SNS Reaal « Terug naar discussie overzicht

Misdaadnieuws over ondergang SNS REAAL

32 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Cui bono
0
Het lijkt of iedereen elkaar zonder na te denken napraat. Ik begrijp niet waarom het onteigenen van de achtergestelde obligaties noodzakelijk was en hoe het de belastingbetaler geld heeft bespaard.
De leningen kunnen niet worden opgevraagd, zijn in principe "eeuwigdurend" en worden tot het eigen vermogen gerekend.
Perpetual bond, which is also known as a Perpetual or just a Perp, is a bond with no maturity date.[1] Therefore, it may be treated as equity, not as debt.
Het gaat de belastingbetaler pas geld kosten als de Ondernemingskamer er een waarde aan toekent. De staat moet die dan vergoeden en niet de SNS. Dan heeft Dijsselbloem de belastingbetaler een kool gestoofd.
objectief
0
@Cui bono:Je verhaal klopt niet.
Het is de bedoeling dat bij een onteigening ter voorkoming van faillissement het verlies voor de staat/belastingbetaler zo klein mogelijk wordt. Daarbij wordt het eigen vermogen (aandelen en achtergestelde obligaties onteigend).
De staatskosten zijn nu dus lager, maar bij een evt. kleine vergoeding aan de achtergestelde obligatiehouders wordt dit is ietsje minder. De staat is volledig eigenaar van SNS, dus de evt. vergoeding komt altijd voor rekening van de belastingbetaler. Dijsselbloem heeft een goed werk gedaan. (Nochtans bezit is zelf deze obligaties, maar bij een rendement van 20% moet je dit incalculeren)
p1woord
0
[verwijderd]
0
‘The Company intends to use the net proceeds from the Offering of the New Shares entirely for general corporate purposes to sustain growth and capture new growth opportunities, both organically and through selected acquisitions’ (18 MAY 2006).

It is A dreadful Robbery organized by the Dutch Government; the shareholders will be rewarded soon!
[verwijderd]
0
quote:

p1woord schreef op 25 januari 2014 02:26:

Baas007 graag in ned
'Het bedrijf is van plan de netto-opbrengst van het Aanbod van de Nieuwe Aandelen te gebruiken geheel voor algemene bedrijfsdoeleinden om groei te ondersteunen en nieuwe groeimogelijkheden te vangen, zowel autonoom als door middel van selectieve acquisities' (18 mei 2006).

Het is een vreselijke Robbery georganiseerd door de Nederlandse regering, de aandeelhouders zal binnenkort worden beloond!
snuf13
0
Ongelofelijk........ONGELOFELIJK.........hoe corrupt , vies en smerig de complete handel is rondom SNS.
Zakkenvullers tot aan het Ministerie van Financiën aan toe...........maar ja .....ach.......dat doen ze bij alle banken.

Is het niet mogelijk om deze mafkezen aan te pakken.
Cui bono
0
@fred1234: Achtergestelde obligaties zijn geen eigen vermogen, het blijft een schuld, doch mogen ingevolge de Basel akkoorden gerekend worden tot het garantievermogen van de onderneming. Bij onteigening van een onderneming worden de aandelen van een onderneming onteigend. Het onteigenen van obligaties (achtergesteld of niet) heeft daar in principe niets te maken en hoeft dus ook niet per se plaats te vinden. Het is eerder een politiek gebaar naar de kamer geweest. Zie ook de discussie ten tijde van de onteigening daaromtrent.
De SNS en de staat zijn niet een en dezelfde. De staat heeft nu als enig aandeelhouder recht op winstuitkering en mogelijke terugbetaling van verstrekte leningen inclusief rente.
De onteigening van de achtergestelde obligaties is slechts een in plaats stelling van eigenaars, bij de onteigening is er door de staat daardoor (belastingbetaler)niet minder geld in de SNS bank gestopt. De belastingbetaler hoeft zich geen zorgen te maken, want de staat heeft met de onteigening een uitstekende zaak gedaan.
Overigens had de SNS bank op het moment van onteigening en de jaren daarvoor nog steeds een positieve cashflow en werd na de aangevochten desktop waardering van een makelaar door de mindere balanspositie een mogelijk faillissement verondersteld. Faillissement wordt verondersteld als een bedrijf ophoudt te betalen en niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen. Dit was bij de SNS bank niet het geval.
Dijsselbloem heeft prematuur en de DNB in paniek gehandeld en dat is een slechte zaak.
[verwijderd]
0
Rechter wijst eisen SNS-puinruimer af

17:47 Staatsbank SNS hoeft geen schikking te treffen met haar van fraude verdachte ex-puinruimer Buck Groenhof. Dat heeft de Amsterdamse kortgedingrechter maandagmiddag bepaald.

Uperaars worden ook niet overdreven betaald.
Plein777
0
Staat lijdt nederlaag in zaak rond nationalisatie SNS Reaal
1 uur geleden in FINANCIEEL

AMSTERDAM - De Nederlandse staat heeft voor de Hoge Raad een nederlaag geleden in de zaak rond de nationalisatie van de verzekeraar en bank SNS Reaal.

Het voormalige hoofdkantoor van SNS in Utrecht.
Het voormalige hoofdkantoor van SNS in Utrecht.? FOTO ANP
Onderzoek naar mogelijk wanbeleid bij het bedrijf voorafgaand aan de onteigening moet zich richten op het financiële concern als geheel, oordeelde de hoogste rechtbank van Nederland. Dat is tegen de zin van de overheid.

Het gaat om de slepende zaak van beleggers die bij de nationalisatie van het financiële concern in 2013 met lege handen achterbleven. De Ondernemingskamer stemde eerder in met een zogeheten enquête om alles nog eens goed uit te zoeken. Zo'n procedure kan voormalige aandeelhouders en schuldeisers helpen bij het eisen van een schadevergoeding.

De staat ging in 2018 in cassatie tegen de enquête. De overheid verweerde zich niet tegen het onderzoek op zich, maar wilde dat alleen de top van het vroegere SNS Reaal zou worden doorgelicht. Daarmee zou SNS Bank buiten schot blijven. Uit dat onderdeel is de huidige Volksbank voortgekomen, de organisatie achter de ASN Bank, RegioBank en SNS.

objectief
0
Plein 7777777777: eenmalig bericht is ook voldoende, want iedereen leest het ook elders. (Uiteindelijk is het van geen materieel belang).
Plein777
0
quote:

objectief schreef op 4 april 2020 12:11:

Plein 7777777777: eenmalig bericht is ook voldoende, want iedereen leest het ook elders. (Uiteindelijk is het van geen materieel belang).
Bahhh betweter
32 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  24 apr
 Germany40^ 18.086,70 -0,01%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.990,80 +0,02%
 US30^ 38.353,31 0,00%
 Nasd100^ 17.524,13 0,00%
 US500^ 5.072,39 0,00%
 Japan225^ 37.998,76 0,00%
 Gold spot 2.317,78 +0,07%
 EUR/USD 1,0697 -0,05%
 WTI 82,90 -0,48%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront