dividend over 2019 pas in de tweede helft van het jaar uit te betalen. Dit meldde de bank dinsdag voorbeurs.

NIBC reageert daarmee op de aanbeveling van de Europese Centrale Bank aan Europese banken tot 1 oktober dit jaar geen dividend uit te keren, zodat ze beter bestand zijn om eventuele verliezen te absorberen en de kredietverstrekking gaande kunnen houden.

NIBC plaatst daarbij wel als kanttekening dat het dividend alleen maar in de tweede helft van 2020 uitbetaald zal worden als de raad van bestuur en raad van commissarissen van oordeel zijn dat dit op dat moment mogelijk en passend is in het licht van de impact van het coronavirus op het bedrijf.

De op 17 april geplande jaarvergadering van de bank zal, "rekening houdend met de aanbevelingen van de ECB", gewoon doorgaan.

NIBC meldde verschillende maatregelen te hebben getroffen om klanten te ondersteunen die gebukt gaan onder de effecten van de corona-uitbraak. Zo krijgen hypotheekklanten die worden getroffen door de uitbraak een uitstel van drie maanden voor rente- en hoofdbetalingen. Bij zakelijke klanten wordt van geval tot geval bekeken hoe zij ondersteund kunnen worden.

Tot slot meldde de bank dat het een aanzienlijke buffer heeft boven de minimale kapitaalvereisten met een sterke kapitaalratio. De CET1-ratio bedroeg eind 2019 17,1 procent. Inclusief de ingehouden winst bedroeg deze ratio zelfs 17,7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Snellaadbedrijf Fastned hard geraakt door coronacrisis

Gepubliceerd op 31 maart 2020 08:05 | Views: 221

FASTNED 30 mrt
8,15 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Fastned wordt hard geraakt door alle maatregelen tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus. De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's heeft de dagelijkse afzet sinds medio maart met 70 procent zien dalen ten opzichte van februari.

Het bedrijf loopt bovendien vertraging op met de bouw van nieuwe stations en het verbeteren van bestaande stations. Daarnaast liggen door de pandemie veel autofabrieken stil, waardoor voorlopig minder nieuwe elektrische auto's op de weg komen. "Het is op dit moment onzeker hoe lang deze situatie zal duren", aldus Fastned.
voda
0
Ook creditcardbedrijf kind van de rekening in coronacrisis

Gepubliceerd op 31 maart 2020 07:48 | Views: 403

NEW YORK (AFN/RTR) - Ook creditcardmaatschappijen worden flink geraakt door de wereldwijde uitbraak van het nieuwe coronavirus. Door de strenge beperkingen die in veel landen gelden, worden hun pasjes veel minder vaak gebruikt om af te rekenen in bijvoorbeeld winkels of restaurants.

De situatie is voor marktleider Visa aanleiding om de omzetverwachting voor dit kwartaal verder te verlagen. Het bedrijf merkt dat sinds medio maart met name het aantal aankopen door reizigers flink is gedaald. Maar ook het creditcardgebruik online valt terug. Eerder had Visa al gewaarschuwd voor de nadelige gevolgen van de virusuitbraak in Azië.

American Express kent dezelfde problemen. Topman Steve Squeri meldt een dramatische afname van het aantal transacties in maart. Hij bekijkt momenteel hoe op korte termijn kosten kunnen worden bespaard zodat het bedrijf "de storm kan uitzitten". Als het aan Squeri ligt, hoeft geen van de ruim 60.000 werknemers te vrezen voor gedwongen ontslag in 2020.

Branchegenoot Mastercard waarschuwde vorige maand al dat het coronavirus voorlopig een flinke hap uit de omzet zou nemen. Datzelfde geldt voor betalingsverwerker PayPal, die veel last zegt te hebben van een terugval van het aantal bestellingen in buitenlandse webwinkels.
voda
0
AkzoNobel treft outlook 2020 in vanwege coronacrisis

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Akzo Nobel
61,80 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft vanwege de coronacrisis de outlook voor 2020 ingetrokken. Dit maakte de verfgigant dinsdag voorbeurs bekend.

"Het is duidelijk dat COVID-19 een enorme impact heeft", zei CEO Thierry Vanlancker in een toelichting. De markt is hierdoor significant verstoord, aldus de onderneming. De topman wees op een lagere eindvraag.

"Er is momenteel weinig zichtbaarheid op het tweede kwartaal, maar we verwachten dat de eindvraag significant onder elke van onze vorige verwachtingen zal liggen", aldus Vanlancker.

AkzoNobel rekende onder meer op een rendement op de omzet, exclusief niet-toegewezen kosten, van 14,5 tot 15,5 procent voor 2020.

Maatregelen

Om de crisis het hoofd te bieden, neemt AkzoNobel allerlei noodzakelijke maatregelen, die onder meer moeten leiden tot lagere kosten op korte termijn. Ook focust het bedrijf op zijn kasstroom.

AkzoNobel zal ook het transformatieplan op verschillende onderdelen stil leggen.

Eind 2019 had AkzoNobel 1,2 miljard euro in kas en een schuldratio van 0,7. Ook zijn er nog kredietlijnen ter waarde van 1,3 miljard euro beschikbaar. Pas in juli 2022 moet de eerst grote lening worden terugbetaald.

Op 22 april maakt AkzoNobel de cijfers over het eerste kwartaal bekend.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Staalreus ArcelorMittal schroeft productie terug door coronavirus

LUXEMBURG (AFN/BLOOMBERG) - Staalreus ArcelorMittal gaat zijn productie tijdelijk terugschroeven in lijn met de gedaalde vraag door de coronacrisis. De snelle verspreiding van het virus en de strenge maatregelen van overheden raken de economie en de industriële toeleveringsketen, aldus de grootste staalproducent ter wereld.

ArcelorMittal zal de situatie in verschillende markten afzonderlijk beoordelen omdat de sterkte van de virusuitbraak per land verschilt. Het concern ziet momenteel Europa als de hardste getroffen regio. Daarnaast lijkt de situatie in Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, India, Rusland en Oost-Europa te verslechteren. In verschillende landen houdt ArcelorMittal fabrieken wel draaiende, onder meer om aan de vraag naar verpakkingsmateriaal te voldoen.

Om de weggevallen omzet te compenseren zal ArcelorMittal een beroep doen op de steunpakketten van overheden. Daarnaast houdt het concern zijn kosten tegen het licht en stelt waar mogelijk uitgaven uit. De staalfabrikant verwacht om daarover een update te geven bij zijn presentatie van eerstekwartaalcijfers op 7 mei. De aandeelhoudersvergadering wordt overigens uit veiligheidsoverwegingen uitgesteld tot 5 mei.

ArcelorMittal zet daarnaast zijn technologie voor 3D-printen in om beademingsapparatuur te maken. Een experimenteel model daarvan wordt binnenkort ter goedkeuring aangeboden aan ziekenhuizen.
voda
0
Adidas stopt inkoopprogramma eigen aandelen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Adidas AG
205,90 -0,90 -0,44 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

(ABM FN-Dow Jones) Adidas heeft formeel besloten om dit jaar het volledige inkoopprogramma van eigen aandelen ter waarde van maximaal 1 miljard euro stop te zetten, vanwege de recente ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus. Dit maakte de Duitse sportkledinggigant dinsdag bekend.

Adidas zegt financieel flexibel te willen blijven en besloot daarom het inkoopprogramma per direct stil te zetten. Een eerste tranche van het meerjarige opkoopprogramma werd al op 17 maart geschrapt, direct nadat winkels in Europa en Noord-Amerika sloten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Prognoses bedrijven gaan prullenbak in vanwege coronacrisis

Gepubliceerd op 31 maart 2020 20:48 | Views: 52

MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Steeds meer bedrijven laten hun financiële vooruitzichten voor dit jaar vallen vanwege de coronacrisis. Ook wordt er ingegrepen door bijvoorbeeld aandeleninkoopprogramma's tijdelijk stop te zetten. Daarnaast worden er met name in de Verenigde Staten veel banen geschrapt.

Dinsdagavond kwam bijvoorbeeld de Duitse herverzekeraar Munich Re met de mededeling zijn prognose te laten vallen en aandeleninkoopprogramma te pauzeren. Verder heeft sportartikelenmaker Adidas besloten om voorlopig even niet verder te gaan met het inkopen van aandelen. De laatste dagen zijn meerdere bedrijven met dit soort nieuws gekomen. Ook het schrappen van dividend is een veel gehoorde ingreep. Een hardere maatregel werd aangekondigd door onder meer oliedienstverlener Schlumberger die onder meer sneed in zijn salarissen aan de top.

De Amerikaanse winkelketen JC Penney meldde verder het merendeel van zijn 90.000 medewerkers voorlopig op straat te zetten. Veel winkelketens in de VS sturen hun personeel tijdelijk naar huis om zo kosten te besparen. Afgelopen week kwamen er mede daardoor zo'n 3,3 miljoen aanvragen voor een werkloosheidsuitkering bij. Dat was het hoogste aantal ooit in één week.
voda
0
'Bedrijven moeten dit jaar geen bonussen aan top betalen'

Gepubliceerd op 31 maart 2020 23:19 | Views: 1.302

AMSTERDAM (AFN) - Beleggersvereniging VEB vindt dat Nederlandse beursgenoteerde bedrijven dit jaar vanwege de coronacrisis geen bonussen moeten uitkeren aan hun bestuurders. Dat heeft VEB-directeur Paul Koster gezegd in een interview met het NRC.

"Variabele beloningen zijn in deze coronacrisis niet op hun plek. We doen een oproep aan alle bedrijven om ervan af te zien", zei hij. "Iedereen is onzeker over zijn baan en heeft veel spanning, als bedrijf moet je daarop reageren."

De oproep is in het bijzonder gericht op de raden van commissarissen van de ondernemingen. Zij zijn verantwoordelijk voor het beloningsbeleid. "Dit moet wat ons betreft voor alle raden van commissarissen een punt op de agenda zijn", aldus Koster.

De VEB wil niet dat alle dividenduitkeringen stoppen, wat de laatste dagen ook veel voorgesteld wordt. "Wij vinden dat alle bedrijven moeten kijken wat de crisis betekent voor hun cashflow. Als er problemen dreigen doen ze er verstandig aan de dividenduitkering voorlopig uit te stellen." Koster onderkende in het NRC dat dit voor sommige VEB-leden "geen prettige boodschap" is, maar dat daarvoor volgens wel begrip moet worden getoond.
voda
0
Hema vreest voor voortbestaan - media

(ABM FN-Dow Jones) Winkelketen Hema is bezorgd over zijn voortbestaan. Dit schreef Het Financieele Dagblad woensdag op basis van een brief van topman Tjeerd Jegen aan verhuurders van Hema-panden.

Hema wordt flink geraakt door de overheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en heeft zijn omzet scherp zien afnemen, zo merkte het FD op.

Om deze reden vraagt het bedrijf zijn zakenpartners en zijn personeel offers om een overleving mogelijk te maken, aldus de krant.

Hema gaf in de brief aan over april en mei de helft van de huur te betalen. Hema betaalt volgens het FD elke maand 13 miljoen euro aan huur.

Volgens een woordvoerder van Hema hebben veel verhuurders 'heel positief' op de brief gereageerd.

Hema heeft de omzet uit Nederlandse vestigingen de afgelopen weken met een derde zien dalen. Nederland is goed voor circa 75 procent van de groepsomzet. Het bedrijf heeft een schuld van 750 miljoen euro, aldus de krant.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Societe Generale annuleert dividend

(ABM FN-Dow Jones) Société Générale heeft na de aanbeveling van de Europese Centrale Bank het dividend over 2019 ingetrokken, net als de doelstellingen voor dit jaar, vanwege de onzekerheid over de corona-uitbraak. Dit meldde de Franse bank woensdag voorbeurs.

De op twee na grootste bank van Frankrijk volgt daarmee Europese sectorgenoten als het Italiaanse UniCredit en Intesa Sanpaolo en het Nederlandse ING, nadat de ECB banken had gevraagd geen dividenden uit te betalen of aandelen terug te kopen tijdens de coronaviruspandemie.

De Europese centrale bank hoopt dat de banken dankzij deze maatregelen in staat zijn om mogelijke toekomstige verliezen op te kunnen vangen en de economie te blijven ondersteunen.

Om deze reden heeft de ECB de Europese banken verzocht om tot ten minste 1 oktober 2020 geen dividend uit te keren en eigen aandelen in te kopen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Moody's somberder over Schiphol

Gepubliceerd op 1 april 2020 07:46 | Views: 637

Air France-KLM 31 mrt
5,10 0,00 (0,00%)

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's is somberder over Schiphol Group, dat door het nieuwe coronavirus te maken heeft met gekelderde passagiersaantallen. Het vooruitzicht voor het luchthavenbedrijf is verlaagd van stabiel naar negatief, wat betekent dat het bedrijf rekening moet houden van een afwaardering van zijn kredietwaardigheid.

Moody's blijft voorlopig bij zijn A1-oordeel voor Schiphol Group, dat naast de Amsterdamse luchthaven ook Rotterdam The Hague Airport en ruim de helft van Eindhoven Airport bezit. Daarmee vallen leningen aan het bedrijf nog ruim binnen veilige beleggingen.

Hoe sterk het aantal passagiers voor Schiphol precies daalt, is volgens Moody's nog moeilijk te voorspellen. Ook als de coronapandemie onder controle is, zouden de huidige reisbeperkingen nog een tijdlang in stand kunnen blijven. Het ratingbureau houdt ten minste rekening met 30 procent minder reizigers op de luchthavens van het bedrijf in 2020. De negatieve vooruitzichten voor Schiphol zijn ook het gevolg van de malaise bij luchtvaartmaatschappijen, die daardoor een veel lagere kredietwaardigheid hebben.
voda
0
Ook Triodos Bank betaalt geen dividend

Gepubliceerd op 1 april 2020 08:35 | Views: 416

ING 31 mrt
4,78 0,00 (0,00%)

ZEIST (AFN) - Triodos Bank heeft besloten dit jaar geen dividend uit te keren. Daarmee voldoet de bank, net als grootbanken als ING, ABN AMRO en Rabobank, aan de oproep van de Europese Centrale Bank (ECB) en De Nederlandsche Bank (DNB).

Die oproep deden de centrale banken zodat banken het geld wat ze anders aan dividend hadden uitgekeerd nu aan leningen kunnen uitgeven voor bedrijven en consumenten die door de coronacrisis geld nodig hebben. Topman Peter Blom van Triodos geeft aan dat zijn bank wil helpen waar mogelijk. "De komende weken en maanden worden uitdagend voor onze klanten en dus ook voor de bank. Daarom denken we dat het passend is om onze winst over vorig jaar vast te houden om klanten te steunen."
voda
0
Adyen komt 21 april met extra handelsbericht

Gepubliceerd op 1 april 2020 08:19 | Views: 1.027

ADYEN NV 31 mrt
770,60 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Betalingsverwerker Adyen komt op 21 april voor opening van de beurs met een tussentijds handelsbericht waarin wordt ingegaan op de gevolgen van de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Normaal gesproken zou het bedrijf pas eind augustus met resultaten naar buiten treden.

"Wij zijn een bedrijf dat bouwt voor de lange termijn", benadrukt financieel topman Ingo Uytdehaage. De coronacrisis zal daar volgens hem niets aan veranderen. Tegelijkertijd wil hij graag "zo transparant mogelijk" zijn richting aandeelhouders.
486 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront