Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

Brievenbus
0
quote:

plof® schreef op 4 april 2020 18:36:

[...]
Ik bezit ook vastgoed, vond de prijzen al bizar opgedreven, zeker in Amsterdam.
Dit gaat nu zo'n enorme harde klap tegemoet. Niet voor te stellen.

Ik zit safe, alles hypotheekvrij, huurverlaging prima, hoort erbij.

Hier ook, geen schulden, en al die panden gekocht toen een zeker iemand die nogal van zijn ongelijk houdt hier doorlopend verkondigde dat huizenprijzen zouden blijven dalen.
Alles in waarde verdubbeld..

Ik moet het nog zien of deze crisis invloed op de huizenprijzen gaat hebben, men snapt hier nog steeds niet hoe sterk de invloed van expats op onze huizenprijzen is, en het lage rente effect....
NewKidInTown
0
Bij een uiterst bescheiden prijsdaling van 10% in een jaar, heb je bij een gemiddelde woningwaarde NL van 344.000 EUR toch te maken met 34.400 EUR of 2.833 EUR per maand, maand op maand. Daar valt een "voordeel" van een lage rente ruimschoots tegen weg.

Vuistregel: tel bij het hypotheek-rentepercentage het prijsdaling-risico-percentage op, kom je in de buurt van historisch record-hoogten van 13%.
NewKidInTown
0
quote:

Brievenbus schreef op 5 april 2020 13:30:

Het kind blijft hopen...
Er is nog HOOP. Krijg ik net binnen, nog niet eerder gezien:

"Wij kopen uw huis!

Welkom bij huizeninkoop punt en el!
Uw huis snel verkocht voor een eerlijke prijs.
100% transparant. Geen verrassingen.
Huis direct verkopen?

Ontvang vrijblijvend een bod op uw woning.

Direct je huis verkopen!

Direct je huis verkopen aan huizeninkoop punt en el. Met de jarenlange ervaring van huizeninkoop punt en el verkoopt u uw woning in een paar dagen. Ontdek de voordelen van huizeninkoop

Vrijblijvend bod

Ontvang een vrijblijvend bod op uw woning.

Eerlijke prijs

We bieden u een eerlijke prijs.

100% transparant en zonder verrassingen.

Snel & Efficiënt

Uw woning is eenvoudig in een paar dagen verkocht

Zo werkt het

Taxatie & bod

Wij doen een taxatie en brengen een bod uit op uw woning.

De afspraken

Als u akkoord gaat met het bod stemmen we de details zoals de opleverdatum af.

Koopakte opstellen

We stellen de koopakte op en tekenen die.

Uw woning is verkocht!

De koopakte passeert bij de notaris en uw woning is verkocht.

Huis direct verkopen?

Ontvang vrijblijvend een bod op uw woning.

Huizenkoop helpt u bij snelle verkoop van uw woning.

Of het nu gaat om het verkrijgen van financiële ruimte, of het voorkomen van executieverkoop, huizeninkoop helpt u uw huis snel verkopen voor een eerlijke prijs. Wij zorgen er voor dat u eenvoudig van uw huis af komt, maar bijvoorbeeld uw huis verkopen en terughuren is ook een mogelijkheid.

Bekijk de website voor informatie over executieverkoop huizen, huis verkopen binnen 1 week, of informatie als u zich afvraagt ik heb een huis gekocht en nu? en aarzel niet om een vrijblijvend bod op te vragen!"

Ik weet het niet hoor, er zal wel behoeft aan zijn, het biedt weer kansen in de markt.

Net zoiets als wij kopen auto's punt en el ?
DerksVisie
0
quote:

Brievenbus schreef op 5 april 2020 11:00:

[...]

Hier ook, geen schulden, en al die panden gekocht toen een zeker iemand die nogal van zijn ongelijk houdt hier doorlopend verkondigde dat huizenprijzen zouden blijven dalen.
Alles in waarde verdubbeld..

Ik moet het nog zien of deze crisis invloed op de huizenprijzen gaat hebben, men snapt hier nog steeds niet hoe sterk de invloed van expats op onze huizenprijzen is, en het lage rente effect....
Klopt Expats is bijna de gehele reden van de stijging in de randstad, op de lage hypotheekrente na. Want als je internationaal naar steden gaat kijken dan komen veel Nederlandse steden (Den Haag hoogste) naar boven. Scoren hoog op veiligheid, baanzekerheid en infrastructuur. En daar bovenop zijn de huizen verhoudingsgewijs ook nog eens betaalbaar.

Maar juist de Expats gaan de komende maanden geen huis meer kopen. Dus de huizenmarkt gaat een dipje krijgen. Volledige crash? Zeker niet. Maar wel een dipje en ook al is het alleen maar dat je niet meer hoeft over te bieden. Het blijft een dip.
[verwijderd]
0
Als de crisis blijft aanhouden: enorme werkloosheid en dus ook de bijbehorende problemen, iedereen is op zoek naar cash, alles wat los en vast zit komt in de verkoop.
Een woonunit is relatief snel cash te maken, gewoon met een discount te koop zetten.

Expats die voor 2500-3000 euro per maand huren gaan wegtrekken, Amsterdam gaat dat merken, het hogere segment dus!

@Brievenbus

Het gaat er niet om wat je hebt, of juist niet hebt! het gaat om de mening, in dit geval de huizenmarkt, dat maakt dit draadje interessant.
Blijf gezond en wordt niet ziek.
Brievenbus
0
quote:

drooglegging schreef op 5 april 2020 20:59:

@Brievenbus

Het gaat er niet om wat je hebt, of juist niet hebt! het gaat om de mening, in dit geval de huizenmarkt, dat maakt dit draadje interessant.

Precies!

En mij "mening" klopte dus eerder WEL in dit draadje, heel lang geleden, ik was van mening dat het kind het fout zag, en kocht achter elkaar huizen.
En vertelde dat telkens in dit draadje.

En het kind heeft er niets van geleerd, en hoopt nog steeds op daling.
Dit draadje had al vele, vele jaren geleden gestopt moeten worden.
A3aan
0
quote:

[verwijderd schreef:

id=5464073 date=201103051843]
De 7 vette en de 7 magere jaren.

Komt aardig uit. Nog vier jaar te gaan en dan heeft iedereen spijt geen huis gekocht te hebben tegen afbraakprijzen.

Groet.
geplaatst 5 maart 2011

Geen spelt tussen te krijgen.
voda
0
Ook banken verhogen hypotheekrente

Bijna alle geldverstrekkers hebben afgelopen week hun hypotheekrentes verhoogd. Eerder verhoogden aanbieders die hun geld ophalen bij pensioenfondsen en verzekeraars (zoals Munt Hyptotheken, Venn, Tulp) al de rente, nu deden ook de banken dat. Daarmee lijkt de trend van de dalende hypotheekrente definitief gekanteld.

De geldverstrekkers reageren met de tariefverhogingen op de hogere rente die op de kapitaalmarkt wordt gevraagd. De kapitaalrentes zijn op hun beurt gestegen doordat door de coronacrisis de risico's fors zijn toegenomen.

Substantiële verhoging
De hypotheekverstrekkers verhoogden de rentes veelal met 0,1%-punt en 0,2%-punt en soms zelfs met 0,3%-punt, blijkt uit een overzicht van Van Bruggen Advies. De gemiddelde hypotheekrente (zonder Nationale Hypotheek Garantie) voor twintig jaar steeg in een week van 1,93% naar 2%. En die voor tien jaar van 1,58% naar 1,66%.

De Hypotheekshop komt op een stijging van de verschillende hypotheekrentes (5, 10 , 20 en 30 jaar) van zo'n 0,07% en wijst erop dat dit de grootste stijging is sinds oktober 2011. Volgens het overzicht van de Hypotheekshop verhoogden onder meer Rabobank, ABN Amro, ING, Florius afgelopen week hun tarieven, evenals Obvion, NN en Aegon.

Opvallend is dat de in Nederland actieve buitenlandse banken Argenta, Lloyds en Volksbank Emmerich Rees nog niet zijn overgegaan op renteverhoging. Ook Philips en Allianz hebben nog niet verhoogd.

Meer aanvragen
Hypotheekaanvragers lijken gealarmeerd door de renteverhoging, want afgelopen week werden liefst tegen de 20.000 hypotheekaanvragen ingediend volgens de Hypotheekshop. Dat is het dubbele van het toch al hoge weekgemiddelde sinds het einde van de zomervakantie van vorig jaar. Het gaat deels om oversluiters, maar ook onder starters en doorstromers is een fikse toename van aanvragen.

Hoewel de renteverhogingen van afgelopen weken substantieel zijn, ligt de gemiddelde hypotheekrente nog altijd lager dan aan het begin het jaar. Van Bruggen Adviesgroep verwacht dat de rente komende week waarschijnlijk nog iets omhoog gaat, maar voorziet geen enorme stijgingen meer.

fd.nl/ondernemen/1340591/ook-banken-v...
NewKidInTown
0
Ook eens een POSITIEF puntje:

"Tot 1 juli worden huiseigenaren die
een achterstand hebben opgelopen bij de
betaling van hun hypotheek,niet uit hun
huis gezet. Dat hebben banken en andere
hypotheekverstrekkers afgesproken met
de overheid.

Het besluit om voorlopig geen verkoop
van woningen af te dwingen is bedoeld
om onder meer zzp'ers tegemoet te
komen. Zo'n 14 procent van hen vreest in
betalingsproblemen te komen,omdat er
door de coronacrisis geen werk is.

Eerder werden al afspraken gemaakt voor
huurders met een betaalachterstand. Zij
worden voorlopig niet uit huis gezet,
hebben woningcorporaties toegezegd."

Ook huurders komen niet op straat te staan.
NewKidInTown
0
En nog een positief puntje, het kan niet op:

"De huizenmarkt krijgt door de coronacrisis zo’n knauw dat de huizenprijzen volgend jaar zullen dalen. Dat voorspellen economen van ABN Amro.

Hoe sterk de daling wordt, is nog ongewis. Dat hangt af van de precieze impact van de crisis.

ABN Amro schrijft dinsdag in een rapport dat corona voor een combinatie van factoren zorgt, waardoor de jarenlange stijging van de huizenprijzen – vorig jaar nog 6,6% – tot een abrupt einde komt. Het aantal verkochte woningen daalt dit jaar al scherp, voorspelt de bank, en in 2021 nog een beetje.

Zo komen inkomens van potentiële woningkopers onder druk te staan, omdat ze zonder werk zitten. Ook neemt de interesse af van beleggers die woningen voor de verhuur willen kopen, verwacht ABN-econoom Philip Bokeloh. Tegelijkertijd is de hypotheekrente – langzaam, maar zeker – aan het stijgen.

Bekijk ook:
Hypotheekrente stijgt duidelijk, maar nog altijd ’bizar laag’

Al met al zal er dit jaar nog een bescheiden stijging van de woningprijzen zijn, verwacht ABN, in 2021 volgt dan een daling. Dat betekent ook dat huizen met een hoge hypotheek onder water komen te staan, net als na de krediet- en eurocrisis."

www.telegraaf.nl/financieel/186966389...
NewKidInTown
0
"Hoe langer de crisis, hoe meer de huizenprijzen zullen dalen

De huizenprijzen gaan dalen als gevolg van de coronacrisis. Onzekerheid over werk en geld en mogelijk een stijging van de hypotheekrente zal de vraag naar koopwoningen doen inzakken, voorspelt ABN Amro in haar woningmarktmonitor.

Een recessie is onafwendbaar, schrijft de bank. Ondanks de miljardensteun van de overheid aan bedrijven, zal de werkloosheid sterk oplopen. Een ontslaggolf zal het vertrouwen van potentiële huizenkopers aantasten. Hier komt bij, aldus de bank, dat kopers zich minder diep in de schulden willen steken als hun inkomensvooruitzichten verslechteren.

Een mogelijke stijging van de premies voor ziekteverzekeringen (als gevolg van de piek in ziektekosten) en pensioenen (als gevolg van de daling van de waarde van de beleggingen van pensioenfondsen) zal ook een aanslag op de portemonnee zijn. Wellicht gaat dat zelfs gepaard met een verlaging van de pensioenuitkeringen. ‘Pensioenfondsen zullen moeten kiezen tussen hogere premies, lagere uitkeringen, of een combinatie van deze twee.’

Econoom Philip Bokeloh (49) van ABN Amro, auteur van de woningmarktmonitor, denkt dat het even zal duren voor een daling van de huizenprijzen zichtbaar wordt in de statistieken. ‘Misschien zijn er mensen zijn die hun kans grijpen, nu er weer wat ruimte is op de woningmarkt. Maar hoe meer mensen de schade van deze crisis aan den lijve zullen ondervinden, hoe groter het effect op de woningprijzen.’

Hoe groot die prijsdaling zal zijn, wil Bokeloh niet voorspellen. ‘Het zal afhangen van de lengte van de crisis. Maar ook als we heel snel ons oude leven zouden kunnen oppakken, zal er een effect zijn op de prijzen. De economie moet weer op gang komen.’

Evenmin waagt hij zich aan een voorspelling van mate waarin de hypotheekrente straks stijgt. Die zal stijgen, verwacht ABN Amro, vanwege hogere kosten voor de banken op de kapitaalmarkt en een hoger risico op wanbetaling. Ook minder concurrentie op de hypotheekmarkt, bijvoorbeeld omdat buitenlandse geldaanbieders de benen nemen, zou de banken kunnen brengen tot nieuwe tarieven. ‘Al zullen banken wel voorzichtig zijn met prijsverhogingen. Ze willen zich na de kredietcrisis graag revancheren en onderdeel zijn van de oplossing van de coronacrisis.’"

www.volkskrant.nl/economie/hoe-langer...
A3aan
1
quote:

ooievaar49 schreef op 8 april 2020 12:21:

Straks weer een stijging van de rente op de spaartegoeden?
Ik denk het niet! De banken vinden nu al dat ze te veel betalen, dus dat gaan ze echt niet aanpassen.
NewKidInTown
0
Effect corona-crisis op woningmarkt komt in april/mei, zegt makelaar in Eindhoven/Helmond

EINDHOVEN - De corona-crisis heeft nog nauwelijks effect gehad op de verkoop van woningen in het eerste kwartaal. Het tekort op de woningmarkt is veel bepalender dan het aantal (ver)kopers dat zich bedenkt vanwege het virus. Dat constateert makelaarskantoor Van Santvoort in zijn kwartaalrapportage.

Directeur Pieter van Santvoort verwacht dat de eerste gevolgen pas zichtbaar zullen zijn in april en mei. Nu draait de verkoop nog volop, al ziet de regionale makelaar in zijn kantoren in Eindhoven, Helmond, Eersel, Nuenen en Deurne het aantal bezichtigingen teruglopen. Toch zijn er nog genoeg kopers om woningen goed te kunnen verkopen, aldus Van Santvoort.
NewKidInTown
0
"Rabobank verwacht zwaardere recessie dan in 2009

Analisten van Rabobank verwachten dat de Nederlandse economie dit jaar met 5% krimpt. Daarbij gaan ze ervan uit dat de 'coronabeperkende maatregelen' tot ten minste 1 juni worden voortgezet. De hardst geraakte sectoren zijn volgens de bank: de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening.

De verwachting is dat de werkloosheid de komende maanden hard oploopt en dat het steunpakket van de overheid een diepe recessie niet kan voorkomen. 'Het economische herstel kan in de tweede helft van het jaar inzetten, maar vraagt tijd.'"
NewKidInTown
0
"ING: Nederlandse economie krimpt dit jaar circa 7 procent

De winkelstraten zijn leeg, want consumenten houden hun hand op de knip.

In het gunstige geval krimpt de Nederlandse economie als gevolg van de impact van de coronacrisis dit jaar met 6 à 8 procent. Krijgen we na de zomer een tweede virusgolf dan duurt het nog tot eind 2021 voordat de economie weer kan worden opgestart.

Dat schrijft het economische bureau ING in een scenarioanalyse naar de gevolgen van het coronavirus. Sinds het kabinet half maart een 'intelligente lockdown' invoerde, zijn complete sectoren van de Nederlandse economie stilgevallen. Hierdoor ligt momenteel ongeveer een vijfde van de Nederlandse economie grotendeels stil, berekenen de economen.

Van de lange lijst landen en economische machtsblokken die ING benoemt, wordt de open Nederlandse economie relatief hard geraakt. Ook andere landen zullen het dit jaar moeten doen met krimp, maar de impact op België (min 4,5 procent), Duitsland (min 4,2 procent) en Frankrijk (min 4,5 procent) is relatief minder."
[verwijderd]
0
Ik hoorde over het idee van invoering van een soort van tax bij de verkoop van een woonhuis/prive unit, vergelijkbaar als de BPM bij een auto.

Na de corona-crisis moet al het geld weer terugvloeien naar de overheid, en dat zal met grote stappen moeten gebeuren.

Misschien beide belasten: zowel koper als verkoper met zeg 4% inhouding beginnend eerste jaar na invoering nieuwe regel.
Dit alles losstaand van de KK-kosten.
Het is heel makkelijk en snel "bezuinigen", misschien moet een Jesse Klover van groen links hiermee aan de slag!
40.341 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1913 1914 1915 1916 1917 1918 1919 1920 1921 1922 1923 ... 2014 2015 2016 2017 2018 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.721,30 -0,65%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.911,49 -0,51%
 US30^ 37.954,94 -0,15%
 Nasd100^ 17.104,17 -2,53%
 US500^ 4.977,96 -1,41%
 Japan225^ 37.198,48 -2,11%
 Gold spot 2.393,59 +0,60%
 EUR/USD 1,0653 +0,09%
 WTI 82,38 +0,37%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront