KPN « Terug naar discussie overzicht

Sector draad

1.741 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 » | Laatste
voda
0
'Franse 5G-veiling wordt half april gehouden'

Gepubliceerd op 14 jan 2020 om 16:43 | Views: 26

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse veiling voor 5G-frequenties wordt midden april gehouden. Hoofd van de Franse telecomwaakhond Sébastien Soriano heeft dat in een interview met de krant Le Monde gezegd. In juni worden dan de winnaars bekendgemaakt.

Het is voor telecomaanbieders in Frankrijk mogelijk om al in juli 5G-abonnementen aan te bieden. De nieuwe generatie mobile internetverbinding maakt sneller internetten mogelijk. Dat is volgens Soriano dan vermoedelijk nog een verbeterde versie van 4G en geen volledig 5G-netwerk.
voda
0
Toezichthouder stelt telecomaanbieders ultimatum om roaming

Gepubliceerd op 21 jan 2020 om 10:07 | Views: 388

KPN 10:32
2,76 -0,02 (-0,65%)

DEN HAAG (AFN) - Telecomaanbieders bieden bij mobiel internetgebruik in het buitenland (roaming) niet altijd dezelfde voorwaarden als thuis, terwijl dit wel zou moeten. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) stelt de telecomaanbieders daarom een ultimatum: ze krijgen vier weken de tijd om ervoor te zorgen dat ze zich voortaan aan de regels houden. Doen ze dit niet dan zal de toezichthouder mogelijk handhavend moeten optreden.

"We hebben geconstateerd dat een aantal telecomaanbieders bij roaming binnen de Europese Unie een lagere internetkwaliteit aanbiedt dan in Nederland, terwijl diezelfde kwaliteit wel beschikbaar is", legt ACM-bestuurslid Henk Don uit. "Daardoor is het bijvoorbeeld niet mogelijk om zonder haperingen Netflix te bekijken in hd-kwaliteit."

Welke partijen volgens het onderzoek van de ACM nalatig zijn, heeft de toezichthouder niet naar buiten gebracht. Ook kan een woordvoerder niet aangeven wat de mogelijke handhavingsmaatregelen precies zullen zijn. De ACM hoopt dat de partijen nu uit zichzelf orde op zaken stellen.

Het is de waakhond erom te doen dat telecomaanbieders er voor de start van de voorjaarsvakantie voor zorgen dat ze de beste kwaliteit mobiel internet bieden die beschikbaar is. "Als 4G beschikbaar is, moeten klanten die thuis ook 4G hebben, daarvan gebruik kunnen maken", aldus Don.
voda
0
Ook Vodafone trekt zich terug uit Facebooks cryptomunt Libra

Weer heeft een partner zich teruggetrokken uit de cryptomunt van Facebook. Dit keer gaat het om telecomprovider Vodafone, schrijft persbureau Bloomberg.
Het door Facebook FB$222,16+0,32% opgezette Libra-project begon in juni aanvankelijk met 28 partners. Het plan kreeg vrijwel onmiddellijk veel kritiek. Eerder haakten onder meer Visa, MasterCard, Booking.com en eBay af. Vodafone zegt het project te verlaten omdat het zich wil focussen op zijn eigen systeem voor mobiele betalingen. Dit systeem wordt nu gebruikt door 35 miljoen mensen.

Libra moet een wereldwijd digitaal betaalmiddel worden waarmee, onder meer op Facebook zelf, aankopen gedaan kunnen worden. Om er een stabiel betaalmiddel van te maken, moet de waarde van de cryptomunt worden gekoppeld aan enkele bestaande munteenheden.

Dante Disparte, hoofd beleid en communicatie bij Libra, laat in een verklaring weten dat de samenstelling van het samenwerkingsverband over de tijd heen kan veranderen. De organisatie blijft volgens hem echter werken aan een veilig, transparant en consumentvriendelijk betaalsysteem.

fd.nl/beurs/1331769/ook-vodafone-trek...
voda
0
Tele2 buigt verlies om in winst

(ABM FN-Dow Jones) Tele2 heeft in het vierde kwartaal een nettoverlies weten om te buigen in een nettowinst op een hogere omzet. Dit meldde het Zweedse telecombedrijf maandag voorbeurs.

CEO Anders Nilsson vatte het afgelopen jaar samen als een transformatiejaar, "waarbij de integratie van Com Hem werd afgerond en Tele2 is klaargestoomd om de "slimste telco" ter wereld te worden", aldus Nilsson. Tele2 merkte op dat er inmiddels 800 miljoen kroon is bespaard van de geraamde 900 miljoen kroon door de integratie van Com Hem. Het telecombedrijf lanceerde bovendien een driejarig transformatieprogramma dat minstens 1 miljard kroon aan opex-besparingen moet opleveren en de groei verder moet aanjagen.

Het Zweedse telecombedrijf boekte in het vierde kwartaal van 2019 een bedrijfsresultaat van 2,59 miljard Zweedse kroon, in vergelijking met 1,53 miljard kroon in dezelfde periode een jaar eerder.

Tele2 boekte een nettowinst van 943 miljoen Zweedse kroon, in vergelijking met een verlies van 329 miljoen kroon in dezelfde periode een jaar eerder. In het vierde kwartaal van 2018 werden de resultaten gedrukt door een aanzienlijk belastingnadeel gerelateerd aan het reorganiseren van activiteiten in Luxemburg.

De omzet steeg van 6,6 miljard kroon in het vierde kwartaal van 2018 naar 7,3 miljard kroon het afgelopen kwartaal. De omzet uit de diensten voor eindgebruikers steeg van 4,3 miljard tot 5,0 miljard kroon.

Over het hele boekjaar boekte het concern een bedrijfsresultaat van 9,8 miljard kroon, tegen 5,6 miljard kroon in 2018, terwijl de nettowinst steeg van 992 miljoen kroon naar 5,1 miljard kroon op een omzet van 27,7 miljard kroon, in vergelijking met 21,8 miljard kroon in het jaar ervoor. Tele2 noemde de jaarresultaten in lijn met de eigen verwachtingen.

Nederland

De desinvestering van Tele2 Nederland werd op 2 januari 2019 gesloten. De Nederlandse activiteiten werden voor 1,9 miljard kroon verkocht. Als onderdeel van de desinvestering verwierf Tele2 25 procent van de aandelen van de nieuwe combinatie T-Mobile Netherlands, waarbij de reële waarde van dit belang wordt geschat op 6,9 miljard kroon. De combinatie realiseerde een omzet van circa 2 miljard euro.

Outlook

De raad van bestuur stelt voor 2020 een dividend voor van 5,50 kroon per aandeel, een stijging van 25 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Daarnaast wordt een buitengewoon dividend voorgesteld van 3,50 kroon per aandeel.

Het concern zei in 2020 met verschillende nieuwe initiatieven te starten, "die ons zullen helpen zowel de groei te herstellen als Tele2 te veranderen in een gestroomlijnde en meer digitaal bedrijf", zei CEO Nilsson.

Tele2 voorziet voor 2020 een lage ééncijferige groei van de omzet uit de diensten voor eindgebruikers en een groei van circa 5 procent van de aangepaste EBITDA.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Veel veiliger verkeer door 5G

Een paar weken geleden bewoog een stoet 5G-tegenstanders door Amsterdam, met oprechte zorgen over de vermoede negatieve effecten van de straling van deze volgende generatie mobiel internet. Het AD plakte rond hetzelfde moment de kop 'Toekomstige risico’s 5G zijn groot raadsel' boven een artikel dat eigenlijk juist beschreef dat de risico’s van 5G erg mee lijken te vallen. Die risico’s moeten we zeker goed blijven monitoren, maar de wetenschappelijke consensus lijkt te zijn dat de straling van 5G ver onder de geldende strenge normen zal blijven. Maar ja, de term wetenschappelijke consensus is nogal gedevalueerd sinds algoritmes op internet getraind zijn om ons vooral voor te schotelen wat we zelf al vinden of willen horen. Het 5G-debat zal dan ook niet snel over zijn.

Lees ook:
Met komst 5G keert ook de stralingsangst terug

Naast al die reuring over de mogelijke schadelijke gevolgen van 5G is er opvallend weinig aandacht voor de enorme potentiële maatschappelijke voordelen van deze snellere communicatietechniek. Het meest genoemde voordeel is dat je een film in zes seconden kunt uploaden. Indrukwekkend maar ik zie weinig maatschappelijke meerwaarde. Terwijl onder andere op het gebied van de gezondheidszorg en veiligheid enorme winsten te behalen zijn met snellere communicatietechnieken.

Zo zal 5G ook veel goed doen voor de mobiliteit. Als auto’s informatie over bijvoorbeeld gladheid, verkeersdrukte en gevaarlijke plekken gaan delen met andere auto’s en met de infrastructuur, leidt dat tot veel veiliger verkeer. Zo’n groot veld van verbonden auto’s leert van elkaar, waardoor elke auto rondrijdt met miljarden ervaringskilometers. Ook kunnen verbonden auto’s elkaar waarschuwen als er plotseling geremd wordt, waardoor gevaarlijke schokgolven op de snelweg worden voorkomen. Het mooie is dat zo’n toepassing al effect heeft als slechts een deel van de auto’s verbonden zijn.

5G kan jaarlijks duizenden verkeersslachtoffers voorkomen.

Daarom hoop ik op een goed, objectief debat
In Nederland lopen we mee voorop in deze ontwikkelingen. Op de Automotive Campus in Helmond heeft KPN met een consortium aan bedrijven het 5G Field Lab geopend. Het Nederlandse Talking Traffic-consortium heeft een lange lijst met applicaties in ontwikkeling die nog veel verder gaan dan bovengenoemde voorbeelden. Met meer groen licht voor verbonden fietsers tot het organiseren van een vrije baan voor hulpdiensten door druk verkeer.

5G kan jaarlijks duizenden verkeersslachtoffers voorkomen. Ik hoop daarom op een goed objectief debat. Natuurlijk moeten we de straling in de gaten houden, net zoals we moeten waken voor wat er allemaal met de verstuurde privacygevoelige data gebeurt. En mochten we 5G alsnog tegenhouden uit angst voor de straling, dan moeten we maar helemaal ophouden met mobiele communicatie, want de 4-, 3-, 2-, en 1G stralen zijn niet zo veel anders. Terug naar de postduif en rooksignalen is ook al geen optie, want dan zitten we weer met mest- en fijnstofproblemen. Vooruit met die 5G.

Auteur:Carlo van de Weijer is directeur van het Eindhoven AI Systems Institute. Hij wisselt deze week duocolumnist Maarten Steinbuch af.

fd.nl/futures/1333404/veel-veiliger-v...
voda
0
T-Mobile passeert VodafoneZiggo op mobiele-telefoonmarkt

Gepubliceerd op 19 februari 2020 07:17 | Views: 52

DEN HAAG (ANP) - Telecomprovider T-Mobile Nederland heeft vorig jaar meer nieuwe mobiele klanten verworven. Daarnaast kreeg het concern er zo'n 1,3 miljoen klanten bij dankzij de overname van de Nederlandse tak van branchegenoot Tele2. Daarmee haalt T-Mobile concurrent VodafoneZiggo in en komt het op de tweede plek te staan na marktleider KPN qua aantal klanten dat mobiel belt.

T-Mobile telde eind december samen met Tele2, dat in het begin van 2019 ingelijfd werd, dik 5,6 miljoen mobiele klanten. Ter vergelijking, VodafoneZiggo had eind vorig jaar afgerond 5 miljoen mobiele klanten. Het aantal mobiele klanten bij T-Mobile steeg in 2019 op eigen kracht met 311.000. De omzet uit mobiele diensten stuwde de totale opbrengsten tot 1,9 miljard euro, een groei van 2 procent.

Het aantal klanten bij T-Mobile met een abonnement voor vaste telefonie en thuisinternet steeg tot 619.000. In het vierde kwartaal profiteerde het telecombedrijf van veel vraag naar zijn nieuwe combi-abonnement, dat klanten die mobiele telefonie en thuisinternet afnemen voordeel biedt. Daarmee wil T-Mobile meer klanten in die tak winnen. Het concern hoopt om in 2023 minimaal 1 miljoen mensen met een telefoon- of internetaansluiting thuis te hebben.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) dikte aan tot 502 miljoen euro. Dat is een toename van 19 procent ten opzichte van 2018. T-Mobile noemt onder meer de kostenbesparingen uit de overname van Tele2 als reden voor de betere winstgevendheid.
voda
0
Deutsche Telekom boekt hogere winst en omzet

(ABM FN) Deutsche Telekom heeft het afgelopen jaar een hogere winst en omzet geboekt en voorziet in het komende jaar verdere groei. Dit bleek woensdag voorbeurs na publicatie van de jaarcijfers van het Duitse telecombedrijf.

Deutsche Telekom boekte in 2019 een 7,2 procent hoger aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) van 24,7 miljard euro, in vergelijking met 23,1 miljard euro een jaar eerder. De aangepaste EBITDA-marge kwam daarmee uit op 30,7 procent.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 3,9 miljard euro, wat een stijging vertegenwoordigde van 78 procent in vergelijking met 2,2 miljard euro in 2018.

De omzet steeg 6,4 procent tot 80,5 miljard euro.

Outlook

Het bedrijf zei voor 2020 een hogere omzet te voorzien, terwijl het aangepast bedrijfsresultaat naar verwachting circa 25,5 miljoen euro zal bedragen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Verlies voor telecomgigant Telefónica

Gepubliceerd op 20 februari 2020 09:14 | Views: 26

KPN 09:07
2,51 -0,01 (-0,56%)

MADRID (AFN/BLOOMBERG) - Het Spaanse telecomconcern Telefónica heeft in het vierde kwartaal van 2019 een verlies geleden tegen een winst een jaar eerder. Het bedrijf had onder meer te maken met afschrijvingen in Latijns-Amerika en herstructureringskosten.

Het nettoverlies bedroeg 202 miljoen euro tegen een winst van 610 miljoen euro een jaar eerder. De omzet zakte naar 12,4 miljard euro van 12,9 miljard euro in dezelfde periode van 2018. Telefónica verwacht dat de komende jaren de omzet zal gaan groeien.
voda
0
Telecom Italia boekt weer winst

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Telecom Italia Media -acquired-
0,7215 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Telecom Italia is weer winstgevend geworden in zowel het vierde kwartaal van 2019 als in het gehele jaar dankzij de nodige kostenbesparingen. Dit maakte het Italiaanse telecombedrijf dinsdagavond laat bekend.

In het afgelopen kwartaal kwam de nettowinst uit op 64 miljoen euro tegen een verlies van 543 miljoen euro een jaar eerder. Over heel 2019 werd een nettowinst geboekt van 916 miljoen euro, tegen een verlies van 1,41 miljard euro in 2018, toen een afwaardering van 2,6 miljard euro op de winst drukten.

Analisten geraadpleegd door FactSet hielden voor heel 2019 rekening met een winst van 1,27 miljard euro.

De omzet kwam afgelopen kwartaal wel lager uit, op 4,55 miljard euro. Een jaar eerder was dit nog 4,86 miljard euro.

Telecom Italia wil, net als een jaar eerder, een dividend uitkeren van 0,01 euro per gewoon aandeel en van 0,0275 euro per "spaaraandeel". Dit zijn speciale aandelen bedoeld voor kleinere beleggers, die hiermee geen stemrechten krijgen maar wel kunnen profiteren van onder meer dividendbetalingen.

Brussel ging recent akkoord met een fusie tussen de Infrastrutture Wireless Italiane-divisie van Telecom Italia en de Italiaanse kabeltorens van Vodafone Group. Met de deal moet het goedkoper worden om 5G uit te rollen in Italië.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
s.lin
0
Net nu de recessie begint, moeten telecombedrijven miljoenen op tafel leggen voor 5G-frequenties
4 april 2020, 20:52
Al het thuiswerken toont het belang van goede internetverbindingen. 5G maakt razendsnel mobiel internet mogelijk. De veiling voor 5G-licenties moet minstens 900 miljoen euro opbrengen. Maandag sluit de inschrijving voor telecombedrijven.

5G, het hele snelle mobiele internet, komt eraan. Het veilingproces voor de radiofrequenties door de overheid is namelijk begonnen. Uiterlijk maandag om 12 uur moeten bedrijven die licenties willen binnenhalen, zich melden bij notariskantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag. Ook moeten deelnemers zorgen voor een bankgarantie of een som van 35,3 miljoen euro, als bewijs dat ze na een gewonnen veiling echt kunnen betalen.

KPN en VodafoneZiggo doen mee, en waarschijnlijk ook T-Mobile. Verder kunnen andere Europese telecomaanbieders zich inschrijven. Er komt een elektronische veiling, waarvan de datum nog niet vaststaat. Deze moet in totaal 900 miljoen euro opbrengen, maakte het ministerie van economische zaken bekend. De vergunningen zijn geldig tot 2040.

900 miljoen euro. Is dat veel voor de technologie van de toekomst? Marktpartijen vinden van wel. Begin dit jaar kon iedereen commentaar geven op de voorwaarden van de veiling en het ministerie heeft de uitkomsten daarvan samengevat, zonder namen te noemen. “Respondenten zeiden dat de minimumprijzen te dicht bij de marktwaarde zitten, en daarom dus te hoog zijn. Zij beweren dat er daardoor in de toekomst minder ruimte zal zijn om in 5G-netwerken te investeren.” Als de licenties te duur worden, blijft er minder geld over voor 5G-apparatuur.

Stevige beginprijs
Maar volgens het ministerie is zo’n stevige beginprijs belangrijk, omdat er niet zoveel concurrentie in de markt is. De opbrengst van de veiling zou anders te laag uitvallen.

Die minimumprijs is vastgesteld op advies van Deloitte. Dit consultancybureau heeft hiervoor een eigen database gebruikt met veilingen van telecomfrequenties van 2009 tot 2019 in allerlei Europese landen. Verder is gekeken naar de gemiddelde investeringen voor een telecombedrijf. Ook zijn specifiek Nederlandse omstandigheden meegenomen, zoals de bevolkingsgroei, het dataverbruik en de gemiddelde opbrengst per gebruiker.

Deloitte heeft verder de economische omstandigheden van Nederland meegenomen bij het bepalen van die minimumprijs. Maar sindsdien zijn de vooruitzichten nogal veranderd. Opeens zit de wereld in een crisis. Een recessie is waarschijnlijk.

Krimp in telecomsector
Consumenten zullen bij financiële tegenslag minder snel een 5G-smartphone aanschaffen. De tijd die telecombedrijven nodig hebben om hun investeringen terug te verdienen, zal eerder langer dan korter worden. De verdiensten in de telecom staan al onder druk, schreef ABN Amro in een marktanalyse. De bank voorspelde in januari dat de telecomsector een jaar met krimpende omzet tegemoet kon zien.

Al het thuiswerken toont het belang van een sterke telecombranche en van snelle verbindingen. Maar verder kan de recessie ook betekenen dat telecombedrijven in die veiling minder hard tegen elkaar gaan opbieden dan ze een kwartaal geleden zelf hadden voorzien. De opbrengst kan dus tegenvallen.

Spanje en Frankrijk hebben hun 5G-veiling uitgesteld vanwege de coronacrisis
In de veilingregels staat dat de staatssecretaris de veiling mag uitstellen bij bijzondere omstandigheden. Europa heeft besloten dat een bepaalde frequentieband (700 MHz) uiterlijk 30 juni moet worden toegewezen. Maar Spanje en Frankrijk lieten deze week weten hun 5G-veilingen uit te stellen, net als Oostenrijk. Overmacht door de coronacrisis.

Een woordvoerder van staatssecretaris Mona Keijzer zegt dat zij de ontwikkelingen in de gaten houdt, maar vooralsnog geen noodzaak ziet voor uitstel. “De vergunningen die geveild worden zijn commercieel aantrekkelijk en geven aan de betreffende winnaars twintig jaar het exclusieve recht om ze te gebruiken.”

Telecombedrijven kunnen ook vanwege de veiligheid extra kosten maken. Sinds december geldt een algemene maatregel van bestuur waarmee de Nederlandse overheid telecomaanbieders kan opdragen om leveranciers van apparatuur uit te sluiten bij vermoedens van misbruik of spionage. Hierbij wordt veel naar Huawei gekeken, al ontkent de Chinese telecomproducent zich schuldig te maken aan dit soort praktijken. Als apparatuur van Huawei verboden wordt, moeten sommige telecombedrijven overstappen naar een duurdere concurrent, zoals het Zweedse Ericsson.

Bij veiligheid en 5G denken veel mensen overigens eerder aan hun eigen gezondheid dan aan Huawei. De meeste reacties - 974 van de 993 - die het ministerie begin dit jaar tijdens de publieke consultatie ontving, kwamen van mensen die bezorgd zijn over schadelijke effecten van 5G-straling. Voor mens, plant en dier.

Het ministerie stelt dat de straling onder de veiligheidsgrens blijft en wijst naar informatie van de Wereldgezondheidsorganisatie. Maar belangenorganisatie Stop5GNL vindt dat er meer onderzoek moet komen naar het effect van al die 5G-antennes en heeft de Nederlandse staat voor de rechter gedaagd. Op 21 april is het kort geding. Stop5GNL eist dan een verbod op de veiling en de aanleg van 5G.

www.trouw.nl/economie/net-nu-de-reces...
voda
0
'Klap van 25 miljard voor telecomsector door wegvallen roaming'

Gepubliceerd op 13 april 2020 11:27 | Views: 5.513

KPN 09 apr
2,19 +0,03 (+1,39%)

LONDEN (AFN) - De omzet van de telecomindustrie kan dit jaar een klap van wel 25 miljard dollar krijgen vanwege de coronacrisis. Telecommaatschappijen krijgen namelijk veel minder inkomsten uit roaming, mobiel bellen vanuit het buitenland, vanwege het ingestorte wereldwijde toerisme. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.

De Britse zakenkrant verwijst naar onderzoek van het bureau Juniper Research. Volgens analisten van Juniper verdient de telecomsector jaarlijks ongeveer 50 miljard dollar aan roaming, waarbij mensen extra kosten moeten betalen om te kunnen bellen vanuit het buitenland. Maar door de coronapandemie gaan veel minder mensen op vakantie naar het buitenland en komen die inkomsten dus zwaar onder druk te staan. Dat is vooral het geval in de zomerperiode, zeggen de kenners. De totale omzet voor de wereldwijde telecomsector schat Juniper dit jaar op 820 miljard dollar.

In de Europese Unie werden de regels rond roaming in 2017 aangescherpt waardoor geen hoge kosten meer mogen gerekend voor bellen vanuit andere EU-landen. Voor Europese telecombedrijven is roaming dan ook goed voor een relatief klein deel van de gehele omzet, aldus kenners.
HvR88
0
Dit noem ik manipulatie. Een paar dagen voor de exdividend datum het aandeel hoog houden rond de 2,2.
voda
0
Verizon overtreft winstverwachting nipt

(ABM FN-Dow Jones) Verizon heeft in het eerste kwartaal van 2020 de verwachtingen van analisten nipt overtroffen, maar ook de outlook voor 2020 neerwaarts bijgesteld. Dit bleek vrijdag na publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal van het telecombedrijf.

De aangepaste winst per aandeel over de verslagperiode kwam uit op 1,26 dollar, terwijl analisten die vooraf zijn geraadpleegd door FactSet uitgingen van 1,22 dollar per aandeel.

De omzet daalde met 1,6 procent naar 31,6 miljard dollar, waarvan 21,8 miljard dollar voor rekening kwam voor het consumentensegment en 7,7 miljard dollar voor het zakelijke segment. In beide segmenten daalde de omzet.

De operationele kasstroom steeg ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019 met 1,7 miljard dollar naar 8,8 miljard dollar.

Het aantal draadloze abonnementen in het consumentensegment daalde per saldo met 525.000, bij de zakelijke tak kwamen er 475.000 bij.

Outlook

Verizon gaf vrijdag een update van de outlook voor dit jaar met het oog op de coronacrisis.

Het telecombedrijf uit New York gaat nu uit van aangepaste winst per aandeel die 2 procent lager of 2 procent hoger uit kan uitvallen of ergens daar tussenin. Voorheen lag de verwachting op een stijging van 2 tot 4 procent.

Bij deze aanpassing is rekening gehouden met een significante tegenwind in het tweede kwartaal.

De verwachting voor de groepsomzet voor 2020 is komen te vervallen.

De voorgenomen investeringen van 17,5 miljard tot 18,5 miljard dollar werden wel gehandhaafd.

Voorbeurs noteerde het aandeel Verizon in de elektronische handel 0,5 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Vodafone rekent eind juli op landelijke 5G-dekking

Gepubliceerd op 28 april 2020 09:09 | Views: 903

KPN 11:37
1,97 0,00 (-0,13%)

AMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf Vodafone verwacht komende zomer landelijke 5G-dekking te hebben gerealiseerd. De opstart van het netwerk gebeurt op dinsdagavond. Vodafone-klanten met 5G in hun abonnement en een geschikt toestel, kunnen dan binnen een week gebruik maken van het snelle internet in het dekkingsgebied.

Vodafone rolt het netwerk uit met partner Ericsson. In eerste instantie zal het 5G-netwerk in de helft van Nederland zijn gedekt. Eind juli moet heel Nederland een 5G-dekking hebben, belooft Vodafone.

Het telecombedrijf maakt nu nog gebruik van zogeheten 4G-frequentiebanden om de 5G-technologie toe te passen. Dat kan nu nog omdat er vooralsnog een relatief klein aantal gebruikers toegang heeft tot 5G. Wordt het drukker op het netwerk dan moet Vodafone gebruik maken van frequenties voor 5G die door het Agentschap Telecom nog moeten worden geveild.

Die veiling staat vooralsnog voor juni op de agenda. Naast Vodafone zullen ook branchegenoten als KPN en T-Mobile op die frequenties bieden. In andere Europese landen, waaronder Frankrijk, is de veiling uitgesteld vanwege het coronavirus en de maatregelen om de uitbraak onder controle te krijgen. Vorig jaar meldde T-Mobile ook op koers te liggen met de uitrol van een landelijke 5G-dekking.
voda
0
Orange ziet omzet toenemen

(ABM FN-Dow Jones) Orange heeft in het eerste kwartaal van 2020 de omzet zien stijgen en verwacht geen aanzienlijke impact van de corona-uitbraak op zijn resultaten. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het Franse telecombedrijf.

De groepsomzet steeg in het eerste kwartaal met 1,0 procent tot 10,4 miljard euro, mede dankzij de solide groei in Afrika en het Midden-Oosten en de verbetering van de zakelijke, Franse en Europese segmenten. Een jaar eerder was de omzet nog 10,3 miljard euro.

De EBITDA na leases bleef vrijwel stabiel op 2,6 miljard euro.

Het bedrijf zei dat het geen aanzienlijke impact op de outlook voor 2020 verwacht. Wel zal Orange de outlook aanscherpen bij de halfjaarresultaten.

“Wij registreerden een stevige prestatie in onze retailactiviteiten, hoewel dit in de tweede helft van maart werd beperkt door de sluiting van een overgrote meerderheid van onze winkels in Europa”, aldus CEO Stephane Richard van Orange in een toelichting.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Telefonica en Liberty praten over fusie Britse activiteiten

(ABM FN-Dow Jones) Telefónica praat met Liberty Global over het fuseren van hun Britse activiteiten. Dit bevestigde het Spaanse telecombedrijf maandag na mediaberichten afgelopen weekend.

De twee bedrijven zouden de mobiele aanbieder O2 van Telefónica en de breedband-, betaaltelevisie- en telefoondiensten van Liberty's Virgin Media willen samenvoegen in een joint venture waarin de twee een gelijkwaardig belang krijgen. Hierdoor zou een gecombineerd telecombedrijf ontstaan met een waarde van zo'n 28 miljard Britse pond.

Volgens de Spanjaarden wordt er onderhandeld, maar staan de voorwaarden nog niet vast en is een deal niet gegarandeerd. Liberty wilde maandag geen reactie geven.

Volgens analisten van UBS is een fusie vanuit strategisch oogpunt logisch, omdat de activiteiten van beide bedrijven elkaar goed aanvullen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
T-Mobile US verwacht negatieve impact corona-uitbraak

(ABM FN-Dow Jones) T-Mobile US heeft in het eerste kwartaal een hogere winst behaald maar geeft vanwege de verwachte negatieve impact van de corona-uitbraak geen outlook voor de rest van het jaar. Dit meldde het Amerikaanse telecombedrijf woensdag nabeurs.

"We verwachten dat onze activiteiten, liquiditeit, financiële omstandigheden en operationele resultaten aanhoudend negatief worden beïnvloed door de Covid-19 pandemie in de rest van 2020 en daarna", zei het telecombedrijf woensdag in een toelichting.

In het eerste kwartaal steeg de nettowinst van 908 miljoen naar 951 miljoen dollar, of 1,10 dollar per aandeel. De omzet verbeterde van 11,08 miljard naar 11,11 miljard dollar.

Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op een winst per aandeel van 1,03 dollar en een omzet van 11,41 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Telefonica ziet winst en omzet teruglopen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Telefonica SA
4,281 0,00 0,00 % Bolsa de Madrid
Telefonica SA
4,30 0,00 0,00 % Euronext Brussel
Telefonica SA
4,318 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Telefonica heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de winst en omzet zien teruglopen op jaarbasis, waarbij de coronacrisis een drukkend effect had op zowel het zakelijke segment als de consumententak. Dit maakte het Spaanse telecombedrijf donderdagochtend bekend.

De omzet daalde op jaarbasis van 11,98 miljard tot 11,37 miljard euro in het afgelopen kwartaal en de nettowinst liep op jaarbasis terug van 926 miljoen tot 406 miljoen euro. De operationele winst kwam uit op 1,09 miljard euro, beduidend minder dan de 1,65 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder.

De operationele winst, voor depreciatie en amortisatie, daalde van 4,26 miljard tot 3,76 miljard euro met een marge van 33,1 procent. Een jaar eerder as de marge nog 35,6 procent.

Telefonica trok de outlook voor dit jaar in, vanwege alle onzekerheden, maar wil nog steeds over 2019 een dividend uitkeren van 0,40 euro per aandeel, net als het een jaar eerder deed. Telefonica noemde de impact van de coronacrisis nog vrij beperkt in het eerste kwartaal.

"Telefonica is niet immuun voor de crisis, maar is wel veerkrachtig. De crisis heeft een beperkte impact gehad op de resultaten in het eerste kwartaal. Onze vier kernmarkten presteerden goed in dit unieke en uitdagende klimaat", zei CEO Jose Maria Alvarez-Pallete in een toelichting.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
British Telecom moet besparen voor glasvezel netwerk

(ABM FN-Dow Jones) British Telecom heeft het afgelopen kwartaal de resultaten onder druk zien staan. Dit bleek donderdag uit de cijfers over het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar van de Britse telecomreus.

BT boekte het afgelopen kwartaal een 1 procent lager aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) van 2,0 miljard Britse pond. De omzet daalde in het afgelopen kwartaal met 4,0 procent tot 5,6 miljard pond.

Het telecomconcern kondigde ook aan de dividendbetalingen voor een periode van 2 jaar stop te zetten om zo kapitaal te genereren voor het uitrollen van een nationaal glasvezel netwerk. Over het gebroken boekjaar 2021/22 denkt BT weer dividend uit te keren.

Het aandeel koerste vanochtend kort na de start van de beurshandel in Londen 6 procent lager naar 108,40 pence.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Oud-baas Proximus verdacht van handel met voorkennis

Gepubliceerd op 13 mei 2020 19:26 | Views: 104

KPN 17:35
2,13 -0,03 (-1,21%)

BRUSSEL (AFN/BELGA) - Dominique Leroy, de oud-baas van het Belgische telecomconcern Proximus, wordt officieel verdacht van handel met voorkennis. Een gerechtelijk onderzoek naar Leroy, die eerder de beoogde topvrouw van KPN was, is inmiddels afgerond. Het dossier is overgemaakt aan het Brusselse parket, dat nu moet beslissen of het Leroy vervolgt.

Leroy kondigde in september vorig jaar haar vertrek aan bij Proximus. Korte tijd later werd bekend dat ze een maand eerder een pakket Proximus-aandelen had verkocht van ruim 285.000 euro. Beurswaakhond FSMA startte daarop een onderzoek naar de transactie. Ook werd een gerechtelijk onderzoek geopend.

Vanwege de kwestie zette KPN een streep door haar komst. Leroy blijft erbij dat ze onschuldig is. "Op het moment van de verkoop was ze nog niet aan het onderhandelen met KPN maar was ze in discussie met Proximus over de verlenging van haar contract", zo meldt haar advocaat.
1.741 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 13:03
Koers 3,396
Verschil +0,018 (+0,53%)
Hoog 3,400
Laag 3,375
Volume 2.307.074
Volume gemiddeld 13.856.602
Volume gisteren 9.601.239

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront