Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.198 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 ... 1256 1257 1258 1259 1260 » | Laatste
voda
0
Amerikaanse dienstensector krimpt fors - Markit

(ABM FN-Dow Jones) De economische activiteit in de dienstensector in de Verenigde Staten is in maart zoals verwacht fors gedaald. Dit bleek vrijdag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex zoals Markit die samenstelt, kwam uit op 39,8, ten opzichte van 49,4 in februari. Dit was de sterkste daling ooit.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street opent met kleine plussen

Gepubliceerd op 3 april 2020 15:51 | Views: 78

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten aan de dag begonnen. Beleggers verwerken meerdere grote nieuwsberichten. De Amerikaanse werkgelegenheid liet vanwege de coronacrisis de grootste krimp in jaren zien. Daarnaast blijft de aandacht uitgaan naar de oliemarkt, waar over een einde van de prijzenoorlog tussen Rusland en Saudi-Arabië wordt gespeculeerd. Ondertussen passeerden de Verenigde Staten Italië als het land met het hoogste aantal coronadoden in een etmaal.

De Dow-Jonesindex stond na enkele minuten handel een fractie hoger op 21.423 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 0,3 procent omhoog tot 2534 punten en techbeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 503 punten.

De nieuwste cijfers over de Amerikaanse werkgelegenheid lieten een grotere daling zien dan economen hadden verwacht. 's Werelds grootste economie verloor 701.000 banen (exclusief de landbouw).

Oliebedrijven

Oliebedrijven staan na de sterke winsten van een dag eerder ook weer in de schijnwerpers. Oliekartel OPEC en bondgenoten bespreken maandag een mogelijke productiebeperking. Daarmee zou de Russisch-Saudische vete op de oliemarkt tot de verleden tijd behoren. De al eerder door president Donald Trump genoemde verlaging van 10 miljoen vatten per dag zou volgens de zogeheten OPEC+ een realistisch doel zijn. Trump gaat vrijdag met de Amerikaanse reuzen overleggen of de VS ook willen bijdragen. Chevron en ExxonMobil stegen tot ruim 3 procent.

De luchtvaartsector weet de aandacht ook weer op zich gevestigd. American Airlines (plus 2,2 procent) maakte bekend tot volgend jaar 25 vliegbestemmingen te schrappen. Daarnaast gaat de luchtvaartmaatschappij deze zomer met een afgeslankt zomerschema vliegen.

De fabrikant van elektrische auto's Tesla maakte bekend in het eerste kwartaal flink meer voertuigen aan de man te hebben gebracht. Het aandeel werd meer dan 10 procent meer waard. Techreus Facebook (min 0,8 procent) verwacht ondanks de coronacrisis geen ontslagen en wil dit jaar nog zeker 10.000 nieuwe mensen in dienst te nemen.
voda
0
Dienstensector VS groeit toch - ISM

(ABM FN-Dow Jones) De economische activiteit in de dienstensector in de Verenigde Staten is in maart afgenomen, maar een stuk minder sterk dan vooraf verwacht. Dit bleek vrijdag uit cijfers van Institute for Supply Management.

De inkoopmanagersindex van ISM kwam uit op 52,5 ten opzichte van 57,3 in februari. Er was door economen een daling tot 45,0 voorspeld.

Eerder vanmiddag wezen inkoopdata van onderzoeksbureau Markit op een stevigere krimp in de Amerikaanse dienstensector. Deze inkoopmanagersindex daalde van 49,4 tot 39,8.

De markt hecht over het algemeen meer waarde aan de meting van ISM dan aan die van Markit.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
1
Wall Street lager na banenrapport

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street ligt vrijdag op koers voor een lager slot. De S&P 500 noteerde met nog een paar uur handel te gaan 2,3 procent lager. De Dow Jones index verloor 2,4 procent en de Nasdaq daalde 2,3 procent.

Op weekbasis staan de indexen in de min. De markten blijven in de ban van de coronacrisis en het snel groeiende aantal besmettingen in de Verenigde Staten, dat vrijdagavond op bijna 258.000 stond. Het aantal wereldwijde coronabesmettingen gaat inmiddels richting de 1,1 miljoen.

De focus van beleggers ligt vrijdag vooral op het Amerikaans banenrapport. Daaruit bleek dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten in maart is gekrompen met 701.000 banen, terwijl de markt vooraf rekende op een veel beperktere daling. Het werkloosheidspercentage steeg naar 4,4 procent, terwijl werd gerekend op een stijging tot slechts 3,7 procent.

"Het feit dat het banenrapport zo'n zeven keer slechter is dan verwacht, zonder dat dit een hevige verkoopgolf in de dollar en Amerikaanse aandelen veroorzaakt, laat zien dat de markten erop rekenen dat de wereldeconomie de komende maanden in een zwart gat valt", aldus marktstrateeg Ranko Berich van Monex Europe.

De echte dreun komt volgens analist Philip Marey van Rabobank pas met de cijfers over april. Dat zal ook een representatiever beeld geven van de toestand op de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Marey denkt verder dat er rekening gehouden moet worden met een werkloosheid in de VS die kan oplopen naar circa 25 procent of meer, tegen bijvoorbeeld iets meer dan 10 procent als gevolg van de financiële crisis.

Donderdag bleek uit data van het Amerikaanse ministerie van arbeid al dat het aantal werkloosheidsaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gestegen naar een record van 6,6 miljoen stuks.

Ook opvallend waren de inkoopdata in de Amerikaanse dienstensector van Markit en ISM. Die toonden in de maand maart een verdeeld beeld. Zo zag ISM een afname van de activiteit in de dienstensector, maar was er met een indexcijfer van 52,5 geen sprake van krimp. Data van onderzoeksbureau Markit wezen juist op een stevigere krimp in de Amerikaanse dienstensector. Deze inkoopmanagersindex daalde tussen februari en maart van 49,4 naar 39,8.

Op basis van deze inkoopdata voorspelt Markit-econoom Chris Williamson over heel 2020 een krimp van de Amerikaanse economie met 5,5 procent.

Marey van Rabobank meent dat ISM meer naar grote bedrijven kijkt en Markit naar de kleinere ondernemingen.

Een vat West Texas Intermediate olie werd vrijdag bijna 7 procent meer waard, na een stijging met 25 procent op donderdag. Volgens de laatste berichten komt de OPEC+ mogelijk maandag bijeen om te praten over een nieuwe productieverlaging van mogelijk 6 miljoen vaten per dag. Voorwaarde is wel dat de VS ook meedoet. Dat zou Amerika mogelijk willen bewerkstelligen door de productie in de Golf van Mexico stil te leggen.

Marktvolgers zijn echter voorzichtig. Zelfs als er een akkoord wordt bereikt, zal een dergelijk besluit maanden in beslag nemen, waarschuwden analisten van BNP Paribas.

De euro/dollar verhandelde vrijdagavond 0,7 procent lager op 1,0783.

Bedrijfsnieuws

Tesla heeft in de eerste drie maanden van het boekjaar zijn beste eerste kwartaal ooit gedraaid. Dit meldde de producent van elektrische voertuigen donderdagavond. In de verslagperiode werden 102.672 voertuigen geproduceerd, terwijl het aantal leveringen uitkwam op 88.400. Analisten geraadpleegd door van FactSet rekenden op 89.000 leveringen. Het aandeel steeg ruim 4 procent.

FedEx verwacht dat de corona-uitbraak impact zal hebben op het operationeel resultaat en de marges. Vooralsnog zal de pakketbezorger wel binnen zijn convenanten blijven. Het aandeel daalde bijna 7 procent.

Constellation Brands presteerde het afgelopen kwartaal beter dan verwacht. De aangepaste winst bedroeg 2,06 dollar per aandeel. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op 1,64 dollar per aandeel. De omzet steeg met 6,0 procent tot 1,9 miljard dollar, wat beter was dan de verwachte FactSet-consensus van 1,1 miljard dollar. Het aandeel verloor dik 2 procent.

Aandelen 3M werden bijna 3 procent minder waard. De CEO van het concern meldde dat de vraag naar N95-beschermingsmaskers, die het produceert, de productiecapaciteit sterk overtreft. President Trump is evenwel slecht te spreken over 3M en hoe het omgaat met de mondkapjes. "Ze zullen een hoge prijs betalen", dreigde hij op Twitter.

Twitter won 0,5 procent. Goldman Sachs zette de microblogsite op zijn kooplijst, waarbij de analisten van de zakenbank van mening zijn dat nieuwe en teruggekeerde gebruikers de meerwaarde weer zullen inzien van het platform zoals in eerdere crises ook het geval was.

Tenneco, een producent van auto-onderdelen, verlaagt de salarissen in het tweede kwartaal met 25 procent. Het uitvoerend managementteam verlaagt het eigen salaris met 50 procent, terwijl de CEO helemaal afziet van zijn salaris. Het aandeel daalde ruim 18 procent.

AutoNation heeft 7.000 werknemers op onbetaald verlof gestuurd en snijdt tevens in de salarissen van het overig personeel. Nieuwe krachten worden al helemaal niet meer ingehuurd. Het aandeel verloor meer dan 7 procent.

American Airlines heeft tientallen zomervluchten opgeschort en de internationale capaciteit voor het seizoen teruggeschroefd met 60 procent. Het aandeel daalde ruim 6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Thanks Nobahamas.

Flinke minnen op Wall Street

Gepubliceerd op 3 april 2020 20:05 | Views: 0

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag fors lager. Beleggers verwerken meerdere grote nieuwsberichten. De Amerikaanse werkgelegenheid liet vanwege de coronacrisis de grootste krimp in jaren zien. Daarnaast blijft de aandacht uitgaan naar de oliemarkt, waar over een einde van de prijzenoorlog tussen Rusland en Saudi-Arabië wordt gespeculeerd. Ondertussen passeerden de Verenigde Staten Italië als het land met het hoogste aantal coronadoden in een etmaal.

De Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 2,5 procent lager op 20.887 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 2,4 procent omlaag tot 2467 punten en techbeurs Nasdaq daalde 2,3 procent tot 7315 punten.

De nieuwste cijfers over de Amerikaanse werkgelegenheid lieten een grotere daling zien dan economen hadden verwacht. 's Werelds grootste economie verloor 701.000 banen (exclusief de landbouw).

Oliebedrijven

Oliebedrijven staan na de sterke winsten van een dag eerder weer in de schijnwerpers. Oliekartel OPEC en bondgenoten bespreken maandag een mogelijke productiebeperking. Daarmee zou de Russisch-Saudische vete op de oliemarkt tot de verleden tijd behoren. De Amerikaanse president Donald Trump gaat vrijdag met de Amerikaanse reuzen overleggen of de VS ook willen bijdragen. Chevron en ExxonMobil werden tot 3,6 procent lager gezet.

De luchtvaartsector weet de aandacht ook weer op zich gevestigd. American Airlines (min 7,9 procent) maakte bekend tot volgend jaar 25 vliegbestemmingen te schrappen. Daarnaast gaat de luchtvaartmaatschappij deze zomer met een afgeslankt zomerschema vliegen.

Tesla

De fabrikant van elektrische auto's Tesla maakte bekend in het eerste kwartaal flink meer voertuigen aan de man te hebben gebracht. Het aandeel werd 3,3 procent meer waard. Techreus Facebook (min 3,5 procent) verwacht ondanks de coronacrisis geen ontslagen en wil dit jaar nog zeker 10.000 nieuwe mensen in dienst te nemen.

3M (min 3 procent) protesteerde dat het bedrijf door Trump verkeerd werd afgeschilderd. Bovendien stelt het bedrijf dat een door Trump opgelegde exportstop betekent dat andere landen zonder mondkapjes komen te zitten en wellicht andere materialen niet meer naar de VS willen exporteren.

De euro was 1,0793 dollar waard, tegen 1,0786 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 8 procent procent meer op 27,34 dollar. Brentolie werd 10,8 procent duurder op 33,17 dollar per vat.
nobahamas
0
Opmerkelijk hoe het Plunge protection team in het laatste half uur van de handel Wall Street weer laat vliegen
s.lin
0
quote:

nobahamas schreef op 3 april 2020 21:58:

Opmerkelijk hoe het Plunge protection team in het laatste half uur van de handel Wall Street weer laat vliegen
Krijgt het Plunge protection team Volgende week druk met de negatieve cijfers.

JPMorgan verwacht dat 7 miljoen Amerikanen volgende week een werkloosheidsuitkering zullen aanvragen - het derde record op rij
"Het aantal werknemers in industrieën die rechtstreeks door COVID-19 worden getroffen, is enorm", schreef JPMorgan-econoom Jesse Edgerton
voda
0
Futures wijzen op hogere opening Wall street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen maandag rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 3,7 procent in het groen.

Aandelenmarkten wereldwijd veerden maandag op dankzij voorzichtige signalen dat de verspreiding van het coronavirus afneemt. De toename van het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus en het aantal dodelijke slachtoffers is het afgelopen weekeinde vertraagd. In de Verenigde Staten vertraagde het aantal nieuwe gevallen van 12,3 procent naar 8,2 procent en het sterftecijfer in zowel als Italië als Spanje is ook minder groot, zo benadrukte Deutsche Bank.

De teller staat wereldwijd op 1,3 miljoen infecties en bijna 70.000 dodelijke slachtoffers. In de Verenigde Staten zijn inmiddels 337.646 personen besmet met het virus, terwijl het dodental op 9.648 personen staat.

"De komende week wordt de moeilijkste en meest trieste week in het leven van de meeste Amerikanen", zei Jerome Adams van US Public Health zondag op Fox News, waarbij hij de vergelijking maakte met de aanval op Pearl Harbor in 1941 en de terroristische aanslagen van 11 september 2001.

"Het feit dat landen als Italië, Spanje en de Verenigde Staten, die tot dusver het hardst door het dodelijke virus zijn getroffen, een vertraging in infecties en doden hebben gemeld, ondersteunt het marktsentiment", zei Pierre Veyret van ActivTrades.

"Nu de verspreiding van het virus enigszins lijkt te vertragen, althans in Europa en vooral in Azië, kan de risicobereidheid voorlopig lichtjes verbeteren", voegde Marc-André Fongern van Fongern Global Forex toe.

Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten geen publicaties geagendeerd.

De oliefutures staan onder druk, na het nieuws dat oliekartel OPEC en Rusland een vergadering over een mogelijke verlaging van de productie hebben uitgesteld tot donderdag. De olieprijs noteerde maandag tot 1,7 procent lager.

De euro/dollar noteerde op 1,0806. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0813 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0808 op de borden.

Bedrijfsnieuws

United Airlines bracht zijn vluchten van en naar New York met bijna 90 procent terug, nadat overheidsfunctionarissen voorspelden dat de stad de komende dagen het hoogtepunt van de uitbraak van het virus zal bereiken. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,6 procent hoger.

Gilead Sciences heeft de productie van zijn experimentele coronavirusgeneesmiddel opgevoerd, vanwege de overweldigende vraag na de golf van infecties wereldwijd. Het aandeel steeg voorbeurs 2,6 procent.

Wells Fargo, de grootste hypotheekverstrekker in de Verenigde Staten, heeft afgelopen week veel minder grote leningen verstrekt. De maatregelen wordt als een signaal gezien dat de recente onrust de toegang tot sommige soorten hypotheken heeft doen afnemen. De bank zal zogenaamde jumbo-hypotheken alleen herfinancieren voor klanten die minimaal 250.000 dollar aan liquide middelen bij de bank aanhouden. Het aandeel won voorbeurs 4,4 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 1,5 procent lager op 2.488,65 punten. De Dow Jones index eindigde 1,7 procent in het rood op 21.052,53 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,5 procent tot 7.373,08 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
JP Morgan overweegt schrappen dividend

(ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten waren slecht voorbereid op de corona-uitbraak en JPMorgan overweegt om het dividend op te schorten. Dit zei CEO Jamie Dimon maandag in een brief gericht aan zijn aandeelhouders.

Dimon meent dat JP Morgan voldoende kapitaal heeft om zelfs het meest zwarte scenario te kunnen doorstaan.

Inmiddels is de bank al gestopt met het inkopen van eigen aandelen en in het slechtste scenario schort JPMorgan ook het uitkeren van dividend op, aldus de topman in zijn brief, ook al is deze uitkering relatief maar een kleine aanslag op de middelen van de bank.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street begint met stevige winsten

Gepubliceerd op 6 april 2020 15:55 | Views: 143

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn de nieuwe handelsweek maandag met stevige winsten begonnen. Beleggers trekken zich op aan voorzichtig positieve opmerkingen van de regering dat de uitbraak van het coronavirus zich lijkt te stabiliseren. Wel waarschuwde president Donald Trump dat het land voor de zwaarste dagen en mogelijk weken staat in het pandemietijdperk.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 3,9 procent hoger op 21.866 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 3,8 procent vooruit tot 2583 punten en techbeurs Nasdaq won 3,6 procent tot 7643 punten.

Ook op economisch gebied was er nieuws met een positieve noot. Bestuurder James Bullard van de St. Louis Federal Reserve zei zondag dat hij niet geloofde dat de Amerikaanse economie en arbeidsmarkt in een vrije val is geraakt, sinds het virus rondwaart in het land.

Zoom

Videoconferencebedrijf Zoom ging ruim 10 procent onderuit. Nadat de ene na de andere privacyfout van de onderneming in het nieuws kwam, hebben verschillende bedrijven en organisaties het gebruik van Zoom verboden.

Creditcardmaatschappij Mastercard, dat bijna 6 procent won, staat eveneens in de schijnwerpers. De Europese Commissie gaat na bezwaren van verschillende Europese lidstaten de overname van de Deense betalingsdienstverlener Nets nader onderzoeken. Met de deal die vorig jaar werd aangekondigd is een bedrag van 2,9 miljard euro gemoeid.

Verder is er ook weer aandacht voor de oliesector. De olieprijzen stonden voorbeurs tot bijna 5 procent lager. Olieproducerende landen verenigd in oliekartel OPEC, maar ook bondgenoten als Rusland, lijken achter de schermen te werken aan afspraken om de productie te beperken. Een vergadering met vertegenwoordigers van de OPEC en andere landen is uitgesteld naar later deze week.
voda
0
Amerikaanse banken zien niets in opschorten dividenduitkeringen

Amerikaanse banken zijn niet van plan het Europese voorbeeld te volgen en hun dividendbetalingen op te schorten. Het zou het vertrouwen onder beleggers te zeer ondermijnen, menen de bestuurders.

Het uitstellen van dividenden 'is een heel slecht idee', zei topman James Gorman van Morgan Stanley afgelopen weekend tegen CNBC. Het zou beleggers inkomen ontzeggen en 'ronduit destabiliserend' zijn voor het vertrouwen in de solvabiliteit van het bancaire systeem.

Slechts in een extreem negatief scenario zou het ervan kunnen komen, schreef ceo Jamie Dimon van JP Morgan Chase maandag in een brief aan zijn aandeelhouders. Hij voegde er overigens wel aan toe daar serieus rekening mee te houden.
Vorige week had topman David Solomon van Goldman Sachs al gezegd dat Amerikaanse banken in een heel andere positie zitten dan de Europese. 'Dividenden vormen een veel kleiner deel van de kapitaalteruggave.'

Slechts een kwart
Amerikaanse banken keren gemiddeld een kwart uit in de vorm van dividend. De rest gebeurt door eigen aandelen in te kopen. In Europa is dat precies omgekeerd. De Federal Reserve, die banken toestemming moet geven voor uitkeringen aan aandeelhouders, hanteert zelfs een limiet van 30%. Willen banken een hoger percentage aan dividend uitkeren dan moeten ze met goede argumenten komen, legt Peter Nerby van kredietbeoordelaar Moody's uit.

Het idee is daarbij dat banken in crisisomstandigheden gemakkelijker een streep door inkoopprogramma's kunnen zetten dan door dividenden. Veel meer dan in Europa beschouwen Amerikaanse bedrijven dividend als iets heiligs. Zo heeft JPMorgan in zijn hele geschiedenis nog nooit een uitkering overgeslagen.

Vorige maand hebben de acht grootste banken van de VS inderdaad al hun inkoopprogramma's gestaakt, in ieder geval tot juli. Volgens de lobbyvereniging van de banken, het Financial Services Forum, is er met dat besluit voorlopig voldoende geld vrijgespeeld om aan de kredietbehoeften in de maatschappij te kunnen voldoen.

$54 mrd
Uitgaande van de resultaten van vorig jaar schat onderzoeksbureau Janney Montgomery Scott dat Amerikaanse banken in 2020 al gauw $54 mrd (bijna €50 mrd) zullen uitkeren in de vorm van dividend. Dat is net zoveel als Europese banken nu inhouden. Het bedrag laat dus tegelijk zien dat Amerikaanse instellingen een stuk winstgevender zijn. Behalve voor het dividend hadden alleen al JP Morgan, Bank of America, Wells Fargo, Citi, Goldman Sachs en Morgan Stanley toestemming om tussen juli 2019 en juli 2020 voor bij elkaar $110 mrd aan eigen aandelen in te kopen.

Een ander verschil met Europa is dat Amerikaanse banken hun dividenden niet in één (of soms twee) keer betalen, maar doorgaans elk kwartaal over de brug komen. Dit maakt het voor de Fed gemakkelijker een afwachtende houding aan te nemen en niet zoals de ECB en de Bank of England nu al met een oekaze te komen.
Stress test
Zo liet Loretta Mester, president van de Cleveland-afdeling van het Fed-bankenstelsel, vorige week weten graag de resultaten van de nieuwe stresstest voor de sector te willen bekijken voordat ze een besluit neemt. De uitslag van die test, die moet laten zien hoe de kapitaalbuffers zich houden bij een diepe recessie, wordt in juni gepubliceerd. Is de uitslag negatief, dan kan er altijd nog een streep door het dividend.

Omdat die diepe recessie er nu al is en de bedrijvigheid wellicht harder wordt geraakt dan in 2008, draait voormalig Fed-voorzitter Janet Yellen het liever om. Zij ziet graag dat banken al het kapitaal rantsoeneren dat ze kunnen. 'Als alles weer goedkomt, kunnen de banken op een later moment een deel van hun winsten uitkeren', zei ze tegen persbureau Dow Jones. 'Zo niet, dan hebben ze een buffer die nodig is om te voorzien in de kredietbehoeftes van de economie.'

Rampscenario
In zijn brief schrijft Dimon van JP Morgan dat zijn bank alleen al in maart voor $650 mln aan nieuwe mkb-leningen heeft verstrekt, voor $1,9 mrd aan ziekenhuizen heeft geleend en bij meer dan $25 mrd aan kredieten de betaaltermijn heeft verlengd. Nu staat de bank klaar om $150 mrd aan extra leningen vrij te maken voor zijn klanten. 'En dit alles in de wetenschap dat er een majeure recessie aankomt en dat we onszelf blootstellen aan miljarden aan extra kredietverliezen om zowel consumenten als bedrijven door deze moeilijke tijden te loodsen.'

In het geval het Amerikaanse bruto binnenlands product met 35% inzakt in het tweede kwartaal (geannualiseerd), waar analisten van Goldman Sachs rekening mee houden, en de werkloosheid naar 14% oploopt, zal het bankbestuur 'waarschijnlijk het dividend opschorten' om de kapitaalspositie gezond te houden, aldus Dimon.

Ondertussen is in het Verre Oosten evenmin iedereen even enthousiast over het uitstellen van kapitaaluitkeringen. Zo heeft de Britse bank HSBC, dat veel activiteiten in Azië heeft, te maken gekregen met een opstand onder beleggers. Een groep van drieduizend aandeelhouders bereidt juridische stappen voor. Ze eisen op zijn minst een uitkering in aandelen.

fd.nl/beurs/1340554/amerikaanse-banke...
voda
0
Wall Street toont krachtig herstel

Gepubliceerd op 6 april 2020 22:22 | Views: 4.083

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met flinke winsten geëindigd, na de verliezen van vrijdag. Beleggers trokken zich op aan nieuwe cijfers die wijzen op een soort afvlakking in de verspreiding van het nieuwe coronavirus. In enkele zwaar getroffen landen lijkt het aantal besmettingsgevallen een daling in te zetten.

De Dow-Jonesindex sloot 7,7 procent hoger op 22.679,99 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 7 procent vooruit tot 2663,68 punten en techbeurs Nasdaq won 7,3 procent tot 7913,24 punten.

Ook met het oog op de economie zelf was er nieuws met een positieve noot. Voormalig Fed-voorzitter Janet Yellen liet van zich horen. Zij gaf aan dat de werkloosheid in de VS door de vele miljoenen aan uitkeringsaanvragen in de laatste weken nu mogelijk rond de 13 procent ligt, maar volgens haar heeft het land nog steeds een goede uitgangspositie voor herstel. "Dit is heel anders dan de grote depressie of de recessie in de Amerikaanse economie die we in 2009 en daarna hebben meegemaakt", aldus Yellen.

JPMorgan Chase

Onder meer JPMorgan Chase eindigde stevig in de plus, met een koerswinst van dik 6 procent. De Amerikaanse bank heeft in een brief aan aandeelhouders laten weten nog voldoende kapitaal te hebben en dus wel bestand te zijn tegen een stootje. En cruisebedrijf Carnival won ongeveer een vijfde aan beurswaarde, nadat bekend werd dat een Arabische investeerder een groot belang in de onderneming heeft genomen.

Videoconferencebedrijf Zoom ging daarentegen hard onderuit, waarop de handel werd stilgelegd. Nadat de ene na de andere privacyfout van de onderneming in het nieuws kwam, hebben verschillende bedrijven en organisaties het gebruik van Zoom verboden.

Woodward

Verder werd vanwege de coronacrisis de stekker getrokken uit de voorgenomen samensmelting van Woodward en Hexcel, twee toeleveranciers aan de luchtvaart- en defensie-industrie. Beleggers zetten Woodward ruim 16 procent hoger, terwijl de koers van Hexcel 1 procent daalde.

De euro was 1,0798 dollar waard, tegen 1,0807 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. De olieprijzen daalden door het uitstel van de videovergadering van de olielanden over mogelijke productieverlagingen. Een vat Amerikaanse olie werd 7,4 procent goedkoper op 26,24 dollar. Brentolie kostte 3,1 procent minder op 33,04 dollar per vat.
voda
0
Federal Reserve helpt kleine bedrijven

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve gaat krediet verstrekken aan kleine bedrijven in de Verenigde Staten. Dit meldde de Amerikaanse centrale bank maandagavond.

De Fed zet een faciliteit op om leningen met een vaste looptijd te verstrekken die worden gedekt door financiering die bedrijven ontvangen via het zogeheten Small Business Administration's Paycheck Protection Program (PPP), dat is opgezet vanwege de economische impact van het coronavirus.

Meer details volgen later deze week, aldus de Fed.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street hoopvol over afvlakking coronavirus

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is maandag flink hoger gesloten. De S&P 500 steeg 7,0 procent op een slot 2.664 punten. De Dow Jones index won 7,7 procent tot 22.680 punten en de Nasdaq ging 7,3 procent hoger op 7.913 punten.

Beleggers reageerden maandag voorzichtig optimistisch dat de verspreiding van het coronavirus lijkt te vertragen, ondanks dat Amerikaanse overheidsofficials waarschuwen dat de Verenigde Staten een zware week tegemoet gaan.

Toch is het ergste voor de aandelenmarkten achter de rug, volgens marktstrategen van Morgan Stanley. De recente dalingen hebben daarbij een goed instapmoment gecreëerd.

Volgens econoom Govinda Finn van Aberdeen Standard Investments willen beleggers graag een ommekeer zien in de verspreiding van het virus. "Maar ik zou er niet teveel op vertrouwen dat we er al zijn, dus de rally is vermoedelijk kortstondig."

Een ander teken van optimisme is maandag de stijging van de Amerikaanse tienjaarsrente naar 0,67 procent, wat illustreert dat de risicobereidheid onder beleggers toeneemt.

De Federal Reserve maakte maandagavond bekend dat het krediet gaat verstrekken aan kleine bedrijven in de Verenigde Staten. De Fed zet een faciliteit op om leningen met een vaste looptijd te verstrekken die worden gedekt door financiering die bedrijven ontvangen via het zogeheten Small Business Administration's Paycheck Protection Program (PPP), dat is opgezet vanwege de economische impact van het coronavirus. Meer details volgen later deze week, aldus de Fed.

De euro/dollar noteerde maandagavond op 1,0791.

De olieprijs is maandag gedaald, na de rally van vorige week. Op een settlement van 26,08 dollar werd een vat West Texas Intermediate 8 procent minder waard.

Het optimisme over mogelijke nieuwe productieafspraken tussen Saoedi-Arabië en Rusland van voor het weekend, maakte maandag plaats voor twijfel. Voor maandag stond een virtuele OPEC+ vergadering gepland, maar deze is uitgesteld tot donderdag. Marktanalist Phil Flynn van The Price Futures Group denkt dat de druk te hoog is voor de OPEC+ om niet in te grijpen.

"De prijsdruk, en belangrijker nog, de diplomatieke druk, zal actie afdwingen", voorspelt de marktkenner.

Bedrijfsnieuws

United Airlines schroeft de capaciteit van en naar New York met bijna 90 procent terug, nu overheidsfunctionarissen voorspellen dat de stad de komende dagen de piek bereikt van de coronabesmetting. Het aandeel steeg 5,0 procent.

Zoom Video verloor 4,1 procent, nadat Credit Suisse het advies verlaagde van Gelijkgewogen naar Verkopen. De aanbieder van software voor onlinevergaderingen stond recent onder druk vanwege privacyproblemen met zijn app.

Oliedienstverleners noteerden hoger. Halliburton won 3,8 procent en Schlumberger steeg 9,7 procent.

Gilead Sciences heeft de productie van zijn experimentele coronavirusgeneesmiddel opgevoerd, vanwege de overweldigende vraag na de golf van infecties wereldwijd. Het aandeel daalde 0,6 procent.

Wells Fargo, de grootste hypotheekverstrekker in de Verenigde Staten, heeft afgelopen week veel minder leningen verstrekt. De maatregelen worden als een signaal gezien dat de recente onrust de toegang tot sommige soorten hypotheken heeft doen afnemen. De bank zal zogenaamde jumbo-hypotheken alleen herfinancieren voor klanten die minimaal 250.000 dollar aan liquide middelen bij de bank aanhouden. Het aandeel won 8,8 procent.

Broadcom geeft nieuwe obligaties uit, waarmee het een deel van zijn uitstaande leningen wil aflossen. De Amerikaanse leverancier van halfgeleider- en infrastructuursoftwareproducten wil in principe voor 1 miljard dollar aan leningen aflossen met looptijden tot respectievelijk januari 2021, april 2021 en januari 2022. Het aandeel steeg 7,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Investeerders steken miljard dollar in Airbnb

Gepubliceerd op 6 april 2020 22:42 | Views: 1.774

EUR/USD 06:27
1,08 +0,00 (+0,19%)

SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Airbnb heeft in Silver Lake en Sixth Street Partners twee grote nieuwe investeerders gevonden. Zijn zullen samen 1 miljard dollar in het woningverhuurplatform steken.

Airbnb gaat door de wereldwijde coronacrisis door een moeilijke periode, maar de investeerders zien toch nog voldoende potentie in het bedrijf. Airbnb zou eigenlijk dit jaar naar de beurs gaan in New York, maar volgens ingewijden zijn die plannen op de lange baan geschoven.

Het woningverhuurplatform heeft de specifieke voorwaarden van de deal niet bekendgemaakt. Wel liet Airbnb weten dat het geld onder meer gebruikt zal worden voor investeringen voor de langere termijn.
voda
0
Kraft Heinz profiteert van hamsteraars

(ABM FN-Dow Jones) Kraft Heinz heeft in het eerste kwartaal geprofiteerd van een zeer sterke vraag naar zijn producten en merken, te midden van de verregaande maatregelen die landen hebben genomen vanwege de corona-uitbraak, waardoor consumenten aan het hamsteren sloegen.

In een update zei Kraft Heinz maandagavond dat men in het eerste kwartaal rekent op een omzetgroei van 3 procent en een autonome omzetgroei van zelfs 6 procent.

Eerder ging de concurrent van Unilever er nog van uit dat de autonome omzet met een laag enkelcijferig percentage zou krimpen.

Ondanks de omzetstijging verwacht Kraft Heinz niet dat dit ook volledig terug te zien is in de winstcijfers, omdat er ook hogere kosten werden gemaakt om de versnelde groei mogelijk te maken.

Eerste kwartaalcijfers worden 30 april bekendgemaakt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
s.lin
0
Een zeer interessante waarneming vanavond

22:00 6 april 2020
Een zeer interessante waarneming vanavond
Wall Street sluit met 1600 punten op de Dow hoger, de Nasdaq 540 punten, beiden goed voor 7,5%. Dat komt natuurlijk door een short squeeze die best heftig was richting 22:00 uur, zie het als hetzelfde wat er komt bij een grote daling, dan krijg je de Margin Calls het laatste kwartier. Op zich een logische sessie die past in deze reeks van short squeezes en Margin Calls, ook deze sessie zal zich in de top 10 grootste puntenstijgingen ooit nestelen wat betreft de Dow Jones. Wat wel duidelijk werd vanavond is dat de MEGA moves blijven aanhouden, dat de volatiliteit enorm blijft en dat de VIX die al enkele dagen daalt zich opmaakt voor een nieuwe move omhoog. Dan weet u denk ik wel wat eraan zit te komen want ik zie meer waarnemingen waar ik niet gerust van wordt.

Let op de stijging van het goud op een dag dat de Dow Jones 7,5% hoger sluit, geen normale move dus. Verder zien we dat ook andere assets aan het oplopen zijn, zoals bonds, andere grondstoffen en we zien zelfs hier en daar wat aandelen (jawel, het is onbegrijpelijk) weer nieuwe records neerzetten. En dat op zich met een beneden gemiddeld volume, mede door die short squeeze die niet zo zwaar weegt op het volume. Kortom, dit zou wel eens voor de top kunnen zorgen, wat mij betreft lijkt vandaag een beetje op de vorming van de top aan de bovenkant.

Let wel, ik zit met €0,00 in de markt, ook mijn leden niet, ik had vanmorgen al snel door dat het zo'n dagje kon worden met op het eind een short squeeze, dan moet je eruit blijven, en zeker ook niet long gaan als je al meer dan de helft mist (vanmorgen lag de opening al 800 punten hoger bij de Dow), de AEX stond al ruim 18 punten in de plus.

Denk eraan dat de beurs nu compleet blind vaart, alles staat stil en de markt staan al ruim 25 tot zelfs 30% hoger dan waar we op 20 maart stonden. Goed evalueren, en vooral zien te begrijpen dat dit niet de start is van de nieuwe BULL rally ...

Wel kan ik nu aangeven dat er morgen in de loop van de dag een kans voorbij kan komen, dat bij MEERDERE indices zelfs. Ik zal voor de leden het beste moment zoeken, met kleine posities. De markt is volatiel genoeg om met kleine posities wat te doen ...

www.usmarkets.nl/liveblog/225260
voda
0
Exxon Mobil gaat minder investeren
FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Exxon Mobil Corp
$ 40,43 0,00 0,00 % NYSE
(ABM FN-Dow Jones) Exxon Mobil schroeft zijn kapitaalinvesteringen voor dit jaar met 30 procent terug en de operationele kasuitgaven met 15 procent om de effecten van de lage olieprijs het hoofd te bieden. Dit meldde de Amerikaanse oliereus dinsdagmiddag.

Door de corona-uitbraak daalt de vraag naar olie, terwijl het aanbod steeds verder toeneemt, terwijl er tussen Rusland en Saoedi-Arabië een prijzenslag wordt geleverd.

Exxon Mobil dacht in 2020 aanvankelijk 33 miljard dollar te investeren, dat wordt nu circa 23 miljard dollar. Volgens CEO Darren Woods is het doel onder meer om voldoende geld in kas te houden voor dividenduitkeringen.

Exxon Mobil zal vooral in Texas minder actief zijn, aldus het bedrijf. In het Permian Basin zal minder worden geboord. Ook stelt de oliereus een besluit om te investeren in LNG-activiteiten in Mozambique uit.

De investering van 20 miljard dollar in een aantal productiefaciliteiten in de Golf van Mexico die Exxon Mobil in 2017 aankondigde, blijft vooralsnog staan. In 2018 zei Exxon dat het tot en met 2023 voor 50 miljard dollar wilde investeren in zijn activiteiten in de VS. Ook dat doel staat nog steeds.

De aankondiging komt op het moment dat de OPEC+ wil onderhandelen over nieuwe productieafspraken en daarbij hoopt op deelname van de Verenigde Staten. Texas zou dan één van de gebieden zijn waar mogelijk minder olie kan worden opgepompt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street richting hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures voorspellen dinsdag een hogere opening op Wall Street. Ongeveer een half uur voor de openingsbel lag de openingsindicatie voor de S&P 500 op een plus van 2,9 procent.

Maandag waren de Amerikaanse beurzen ook al optimistisch gestemd over een vertraging in de groei van het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten en Europa. Desondanks zijn er inmiddels ruim 1,35 miljoen besmettingen wereldwijd en vallen er bijna 76.000 doden te betreuren.

Volgens econoom Paul Hsiao van PineBridge Investments zijn vooral de ontwikkelingen in de VS voor beleggers van belang, waarbij de focus ligt op de effectiviteit van het gezondheidszorgbeleid, als ook de maatregelen op begrotings- en monetair vlak.

Hsiao waarschuwt dat de markten kwetsbaar blijven, vooral omdat het even tijd nodig heeft voordat de genomen stimuleringsmaatregelen ook huishoudens en bedrijven bereiken. Bovendien bestaat het risico dat het aantal besmettingen op het platteland van de VS toeneemt, wat weer kan leiden tot nieuwe besmettingen in de steden.

Op macro-economisch vlak is het dinsdag vrij rustig. Vanmiddag werd reeds bekend dat het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in maart sterk is gedaald. De vertrouwensindex daalde van 104,5 in februari naar 96,4 afgelopen maand.

Later op de dag verschijnen cijfers over het aantal openstaande vacatures in de VS in februari.

Olie werd dinsdag 3,0 procent duurder. Een definitief akkoord over een productieverlaging tussen oliekartel OPEC en een aantal landen buiten het kartel, hangt sterk af van hoeveel de niet-leden bereid zijn de olie-output in te perken, meldde persbureau Reuters dinsdag. Donderdag vergadert de OPEC+ digitaal over de kwestie. Rusland heeft inmiddels zijn deelname toegezegd.

De euro/dollar verhandelde op 1,0904.

Bedrijfsnieuws

Kraft Heinz heeft in het eerste kwartaal geprofiteerd van een zeer sterke vraag naar zijn producten en merken, te midden van de verregaande maatregelen die landen hebben genomen vanwege de corona-uitbraak, waardoor consumenten aan het hamsteren sloegen. In een update zei Kraft Heinz maandagavond dat het in het eerste kwartaal rekent op een omzetgroei van 3 procent en een autonome omzetgroei van zelfs 6 procent. Eerder ging de concurrent van Unilever er nog van uit dat de autonome omzet met een laag enkelcijferig percentage zou krimpen. Het aandeel stijgt voorbeurs 4,0 procent.

De Amerikaanse overheid neemt de komende drie maanden bijna 170 miljoen mondmaskers af van 3M, volgens de Amerikaanse president Donald Trump, die het bedrijf vorige week nog bekritiseerde en de Defense Priduction Act inzette om 3M te verplichten zijn productie op te voeren. Het aandeel gaat in de elektronische handel voorbeurs 5,5 procent hoger.

De financieel directeur van Macy's, Paula Price, vertrekt eind mei. Het aandeel van de warenhuisketen wordt voorbeurs 12,4 procent meer waard.

Het aandeel Tesla noteert dinsdag voorbeurs 4,7 procent hoger, na de afgelopen dagen al fors te zijn gestegen. Vorige week kwam de producent van elektrische voertuigen met sterke productiecijfers over het eerste kwartaal.

Exxon Mobil schroeft zijn kapitaalinvesteringen voor dit jaar met 30 procent terug en de operationele kasuitgaven met 15 procent om de effecten van de lage olieprijs het hoofd te bieden. Volgens CEO Darren Woods is het doel onder meer om voldoende geld in kas te houden voor dividenduitkeringen. Exxon Mobil zal vooral in Texas minder actief zijn, aldus het bedrijf. Ook stelt de oliereus een besluit om te investeren in LNG-activiteiten in Mozambique uit. Het aandeel wint voorbeurs 5,7 procent.

Berenberg heeft het koersdoel voor Boeing stevig verlaagd, van 350 tot 150 dollar, bij een gehandhaafd Houden advies. Berenberg denkt suggereert dat de cash-waardering van de vliegtuigbouwer aantrekkelijk zal zijn vanaf 2022, met een 10 procent rendement op de vrije kasstroom. Wel is het beurshuis van mening dat de vooruitzichten voor Boeing onzeker zijn, mede voor de volumes. Het aandeel stijgt voor de openingsbel bijna 10 procent.

Airbnb haalde 1 miljard dollar op met een private plaatsing bij private equity firma's Silver Lake en Sixth Street Partners. De kamerverhuurder wordt wereldwijd hard geraakt door de coronacrisis.

Slotstanden

Maandag gingen de Amerikaanse beurzen ook al flink hoger. De S&P 500 steeg 7,0 procent op een slot 2.663,68 punten. De Dow Jones index won 7,7 procent tot 22.679,99 punten en de Nasdaq ging 7,3 procent hoger op 7.913,24 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
25.198 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 ... 1256 1257 1258 1259 1260 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.398,94 +0,82%
 EUR/USD 1,0619 -0,23%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront