Boskalis « Terug naar discussie overzicht

Boskalis 2020

732 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 33 34 35 36 37 » | Laatste
Pierreterre
0
Als er nog meer shorters komen heeft beleggen in dit fonds helaas ook geen zin meer: Alle winst wordt afgeroomd.
thesheepofwallstreet
0
quote:

Pierreterre schreef op 8 april 2020 18:28:

Als er nog meer shorters komen heeft beleggen in dit fonds helaas ook geen zin meer: Alle winst wordt afgeroomd.
Sorry, maar ik ben vandaag ingestapt op 17,60 euro(short).

Ik wil geen onrust stoken, maar Boskalis zit in grote problemen en heeft een hele grote kans om failliet te gaan. Concurrentie is ze te slim af en het management is heel slecht. Bovendien is het coronavirus nog lang niet voorbij, dus ik voorzie donkere wolken en ben bang dat Boskalis getroffen gaat worden door de bliksem en naar de bodem van de Oceaan zal zinken.

ff_relativeren
1
@ schaap van Wallstreet,

ik weet dat schapen geluid maken. Het heet blaten. Ik denk dat je daar zojuist een demonstratie van gegeven hebt. Je bent echter vergeten hoe diep HAL Trust met haar kapitaal in Boskalis zit.

Als kersverse shorter heb je misschien alleen naar de beurskoers gekeken ?
En ja, de beurskoers doet het miserabel slecht. De aandeelhouders zijn terug gesleurd naar een koersniveau uit het jaar 2009. Waarvan akte, in de bijlage.

Ik heb zelf geen positie in Boskalis, maar om een andere reden. Ik kijk naar de positie van HAL Trust, en besef dat zij als grootst-aandeelhouder geen overnamebod hoeven doen. HAL kan gewoon blijven bijkopen op de beurs.

En op deze manier krijgen zij de aandelen in de schoot geworpen. HAL is een investeringsmaatschappij met een hele lange beleggings-horizon. Zij maken zich echt geen zorgen dat de beurskoers zo omlaag gaat. Je zou zelfs kunnen stellen, dat het in het belang van HAL is om zo goedkoop mogelijk te blijven kopen.

Succes verder met je positie.

In bijlage het verloop van de beurskoers ;

Bijlage:
radfahrt
0
quote:

thesheepofwallstreet schreef op 8 april 2020 20:53:

[...]

Sorry, maar ik ben vandaag ingestapt op 17,60 euro(short).

Ik wil geen onrust stoken, maar Boskalis zit in grote problemen en heeft een hele grote kans om failliet te gaan. Concurrentie is ze te slim af en het management is heel slecht. Bovendien is het coronavirus nog lang niet voorbij, dus ik voorzie donkere wolken en ben bang dat Boskalis getroffen gaat worden door de bliksem en naar de bodem van de Oceaan zal zinken.

Lijkt wel Google translate.
radfahrt
0
quote:

radfahrt schreef op 2 april 2020 14:00:

Divindend prima. Begrijp ik. Inkoopstop: Vind ik erg jammer. En er was volgens mij wel ruimte voor. Maar, misschien beter zo … management weet meer dan ik. Als het op de LT maar goed komt. Ik hou ze nog wat jaren.
OK: Een op het eerste gezicht (hoeveel hebben ze - we - betaald?) mooie overname ...
NLvalue
0
quote:

Pierreterre schreef op 8 april 2020 18:28:

Als er nog meer shorters komen heeft beleggen in dit fonds helaas ook geen zin meer: Alle winst wordt afgeroomd.
Denk dat je een beetje moet uitzoomen. Shorters zitten al heel lang in Boka. In mei 2018 bereikte dat een hoogste punt met rond 10% short, daarna gestaag afbouwend.

shortsell.nl/short/BoskalisWestminste...

Soms komt er een vrijwilliger,een nieuwe short, die wat aandelen doneert, zodat de rest terug kan kopen. Soms een paniekerige particulier.. diegene met een plan, voeren dat gewoon uit.

En als je wat winst wil maken tijdens het wachten , dan schrijf je een call optie 18,19,20 of wat dan ook je aankoopkoers is, en pakt 5-15% rendement aan premie om een jaar niet meer om te hoeven kijken naar dit aandeel. Prima toch?
xof
0
Ik ben benieuwd hoeveel HAL in de tussentijd heeft bijgekocht. Ze zitten dichtbij de meerderheid, nog maar 7% te gaan voor overheersend stemrecht.

Berdowski weet dat HAL ze nog vd beurs gaat plukken. Hij heeft niet voor niets uitgebreid, samen met collega in de RVB. De balans was al opgeschoond. Dat Corona kwam ongepland, maar is gunstig om bij te kopen.

Baggerwerkzaamheden lopen door, klein dipje bij Oil&Gas.

HAL kijkt naar de verre beleggingshorizon. Mss plukken ze Fugro ook wel.

ischav2
0
PAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft een kredietfaciliteit geherfinancierd. Hierdoor heeft het bedrijf tot in april 2025 toegang tot 500 miljoen euro aan leningen, die worden verstrekt door zeven banken waaronder ABN AMRO en BNP Paribas.
Boskalis had eigenlijk tot in augustus 2021 een doorlopende kredietfaciliteit. Die is opnieuw gefinancierd, waarbij volgens Boskalis sprake is van verbeterde voorwaarden. Binnen de nieuwe faciliteit heeft de onderneming de mogelijkheid het krediet met nog eens 150 miljoen euro te verhogen.
Boskalis meldt dat de netto kaspositie per 1 april licht verbeterd was ten opzichte van eind 2019. Boskalis sloot het vorige jaar af met een netto kaspositie van 26 miljoen euro. In combinatie met de nieuwe kredietlijn verwacht Boskalis voldoende financiële middelen te hebben voor lopende werkzaamheden en investeringen.
voda
0
Succesvolle herfinanciering voor Boskalis

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Boskalis
17,66 0,35 2,02 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft met succes een herfinanciering gerealiseerd. Dit maakte de maritieme dienstverlener dinsdagochtend bekend.

Een zogenoemde Revolving Credit Facility werd geherfinancierd waarmee Boskalis de beschikking heeft over een gecommitteerde bankfinanciering van 500 miljoen euro tot april 2025.

Met de nieuwe vijfjarige faciliteit met volgens Boskalis "verbeterde voorwaarden" herfinanciert Boskalis zijn huidige kredietfaciliteit die in augustus 2021 zou aflopen.

Binnen de nieuwe faciliteit bestaat de mogelijkheid om deze met nog eens 150 miljoen euro te verhogen, evenals twee opties voor een verlenging van elk een jaar.

Naast de Revolving Credit Facility met bijbehorende opties heeft Boskalis een US Private Placement ter waarde van 325 miljoen dollar uitstaan. De US Private Placement kent een looptijd tot juli 2023 en met de nieuwe faciliteit beschikt Boskalis naar eigen zeggen "over een goed gespreide en langlopende financieringsstructuur".

Boskalis sloot 2019 af met een positieve netto kaspositie van 26 miljoen euro. Deze netto financiële positie is per 1 april 2020 licht verbeterd.

Met de huidige kaspositie en nieuwe Revolving Credit Facility beschikt Boskalis over "aanzienlijke financiële slagkracht voor zowel de lopende werkzaamheden als voor toekomstige investeringen".

De door ING gecoördineerde nieuwe faciliteit wordt verstrekt door een syndicaat van zeven banken, waaronder naast ING zelf, ook ABN AMRO en Rabobank.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
ff_relativeren
0
2 short meldingen ;

Marshall Wace gaat van 0,69% naar 0,58%. ( -/- 0,11 )
BlackRock Institutional (national) gaat van 0,57% naar 0,44%. ( -/- 0,13 )
En verdwijnt met de volle 0,57 uit het overzicht.
EQ140
0
quote:

boer schreef op 8 april 2020 22:36:

Gaat morgen vast wel naar de 18
Helaas is de extreem lage olieprijs niet gunstig voor Boskalis (offshore) en de koers.
voda
0
Bestinver verkleint belang in Boskalis

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Boskalis
16,21 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Bestinver Gestion heeft een iets kleiner belang in Boskalis gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 17 april 2020.

Bestinver meldde een kapitaalbelang van 2,93 procent met een stemrecht van eveneens 2,93 procent. Dit belang wordt middellijk reëel gehouden.

Op 3 september vorig jaar meldde Bestinver nog een kapitaalbelang van 3,01 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Raad van State: 'Geplande aanpak Markermeerdijken mag doorgaan'

De dijkversterking van de Markermeerdijken tussen Hoorn en Amsterdam kan doorgaan. De ingediende bezwaren daartegen zijn ongegrond, zo heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State woensdag bepaald.

Gedeputeerde staten van Noord-Holland mochten het projectplan voor de dijkversterking van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) goedkeuren, aldus de Raad. Tegen deze uitspraak, die woensdag op de site van de Raad van State werd gepubliceerd, is geen beroep mogelijk.

Opsteker voor Boskalis en VolkerWessels
De uitspraak is een opsteker voor de in 2015 gevormde Alliantie Markermeerdijken, waarin het HHNK samenwerkt met een consortium van marktpartijen onder leiding van Boskalis Nederland. De andere deelnemer in het consortium is aannemer VolkerWessels, via zijn dochterondernemingen KWS Infra en Van Hattem en Blankevoort. De aannemers waren al vorig jaar gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Het project moet in 2021 klaar zijn.

33 kilometer dijk
De Markermeerdijken zijn onderdeel van de Zuiderzeedijken die het achterland beschermen tegen de voormalige Zuiderzee en het Markermeer. De dijkversterking is nodig omdat ruim 30 kilometer van de dijken niet meer aan de normen voor waterveiligheid voldoet, terwijl in het achterland zo’n 1,2 miljoen mensen wonen. Onder meer Stichting Zuyderzeedijk, een koepel van tien bewonersorganisaties langs de dijken, had beroep aangetekend tegen de dijkversterking. Zij vreest schade aan de landschappelijke en cultuurhistorisch waardevolle dijken en de natuur. Ook de in 2018 gepubliceerde mer-rapporten waren kritisch over de aanpak van de dijkversterking.

'Verouderde normen'
De bezwaarmakers voerden aan dat de noodzaak van de dijkversterking niet vaststaat, omdat de Markermeerdijken in 2006 en 2011 zijn afgekeurd op basis van een verouderde norm en verouderde toetsingscriteria. In 2017 is er een nieuwe veiligheidsnorm voor dijken geïntroduceerd met een bijbehorend ‘toetsingsinstrumentarium’. Maar volgens de Raad van State is bij het ontwerp van de dijkversterking al uitgegaan van de nieuwe veiligheidsnorm.

Verder tast de dijkversterking de naburige natuurgebieden niet aan, ook niet als het gaat om stikstofdepositie. En het argument dat de Markermeerdijken als provinciaal monument onaanvaardbaar wordt aangetast, acht de Raad van State niet valide. De waterveiligheid is belangrijker.

fd.nl/ondernemen/1342381/raad-van-sta...
732 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 33 34 35 36 37 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront