SNS Reaal « Terug naar discussie overzicht

Breaking News SNS

956 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 » | Laatste
Marco 2019
0
De Rechtspraak en het coronavirus
In verband met de uitbraak van het coronavirus heeft de Rechtspraak besloten vanaf dinsdag 17 maart de rechtbanken, gerechtshoven en bijzondere colleges te sluiten.

Urgente zaken gaan wel door. Dit zijn zaken waar een rechterlijke beslissing niet achterwege kan blijven omdat het bijvoorbeeld raakt aan de rechten van verdachten of rechtzoekenden.

We adviseren u deze pagina op rechtpraak.nl in de gaten houden. Heeft u nog vragen, bel dan uw advocaat of rechtshulpverlener of - als u die niet heeft - het gerecht dat uw zaak behandelt of het Rechtspraak Servicecentrum.
Marco 2019
0
Rechtspraak geeft overzicht van urgente zaken die wel worden behandeld


Den Haag, 16 maart 2020
De rechtbanken, gerechtshoven en bijzondere colleges sluiten vanaf dinsdag 17 maart hun deuren om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In principe valt de behandeling van rechtszaken stil tot en met 6 april. Maar er zijn urgente zaken die niet kunnen wachten omdat dat raakt aan de rechten van rechtzoekenden en verdachten, bijvoorbeeld omdat een termijn verloopt waarbinnen de rechter moet oordelen. Hier volgt een overzicht van die urgente zaken. Twijfelt u na het lezen nog of uw zaak doorgaat of niet, bel dan uw advocaat of rechtshulpverlener of - als u die niet heeft - het gerecht dat uw zaak behandelt.
Marco 2019
0
door onze advocaten

de Ondernemingskamer schreef aan de partijen in de procedure met de vraag of wij de hoorzitting in september wilden houden of het proces wilden afronden op basis van de laatste schriftelijke opmerkingen
Cui bono
0
De ondernemingskamer had 2 mogelijkheden aangeboden: partijen mochten nog één keer schriftelijk reageren en daarna uitspraak of hoorzitting in september en vervolgens uitspraak. Uiteraard koos het ministerie wederom voor de langste weg.
De advocaten varen er wel bij, ben benieuwd hoeveel de overheid inmiddels besteed heeft aan juridische kosten.
recital
0
Staat lijdt nederlaag in zaak rond nationalisatie SNS Reaal

Amsterdam - De Nederlandse staat heeft voor de Hoge Raad een nederlaag geleden in de zaak rond de nationalisatie van de verzekeraar en bank SNS Reaal.
Onderzoek naar mogelijk wanbeleid bij het bedrijf voorafgaand aan de onteigening moet zich richten op het financiële concern als geheel, oordeelde de hoogste rechtbank van Nederland. Dat is tegen de zin van de overheid.

Het gaat om de slepende zaak van beleggers die bij de nationalisatie van het financiële concern in 2013 met lege handen achterbleven. De Ondernemingskamer stemde eerder in met een zogeheten enquête om alles nog eens goed uit te zoeken. Zo'n procedure kan voormalige aandeelhouders en schuldeisers helpen bij het eisen van een schadevergoeding.

De staat ging in 2018 in cassatie tegen de enquête. De overheid verweerde zich niet tegen het onderzoek op zich, maar wilde dat alleen de top van het vroegere SNS Reaal zou worden doorgelicht. Daarmee zou SNS Bank buiten schot blijven. Uit dat onderdeel is de huidige Volksbank voortgekomen, de organisatie achter de ASN Bank, RegioBank en SNS.
www.telegraaf.nl/financieel/135241421...
DeZwarteRidder
1
quote:

Marco 2019 schreef op 4 april 2020 12:15:

Update SNS: onderzoek naar mogelijk wanbeleid bij SNS gaat door

www.veb.net/artikel/07454/update-sns-...
Update SNS: onderzoek naar mogelijk wanbeleid bij SNS gaat door
Datum
04 april 2020

Goed nieuws voor beleggers: de Hoge Raad heeft in het arrest van vandaag de beschikking van de Ondernemingskamer van 26 juli 2018 in stand gelaten. Dat betekent dat het onderzoek naar de gang van zaken bij SNS REAAL en SNS Bank in volle omvang door kan gaan. Het onderzoek moet duidelijk maken wat precies is misgegaan bij SNS voordat de bank/verzekeraar op 1 februari 2013 werd genationaliseerd.

Het onderzoek bestrijkt de gehele periode vanaf beursgang in 2006 tot aan nationalisatie op 1 februari 2013. Het onderzoek omvat dus niet alleen de holding, maar ook SNS Bank N.V., nu bekend als de Volksbank. SNS Bank hield de aandelen van SNS Property Finance. De vastgoedfinancieringen van SNS Property Finance en de daaropvolgende afschrijvingen in de kredietcrisis waren het begin van het einde van SNS. Voor de gedupeerde SNS beleggers is het relevant om te weten wat er precies is misgegaan en of zij misleid zijn over de gang van zaken bij SNS toen zij hun effecten kochten.

De onderzoekers zijn inmiddels al ver met hun onderzoek gevorderd. Zij verwachten eind 2020 gereed te zijn. Het is onduidelijk of Corona ook hier roet in het eten kan gooien.
Verschoningsrecht blijft overeind
In een ander arrest van de Hoge Raad dat ook vandaag werd gewezen oordeelde de Hoge Raad minder gunstig voor de VEB. In deze zaak ging het over de juridisch-technische vraag of SNS en haar voormalige bestuurders en commissarissen inzage mogen weigeren in notulen, bestuursbesluiten en correspondentie, voor zover daarin informatie staat die is uitgewisseld met de advocaat (lees: informatie die onder het verschoningsrecht van de advocaat valt).

Het antwoord van de Hoge Raad was teleurstellend, maar ook te verwachten. Het verschoningsrecht is een groot goed in de Nederlandse rechtstaat.

Ook in het kader van een onderzoek van de Ondernemingskamer komt aan advocaten en notarissen verschoningsrecht toe. De vertrouwelijkheid van de met de advocaat of notaris uitgewisselde informatie kan voor SNS dus ook een reden opleveren om niet te voldoen aan zijn plicht om inzage te geven in alle stukken (notulen, delen van de administratie) die de onderzoekers nodig achten voor het uitvoeren van het onderzoek. Gelukkig is er wel een toets: de raadsheer-commissaris die toezicht houdt op het onderzoek, kan bij discussies over de omvang van het verschoningsrecht ingrijpen.

Voorgeschiedenis
SNS REAAL N.V. ging in het voorjaar van 2006 naar de beurs en kocht direct daarna via haar dochter SNS Bank – zonder dat aandeelhouders zich erover konden uitspreken – van ABN Amro de zakelijke vastgoedportefeuille uit Bouwfonds. Een opmerkelijke stap omdat de bank-verzekeraar tot dan geen enkele ervaring had met vastgoed. Toen de financiële crisis in 2008 toesloeg leed SNS met de financiering van het vastgoed (ondergebracht in SNS Property Finance, een dochter van SNS Bank) forse verliezen. Uiteindelijk sleurde de vastgoeddivisie het concern de afgrond in.

Schadeloosstellingsprocedure: pleidooi pas in september 2020
Op 1 februari 2013 onteigende de Minister van Financiën aandeel- en obligatiehouders SNS op basis van de Interventiewet. De Minister stelde dat de nationalisatie van SNS niet meer te vermijden was en nodig om spaarders en het financiële stelsel te redden. In een separate procedure bij het gerechtshof Amsterdam wordt nog geoordeeld over de schadeloosstelling van onteigende aandeel- en obligatiehouders per 1 februari 2013. Het gaat in die procedure dus enkel over de waarde op het moment van onteigening.

De enquêteprocedure en het gelaste onderzoek zien echter op de periode daaraan voorafgaand en de vraag hoe het ooit zover kon komen.

In de schadeloosstellingsprocedure zou in mei 2020 het slotpleidooi volgen. Dat is in verband met het Corona-virus verplaatst naar september 2020 in de hoop dat de zittingen dan wel weer doorgang kunnen vinden.

Onderzoek is opmaat naar vervolgprocedures
De uitkomst van het onderzoek zal voor VEB de opmaat zijn voor vervolgprocedures tegen de voormalige bestuurders en commissarissen van SNS alsmede mogelijkerwijs tegen andere partijen zoals de controlerende accountant. Doel van die procedures is nadere compensatie voor gedupeerde beleggers.

neus
0
Beste mensen,
Goed nieuws dat de enquêteprocedure door kan gaan. Hopelijk leidt dit tot een eerlijke schadevergoeding.
Hebben jullie misschien een idee wat er uiteindelijk per aandeel zou kunnen worden uitgekeerd.
Zou er b.v. een deel van de, na 10 jaar overgebleven, 7 miljard naar de aandeelhouders kunnen gaan.
Of wordt het een klein symbolisch bedragje. Ik meen dat aandeelhouders in principe recht hebben op wat er overblijft.

Wat zijn jullie gedachten hier over.

DeZwarteRidder
0
quote:

neus schreef op 4 april 2020 15:58:

Beste mensen,
Goed nieuws dat de enquêteprocedure door kan gaan. Hopelijk leidt dit tot een eerlijke schadevergoeding.
Hebben jullie misschien een idee wat er uiteindelijk per aandeel zou kunnen worden uitgekeerd.
Zou er b.v. een deel van de, na 10 jaar overgebleven, 7 miljard naar de aandeelhouders kunnen gaan.
Of wordt het een klein symbolisch bedragje. Ik meen dat aandeelhouders in principe recht hebben op wat er overblijft.

Wat zijn jullie gedachten hier over.
Deze procedure gaat nog minstens 10 jaar duren, dus als ik jou was zou ik me niet druk maken.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 4 april 2020 16:26:

[...]
Deze procedure gaat nog minstens 10 jaar duren, dus als ik jou was zou ik me niet druk maken.
dat denk ik niet. ik denk dat er een schikkingsvoorstel komt.
objectief
0
quote:

neus schreef op 4 april 2020 15:58:

Zou er b.v. een deel van de, na 10 jaar overgebleven, 7 miljard naar de aandeelhouders kunnen gaan.
Of wordt het een klein symbolisch bedragje. Ik meen dat aandeelhouders in principe recht hebben op wat er overblijft.

Over de evt. uitkering zijn al honderden verwachtingen gepost; zat je toevallig tussen 2013 en nu op een onbewoond eiland!! En er is geen relatie met enig bedrag dat zgn. zou zijn overgebleven (als dat er al was); het gaat om de waarde van de stukken bij onteigening.
neus
0
Beste Objectief,

"het gaat om de waarde van de stukken bij onteigening"
Dat gaat niet op bij de procedure wegens wanbeleid.
DeZwarteRidder
0
quote:

Fredtt schreef op 4 april 2020 18:52:

[...] dat denk ik niet. ik denk dat er een schikkingsvoorstel komt.
Vergeet dat maar.
snuf13
0
De zaak loopt al 7 jaar. Waarom zou er nu nog 10 jaar gewacht moeten worden alvorens er een schikkingsvoorstel gaat komen, daar geloof ik helemaal niet in.

Ik verwacht 0,50 per aandeel maar hoop op boven de euro!!! Alles is meegenomen, beter wat dan niks.
snuf13
0
In september(omdat het niet in mei kan vanwege het corona virus ) wordt er weer een zitting gehouden!!

Maar wel knap dat ze nu al weten dat het in mei niet kan en het daarom maar naar september verplaatsen.

Heb enorm veel respect voor deze corrupte handel!!!!!
DeZwarteRidder
0
quote:

snuf13 schreef op 4 april 2020 23:49:

De zaak loopt al 7 jaar. Waarom zou er nu nog 10 jaar gewacht moeten worden alvorens er een schikkingsvoorstel gaat komen, daar geloof ik helemaal niet in.

Ik verwacht 0,50 per aandeel maar hoop op boven de euro!!! Alles is meegenomen, beter wat dan niks.
De Staat heeft onbeperkt geld en tijd, dus die gaat lekker procederen, anders moeten ze immers toegeven dat ze een fout gemaakt hebben.

Alleen de 2e Kamer kan evt. een schikking afdwingen.
Toekomst
0
Stel er komt een schikkingsvoorstel van € 0,50 per aandeel.
Ik ben benieuwd wie dit iets vindt of is een dergelijk voorstel te laag?
Marco 2019
0
bericht van onze Italiaanse advocaten.

de Ondernemingskamer heeft ons laten weten dat de hoorzitting in september zal plaatsvinden op een nader te bepalen datum.
Atari
0
Lekker man Dit het land van de bijstandsfraude zorgfraude pgb fraude, fraude van zwartwerkers die nu de coronapotjes opsnoepen. Ik ken veel kapper en taxichauffeurs die genoeg zwart geld achter de hand hebben maar nu hun handje ophouden en lekker nog zwart bijklussen de Nederlandse politiek knijpt eigen burgers uit waaronder hardwerkende belastingbetalers, om erna mooie woningen aan de Turkse riviera's te financieren. Mooi man kansloze ezels in de politiek.
Atari
0
956 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.697,30 -0,79%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.902,10 -0,70%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.395,11 +0,66%
 EUR/USD 1,0652 +0,08%
 WTI 82,31 +0,28%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront