Fugro « Terug naar discussie overzicht

Fugro - 2020

24.415 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 ... 1217 1218 1219 1220 1221 » | Laatste
Engploeg
0
JPMorgan Chase vergroot belang in Fugro flink
Gepubliceerd op 10 april 2020 11:42 | Views: 1.944
Artikel
Reacties (3)
Gerelateerde instrumenten
Fugro 09 apr
4,42 +0,20 (+4,83%)

JPMorgan Chase & Co 09 apr
102,76 +8,46 (+8,97%)

AMSTERDAM (AFN) - JPMorgan Chase heeft zijn belang in bodemonderzoeker Fugro flink opgevoerd. Dat komt naar voren uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
De Amerikaanse bank heeft momenteel een kapitaalbelang en stemrecht van 6,05 procent in Fugro. Dat was bij een eerdere melding eind maart nog 0,65 procent, zo valt op te maken uit de registers van de toezichthouder.
PJ
0
bartvde
0
quote:

PJ schreef op 10 april 2020 13:23:

Belangrijker ,wat zal het dinsdag met de koers doen zo vlak voor expiratie????
helemaal niks
in maart zelfde melding van JP Morgan, toen deed het ook niks (zelfs in de min geloof ik).
Binnen 2 dagen waren ze er weer uit
Marcel H.
0
quote:

bartvde schreef op 10 april 2020 13:42:

[...]
helemaal niks
in maart zelfde melding van JP Morgan, toen deed het ook niks (zelfs in de min geloof ik).
Binnen 2 dagen waren ze er weer uit
Bij AFM kennen ze dit gedrag toch ook. Fugro ligt al aan de beademing. 2020 is een verloren jaar, dat erkent het bedrijf zelf. Als er niet snel verbetering komt gaat Fugro voor een habbekrats over in andere handen. Ik handhaaf mijn short-positie.
IQ
0
Nu nog de andere landen meekrijgen, totaal zijn er 20 landen betrokken bij het overleg om nog eens de productie met nog eens 5 miljoen vaten te verminderen. Zou mooi zijn voor de koers Fugro als alles definitief geregeld is voor dinsdag.
Engploeg
0
De grootste en belangrijkste zijn in ieder geval al mee. Laten wij eerlijk zijn als trump nu nee had gezegd of de deal had gesaboteerd dan was het verhaal ineens git zwart.
KarlMay
0
Ik begrijp het niet. Fugro verdient nauwelijks geld en ontploft door de schuldenlast. Desalniettemin blijven de meeste forumleden maar hopen op betere tijden. Waar is jullie realisme gebleven? Sommige paarden zijn te dood om aan te trekken, tenzij er een redder verschijnt. Dat is de enige optie.
COCO61
0
je zit zeker short
let nu op : fugro binnen 1 week boven de 5,5
ps ik zit niet long
zit in cgg staan er iets beter voor denk ik
Jake90
1
quote:

KarlMay schreef op 10 april 2020 19:57:

Ik begrijp het niet. Fugro verdient nauwelijks geld en ontploft door de schuldenlast. Desalniettemin blijven de meeste forumleden maar hopen op betere tijden. Waar is jullie realisme gebleven? Sommige paarden zijn te dood om aan te trekken, tenzij er een redder verschijnt. Dat is de enige optie.
De price to book is momenteel 0,49. Oftewel de boekwaarde per aandeel is +/- 10 euro. Hier zijn alle impairments de afgelopen tijd al op genomen door de veranderde markomstandigheden. Fugro was net bezig met het verlengen van de schuldenpapieren waar ze aardig succesvol in waren. Daarnaast heeft fugro steeds meer activiteiten buiten de oliesector.

Het lijkt er steeds meer op dat Fugro wel uit dit dal weet te komen zonder een grote emissie uit te voeren. P/E van een 1 euro of meer zijn dan in het vooruitzicht. Kortom het is tijd geworden om weer future cashflows in de waardering mee te nemen en de organisatie ten minste op FAIR VALUE te waarderen (NCF). Doen we dit dan komen we uit op 5,76 per aandeel (bron: simplywall.st/stocks/nl/energy/ams-fu... Trekt de markt bij? Dan zitten we makkelijk op 10+.
Jake90
0
quote:

KarlMay schreef op 10 april 2020 19:57:

Ik begrijp het niet. Fugro verdient nauwelijks geld en ontploft door de schuldenlast. Desalniettemin blijven de meeste forumleden maar hopen op betere tijden. Waar is jullie realisme gebleven? Sommige paarden zijn te dood om aan te trekken, tenzij er een redder verschijnt. Dat is de enige optie.
Sowieso is de afspraak maar beperkt gunstig voor Fugro. Minder produceren = minder naar olie zoeken. Het enige voordeel wat fugro heeft is dat de olie afnemers minder pijn hebben en dus makkelijker opnieuw kunnen investeren zodra de vraag aantrekt. Maar voorlopig is er geen vraag en dus ook geen vraag naar bodemonderzoek.

Fugro moet versnelt opzoek naar alternatieven. Gelukkig houden ze zich al bezig met allerlei andere vormen van bodemonderzoek.
NSBB
0
Beursblik: nieuwe opdracht zeer welkom voor Fugro
(ABM FN-Dow Jones) De mogelijke gunning door het Braziliaanse Petrobras van een contract voor de velden van Parque das Baleais en Golfinho aan Seabed Geosolutions van Fugro zou zeer welkom zijn. Dit stelden analisten van KBC Securities woensdag.
De opdracht stemt volgens de analisten met name positief omdat staatsoliemaatschappij Petrobras in de toekomst nog meer seismisch onderzoek zal willen doen in het Golfinho-veld.
Seabed Geosolutions zou volgens mediaberichten de laagste prijs hebben neergelegd van 133 miljoen dollar.
KBC Securities handhaaft het koopadvies met een koersdoel van 13,50 euro voor Fugro. Het aandeel noteerde woensdag op een rood Damrak 0,4 procent lager op 4,02 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
NSBB
0
fd.nl/economie-politiek/1341252/ongek...

Ongekend olieakkoord moet de wereld redden van een vloedgolf aan ruwe olie

Na twee dagen van zenuwslopende onderhandelingen lijkt er een ongekend akkoord over het aanbod van ruwe olie in de maak. Bijna alle grote olieproducenten op de wereld zouden beloven de eigen oliekranen dicht te draaien, om te voorkomen dat de wereld verdrinkt in ruwe olie.
Bij het ter perse gaan van het FD, leek een historische afspraak over de olieproductie dichtbij. De Verenigde Staten, Rusland, Saoedi-Arabië en een reeks aan andere olielanden zouden gezamenlijk 15 miljoen vaten ruwe olie per dag van de markt af willen halen. Vrijdagavond laat was er nog geen definitief akkoord.

Vraag weggevallen
Een drastische productiebeperking is hard nodig, want door de coronacrisis is in één klap een groot gedeelte van de vraag naar de belangrijkste grondstof ter wereld weggevallen.
Vliegtuigen staan aan de grond, een groot deel van de bevolking werkt thuis. Met de huidige productieniveau's lopen de opslagtanks wereldwijd snel vol. De olieprijs is gekelderd, en miljoenen banen in de olie-industrie staan op de tocht. Een lage olieprijs is normaal gesproken prettig voor consumenten, maar door corona profiteert bijna niemand en krijgen de olieproducerende landen hun begrotingen niet rond.

Verenigde Staten

Voor het eerst in de geschiedenis zouden ook de Verenigde Staten mee kunnen gaan doen aan een productiebeperking. Het was de Amerikaanse president Donald Trump die Rusland en Saoedi-Arabië deze week terug naar de onderhandelingstafel dwong. Deze twee landen lieten slechts een maand geleden hun jarenlange afspraken over het beperken van de productie los en ontketenden een prijzenoorlog.
Dat zorgde voor extra aanbod op de oliemarkt en kelderende prijzen. Maar de echte klap komt van de coronacrisis, die de olie-industrie volledig op zijn kop zet. President Trump was altijd een tegenstander van productiebeperkingen en vóór lage olieprijzen. Nu wordt het zelfs Trump te gortig. Met de huidige olieprijzen komt het voortbestaan van de Amerikaanse schalieolie-industrie in gevaar. Die oliebedrijven zitten vooral in staten waar traditioneel Republikeins wordt gestemd, zoals Texas.

Productiebeperking

Rusland, Saoedi-Arabië en een reeks bondgenoten zouden de productie met tien miljoen vaten per dag gaan beperken. De andere vijf miljoen vaten moeten dan van de Verenigde Staten, Canada, Noorwegen en enkele kleinere olielanden komen. Vrijdag werd hierover vergaderd in de G20, het forum van de economisch gezien grootste landen ter wereld.
Opvallend is de ook de rol van het Internationaal Energieagentschap (IEA). Deze organisatie van hoofdzakelijk olie-importerende landen is na de oliecrisis in de jaren 70 opgericht om olietekorten op te vangen.
IEA-directeur Fatih Birol hamerde er de afgelopen dagen op dat het tegengaan van de vloedgolf aan ruwe olie ook in het belang is van de landen die geen olie produceren. De wereldwijde olie-industrie en alles wat daarbij hoort is namelijk geen machine die eenvoudig kan worden aan- of uitgezet. Raffinaderijen weer opstarten kan weken duren, en als deze situatie lang aanhoudt zullen veel bedrijven failliet gaan.

Is het genoeg?
De vraag is of zelfs deze ongekende deal genoeg zal zijn om een systeemschok in de olie-industrie tegen te gaan. Het equivalent van 15 miljoen vaten per dag (een olievat bevat 159 liter) is een enorme hoeveelheid olie, grofweg 15% van het wereldwijde aanbod voor de coronacrisis. Maar zelfs deze enorme hoeveelheid weegt niet op tegen de vraaguitval. Die wordt nu al op 30 miljoen vaten per dag geschat.
'Het ongeluk op de oliemarkt is zich nu al aan het voltrekken, en zelfs een enorme productiebeperking kan dat niet tegenhouden', zegt Paul Horsnell, grondstoffenanalist bij de Britse bank Standard Chartered. 'Een productiebeperking kan ons hooguit helpen herstellen van het ongeluk.'

Olieprijs omlaag

Ook Hans van Cleef, energie-econoom bij ABN Amro, is sceptisch. 'De vraaguitval is gewoon te groot. En een productiebeperking afspreken is één ding, je er aan houden is een tweede. Met name Rusland heeft een slechte reputatie op dit gebied.'
De voornaamste markten voor de handel in termijncontracten op ruwe olie waren op Goede Vrijdag gesloten. De onderhandelingen over een productiebeperking begonnen donderdag al, waarbij het getal van 15 miljoen vaten ook al rondzong. De markten reageerden negatief: Brent-olie werd 4% goedkoper ten opzichte van woensdag, op $31,48 per vat. Een vat Amerikaanse olie (West Texas Intermediate ofwel WTI) zakte zelfs 9% in prijs, naar $22,76. Zondagavond gaan de markten weer open, en kunnen handelaren voor het eerst reageren.
Als er dan nog steeds geen akkoord ligt, worden forse prijsdalingen verwacht. Terwijl de olieprijs al op historisch lage niveaus staat. Begin januari kostte een vat Brent-olie nog bijna $70.
KarlMay
0
Inmiddels weet ik wie PM is. Ik ben dat dus niet maar ik ben het mbt Fugro wel met hem (en de vele shorters) eens. Zelfstandig heeft Fugro geen bestaansrecht meer als gevolg van de schuldenlast en omdat er veel te weinig wordt verdiend. Stop dus met het omhoog praten, denken en hopen van de koers.
Engploeg
0
Wat een stelletje kleuters zijn de olieproducerende landen. Als de een zijn zin niet krijgt gaat de andere ook zijn eigen trap auto in. Het is toch niet te bevatten dat dit soort narcistische individuen onze economie nog verder de afgrond intrappen voor volledig eigen gewin. Helaas is er geen opperhoofd meer te vinden die zijn debiele klasje in het gareel kan houden
Bergonzi_deleted
1
quote:

KarlMay schreef op 11 april 2020 11:01:

Inmiddels weet ik wie PM is. Ik ben dat dus niet maar ik ben het mbt Fugro wel met hem (en de vele shorters) eens. Zelfstandig heeft Fugro geen bestaansrecht meer als gevolg van de schuldenlast en omdat er veel te weinig wordt verdiend. Stop dus met het omhoog praten, denken en hopen van de koers.
Alleen PM kan het met PM eens zijn ;-)
Een account aanmaken met 100% berichten over hoe hopeloos het is met Fugro? Dat kan alleen PM zijn..als je geen positie in Fugro hebt, wat is dan je doel hier, waarom al die moeite.
Maar vertel eens.. hoe denkt KM over Flow traders?
KarlMay
0
Mijn positie in Fugro zijn puts. Tot nu toe voor mij per saldo weinig succesvol maar dat komt wel. Over Flow Traders heb ik geen mening.
Engploeg
0
Maar is het nu zo dat de G20 allen naar huis zijn gegaan of is er nog een kans dat er alsnog het brandje wordt geblust ?
Bergonzi_deleted
0
Uiteindelijk hebben ze allemaal baat bij een hogere olieprijs, dus dat moet wel goed komen met dat pokerspelletje. En als dat de beurzen weer een steuntje kan geven en daarmee de wereldeconomie en daarmee de vraag naar olie.. dan is dat een win/win situatie voor iedereen, dus hup, een beetje afknijpen die kranen, al is het maar voor een tijdje
24.415 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 ... 1217 1218 1219 1220 1221 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 22,920
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 23,160
Laag 22,800
Volume 328.118
Volume gemiddeld 372.109
Volume gisteren 328.118

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront