Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Wordt België een tweede Griekenland?

1.448 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 » | Laatste
Kaiser
0
Bouwunie vreest voor 245.000 extra tijdelijke werklozen en gigantische bouwachterstand

De strenge coronamaatregelen treffen ook hoe langer hoe meer de bouw. Door een gebrek aan bouwmaterialen en inzetbaar personeel zijn ondertussen nog maar 4 op de 10 bouwbedrijven aan de slag, de meerderheid van hen dan nog maar gedeeltelijk. De Bouwunie waarschuwt voor enorme vertragingen en een gigantische maatschappelijke kost als alle 245.000 krachten tegelijk uitvallen.
Kaiser
0
1.500 mensen technisch werkloos bij Picanol door coronavirus

Zo zwaar zal onze economie het te verduren krijgen door de coronacrisis: kwart bedrijven in acute nood

Slechts één op de acht bedrijven bestand tegen economische schok www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200321_048...
Kaiser
0

Bijna vier op tien voedingsbedrijven hebben productieproblemen door personeelstekort

De uitbraak van het nieuwe coronavirus heeft ook een impact op de voedingsindustrie in ons land. Zestig procent van de bedrijven telt meer afwezigheden onder zijn personeel en bijna vier op de tien kampen hierdoor al met productieproblemen. Dat zegt sectorfederatie Fevia, op basis van een rondvraag bij haar leden. Voorlopig zijn er nog geen problemen met de voedselbevoorrading, maar Fevia dringt toch aan op extra steun van de overheid om te zorgen dat de productie kan blijven doorgaan.

Volgens Fevia is het van groot belang dat de Belgische agroketen kan blijven zorgen voor voeding en dranken. Door het uitvallen van werknemers vergroot de druk en dreigen de kosten zwaar op te lopen, klinkt het.

“Men zou naast aandacht voor de bedrijven die door de coronacrisis moeten sluiten - aandacht die geheel terecht is - ook extra aandacht moeten schenken aan bedrijven die wél nog produceren”, stelt woordvoerder Nicholas Courant van Fevia.

Kaiser
0
LIVE. Dodental loopt op tot 178: “Piek duidelijk nog niet bereikt” – VBO schat economische schade op 2,4 miljard euro per week – Sunweb annuleert alle vakanties tot 17 april

Kaiser
0
Economische schade door coronacrisis in Oost-Vlaanderen geschat op 4,92 miljard euro: “Welvaart in gevaar”

Oudenaarde / Gent / Deinze / Aalst / Sint-Niklaas -

Voka laat weten dat de economische schade ondanks de crisismaatregelen hoog oploopt. In Oost-Vlaanderen alleen al wordt ze begroot op liefst 4,92 miljard euro. Gedelegeerd bestuurder Geert Moerman roept de lokale overheden op om steunmaatregelen uit te vaardigen. Ook Unizo laat weinig aan de aan de verbeelding over wanneer gevraagd naar de impact van de coronamaatregelen op de economie in de Vlaamse Ardennen. “Alles ligt plat.”

“Op een week tijd ziet 24% van de Oost-Vlaamse bedrijven zijn omzet bijna volledig wegvallen”, zegt gedelegeerd bestuurder van Voka Oost-Vlaanderen Geert Moerman, die aangeeft dat we ons absoluut zorgen ...

----------
nu de duizenden falingen afwachten, oplopende begrotingstekorten, honderden miljoenen verlies voor de Belgische banken.... sober plaatje
Kaiser
0
Begrotingstekort loopt nu al op tot meer dan 30 miljard euro

De coronacrisis doet het tekort op de Belgische begroting exploderen tot 7 procent van het bbp. Dat schrijft De Tijd op basis van bronnen rond de Nationale Bank.
Kaiser
0
De coronacrisis houdt winkels in de straat gesloten, maar online shops bieden soelaas. De Belgische economie profiteert amper. www.standaard.be/cnt/dmf20200324_0490...
Kaiser
0
Kaiser
0

Kredietverzekeraar voorspelt “600 extra faillissementen in België” door coronacrisis

27 maart 2020 20u45 Bron: Belga

Economie Door de impact van het nieuwe coronavirus zullen dit jaar 600 extra bedrijven failliet gaan in België. Dat voorspelt kredietverzekeraar Euler Hermes.

Voor de uitbraak van het virus verwachtte het bedrijf dat het aantal faillissementen dit jaar zo’n 2 procent hoger zou liggen dan in 2019. Nu gaat het uit van een toename met 8 procent, tot 11.400 faillissementen.

Vooral sectoren zoals de bouw, dienstverlening, retail, transport en de voedselverwerkende industrie zitten in de risicozone. In de bouwsector loopt zelfs één op de vijf bedrijven een belangrijk risico op faillissement, klinkt het.

De economen van het bedrijf gaan ervan uit dat de omzet van bedrijven in de eurozone op het voorlopige hoogtepunt van de pandemie eind maart tussen 15 tot 25 procent lager kan liggen dan vorig jaar. Ook in andere landen zullen er meer faillissementen zijn: van +7 en +8 procent in respectievelijk Duitsland en Frankrijk, tot +17 procent in Spanje, +18 procent in Italië en +21 procent in Nederland.
Kaiser
0
Omzetverlies toerisme West-Vlaanderen geschat op 750 miljoen euro

Het kenniscentrum van provinciebedrijf Westtoer schat het omzetverlies voor de toeristische sector in het voorjaar van 2020 op 750 miljoen euro. Dat maakt de organisatie zaterdag bekend. Door de verlenging van de coronamaatregelen valt de paasvakantie in het water.

"Het bestrijden van het virus is de grootste prioriteit en ook in het belang van het toerisme op middellange en lange termijn", vertelt Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer. Toch betekenen de huidige maatregelen een groot economisch verlies voor de toeristische sector in de provincie.


Kaiser
0
België gaat extra miljarden lenen

Ons land zal extra geld lenen om de gestegen uitgaven als gevolg van de coronacrisis te bekostigen. Dat zal gebeuren door het plaatsen van nieuwe overheidsobligaties, meldt het Agentschap van de Schuld. Hoeveel België precies wil ophalen, is nog niet bekend. Dit jaar is al 14,52 miljard euro opgehaald, of bijna de helft van de geplande 30 miljard euro aan financieringsbehoefte. “De bijkomende behoefte loopt in de miljarden, dat is duidelijk”, zegt Jean Deboutte, directeur bij het Agentschap.
Kaiser
0

Ook Franse BNP Paribas trekt dividend in: Belgische begroting verliest 291 miljoen

03 april 2020 11u59 Bron: Belga

Ook het Franse BNP Paribas heeft besloten geen dividend uit te keren. Donderdagavond besliste de Belgische dochter BNP Paribas Fortis al om haar winst bij zich te houden en niet over te maken aan de Franse moedermaatschappij. Dat gebeurde na politieke druk: banken worden aangemaand om tijdens deze coronacrisis zoveel mogelijk kapitaal bij zich te houden om kredieten te kunnen blijven verstrekken.

In een persbericht laat het Franse BNP Paribas weten dat het voor het boekjaar 2019 geen dividend zal uitkeren. Het beoogde bedrag wordt in de reserverekening gestopt.
Minder inkomsten

Voor de Belgische overheid, die sinds de redding van Fortis een belang heeft van 7,7 procent in de Franse bank, betekent dat wel dat ze minder inkomsten zal ontvangen. Het dividend zou de Belgische staat 291 miljoen euro hebben opgebracht. De algemene vergadering van BNP Paribas staat nog steeds gepland op 19 mei, maar zonder fysieke aanwezigheid van de aandeelhouders.
Kaiser
0
Woningverkoop keldert - De verkoop van woningen is geïmplodeerd

De Belgische woningmarkt is niet immuun voor de coronacrisis. De verkoop van woningen is geïmplodeerd sinds de start van de lockdown. De terugval resulteert nog niet in een uitgesproken prijsdaling.

De verkoop van woningen is in ons land nog niet volledig stilgevallen, maar de coronacrisis laat zich toch stevig voelen op de vastgoedmarkt. Op nationaal niveau daalde het aantal transacties in het eerste kwartaal met 7,9 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2019. In Vlaanderen bedroeg de daling 10 procent. Dat blijkt uit de nieuwe notarisbarometer.
enveloppen

De notarissen onderscheiden twee duidelijke fases in de verkoopactiviteit: voor en na de lockdown, die inging op 18 maart. In de week van 16 maart 2020 waren er al 27,1 procent minder transacties in België. In de week van 23 maart bedroeg de daling tegenover 2019 zelfs 39,3 procent.

Het lag in de lijn der verwachting dat de vastgoedactiviteit in ons land zou verzwakken in het eerste kwartaal van 2020. In de herfst van 2019 was er in Vlaanderen een tijdelijke rush op vastgoed geweest, een reactie op de aangekondigde afschaffing van de woonbonus. "Vanaf eind november begon het aantal dossiers te dalen, en dat is, zoals verwacht, doorgegaan in de eerste maanden van dit jaar", stelt notaris Bart van Opstal, de woordvoerder van Notaris.be. "Al bij al was de terugval in een eerste fase relatief beperkt. De daling met 3,3 procent leek een logische correctie van de markt. Wat de laatste weken onder invloed van de coronacrisis gebeurde, was uiteraard van een heel ander kaliber."

Het aantal vastgoedverkopkomenen daalde in alle Vlaamse provincies. De daling was het grootst in Antwerpen (-14,5%) en Oost-Vlaanderen (-13%). West-Vlaanderen hield beter stand, dankzij de vastgoedmarkt in de kustgemeenten. De daling bleef er beperkt tot 4,9 procent.

De notarissen achten de kans groot dat het aantal transacties in de komende weken blijft dalen. De effecten op langere termijn zijn moeilijk te voorspellen, klinkt het. Bart Van Opstal: "Bij de financiële crisis hebben we gemerkt dat het aantal transacties gedurende één kwartaal fors daalde. Het valt evenwel niet uit te sluiten dat de gevolgen van de coronacrisis groter zullen zijn, voor de activiteit, maar mogelijk ook voor de prijzen."
Kaiser
0
Zeker twee miljard euro omzetverlies voor Belgische reissector

Zwaarste terugval voor Belgische economie sinds 1908: “Pas tegen zomer van 2022 weer op niveau van voor crisis”

E5 Mode vraagt bescherming tegen schuldeisers aan: 500 jobs in gevaar door coronacrisis
1.448 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
859,59  -5,77  -0,67%  10:27
 Germany40^ 17.690,40 -0,82%
 BEL 20 3.807,65 -0,49%
 Europe50^ 4.899,23 -0,76%
 US30^ 37.641,12 -0,98%
 Nasd100^ 17.288,81 -1,48%
 US500^ 4.989,96 -1,17%
 Japan225^ 37.318,48 -1,80%
 Gold spot 2.380,03 +0,03%
 EUR/USD 1,0644 +0,01%
 WTI 82,27 +0,23%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,68%
EBUSCO HOLDING +1,73%
Heineken +1,36%
Vopak +0,87%
Pharming +0,69%

Dalers

VIVORYON THER... -3,62%
Alfen N.V. -2,69%
AMG Critical ... -2,69%
INPOST -2,64%
Aegon -2,36%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront