Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Oranje boven

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Goldfish1080 1 april 2020 22:29
    quote:

    Studentenrekening schreef op 1 april 2020 19:36:

    [...]

    Banken lopen altijd voor. Geeft waarschijnlijk de richting van de beurs aan...
    Ik bedoel iets compleet anders maar dat snap jij ook als ik je bericht lees, al draai je de boel wel bijzonder. Dat banken voorlopen ben ik met je eens, ze zijn vaak een goede indicator van het sentiment. Ik verwacht de aankomende dagen dan ook nog rode cijfers. Banken hebben nu al flinke colleteral damage ontvangen (ING -55% tov piek februari, ABN -58%). Het kan hard gaan als er nu meer grote lijken uit de kast vallen (200m miljoen afschrijving). Als mijn geheugen me niet in de steek laat zullen de Q1 cijfers van ABN rood zijn. Ik verwacht dat de cijfers van ABN niet veel beter zullen zijn.

    Ondanks bovenstaande denk ik dat de kans aanwezig is dat de portefolio shift van afgelopen week tot een verkoopboom en dus crash kan leiden, risico's zijn er zeker. Shell kan na deze goede dagen in mijn ogen zonder groot nieuws zomaar -5 of -10 gaan. Unibail en andere steenfondsen kunnen het ook nog veel zwaarder krijgen, zeker nu er steeds meer singalen zijn van bedrijven die de huur weigeren te betalen, uitstel kan afstel betekenen.

    Morgen eindigen we rood, correctie op US beursen na onze sluiting zal zeker negatief effect hebben op de futures en onze beurs. Vrijdag zie ik, mits er niet te veel schokkend nieuws komt nog wel een klein eindsprintje omhoog, nog steeds rode cijfers hellaas.

    Het blijft bodemvissen. Ik volg de cijfers van het RIVM net als vele anderen hier op de voet. Afvlakking is duidelijk zichtbaar in de statistieken. Feit blijft echter dat we zelfs bij een besmettingsratio van 0,3 nog maanden in lockdown zullen blijven. Verder zal het internationale toerisme gedecimeerd worden (ik verwacht nog wel falliete airlines, mogelijk zelfs KLM, momenteel) en zullen hotelketens en cruiseschip firma's het ongeloofelijk zwaar krijgen. Banken zijn het hoogste risico aandeel dat ik nu nog aandurf.

    De -51% van Air France KLM is echt een overwaardering. De lange termijn trend is redelijk stabiel maar neigt toch echt naar daling. Wie de komende klimaatmaatwetgeving en hevige concurrentie in acht neemt kan niet anders dan constateren dat dit bedrijf enorm kwestsbaar is. Reserves kunnen je maar zo lang in leven houden, het geld zal een keer opraken en ik zie de nederlandse staat niet bijspringen, de Franse misschien wel maar een dood paard krijg je niet meer levend.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links