Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

China nieuws berichten

7.806 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 ... 387 388 389 390 391 » | Laatste
voda
0
Chinese centrale bank verlaagt zevendaagse reporente

(ABM FN-Dow Jones) De Chinese centrale bank heeft maandag een belangrijk rentetarief op de interbancaire markt van China verlaagd. Het is de nieuwste poging van Beijing om een economie te herstarten die moeite heeft om te herstellen van het coronavirus.

De Chinese Peoples Bank of China meldde dat de rente op zevendaagse reverse repurchase agreements omlaag gaat van 2,4 procent naar 2,2 procent. Op 3 februari werd deze rente voor het laatst verlaagd.

De Chinese centrale bank zei ook dat 7,05 miljard dollar aan liquiditeit in het financiële systeem is gestoken via deze 'reverse repo's'.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
China verlaagt rente voor banken tegen coronacrisis

Gepubliceerd op 30 maart 2020 07:43 | Views: 0

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese centrale bank verlaagt de rente op leningen aan banken om zo de schadelijke gevolgen van de coronacrisis voor de economie te beperken. Het gaat om de grootste renteverlaging door China sinds 2015.

De zogeheten repo-rente gaat van 2,4 naar 2,2 procent. Daarbij pompt de Chinese centrale bank 50 miljard yuan (6,5 miljard euro) in het financiële systeem via kortlopende leningen aan banken om zo te helpen tegen liquiditeitstekorten op de financiële markten.

Het is voor het eerst sinds februari dat China met een renteverlaging komt in de strijd tegen de coronacrisis. Door de crisis wordt de Chinese economie had geraakt. Andere centrale banken hebben ook maatregelen genomen, waaronder de Amerikaanse Federal Reserve. De verwachting is dat de Chinese centrale bank later met nog meer monetaire stappen zal komen.
voda
0
Enorm herstel Chinese economie

(ABM FN-Dow Jones) De Chinese economie heeft in maart een enorm herstel laten zien na de klap in februari. Dit bleek dinsdag uit overheidscijfers.

De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 35,7 naar 52,0. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector in China steeg zelfs nog harder, van 29,6 naar 52,3.

Economen hadden overigens ook wel verwacht dat de cijfers in maart zouden stijgen, nu het openbare leven in China weer op gang aan het komen is.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
s.lin
1
Weer hogere stijging aantal Chinese besmettingen
31 3 2020
Het aantal nieuwe coronabesmettingen in China is voor het eerst in vier dagen hoger dan de dag ervoor. De gezondheidsautoriteiten meldden dinsdag dat in 24 uur tijd bij 48 mensen het virus is vastgesteld, 17 meer dan een dag eerder.

Het gaat volgens de autoriteiten in alle gevallen om mensen die in het buitenland besmet zijn geraakt. Het aantal binnenlandse besmettingen is volgens Peking fors teruggelopen. Sinds maandag zijn 771 patiënten die het virus buiten de landsgrenzen opliepen bekend in het land.

Ruim 80.000 Chinezen zijn geïnfecteerd geraakt met het virus. Circa 76.000 van hen zijn inmiddels genezen en er zijn tot dusver 3308 doden te betreuren.

China gold voorheen als het epicentrum van de wereldwijde virusuitbraak, maar het zwaartepunt van de pandemie is nu verschoven naar Europa en de Verenigde Staten. De Chinese overheid wil voorkomen dat mensen die besmet zijn geraakt in andere landen het virus weer meenemen. Daarom is het internationale vliegverkeer aan banden gelegd.

Bron telegraaf
voda
1
Malaise in winkelstraten Hongkong duurt voort

Gepubliceerd op 31 maart 2020 11:45 | Views: 230

HONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - De malaise in de winkelstraten in Hongkong blijft aanhouden. Winkeliers zagen hun omzet in februari op jaarbasis met bijna 44 procent terugvallen. Daarmee is sprake van het grootste omzetverlies ooit. Door het rondwarende coronavirus hielden veel winkels hun deuren dicht. Ook droogde door het virus de toeristenstroom op.

Winkeliers in Hongkong waren al niet te benijden. Door aanhoudende protesten in de stadstaat bleven toeristen ook al weg. In januari was sprake van een omzetverlies van ruim een vijfde. Februari was de dertiende maand op rij dat de opbrengsten voor winkelbedrijven in Hongkong lager uitvielen. De verkoopvolumes zakten in februari daarbij nog eens harder weg dan de waarde van de verkochte goederen.

Door reisrestricties en opgelegde maatregelen om de verspreiding van het virus in te dammen zijn de vooruitzichten voor de komende tijd ook al niet best. De economie van Hongkong vertoont al langere tijd krimp. Naast de dalende winkelverkopen hebben ook hotels en restaurants het zwaar. De bezettingsgraad van de hotels lag in februari op 29 procent, tegen 91 procent een jaar eerder. De autoriteiten in Hongkong beloofden met de nodige maatregelen te komen om ondernemers te ondersteunen.
voda
0
Chinese industrie groeit weer

(ABM FN-Dow Jones) De inkoopmanagersindex voor de industrie in China is in maart hard gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit Economics en Caixin.

De inkoopmanagersindex steeg van 40,3 in februari naar 50,1 in maart. In februari noteerde de index nog op het laagste niveau sinds april 2004.

Als een verrassing kwam het cijfer vanochtend niet. Dinsdag wezen cijfers van de Chinese overheid ook al op een enorm herstel, van 35,7 naar 52,0.

Econoom Zhengsheng Zhong van CEBM Group sprak van een "beperkte verbetering" na een brede stagnatie in februari. Het cijfer laat volgens de econoom zien dat mensen in China langzaam weer terug naar hun werk gaan. Daarmee wordt een basis gelegd voor een vlot economisch herstel na de corona-epidemie, aldus Zhengsheng Zhong.

Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Vestas Secures 62 MW Order in China

Vestas has received an order for a project in China that includes the supply of V120-2.2 MW wind turbines as well as a 5-year Active Output Management 4000) service agreement. Deliveries are expected to begin in the second quarter of 2020, while commissioning is planned for the fourth quarter of 2020. The project and customer names are undisclosed.

The order brings Vestas' total order intake in China up to more than 600 MW within a period of three months.

Source : Strategic Research Institute
s.lin
0
Een geheim rapport van de Amerikaanse inlichtingendienst stelt dat China het werkelijke aantal besmettingen met Covid-19 en de sterftecijfers bewust verborgen heeft gehouden. De Chinese rapportage zou ‘nep’ zijn, aldus drie anonieme Witte Huis-medewerkers. In de afgelopen 24 uur zijn er in Nederland 134 nieuwe sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Het aantal ziekenhuisopnamen steeg met 447. Volg alle ontwikkelingen rond het virus in ons

Bron AD
s.lin
0
voda
0
Chinese dienstensector krimpt minder hard

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Chinese dienstensector is in maart gekrompen, maar in een minder hoog tempo. Dit bleek vrijdag uit cijfers van Markit Economics en Caixin.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector steeg van 26,5, naar 43,0.

Eerder deze week bleek dat de inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie in maart ook sterk is gestegen, van 40,3 naar 50,1.

Daarmee steeg de samengestelde index van 27,5 naar 46,7, nog altijd een van de laagste standen in 11 jaar.

"Het herstel in maart bleef beperkt", constateerde econoom Zhengsheng Zhong van CEBM.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Chinese centrale bank huiverig om depositorente te verlagen

Gepubliceerd op 3 april 2020 07:48 | Views: 1.054

07:48 - Chinese centrale bank huiverig om depositorente te verlagen
PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese nationale bank (PBOC) is huiverig om de depositorente te verlagen. Dat valt op te maken uit een commentaar van vice-president Liu Guoqiang van de centrale bank. Hij zei dat de PBOC meer tijd nodig heeft om alle voor en nadelen van een renteverlaging te evalueren. De financiële markten rekenden eerder juist op een lagere depositorente.

De depositorente is de rente die banken moeten betalen aan Chinese spaarders. Dat tarief is al in feite negatief, als rekening wordt gehouden met inflatie. "We moeten goed beoordelen en nadenken over hoe huishoudens reageren op negatieve rentes", aldus Liu.

Een lagere depositorente is vooral nodig om de druk op winstmarges van Chinese banken te doen afnemen. De rentes op leningen zijn eind maart verlaagd, om Chinese bedrijven en huishoudens te helpen tijdens de coronacrisis. Door de crisis krijgen banken minder inkomsten binnen. De depositorente staat op 1,5 procent.

Maar de Chinese toezichthouders en monetaire autoriteiten maken zich vooralsnog niet druk over banken. De kredietverleners staan er goed voor en kunnen de verwachte groei van slechte leningen aan, zo klonk het.
s.lin
0
China meldt opnieuw coronagevallen zonder symptomen en dat voedt vrees voor tweede uitbraak
3-4-2020
In China zijn de afgelopen 24 uur opnieuw 60 nieuwe coronapatiënten geregistreerd zonder symptomen. Dat maakte de nationale Gezondheidscommissie vrijdag bekend. Een dag eerder werden 130 nieuwe gevallen zonder symptomen gemeld. Dat voedt de vrees voor een tweede virusuitbraak in het land.

Woensdag maakte de Chinese regering voor het eerst bekend dat het data bijhoudt over coronagevallen zonder klachten, vanuit de vrees dat die misschien - zonder het te weten - het virus opnieuw zouden kunnen verspreiden. China heeft naar eigen zeggen 1.027 dergelijke patiënten onder medische observatie staan. Ze moeten 14 dagen verplicht in quarantaine blijven, net als de mensen met wie ze contact hebben gehad.
De asymptomatische patiënten werden gevonden door het traceren van de contacten van patiënten die positief testten op het nieuwe coronavirus.

Wuhan
De afgelopen 24 uur werden in het land 31 nieuwe besmettingen vastgesteld, maar daar zijn de nieuwe gevallen zonder symptomen niet bijgeteld. Er werden ook vier coronadoden geregistreerd, allemaal in de stad Wuhan, waar het virus in december voor het eerst opdook. Twee van de nieuwe geïnfecteerden zijn volgens de cijfers van de overheid in China besmet geraakt, de anderen daarbuiten. In heel China zijn nu ruim 81.000 gevallen van het coronavirus bekend en 3.322 doden te betreuren.
Een studie in het medische tijdschrift The Lancet Public Health raadde China vorige week nog aan om de sluiting van scholen en bedrijven aan te houden. Een versoepeling zou immers een tweede uitbraak van het virus met zich mee kunnen brengen, in augustus.

www.hln.be/nieuws/buitenland/china-me...
voda
0
China: opeens is juist de buitenlander verdacht

Na het anti-Chinezen-sentiment over de grens dreigt nu een anti-buitenlanderstemming in het ‘geboorteland’ van het coronavirus te ontstaan. De meeste nieuwe gevallen zijn namelijk geïmporteerd. Ook Nederlanders merken de omslag aan den lijve. De stad Huangshan heeft zelfs een kliklijn.

Foreigners are not allowed to work anymore in China from tomorrow’. Een Nederlandse ondernemer plaatst een verontrustend bericht in een van de socialemediachatgroepen voor Nederlandse expats in China. Al snel volgen er smileys achteraan. Het blijkt een 1 aprilgrap. Maar het tekent de steeds ongemakkelijker sfeer onder buitenlanders in China. Het aantal maatregelen waar ze hinder van ondervinden, is de afgelopen weken en dagen in rap tempo gegroeid.

Een paar weken geleden kondigde de regering aan dat alle buitenlandse reizigers die naar Peking en Shanghai kwamen in quarantaine moesten. Daarna werden internationale vluchten naar Peking verspreid over meerdere provincies. Vervolgens moesten alle buitenlandse reizigers bij aankomst verplicht worden getest en werd iedereen naar een centrale quarantainelocatie gebracht. Als klap op de vuurpijl kwam vorige week het inreisverbod voor alle buitenlanders, ook voor degenen met een werkvisum. Met een paar uitzondering zoals diplomatenverkeer.

De strengere regels komen voort uit de angst voor een tweede golf van besmettingen. Sinds het aantal nieuwe gevallen in de stad Wuhan, het epicentrum van de uitbraak, en de omliggende provincie Hubei naar vrijwel nul daalde, wordt alles op alles gezet om een nieuwe uitbraak te voorkomen. De epidemie is onder controle, zegt China, maar er wordt nog elke dag een tiental nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn bijna allemaal ‘geïmporteerde gevallen’. Dat het grotendeels uit het buitenland terugkerende Chinezen betreft, is een nuance die in de berichtgeving verloren gaat.

Virusverspreiders
Zodoende lijkt de situatie omgekeerd te zijn aan die in de rest van de wereld. Werden de laatste maanden Chinezen en mensen met een Aziatisch uiterlijk in andere landen bekeken alsof zij virusverspreiders waren, nu zijn het buitenlanders die in China deze behandeling ten deel valt, zo lijkt het.

Vincent Jansen, die werkt voor een Belgische laminaat- en vinylfabriek, zegt over de telefoon dat hij in Shanghai de afgelopen dagen al een paar keer op straat is aangesproken. ‘Mensen kijken meer naar me, merk ik. Een keer liep ik mijn appartemententerrein op toen er ineens een man op een scooter kwam aanrijden. Hij vroeg me in welk gebouw ik woonde en hoe lang al.’ Jansen had zijn repliek klaar. ‘Ik vroeg hem waarom hij geen mondkapje op had. Toen was hij snel weg. Overigens snap ik de bezorgdheid wel.’

Docent Engels Tom Grol, die in de oostelijke stad Huangshan woont en werkt, heeft soortgelijke ervaringen. ‘De bewaker van ons appartementencomplex vertelde dat sinds kort regelmatig navraag wordt gedaan hoe het met “die buitenlander” hier zit. Laatst vroeg een man op straat zomaar aan mijn Chinese vrouw of ze vertaler was voor mij. Ook wilde hij weten in welke straat ik woonde. Daarna pakte hij zijn telefoon en bleef staan wachten tot wij weer wegliepen. Ik denk dat hij de kliklijn belde. Er is in onze stad een beloning: als je een buitenlander die zich niet heeft geregistreerd aangeeft bij de politie of de Chinese GGD, kan je omgerekend zo'n €65 verdienen.’

Weigeringen
Ondertussen zijn er steeds meer meldingen dat buitenlanders ook geweerd worden uit hotels en restaurants in Shanghai en Peking. De chef van de Britse krant The Guardian in China meldde dat het hotel in Shanghai waar ze probeerde in te checken, opdracht had buitenlanders uit 24 risicolanden te weigeren. Tientallen grote toeristische trekpleisters die half maart net waren heropend, zoals de Shanghai Tower, zijn alweer grotendeels gesloten.

Ook in Peking zijn hotels die klanten weigeren, en zijn de regels de afgelopen week strikter geworden. Het onder expats populaire café Alba kom je alleen nog in als je kunt aantonen dat je de afgelopen veertien dagen in de stad was. Bij een andere populaire hangout, The Other Place, is de boodschap: ‘Helaas hebben we instructies gekregen dat we op dit moment geen niet-Chinese klanten mogen accepteren.’

Tien keer op audiëntie
Zelfs een huis huren is ingewikkeld, vertelt elektronica-ingenieur Gerwin enigszins gefrustreerd vanuit Shenzhen. Hij en zijn vriendin moesten op zoek omdat de huisbaas het pand had verkocht. En in China is geen huurdersbescherming zoals die in Nederland bestaat. ‘We zijn afgelopen maand wel bij tien huizen gaan kijken met een agent, maar we zijn ook tien keer geweigerd. Elke keer omdat de verhuurder zei dat ze niet meer mogen verhuren aan buitenlanders. Het lukte bijna toen mijn Chinese vriendin een keer alleen ging kijken, maar toen we het contract gingen tekenen en ze mij zagen, werden we alsnog afgewezen.’
Deze week is het hen eindelijk gelukt. ‘Maar onze agent heeft wel drie uur op de verhuurder moeten inpraten. En we zijn ook nog eerst langs het politiebureau gestuurd om te zien of ik me wel kon registreren als wijkbewoner. Gelukkig kon dat wel.’

Grol vindt de focus op buitenlanders ‘net zo onterecht als het gedrag in het Westen tegenover Chinezen’ was. Toch voelt hij zich niet vervelend als hij nu over straat moet. ‘Ik woon hier nu vijf jaar en er is in deze buurt maar één buitenlander, en dat ben ik. De volgende woont zo’n vijftig kilometer verderop, dus ik ben vrij herkenbaar.’

Sinds gisteren is het hem gelukt om de gezondheidsapp te downloaden, die een groene code aangeeft als je de afgelopen veertien dagen in je eigen stad bent geweest. ‘Dat scheelt in ieder geval een hoop gedoe. Dan hoeft mijn vrouw niet steeds uit te leggen dat we getrouwd zijn.’

fd.nl/economie-politiek/1340298/china...
voda
0
Chinese centrale bank pompt $56 mrd in economie om coronavirus

De Chinese centrale bank maakt zo'n $56 mrd vrij om de effecten van het coronavirus op de economie tegen te gaan. Ook verlaagt de centrale bank de verplichte buffers voor kleine en middelgrote banken, zodat zij meer ruimte hebben geld te lenen aan klanten. Dat heeft de People's Bank of China vrijdag bekendgemaakt.

De steunmaatregelen zullen in twee fases geïmplementeerd worden. De eerste fase begint op 15 april, de tweede op 15 mei. Naar verwachting volgen er nog meer maatregelen om zo China's economie uit het slop te trekken.

Krimp
China, na de Verenigde Staten de grootste economie ter wereld, dreigt voor het eerst in dertig jaar op een krimp af te stevenen. Herstel van de Chinese economie wordt bovendien bemoeilijkt doordat het coranavirus zich momenteel razendsnel over de wereld verspreid wat voor China de mogelijkheden om te exporteren beperkt.

Dat bevestigen de cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag publiceerde. Hieruit blijkt dat Nederland in februari zo'n 6% minder heeft geïmporteerd in vergelijking met het jaar ervoor. De cijfers van maart zijn pas over een paar weken bekend maar naar verwachting zal het exportcijfer van China naar Nederland nog verder zijn afgenomen.

Kleinere reserves
De People's Bank of China schreef vrijdag op zijn website dat de reserves die kleine en middelgrote banken aan hoeven te houden in twee stappen zullen worden verlaagd met in totaal honderd basispunten. De rente op overtollige reserves van financiële instellingen bij de centrale bank gaat met ingang van 7 april omlaag van 0,72% naar 0,35%.

Hoewel het erop lijkt dat de meeste Chinese fabrieken weer op gang zijn gekomen, is het herstel nog maar langzaam aan het doorzetten, schrijft persbureau Reuters. Met name de dienstverlenende sector is aan het worstelen en veel mensen die in deze branche werken, hebben afgelopen maart hun ontslag gekregen.

Minder export
Net als Nederland importeren ook andere landen minder uit China. De Japanse financiële dienstverlener Nomura schat dat China de komende maanden zo'n achttien miljoen exportgerelateerde banen dreigt te verliezen, aangezien er voor 30% minder wordt verscheept vanuit China.

De vrijdag afgekondigde verlaging van de buffers die kleine tot middelgrote banken moeten aanhouden, is tot dusver de derde dit jaar en de tiende sinds begin 2018. In dat jaar begon de Chinese economie te vertragen, onder meer door de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China.

Hoewel het leven van miljoenen Chinezen weer op gang is gekomen, na de fabriekssluitingen en reisbeperkingen vanwege het coronavirus, wacht het land nog sombere cijfers over de economie. Economen verwachten een sterke inkrimping van het bruto binnenlands product in het eerste kwartaal, waarbij sommigen voor het hele jaar een daling van 9% of meer verwachten.

fd.nl/beurs/1340380/china-investeert-...
voda
0
Chinese Coal Output Down in Jan-Feb Dips by 6%

According to data from the National Bureau of Statistics, output of raw coal in China fell 6.3 percent year on year to 490 million tonnes in the first two months of 2020 as the novel coronavirus outbreak disrupted production, official data showed. During the January-February period, Chinese railways transported 370 million tonnes of coal, down 6.2 percent year on year, As the spread of the virus has been basically curbed in China, a majority of coal miners have restored normal operation.

By the end of February, coal stockpiles at the country’s major power plants were adequate for 27 days of consumption, the data showed.

Source : Strategic Research Institute
s.lin
0
Aantal nieuwe coronagevallen in China neemt toe
5-4-2020
PEKING - In China zijn sinds zaterdag 30 nieuwe gevallen van het coronavirus gerapporteerd, 11 meer dan een dag eerder. Dat meldden de autoriteiten zondag.

Onder de nieuwe gevallen zijn vijf binnenlandse besmettingen. Het gaat om patiënten in de zuidelijke kustprovincie Guangdong. De 25 andere geïnfecteerden raakten volgens de autoriteiten in het buitenland besmet.

In China zijn tot nog toe 81.669 gevallen van het coronavirus bekend. Zondag werden drie nieuwe sterfgevallen als gevolg van het virus gemeld, het dodental in het land liep daardoor op naar 3329.

Er kwamen volgens de autoriteiten 47 coronapatiënten bij die geen symptomen vertonen. Een dag eerder werden er 64 nieuwe geïnfecteerden zonder klachten gemeld. Dergelijke gevallen voeden de vrees voor een nieuwe golf van besmettingen in het land. De regering heeft lokale gezondheidsdiensten opgedragen het opsporen en isoleren van coronapatiënten zonder symptomen op te voeren.
www.telegraaf.nl/nieuws/1129768348/aa...
s.lin
0
Chinezen lappen coronamaatregelen massaal aan hun laars
16.02 6-4-2020
ANHUI - Grote groepen Chinezen zijn er dit weekend massaal op uitgetrokken. Er zijn foto’s opgedoken van een natuurgebied in Anhui waar grote drommen mensen veel te dicht op elkaar aan het wandelen zijn.

En ze waren er vroeg bij, want om 7.48 uur al stuurden de autoriteiten een bericht uit dat het park het maximum van 20.000 bezoekers had bereikt en dat er geen mensen meer toegelaten zouden worden.
Ook in Shanghai was het raak. Op de promenade was het volgens CNN ontzettend druk en gingen veel mensen winkelen. Ook de restaurants die weer open waren konden rekenen op veel bezoekers. In Peking werden parken overspoeld door Chinezen die er op uit waren getrokken.

De Chinese regering heeft een aantal maanden nadat de eerste besmetting van het coronavirus in het land was vastgesteld, de teugels een beetje laten vieren. De regels om de verspreiding tegen te gaan, zijn iets soepeler. Dat lijkt het land geen goed te doen; maandag werden er 39 nieuwe ziektegevallen gemeld, 9 meer dan een dag eerder.

In China zijn tot nog toe 82.665 gevallen van het coronavirus bekend. Zondag werden nog drie nieuwe sterfgevallen als gevolg van het virus gemeld, het dodental in het land staat nu op 3331.

www.telegraaf.nl/nieuws/1757895685/ch...
voda
0
Brussel verhoogt heffingen op Chinees staal

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Aperam
22,06 0,88 4,15 % Euronext Amsterdam
ArcelorMittal
9,37 -0,172 -1,80 % Euronext Amsterdam
Bekaert
18,10 1,50 9,04 % Euronext Brussel

(ABM FN-Dow Jones)De Europese Commissie heeft de importheffingen verhoogd op staal uit China, Indonesië en Taiwan, om dumpen van staal tegen lage prijzen op de Europese markt tegen te gaan. Dit maakte Brussel woensdag bekend.

De heffingen gaan omhoog van 6 procent naar 18,9 procent voor warmgewalste roestvrij stalen spoelen en platen uit de genoemde landen. Het tarief is gebaseerd op het niveau dat economische schade voor Europese staalproducenten wegneemt.

De maatregel geldt voor maximaal zes maanden, waarin de Commissie zal onderzoeken of definitieve maatregelen nodig zijn of niet.

Ook blijft Brussel onderzoeken of er sprake is van subsidiëring van de staalsector door overheden bij dezelfde producten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Chinese inflatie daalt, gedrukt door lockdown

Gepubliceerd op 10 april 2020 08:31 | Views: 1.031

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De inflatie in China is in maart lager uitgekomen dan in februari vanwege de zwakke vraag veroorzaakt door de lockdown tegen het nieuwe coronavirus. De inflatie kwam uit op 4,3 procent op jaarbasis, van 5,2 procent in februari. Dat is het laagste niveau sinds oktober. Economen hadden in doorsnee op een sterkere prijsstijging gerekend.

De vraag naar goederen bleef ondanks de versoepeling van overheidsbeperkingen tegen het longvirus zwak. Fabrieken kregen mede daardoor lagere prijzen betaald voor hun producten. Daarnaast stegen de prijzen voor voedingswaren als varkensvlees, groente en fruit minder hard, door de opheffing van bepaalde beperkingen op het aanbod. Verder drukten de sterk gedaalde olieprijzen op de inflatie.

De Chinese kerninflatie, waar geen rekening wordt gehouden met de prijzen van voedsel en energie, liep in maart wel licht op tot 1,2 procent. In februari was dat nog 1 procent. Dat is nog steeds een vrij laag niveau.
7.806 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 ... 387 388 389 390 391 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,66%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.392,50 +0,55%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront