Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
voda
0
Waar blijft het systeem voor testen & tracken?

Max Welling is hoogleraar machine learning aan de Universiteit van Amsterdam

In de ban van corona brengen we grote offers om de stroom aan patiënten aan te kunnen. Maar wat doen we als de cijfers gaan dalen? Hoe gaat de tweede akte van deze coronatragedie eruit zien?

In het eerste, ideale scenario wordt snel een vaccin of medicijn gevonden. Helaas is nu al duidelijk dat een vaccin op zijn vroegst begin 2021 op grote schaal kan worden toegediend. Een medicijn kan eerder op de markt komen, maar het vinden en het daaropvolgende ‘approval proces’ zullen tijd kosten.

In het tweede scenario blijken er veel meer mensen dan gedacht met milde klachten de ziekte te hebben doorlopen. De zogenaamde herd immunity is goeddeels een feit. Ik zie dit niet als zeer waarschijnlijk en zonder immuniteitstesten zullen we het niet weten.

Het meest waarschijnlijke scenario is dat na versoepeling van de isolatieregels de ziekte opnieuw terugkeert. De economie wordt dan steeds tijdelijk en plaatselijk stilgelegd om het virus weer de kop in te drukken. Hoe effectiever we dat doen, hoe meer levens en banen we redden. De oplossingen die we hiervoor nu verzinnen en implementeren gaan ons dadelijk miljarden besparen. Waarom zie ik dan geen mobilisatie om hiermee nu aan de slag te gaan?

Testen en tracken
Waarschijnlijk wordt de oplossing een combinatie van op zeer grote schaal testen en het tracken van mensen en hun contacten. Via bluetooth en/of GPS wordt geregistreerd waar je bent geweest en met wie je allemaal in contact was. Die gegevens worden versleuteld opgeslagen. Iemand die ziek wordt, wordt direct getest. Bij een positieve uitslag wordt iedereen die met je in contact is geweest direct gewaarschuwd. Mensen krijgen dagelijks een rapport over hun kans op besmetting. Degenen met de hoogste kans worden direct getest en eventueel in quarantaine geplaatst. Iedereen die reeds immuun is wordt uit het systeem verwijderd.

Privacywaakhonden waarschuwen terecht voor zo’n systeem. Daarom moet het veilig (versleuteld) worden geïmplementeerd. Data mag maar beperkt worden opgeslagen. Na de crisis moet het systeem de ijskast in voor de volgende epidemie. En alles moet open en transparant worden uitgevoerd.

‘Het lijkt de belangrijke les uit deze crisis: we komen pas in beweging als het gevaar ons recht in de ogen kijkt.’

Het lijkt de belangrijke les uit deze crisis: we komen pas in beweging als het gevaar ons recht in de ogen kijkt. Laten we dus nu niet wachten. Installeer een denktank van virologen, epidemiologen, juristen, wiskundigen, sociologen, informatici en beleidsmakers die nog deze maand hun aanbevelingen doen. En mobiliseer dan alles wat nodig is om fase 2 snel en veilig uit te rollen. Het gaat levens, banen en veel geld besparen.

Max Welling is hoogleraar machine learning aan de Universiteit van Amsterdam.

fd.nl/opinie/1340710/waar-blijft-het-...
nstl
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 7 april 2020 15:35:

[...]

Ik denk dat in hoger beroep deze boetes geen stand houden.
Tja, jouw woord tegen het woord van de agent... Ik denk dat de meeste mensen gewoon betalen en nieteens de energie verspillen aan bezwaar.
DeZwarteRidder
0
’Het ligt bij elke apotheek in Nederland’
Limburgse huisarts claimt: ’Ik genas coronapatiënten’

Door onze correspondent
2 uur geleden in BINNENLAND

Meijel - Huisarts Rob Elens uit het Limburgse Meijel claimt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. „Ik heb acht mensen die positief waren getest op corona, kunnen genezen. Het waren 60- en 80 plussers met onderliggende klachten en die waren na vier dagen allemaal klachtenvrij.”

Elens wil zelf niet meer reageren omdat hij na zijn claim overspoeld is met publiciteit. Maar op de lokale tv-zender Peel en Maas doet hij uitgebreid zijn verhaal.

„Via sociale media zag ik een aantal artsen uit andere landen die de therapie toepasten. Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine. Dat is een heel oud malariamiddel. Dat blijkt dus effectief. Ik weet het, het waren maar acht patiënten, maar ze waren allemaal weer snel beter. Het is een veilige en goede behandeling voor mensen van wie je twijfelt of je ze moet doorsturen naar het ziekenhuis, maar die wel alle coronaklachten hadden.”

’Niet bang’

Elens, huisarts in het zwaar getroffen gebied Peel en Maas, roept zijn collega’s in heel Nederland op om hetzelfde te doen als hij. „Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”

Viroloog Ab Osterhaus staat niet bij voorbaat afwijzend tegenover de claim van de huisarts. „Maar je zult wel een dubbelblind onderzoek moeten doen om echt iets te bewijzen. Ik hoor wel vaker van zulke claims en je kunt niet helemaal blind varen op de ervaringen van een huisarts. Van chloroquine weten we de nadelen, de bijwerkingen. Maar evengoed, het is wel interessant. Mogelijk het onderzoeken waard.”
DeZwarteRidder
0
quote:

nstl schreef op 7 april 2020 20:16:

[...]Tja, jouw woord tegen het woord van de agent... Ik denk dat de meeste mensen gewoon betalen en nieteens de energie verspillen aan bezwaar.
390 euro is de moeite waard om in beroep te gaan.

Deze boetes zijn alleen toegestaan als de juiste wetgeving op tijd gepubliceerd is.
Henk Hesel
0
Het afbouwen van de corona maatregelen zal in het Calvinistische Nederland zo ontzettend traag gaan. Zekerheid voor alles. Je voelt hem helemaal aankomen. Wij zijn nog met Corona bezig en Amerika is dan al bezig met het volgende virusje.
rationeel
0
quote:

drooglegging schreef op 7 april 2020 15:39:

jensen.nl/hoe-lang-gaat-dit-duren-de-...

De uitzending van maandag, vanavond weer een dacht ik.
Hij heeft een enorme schare vaste kijkers, en sterk groeiende he!
Het is stof tot nadenken, de artikelen die hij aanhaalt, de feiten, toch kan hij weleens gruwelijk gelijk krijgen.

Het bedrijf dat de server host van Jensen.nl gaat vroeg of laat het bericht krijgen van: "trek de stekker eruit van deze website, laat de server verdwijnen, stop deze onzin, zo niet! dan richten we dit bedrijf compleet ten gronde"

Heb er voorbeelden van, heb het zelf eigenlijk ook meegemaakt, de onzichtbare krachten* die altijd aanwezig zijn.

*De brave buurman die elke ochtend met zijn leren tas naar zijn werk gaat, de aardige man van het voetbalveld, het is verweven in de maatschappij.
Hij stelt het aan de orde, en hopelijk snappen voldoende mensen wat hij zegt, om gewapend te zijn tegen de krachten die ons onze vrijheid willen afpakken.
[verwijderd]
1
quote:

Henk Hesel schreef op 7 april 2020 20:59:

Het afbouwen van de corona maatregelen zal in het Calvinistische Nederland zo ontzettend traag gaan. Zekerheid voor alles. Je voelt hem helemaal aankomen. Wij zijn nog met Corona bezig en Amerika is dan al bezig met het volgende virusje.
Ja, de yanks doen het natuurlijk fantastisch...
Bijlage:
haas
1
quote:

haas schreef op 1 maart 2020 06:14:

medicijnen
======================================
1.ik heb even wat gegoogled: en ondekte dat 'n bedrijff uit Zeewolde bezig is:

lees de link :Bedrijf uit Zeewolde: wij hebben middel tegen coronavirus
Het Zeewolder bedrijf Ace Pharmaceuticals claimt een middel te hebben dat de ziekteverschijnselen van het coronavirus vermindert. Het medicijn, chloroquine, zou koorts snel reduceren en de longfunctie verbeteren.

www.destentor.nl/dossier-coronavirus/...

maandje verder...............
haas
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 25 maart 2020 14:56:

RIVM koopt chloroquine tegen coronavirus

Door Valentijn Bartels
Updated 30 min geleden
46 min geleden in BINNENLAND

Den Haag - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het medicijn chloroquine ingekocht voor het geval dat blijkt dat het middel werkt tegen het coronavirus.

Dat antwoordt een woordvoerder het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op vragen van De Telegraaf. „Mocht het middel effectief blijken te zijn tegen COVID-19 en in de toekomst niet meer op de markt beschikbaar zijn, dan kan het RIVM met de ingekochte chloroquine ziekenhuizen bevoorraden.”

Dat is opmerkelijk, omdat nog niet duidelijk is of dat het geval is, zo erkent de zegsman. „Er loopt momenteel nog onderzoek naar de werkzaamheid van chloroquine tegen COVID-19.” Het middel wordt gebruikt bij de bestrijding van malaria.

Her en der werd beweerd dat het RIVM zelfs partijen chloroquine in beslag zou nemen voor als zou blijken dat het middel effectief werkt tegen het coronavirus. Daar is volgens de woordvoerder geen sprake van. „Het RIVM heeft geen chloroquine in beslag genomen. Het middel is gewoon op de markt verkrijgbaar. Het RIVM heeft dan ook chloroquine ingekocht.”

Hoeveelheid onduidelijk

Onduidelijk is hoeveel er van het middel is ingeslagen en voor welk bedrag. Specifieke medicijnen tegen het coronavirus zijn nog niet voorhanden, maar artsen kunnen bij ernstige infecties eventueel drie bestaande middelen toedienen aan patiënten. Het RIVM heeft op basis van de schaarse informatie die nu voorhanden is een voorlopig behandeladvies voor artsen uitgebracht.

Van geen van de medicijnen is wetenschappelijk bewezen dat ze goed werken tegen de ziekte COVID-19, die door het virus wordt veroorzaakt. Het zijn middelen die zijn ontwikkeld voor de bestrijding van andere ziekten en virussen, zoals malaria (chloroquine), ebola (het experimentele remdesivir) en hiv (lopinavir/ritonavir).
Politiebewaking

Het middel chloroquine staat zeer in de belangstelling. Medicijnfabriek Ace Pharmaceuticals in Zeewolde, dat het middel maakt, kreeg afgelopen dagen politiebewaking. Er was een ’verdachte situatie’ rond het pand in Zeewolde.

\
watdoen ze bij RIVM met dat spul ?:)
de huisarts uit de Peel gebruikt het !!
te koop op recept bij de apotheker: 11.75
[verwijderd]
0
quote:

haas schreef op 7 april 2020 21:13:

[...]
maandje verder...............
En dat ondanks de lobby van Trump...
www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/ar...
Henk Hesel
0
quote:

gokker schreef op 7 april 2020 21:09:

[...]
Ja, de yanks doen het natuurlijk fantastisch...
Ga maar lekker naar je statistiekjes staren terwijl ondertussen je vrijheden, je privacy en je economie wordt ontnomen.
Accepteer gewoon dat er oude en zieke mensen doodgaan aan ziektes. En ja soms is het leven heel oneerlijk en gaat er een jong persoon dood.
We denken alles te kunnen controleren, maar dat is niet zo, en dat zijn we nu door schade en schande weer aan het leren.
Sentiment
0
quote:

Sentiment schreef op 7 april 2020 18:04:

Huisarts heeft al 8 mensen genezen met een combinatie van bestaande medicijnen.
meijel24.nl/2020/04/06/coronavirus-me...
Trump was zo gek nog niet.....
haas
0
;
quote:

gokker schreef op 7 april 2020 21:22:

[...]
En dat ondanks de lobby van Trump...
www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/ar...
trump kwam pas gisteren:)
=======================
huisarts heeft hetal gebruikt
====================================

’Het ligt bij elke apotheek in Nederland’

Limburgse huisarts claimt: ’Ik genas coronapatiënten’
Door ONZE CORRESPONDENT

3 uur geleden in BINNENLAND

MEIJEL - Huisarts Rob Elens uit het Limburgse Meijel claimt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. „Ik heb acht mensen die positief waren getest op corona, kunnen genezen. Het waren 60- en 80 plussers met onderliggende klachten en die waren na vier dagen allemaal klachtenvrij.”

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.? 123RF
Elens wil zelf niet meer reageren omdat hij na zijn claim overspoeld is met publiciteit. Maar op de lokale tv-zender Peel en Maas doet hij uitgebreid zijn verhaal.

„Via sociale media zag ik een aantal artsen uit andere landen die de therapie toepasten.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine. Dat is een heel oud malariamiddel. Dat blijkt dus effectief. Ik weet het, het waren maar acht patiënten, maar ze waren allemaal weer snel beter.

Het is een veilige en goede behandeling voor mensen van wie je twijfelt of je ze moet doorsturen naar het ziekenhuis, maar die wel alle coronaklachten hadden.”
[verwijderd]
0
quote:

Henk Hesel schreef op 7 april 2020 21:27:

[...]
Accepteer gewoon dat er oude en zieke mensen doodgaan aan ziektes.
[...]
Laat ik er nu precies zo over denken.
Maar het overgrote deel van de landen ziet dat anders.
India begrijp ik b.v. helemaal niet, als de officiële cijfers kloppen.

Probeer a.u.b. de discussie niet in het persoonlijke te trekken. Daar doe ik niet aan mee.
[verwijderd]
0
quote:

haas schreef op 7 april 2020 21:32:

;[...]
trump kwam pas gisteren
Trump kwam pas gisteren??? Dan bestudeer eerst eens wat hij en Giuliani al sinds meer dan een maand achter de schermen ondernomen hebben...

www.businessinsider.nl/coronavirus-tw...
Plein777
0
quote:

gokker schreef op 7 april 2020 21:38:

[...]
Trump kwam pas gisteren??? Dan bestudeer eerst eens wat hij en Giuliani al sinds meer dan een maand achter de schermen ondernomen hebben...
www.youtube.com/watch?v=Zm0lcZ4RsjI
luchtschip
0
quote:

Henk Hesel schreef op 7 april 2020 21:27:

[...]

Ga maar lekker naar je statistiekjes staren terwijl ondertussen je vrijheden, je privacy en je economie wordt ontnomen.
Accepteer gewoon dat er oude en zieke mensen doodgaan aan ziektes. En ja soms is het leven heel oneerlijk en gaat er een jong persoon dood.
We denken alles te kunnen controleren, maar dat is niet zo, en dat zijn we nu door schade en schande weer aan het leren.
In de week van 19 maart tot en met 25 maart 2020 was de totale sterfte in Nederland sterk verhoogd (sterfte binnen 2 weken gerapporteerd - rondom 97% gerapporteerd). In totaal zijn 3.892 sterfgevallen gemeld (gewoonlijk verwachten we in deze tijd van het jaar tussen de 2.711 en 3.022 sterfgevallen). Dat is tussen 870 en 1181 meer sterfgevallen dan we zouden verwachten. Dit is ongeveer twee keer hoger dan de gemelde sterfte aan laboratoriumbevestigde COVID-19 in diezelfde week. De sterfte was licht verhoogd in de leeftijdsgroep 45-54 jaar, verhoogd in de leeftijdsgroep 54-64 jaar en sterk verhoogd in de leeftijdsgroepen 65-74 jaar en 75 jaar en ouder. De sterfte was verhoogd in alle regio’s, waarbij sterk verhoogd in de gecombineerde regio’s Zeeland/Noord-Brabant/Limburg, Overijssel/Flevoland/Gelderland en Utrecht/Noord-Holland/Zuid-Holland.

www.rivm.nl/monitoring-sterftecijfers...

Dat we tussen de 870 en 1181 meer sterfgevallen hebben in 1. week tijd dan gemiddeld, wijst erop dat dit te wijten is aan de corona virus.
Het betreft de gemelde gevallen plus de gevallen die onder de radar bleven.
[verwijderd]
0
quote:

luchtschip schreef op 7 april 2020 21:43:

[...]
Dat we tussen de 870 en 1181 meer sterfgevallen hebben in 1. week tijd dan gemiddeld, wijst erop dat dit te wijten is aan de corona virus.
Het betreft de gemelde gevallen plus de gevallen die onder de radar bleven.
Over een week zal het signaal nog veel sterker zijn. CPB komt helaas twee weken vertraagd met de wekelijkse sterfte cijfers.

Maar sommigen hier vinden de cijfers irrelevant...
Henk Hesel
0
quote:

gokker schreef op 7 april 2020 21:35:

[...]
Laat ik er nu precies zo over denken.
Maar het overgrote deel van de landen ziet dat anders.
India begrijp ik b.v. helemaal niet, als de officiële cijfers kloppen.

Probeer a.u.b. de discussie niet in het persoonlijke te trekken. Daar doe ik niet aan mee.
Is niet persoonlijk bedoeld gokker.
Het is meer mijn aversie tegen de dagelijkse statistieken.
Ten eerste zeggen ze weinig zonder dat je het werkelijke aantal besmettingen kent.
Ten tweede draagt de dagelijkse bodycount bij aan de massahysterie.
Ed Verbeek
0
quote:

hirshi schreef op 25 januari 2020 20:56:

Er zijn ook sectoren die juist profiteren [van corona]
Sinds 3 maanden geleden is de enige sector-ETF (UCITS) die op winst staan:
- VanEck Vectors Video Gaming and eSports UCITS ETF +8%

Vgl. grootste health care ETF's:
- Xtrackers MSCI World Health Care Index UCITS ETF 1C: -7%
- iShares Healthcare Innovation UCITS ETF: -8%
En zelfs het kleine:
- L&G Pharma Breakthrough UCITS ETF: -2%
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
884,07  0,00  0,00%  15 apr
 Germany40^ 17.893,90 -0,74%
 BEL 20 3.853,74 0,00%
 Europe50^ 4.942,69 -0,84%
 US30^ 37.698,66 0,00%
 Nasd100^ 17.693,66 0,00%
 US500^ 5.060,86 0,00%
 Japan225^ 38.697,76 0,00%
 Gold spot 2.385,22 +0,09%
 EUR/USD 1,0611 -0,14%
 WTI 85,06 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront